צרכן מול תלמיד ../images/Emo52.gif
סליחה ואולי אני לא ברור ואנסה לכתוב אחרת ( ומיצטער עם זה ארוך אבל 4 בבוקר ולא יכול לישון ... ) ואולי גם זה נושא לדיון בפני עצמו האם התלמיד הוא צרכן או תלמיד ? אם הוא תלמיד למה נוהג כצרכן או כ " צרחן " לדעתי קיימות שתי גישות עיקריות האחת רואה באומנות לחימה תלמיד ומורה וברור המרחק והיא הגישה ה"מיזרחית " מיזרח רחוק הגישה המערבית יותר רואה בתלמיד צרכן ומכאן ניסיונות ה "שיכנוע " וה"מכירות " השיטה שלי היא מה שאתה מחפש... החשיבות של תלמיד מרוצה יותר מכל עם מערכות עניפות ותורות שלמות של כל רעיון המכירה מחגורה לבנה ועד לשחורה , כל נושא השיווק אומנות לחימה לרחוב,לנפש וכל אחד ומערכת השיווק שלו אבל ביננו כל מי שעוסק באומנות לחימה יודע שאו שאתה מבין הענף או שאתה סתם יושב עליו.... לכל אחת מהשיטות יש חסרונות ויתרונות ומורה טוב יעשה פשרות בין השתיים וישלב תכנים משתי השיטות למרות שיש מורים שלקחו דרך אחת ותו לא התלמיד רוצה "הצלחה" וביטחון בהצלחה שמשמעו חגורה....מכאן שבגישת המכירות מה יותר קל מתלמיד מרוצה ? כמה תלמידים אנו כמורים מכירים שכשניכשלים במיבחן "נעלמים" ו "מוצאים" אותם שבוע אחרי במכון אחר עם דאן 8 או ראשי שיטות ? מורה טוב ואני מוצא כתיבה זו לציין את אחד ממוריי ( יהודה פנטנוביץ ז"ל ) שתמיד טרח לשוחח עם התלמידים לפני מיבחן ולערוך להם הכנה מנטלית של גם מה יקרה עם יכשלו ומתי המיבחן הבא ולרכך את ה "מכה " ולהסביר להם שכישלון זה לא זה פשוט עוד זמן כדי ליהיות מוכן מורה אחר שאני מעריך ויבדל לחיים ארוכים ( כן אני צריך ללמוד עוד... ) פרופסור גון מאצדו לא בוחן ! יום אחד הוא בא ואומר לך לפני כולם אוקיי "הוסמכת " הרווחת את הדרגה כלומר לא קנית אלה הרווחת ביושר ואז אי אפשר לקחת את זה ממך כי זה לא נייר על הקיר זה בגוף שלך ! וכל מי שיתקל בכך ירגיש את הדרגה... ה"טיפוס " הוא מעניין מתיש מתסכל ואפילו לפעמים כואב מצחיק מבכא מדמם ומחבל ( מהמילה חבול ) ...כן חלק מהלימוד כולל פציעות מבוקרות לא יתכן חגורה שחורה שמעולם לא דימם מהאף או קיבל כחולים....אני זוכר את גופי משנה צבעים כזיקית... ולכל מי שזוכר כשמורה שלי בשם קובו אקירה היה מגיע לארץ זה היה סיבה למסיבה והוא היה חובט וחובל בי ליד כולם...ושוב למי עלול להראות כהשפלה אבל לי זה היה ברור שאני לא טוב מספיק ולא הטריד אותי כשזה נעשה מול תלמידי וזכור לי אירוע שהוא פשוט "התיש " אותי לגמרי ואז כשהתלמידים ראו שאני "סמרטוט" הוא נתן לי לעשות "ספארינג " מול כולם אחד אחרי השני כשהם מתחלפים ונחים ולשניה חשבתי שאני מת ואז יש קליק בראש ( לא כתוב בשום ספר פשוט זה בא לבד ) וכמובן שמול תלמידי ניראיתי כמו שאני מול מורי והתשתי והכנעתי אותם אחד אחרי השני וזהו מעיין סוג של אימון מנטלי, שוב מורה שדוגל בשיטה ה"מיזרחית " ובמקום לבוא כאורח שלך - כי אתה " לקוח " -צרכן - והוא רוצה למכור לך עוד סמינרים.... ולפרגן לך ולחלק לך תארים קאנצו שוגון ראנשי אפצי... וכיד המלך והדימיון.... הוא בא ודורש ממך יותר ומחזיר אותך ליהיות תלמיד ולא נציג מכירות ופורט לך על האגו , אבל אולי מוצא את הדרך ה " סימפטטית " יותר ללמד את הדרך...אבל גם אותו ויעידו מי שהכירו ומי שהכירו בישראל ראו אותו נוהג שונה ביפן ואם חשבתי שאלי הוא התאכזר אז זה כלום לעומת היחס שזכה בנו , אבל היום בנו בין ה 10 הטובים ביותר ביפן וגם מורה בזכות עצמו דאן 7 וביננו אביו אינו יכול כבר לעשות זאת...