סרטון תרגולי סכין

fa jing

New member
סרטון תרגולי סכין

CFMA גאים להציג, את סרטון תרגולי הסכין הראשון שלהם (את הפעם הראשונה לא שוכחים). הסרטון מציג את צורת התרגול הבסיסית ביותר הנהוגה ב- FCS Kali והיא צורת תרגול בזרימה, כמעט ואין בנמצא תרגולי טכניקות בודדות בשיטת הלימוד כל שכן בצורת הלחימה. צורת התרגול בסרטון נעשית בשני אופנים: הראשון- והוא גם החלק הראשון של הסרטון הוא בתרגול הנקרא "טפיחות סכין" Knife tapping ותפקידו ללמד זרימה בסיסית ופיתוח רגישות כמו גם לימוד קבלה והתמזגות בתנועת היריב החמוש, בצורה נכונה ו"בטוחה" במידת האפשר. השני- חלק שני בסרטון, הוא בצורת תרגול של Hubad ואומר "יציאה החוצה" בו מבצעים הובאד לאורך כל התרגול עם כניסה ויציאה לטכניקות בסיס (יש פריקות בסיסיות מאוד, החלפת אחיזות סכין מקדמית לאחורית ועוד חיתוכים בסיסיים). חשוב לציין- הסרטון כולו הוא רנדומלי וספונטני לחלוטין, כלום לא מתוכנן לחלוטין תוך כדי תרגול, היריב תמיד חייב להיות קשוב ולהתמזג לשותף במטרה לא להיחתך, אין שום סדרות לשני אנשים לכל אורך התרגול ב- FCS Kali וב-CFMA הכל מתבצע במטרה לאמן כמה עקרונות על כגון: זרימה, רגישות ושינוי. חייבים להמשיך עם היריב להתמזג לתנועתו ולנסות לקחת את היוזמה לביצוע הטכניקות. נשמח לקבל תגובות. חנן

fa jing

New member
וכמובן תודות

תודות ל- הרנן "ריקו" קורטז שדואג ללמד אותנו ושמור על פתיחות עימנו. לזאב פוקס וכל תלמידי ביה"ס "אי זונג טאנג שואו דאו ישראל" ליוסי ויצמן חבר, קולגה ושותף לאימונים. לחברי CFMA- Chinese Filipino Martial Arts המגיעים מדי אימון חדורי מוטיבציה להתאמן, לשתף וללמוד. ולמשה גליסקו וחבורת הקפ"אפ ישראל שלו, ששומרים עימנו על קשר חם, וחולקים ומלמדים אותנו את עקרונות הקפא"פ שלהם אותם אני מכניסים לצורת האימון שלנו ב- CFMA, מי ייתן וימשיך להיות שיתוף פעולה פורה. חנן

יפה מאוד ../images/Emo45.gif

התירגול על שני חלקיו מקורו (במבנה הנוכחי) מהסייהוק קאלי - שם ריי דיאונלדו (המורה של ריקו) למד את המודולה. מה שאתה מכנה עבודה חפשית היא מודולה הבנוייה משני חלקים ומספר פרגמנטים שהם בעצם תרחישי "מה אים"... ברגע שלומדים את הפרגמנטים על תרחישיהם ומבינים את שני עקרונות הטאפינג וההובאד על בוריים - בא האילתור המבורך... "טאפינג" היא רגישות לתנועת היריב (מה שהסינים מכנים "טינג-שואו" / יד מאזינה) ו"הובאד " הוא ניצול כח היריב עמ' לחצות את ההתקפה שלו מבחוץ פנימה או מבפנים החוצה. "הובאד" = לקשור ו"לובאד" = להתיר... יש הקוראים לתרגיל כך ויש כך... טומטו - טומאטו... הובאד מתבסס על התקפת LUP TICK קרי - התקפה חזקה ומתחייבת (ולא התקפת סנפ היוצאת וחוזרת אחורה) ביקשת תגובות אז להל"ן שני הפני שלי: 1. הייתי שומר על מרחק גדול יותר ראש מראש, קרי - לא נוטה קדימה יתר על המידה... 2. הייתי מקפיד יותר על צעד המתחלף לאחור ולא זורק רגל קדימה מחשש שילכדו / ידרכו לי עליה או פשוט ידרסו אותי לאחור ולא אוכל לפצות בעבודת ציר גוף מספקת... 3. מומלץ להשתמש ב"עומק האמה" ופחות בפרק כף היד עמ' לבצע את שלל ההעברות, משלוש סיבות: א - האמה חזקה יותר מפרק כף היד ורגישה יותר לתנועות / שינויי היריב. ב- שימוש באמה רחוק מכף היד מאפשר שטח פספוס גדול יותר מבלי שלהב היריב יפגע בכף היד - הפגיעה מהאמה. ג- שימוש באמה מאפשר להגיע עם כף היד קרוב יותר אל היריב ותוך כדי הסטה וגם (אולי) לפגוע בפניו / בגופו. בסה"כ - אחלה. זורם ומהנה לצפייה... ושאפו על הקשר עם החבר'ה הטובים של גאליסקו. הפרייה הדדית זה הכרח עמ' להחכים ולהתפתח. בברכה, יובל.

