סרטון תרגולי סכין

אנסה להסביר, למרות שהסרטון לא שלי

ב"קצה" כל תנועה שבתרגול הנ"ל קיימות אופציות להשתלטות על הסכין ופריקתה... לא בכדי שמתי מכראות על "קצה התנועה" שכן תנועה אחת נשזרת ברעותה ונוצרת זרימה מעגלית ואינסופית. שאל מדוע חשובה הזרימה
למה לא טכניקה אחת, פריקה ודי
התשובה היא כי זרימה היא בעצם היכולת להשתנות... לנוע ממצב אחד למשנהוא... ובפריקת סכין היכולת לקזז על טעות / טכניקה שכשלה / מצב שהשתנה, היא ההבדל שבין חיים ומות. יוסי וחנן מדגימים יפה את עקרון הזרימה וברי כי הם יכולים להיכנס לפריקת הנשק (כפי שהם עשו בתרגיל פעם או פעמיים) בכל פעם ההזדמנות שם. פשוט: מטרת התרגיל היא השינוי ולא הפריקה. השאלה טובה, אגב
בברכה, יובל.

fa jing

New member
בהמשך ליובל ותשובה לפלופי..

אנחנו נוהגים לומר (או יותר נכון לצטט את מורינו) כי אין לחפש את הפריקה, אלא פשוט לזרום אליה. אם היא שם היא שם.....אבל באופן מודע אל לנו להגביל את עצמינו ולחפש את הפריקה בתרגול מכיוון שזה אלמנט מגביל, התרגול בונה הרגלים שבשאיפה נשתמש בהם בקרב (אם נקלע אליו חס וחלילה), בקרב עם סכין חיה אסור להתמקד רק בפריקה אלא חשוב להסיט וליירט ואם יש פריקה אז היא כבר תתרחש. פריקות לעיתים דורשות אחיזות, ואחיזות גורמות לקיבעון שבתורו פוגע בזרימה, לכן אם הפריקה מתרחשת כחלק מהזרימה זה מעולה אבל אם הפריקה מתבצעת כי אני ממוקד פריקה אז הזרימה עלולה להיפגע מה שאומר שאאבד מגע ורגישות יריב. כמובן השנושא מורכב יותר אבל זה רק על קצה המזלג. חנן

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אפשר לאמץ את התגובה שלך כהסבר לאייקידו
אמיר

תירגול זרימה../images/Emo26.gif

זה בדיוק הרעיון בתירגול הנפוץ ב-BJJ: התגלגלות שלא למטרת הכנעה אלא למטרת תירגול זרימה ומעברים בין מצבים. אם "נופלת" הכנעה ליד, מסמנים וממשיכים הלאה. לא "תוקעים" את התירגול כדי להתחיל שוב מההתחלה. גישה כזו לתירגול מודגמת יפיפה בסרטון שהבאתי בזמנו כאן. כשאתה שולט בתנועה שלך ויודע לזוז נכון, ההכנעה תבוא בקלות. כשאתה כל הזמן מוכוון "לנצח" (בבריח או חניקה, או אם מדובר בג'ודו אז "גרוע" יותר בריתוק. גרוע, כי כשאתה מחפש בריח או חניקה ולא מסתפק בריתוק אתה נאלץ לזוז יותר מאשר היתקעות בריתוק) אז אתה מפספס תירגול חשוב של התנועה. כמאמר חז"ל: "first position, then submission".

כן, נשמע נכון

זו אולי אחת הסיבות לשפה המשותפת שמגלים הרבה אנשי BJJ ואשי א"ל פיליפיניות...

פיליפיניות וברזליאן גיאוגיטסו

היי חנן מיצטער שלא יצא לי להיכנס ( היה לנו פה מרוץ קטן סביב זמן שאל את נוח גרוס הוא ראה אותי ברשת בשעות מוזרות השבוע מנסה להשלים עבודה כולל לנושא דוקטוראט שאני מנסה לסיים איי פעם... ) ותודה על המסר כי לא הייתי שם לב וחבל אכן סירטון שכל מה שכבר ניכתב נכון והובאד והדרילים הם מעולים והופכים מורכבים יותר ומענינים , אין לי מה להוסיף - מעולה ומעולה שישראל מתחילה להבין חשיבות האומניות הפיליפיניות ממש שמח לראות שזה מחלחל ! בקפ"פ אימצנו מזמן רעיונות וטכניקות גם מישם וכל הכבוד ! לגבי קרקע וגיאוגיטסו ברזילאי יש בארץ את פרופסור גון מאצדו שרוב תלמידיו כולל דן אינוסאנטו ( שנימנע עם תלמידיו ) גם באים מרקע פיליפיני ולכן משלב גם עבודת קרקע עם סכין ! לא מאמין שבביקור ראשון ידגים משום שהוא די שומר בקנאות את החומר לתלמידיו בלבד אבל אין לי ספק שאמד שמלווה אותו והוא איש סכין מדהים ופרופסור גון מאצדו ידגימו לפחות לכיתה של חיים פאר אז שווה לראות ! ומסכים עם יובל לשפה המשותפת ! דרך אגב בדיוידי מלפני 5 שנים הדגמתי הובאד ודרילים דומים כחלק מהמיבנה של קפ"פ אקדמי ! יש ללימוד זה יתרונות כה רבים שקשה יהיה לתאר בשירשור אחד ולמי שיכול להתחיל להתעמק כדאי ! כשלמדתי קאראטה אוקינאאוי למדתי את אותם דרילים לפני 18 שנים ביפן ממורה לקאראטה תחת השם "טא - גומי " וזה נושא בקאראטה מסורתי אוקינאווי גם כן ולכן זה יפה איך הכל מתחבר ושם זה כולל שילוב של עבודת רגליים ובעיטות גם כן יש לי מצולם איפה שהוא את המורה "קינו סנסאי " מדגים זאת כשיטה יפנית וזאת כמובן משום שאומניות לחימה משפיעות האחת על השניה

