סרטון מוצלח וגם חשוב

winderon

New member
רעיון חמוד מאוד

רק חבל שהלינק בסוף לא ניתן ללחיצה וכניסה ישירה לאתר. כי אז כבר הייתי מספיק להירשם, עכשיו יקח לי קצת זמן למצוא את זה.

cookimonster

New member
אחלה סרטון!

לא להאמין שיוצאים מצימט גם דברים טובים

רעיון נחמד אבל...

הסרט חמוד, יש רעיון ויש קונספט והוא עובר בצורה ברורה ופשוטה. אין מה להשוות לדעתי בין הסרט הזה לבין שני הסרטים האחרים שראינו ובכל זאת, אני חושב שהרף צריך להיות יותר גבוה, התוצרים של בתי הספר לקופי יכולים וצריכים להיות יותר איכותיים ושוב אני אומר יותר קיצוניים. ועוד מילה, אני חושב שזה יפה שאדי החליטו ללכת על הרעיון של התלמידים אבל זה בלתי מתקבל על הדעת שהם לא חשבו להפיק את זה כמו שצריך. בכל זאת מדובר במלכ"ר ואני בטוח שהיו יכולים למצוא חברת הפקה שתסייע לצלם ולערוך את הסרט הזה כדי שיהיה ראוי אפילו לשליחה ברשת. כרגע איכות הסרט לא מכבדת את המוסד החשוב הזה.

צימט

New member
הדור שלנו והדור הבא

מירן נראה לי שאתה קצת לא מחובר לדור החדש של הפרסום ובכלל המשרדים בארץ די לוקים בעניין הזה. הויראלי עושה בשנתיים האחרונות מה שהפרסום הקונבנציונלי לא עשה בעשורים. עניין ההפקה מת, עניין סרטים במאות אלפי דולרים ימות בקרוב, תם עידן הבילבולים ומתחיל עידן הקריאייטיב. הסיבה המרכזית שאי שם בתחילת שנות האלפים חתכתי חזק לאינטרנט היא בדיוק זה הפריע לי לראות פורמטים מתפתחים ולאן התעשייה הולכת והאמן לי התעשייה עוד לא התחילה לשלם את המחיר של השטות הזאת. בוא נראה מה נעשה עד היום בנושא הסרטונים בארץ: בחר לך שיר רצוי משהו מהאייטיז....... בחר לך אנלוגיה של: אם אז....פתאום כולם.....סוף עונה....יש עוד בטוח. ככה הסרטונים בארץ נראים כמעט ב90% ממה שעולה לאוויר אז פה יש הפקה של מליונים זה עוזר למישהו? עשייה יותר אינטואיטיבית זה העתיד. ההפקה לא מכבדת אף אחד, הרעיון מכבד! הגיע הזמן להפנים את זה רבותי פרסום זה רעיונות ולא אולפני פיקסאר. ואיפה המבחן האמיתי ידידי אם לא מבחן הלקוח? בנתיים מתוך 9 סרטונים 3 לקוחות בחרו את הסרטונים כסרטונים מייצגים עבורם זה משהו שהיה מכבד גם את המשרד שלך או כל משרד אחר בארץ ואת זה אי אפשר לקחת מהסטודנטים. ולסיום איפה כתוב שסטודנטים לקופי נמדדים לפי בעטנות? כל הדור שלנו כמעט למד לבעוט זה עזר לתעשיית הפרסום? התשובה על גבי מסכי הפלאזמה בפריים טיים:)