Hidden Tiger

New member
../images/Emo45.gif

יש מס' הבדלים בין ה-Transition drill המובנה של סאיוק וה-knife tapping הרנדומלי של FCS ובעיקר כאשר מוסיפים לתוכו את ה-Hubad, אבל ברוח החג: חכם (סיני), מה הוא אומר? "חפש את אי הסדר שבתבנית ואת התבנית שבאי הסדר"; תם (פיליפיני), מה הוא אומר? "פשוט תזרום עם זה..." רשע (צונזר, עוד לפני שגוטמן יתעורר) ולזה שאינו יודע לשאול, כבר ענה לואו דה שיו - תתאמן הרבה! תודה על ההערות וההארות יוסי

fa jing

New member
../images/Emo3.gif ללקק את האצבעות....

תמיד תענוג לראות את הח'ברה של סייהוק. ריי דיונאלדו ראש FCS Kali למד שנים רבות עם בו סייהוק ז"ל והינו מחבריו הקרובים של כריס סייהוק בנו,אני זוכר שפעם מישהו שאל את ריי מה ההבדל בין ה- Knife tapping של FCS לבין ה- Tansition drills של הסייהוק? ריי ענה: (לא ציטוט מילה במילה) "ה- Transition drills של סייהוק הם סדרות מובנות לתרגול בזוגות, תרגול בו כל צעד מתוכנן וכל צד יודע ומודע לתנועה/טכניקה הבאה ברצף. ב- Knife tapping של FCS ובתרגולי ה- Hubad ושאר התרגולות האחרות יש חשיבול גבוההלזרימה לכן כל התרגום מבוצעים בזרימה חופשית ולא בסדרות מובנות, כי עיקרן הוא שיכלול הזרימה והרגישות. תודה על התגובות, בהחלט יש לנו עוד רבות ללמוד ולהתאמן אחרי הכל יש לנו עוד הרבה לאן לשאוף... חנן

אני זז עם ההסבר הזה באי נוחות, חנן

בין מוריו השונים של ריי, השניים שטבעו בו יותר מכולם את חותמם הם רפי פאמבואן וקריס סייהוק. היו עוד מורים מהפטקיאה טרסייה, הארניס המודרני וכיוב' אבל עיקר ההשפעה שאני מזהה ב- FCS מכל מה שראיתי עד היום זה הספין-אוף שנעשה לחומר של הסייהוק קאלי. עבודה חפשית הינה תמיד פועל יוצא של עבודה מובנית, שבהעדרה, אין לה שרשים. בדיוק כמו בחומר סיני. עכשיו אל תבין אותי שלא כהלכה: אני אוהב את החומר של FCS וכמונו כמוכם - למדנו והשתפרנו בזכות ריקו, ובעיקר ביד ריקה מול סכין. אם-זאת: לומר על מוסד מפואר כמו הסייהוק'ס שאין אצלם בתרגול (מספיק) זרימה זה לא רציני. אני מקווה שהציטוט אינו מדוייק.

Hidden Tiger

New member
וכמו שלמדתי ממך:

לחפש אצלו נשק שאפשר לשלוף (ממש - אבל ממש - לא בדיחה). יוסי

NetaSher

New member
Hubad issues

Actually I asked around for the meaning of the word "hubad" in Tagalog and I was answered it means "naked"...(at first I was sure I'm being teased...) but apparently that's the use of the word on it's own. When used as Yuval wrote, as two words, Hubad-Lubod in Cebuano literally would mean to untangle-tangle. Apparently it comes from Balintawak, so you can ask GM Bobby about it when he gets to the CSSD seminar this April. Anyway, I'm attaching a link to the fma forum where the filiponos were discussing hubad drills themselves...

Hidden Tiger

New member
Hubad:

Hubad.....to untie or undress; name of a flow drill המילון המקיף ביותר שראיתי עד כה בנושא מופיע באתר של ריי דיאונלדו: http://fcskali.tripod.com/id11.html יוסי

alexko

New member
ראיתי, אהבתי והתלהבתי

רואים את העבודה הקשה ואת ההשקעה שלך ושל יוסי ואני ירוק מקנאה - כל הכבוד. keep up the good work מידי פעם תבואו לחתוך אותנו - אהה? לילה טוב, אלכס

Hidden Tiger

New member
בכיף, כמה שנאמר:

"Hey amigo, I use to kill for money but you are my friend - I will kill you for nothing" (אלי ואלאך, אם אני זוכר נכון). ד"ש יוסי

alexko

New member
תסתכל בחתימה שלי

ותראה שאנחנו מצטטים את אותו אחד

floppy disk

New member
שאלה בנוגע לתרגול

ראיתי בהרבה סרטונים של עבודה נגד סכין באומנויות לחימה פיליפיניות שעובדים הרבה על זרימה מרשימה כמו שמוצגת בסרטון שלכם. השאלה שלי היא מדוע לא מתמקדים בהשתלטות על הסכין עוד בתנועות הראשונות ביותר. (זה לא בנימה ביקורתית או משהו, אני פשוט רוצה להבין מה עומד מאחורי זה)

למעלה