אבל שוב אם הם ניפגשים והבן לדוגמא טוב מידי והאגו מטפס...כמו בארוע ראש השנה בו הוא ערך קרבות מול כולם ואז הוא עשה פעולות שאין ספק שהוא ה"מלך " אבל אביו זיהה כהתנהגות אגו והשפלת התלמידים האחרים והיכה אותו מול כולם...וגער בו ולמרות שהוא יכל להחזיר בתרבות היפנית זה לא מקובל ! שם תלמיד זה לכל החיים ושוב למי שמאמץ את התרבות הזו חשוב שידע שלא הכל חלק ונקי ויפה ויש גם מחיר...אישית אני קיבלתי את הדרך הזו ושימשתי כאוצי דאשי כ 7 שנים ולכן ביום מסוים הרווחת את הכבוד שלך וכשהייתי מגיע מהרכבת התלמידים הזוטרים היו צריכים להגיע לסחוב לי את התיק...בדיוק כמו שאני יעשה למורי ובדיוק כפי שלמי שזוכר היו בארץ אלוף העולם בקנדו והוא היה דאן 7 וליווה את נשיא הקנדו העולמי שהיה דאן 8 וכל הזמן סחב את תיקו ושרת אותו וראה בכך כבוד שלא יהיה מוכן לוותר ולתת לאחרים , שוב הבדל תרבות ולמי שמאמץ תרבות יפנית יש גם את הנושא הזה לעיתים זה דרך אגב לא רק בתרבות היפנית וגם בגיאוגיטסו ברזילאי זה מסלול דומה שאין בו " קניית " תעודות אפילו דרך אימייל מבלי שמהמורה אפילו ראה את התלמיד הוא מסמיך אותו דרך איממיל ושם אותו כחלק מהאירגון הבינלאומי הקיקיוני שלו... ולכן תמיד חשוב לדעת מי המורה שחתום על התעודות כי מורה שנחשב מקשה זה אומר שהתלמיד הרוויח זאת והוא טוב ולעומת זאת יכול ליהיות מורה עם דאן 10 שרמתו צהובה...לפי הסקאלה של השיטה המקשה ולציין שגם מורים ואירגונים יפניים למכביר מוכרים תעודות ומורידים רמה ודרישות וזאת כדי ליזכות בקהל לקוחות גדול יותר ולהפוך לפופולארים יותר ורווחים ולעיתים גם מישום שאינם יודעים טוב יותר הם עצמם גדלו אצל מורים מסוג "לקוחות " ואין בכך פסול כל זמן הרמה נישמרת הבעיה מתחילה כשגישת הלקוח עולה על דרישת הבודו ואז טוב בלי קרבות טוב בלי כושר טוב בלי יכולות הוא לקוח שלי כבר 10 שנים איך אני יכול לא לתת לו חגורה שחורה ועוד... לדעתי מאולי מישום שאני "דור ישן " גישת הלקוחות "הרגה " את שוק אומניות הלחימה וכן זב חוטם הוא חגורה שחורה וגראנד מאסטר כיום ומומחה בכיר או מורה בכיר ומרוב ציפים אין אינדיאנים.... ומאידך מסוכן גם לתת למורה כל כוח ביד שעלול לסכן חיים על ידי לחץ גבוה מידי על התלמיד או לנצל את מעמדו כפי שפורסם בעבר על מורים שעשו שימוש בכוחם כמורים לניצול מיני וכדומה.... איפה הגבול ? ההיגיון הבריא אם יש כזה והאמיתיות שלך עם עצמך האם המורה שלי הוא איגוד צרכנים או הוא גם דורש ומאזן את כם שכדאי שיום אחד אדע מהי אומנות לחימה , וגם עצה לא לראות את זה כ "צרכן " ולמהר לישפוט אצל מורה כזה או גישה כזו אני לא אלמד...חוסך שיבטו שונא בנו !! לעיתים ושוב לא מתיחס לקליפ הנוכחי שגם לדעתי המורה חצה גבולות אבל אין לישפוט לפי קלפי ומה קורה שם...לעיתים לוקחים ארוע או סנריו כדאי לנסות להטיל דופי במורה ולרוב מקינאה , למי שראה אימון לוט"ר או אימון שחורות ברמה גם כן זה עלול להראות לעיתים אכזרי כמו מיבחן שחורה אבל מי שמוכן למיבחן שחורה יכול ואמור ליהיות בנוי למיבחן שכזה ולכן לחשוף מתחילים לאימונים מיתקדמים יכול להביא לעיתים להפחדה מיותרת בקיצור בעד יותר שוק של תלמידים ומורים ופחות שוק של צרכנים ומוכרים !