התפרצת לדלת פתוחה

בשבוע האחרון מתפרסם בפורום שלנו באנר המזמין לתערוכת save the print של גיתם. הרעיון של התערוכה מחזק מאוד את מה שאתה אומר. פרסום טוב הוא כזה שנשען קודם כל על רעיון חד ומבריק ואם מצאת רעיון כזה, אתה כבר לא צריך הפקה יקרה ומפוארת. לכן בתערוכה אנחנו בגיתם מציגים יותר מ-40 סרטים שאנחנו כתבנו והפקנו ללקוחות שלנו ואני חושב שזו הפגנת כוח אדירה של קריאייטיב דווקא בגלל דלות ההפקה. אבל וזה אבל חשוב, יש הבדל תהומי בין הפקות גרנדוזיות שאתה יוצא נגדן לבין סתם חובבנות. זה לא רציני להשוות בין שני הצדדים הקיצוניים של המשוואה. יש מושג שאתה כתסריטאי בטוח מכיר שנקרא "נאותות הפקה" וזה אומר שלכל הפקה גם הדלת תקציב ביותר צריך להיות איזשהו סטנדרט נורמלי וזה לא משנה כרגע אם הפרסומת עולה לטלוויזיה או נשלחת במייל. הסרט של אדי הוא מספיק טוב כסקיצה ללקוח וכדי למכור רעיון אבל הוא לא יכול לעלות לאוויר. ובעניין אחר, אני חושב שההתהדרות בכך שלקוחות "קנו" את הרעיונות של הסטודנטים היא לא במקומה. קודם כל זה שלקוח אהב את הרעיון לא בהכרח אומר שזה רעיון טוב. בדר"כ זה אומר להפך. שנית וזה הדבר החשוב, המבחן החשוב יותר הוא האם הלקוח אוהב ומאמין ברעיון עד כדי כך שהוא מוכן להשקיע מאות אלפי דולרים בהפקתו והפצתו. אני חושב שזה רעיון מצוין שסטודנטים יעשו סרטים למלכ"רים שאין להם כסף לשכור משרד פרסום אבל עדיין אני סבור שהתוצרים צריכים להיות ברמה גבוהה יותר. לסיום בעניין ה"בעטנות". שמע הרבה פעמים שיפוט של קריאייטיב הוא עניין של טעם. אני חושב שהסרט של אדי הוא רק נחמד ואתה חושב שמדובר בהברקה. אוקיי, לא נצליח לשכנע אחד את השני. מה שכן אני יכול להגיד לך שמנהלי קריאייטיב רוצים לראות אצל הסטודנטים את הניצוץ, פחות חשוב להם לראות שהם הצליחו למכור רעיון ללקוח אמיתי. מנהל קריאייטיב תמיד יעדיף לראות רעיון מבריק אבל בלתי מכיר מרעיון בינוני שכל לקוח יאמץ בקלות. מילה טובה לסיום: ראיתי את הגלויות שעבודי הפיקו ושם יש לא מעט הברקות וגם הביצוע לא רע בכלל. מסתבר שרעיונות טובים לא תמיד באים במקום הפקה ראויה לשמה.

צימט

New member
משהו על השורה של מנהלי הקריאייטיב

על הרעיונות המבריקים אנו מתווכחים פה על בסיס יומי בפורום לא ראיתי שום בשורה מאף מנהל קריאייטיב בזמן האחרון, הבסיס האלטרנטיבי נותן לנו מקום אחר לעבוד עם ספייס יותר נקי בלי קודים ובלי דרכי עבודה הנהוגות כיום שאני כאיש מקצוע ממש לא אוהב. בהפקה יש מושג היום שמשחק הכי חזק וזה קלות הפקה, תשאל את התסריטאים של ב"טיפול" הם יסבירו לך בדיוק למה אני מתכוון. הפרסום הויראלי הוא האלטרנטיבה למה שיש היום הנתונים מראים במגמתיות שהרבה כסף זז לשם, ההפקה בויראלי מפריעה כפי שציינה פה משתתפת בפורום ואז זה נראה מכור בגלל זה לא פרץ נכון להיום אף משרד בארץ את האיזור הויראלי.

קצת מזכיר לי את המודעה הזאת

של גיתם לאגודה למלחמה בסרטן (מבחינת הקונספט). אבל, להבדיל, בסרט של אדי חסר לי מאוד קשר ויזואלי-תחושתי כלשהו לנושא. הסגיר מופיע בסוף כ"הפתעה" שלא קשורה לכלום. שנית, לא מומלץ לדעתי להקניט את התורמים הפוטנציאליים, במיוחד בנושא כל כך רגיש, במיוחד שאין שום איזכור להשלכות העגומות. ושלישית, ההומור התלוש. לא ממש במקום.