floppy disk

New member
אבי, אפשר לבקש ממך משהו?

אתה מוכן בבקשה לעשות מאמץ ולהעלות את הסרטון של התרגול הזורם בקראטה? נורא סיקרנת אותי בנקודה הזו. תודה רבה מראש, גם אם תוכל להעלות וגם אם לא

Hi floppy disk and Hanan

Hi and Sorry I cant put right now only this one which is just the start with those Karate drills As I teach here also Karate at my home town I will try to film a full drill and put or find a way to send you my computer burn the hard disk so its hard for me to get to my information now and its on work to recover it so soon as ill get into it Ill send you more from it but here is a nice Koryu Uchindai Karate

one more

One more as you see into this clip you can see again some "Ka-Kei " training and "Te Gumi " training in Okinawa and some body conditions trainings and demo with breathing Kata as Sanchin and some others

fa jing

New member
היי אבי

דבר ראשון תודה רבה על התגובה והפרגון, מה הענייניןם עוד קפוא אצלכם שם? הרשה לי להמשיך את דבריך- דבר יפה ששמתי לב הוא שהאמנויות לחימה הפיליפיניות, גרמו לי להבין דברים רבים בבה גוואה, דברים שנאמרו ונלמדו בזמנו בסין ורק לאחר שראיתי את אותם הדברים בפיליפיניות הבנתי באמת למה התכוון המשורר כמה שנים לפני כן. זה דבר מדהים הקפיצות מדרגה ההדדיות הללו בין אמנויות לחימה שונות, אני מניח שאנו צריכים תמיד לשמור על ראש פתוח כי דברים טובים יש לכולם, והגלגל לא הומצא רק על ידינו או על ידי מורינו. שוב פעם תודה על התגובה וחוות הדעת, כפי שהבטחנו נעלה סרטונים נוספים ממש בקרוב. חנן

../images/Emo45.gif יפה לראות../images/Emo70.gif

ומעניין לקרא את ההודעות בשרשור מאנשים שמבינים בתחום

amir_aikido

New member
סרטון יפה מאוד ונהניתי מצורת העבודה

זה נראה לי כמעט כמו אייקידו מצויין
(בכל זאת יש הבדל בתנועת הגוף האופיינית) אמיר

fa jing

New member
תודה רבה אמיר/רן

אמיר: אתה בהחלט יכול לאמץ מהסיבה הפשוטה שהמונופול על הזרימה אינו מצוי אצלנו או אף בצורה רחבה יותר אצל השיטות הסיניות/פיליפיניות, העקרונות כולם זהים רק צורת האימון שונה. ובהחלט אם אתה מחליף את המילה פריקה במילה בריח זה בהחלט איקידו (אם כי הרבה פריקות מקורן בבריח). רן: תודה רבה על התגובה. חנן

לירוןE

New member
חנן ויוסי....

סרטון מדהים! יש לי עוד המון מה ללמוד...... תמיד תענוג לראות אתכם עובדים. נתראה בשבת, בפארק. לירון

fa jing

New member
../images/Emo41.gif התנצלות...

בעקבות הסרטון קיבלתי מסרים רבים שחילקו מחמאות ושאלו הרבה שאלות על אופן האימון והעבודה. אני שמח שהעניין סיקרן רבים. נורא החמיא לי שכמה מורים שכבר שנים לא כותבים כאן (אך מתברר כי הם קוראים סמויים) מצאו לנכון לכתוב לי במסרים להתעניין ולשאול, ובעיקר לחוות את דעתם וניסיונם. אני ממש מתנצל שאיני עונה לכל אחד ואחד מכם אישית, אני לא מתעלם אני פשוט חייב גם לעבוד במקביל וזה אינו מאפשר לי להגיב לכל אחד ואחד מכם באופן אישי, מבטיח לעשות זאת בסופ"ש. וכפי שהבטחתי לאלו שכן הגבתי אליהם, יש לנו עוד כמה סירטונים ואנו נטפטף אותם מדי פעם לפורום וכרגיל נשמח לשמוע את תגובותיכם. וכעת לאינפורמציה- תודה לאלו שהתעניינו במפגשי הקבוצה CFMA והביעו רצון להגיע, ניתן ליצור עמי קשר בסלולרי בתחתית הודעה זו, לא במסרים מכיוון שלא אוכל לענות לכם כרגע עקב חוסר בזמן, לצד מסרים רבים. חנן- 052-2206874 תודה על הסקרנות. חנן

למעלה