TaxiMedia

New member
אחלה סרטון

מטפל יפה בהתנגדות "הזמן" כפי שהסבירו הסטונדים היוצרים ל - Ynet. בכל מקרה, הוא לא פותר את ההתנגדות היהודית הטבעית ולטעמי המרכזית. קרי, "חוסר ההבנה בציבור המסורתי שזה מותר ואף רצוי על פי ההלכה היהודית". מכיוון שהוא לא התיימר מראש לטפל בהתנגדות הזאת הוא פשוט "אחלה סרטון".

dreadlox

New member
טעות בבריף

אני לא מאמין שאנשים לא חותמים על כרטיס אדי מפאת חוסר הזמן. אנשים לא חותמים על כרטיס אדי בעיקר מאחר והם נרתעים שכל מיני רופאים יפשפשו להם בגופה אחרי שהם ימותו, ובנוסף לחלק בלתי מבוטל מפריע הפן הדתי. מודעות מסוג זה צריכות להילחם בהתנגדות לכך דרך הצגת הפן החיובי של תרומת האיברים. ברגע שאתה רואה ילד מחייך כתוצאה מההקרבה שלך זה עושה את זה שווה (וכמובן הכי בנאלי בעולם...) ממש לא התלהבתי מהסרטון - הוא אומנם יוצר הזדהות בצורה לא רעה אבל "מוכר מוצר" לא רלוונטי. וכמובן שאם "אדי" בכל זאת רוצים לאמץ את הסרטון הם חייבים, אבל חייבים הפקה מקצועית במקום החרטוט במצלמה דיגיטלית ו-Windows Movie Maker.

שלוליה

New member
ברור ש

זה מזעזע לראות דבר כזה בטלוויזיה, בלי שום קשר, עם נושא רגיש וסוליטר, באיכות חרא, אבל זה לא לטלוויזיה, זה לאנשים במייל.. אותם אנשים שטורחים לקרוא בכלל מיילים שעוברים ככה עם סרטונים, הם בדיוק האנשים שחושבים שזה חשוב אבל לא יודעים איך וכמה זמן זה יקח להם לקבל כרטיס, אז זה עובד מצוין. הפקה מקצועית מתקבלת בעין מאוד לא יפה במייל, זה מרגיש כמו ספאם. אנשי המיילים (לפחות אלה שבגיל שלי, גיל צבא) אוהבים את מה שנראה מהמצלמה של הפלאפון . לדעתי, אם יעלו את הסרטון - בול כמו שהוא - לYouTube, תוך פחות משבועיים הסרטון יופיע כמעט בכל בלוג שני, ויהיה בום רציני של תורמים חדשים באתר של אדי. בעצם, אין לי ספק בכלל.

את טועה טעות מרה

איכות ההפקה של הסרט מקרינה המון על תדמית המותג שאותו מפרסמים. לכן סרט כל כך בלתי ראוי לשידור עלול לשדר שהאגודה עצמה היא חאפרית ולא מקצועית וזה מאוד מסוכן. אני מסכים איתך שסרטים ויראליים לא צריכים להיות מלוקקים ומהוקצעים כי אסור שהם ייראו "פרסומת" מידי, אבל תאמיני לי שאפשר לצלם את הסרט כך שיהיה מקצועי מספיק כדי שאפשר יהיה להסתכל עליו ועדיין ירגיש ויראלי.

צימט

New member
יש לי דוגמה שעולה לי מעולם הקולנוע

הסרט "פרוייקט המכשפה מבלייר" הראשון היה הפקה זולה ופשוטה עם צילום חובבני והיה הצלחה אדירה. מישהו זוכר את סרט ההמשך ההוליוודי המהוקצע? נאדה.

למעלה