סרטון הנסיעה II

marceloros

Member
מנהל
נקודה מעולה

אני שוכח קבוע להישען קדימה, מנגד היות ואני נוטה להיות פרפקציוניסט - לא מקובל עלי שום דבר מלבד מדריך מוסמך שיגיד לי עכשיו זה נכון, עכשיו זה לא נכון, עכשיו זה לא קדימה, עכשיו זה קדימה מדי. אולי בעתיד אשקיע בזה גם, כלומר הדרכה איכותית.

alien life form

New member
יש נעליים שלא יתנו לך לעמוד זקוף גם אם תרצה

מעולות בגלישה אבל קשה ללכת בהן.

המטרה היא ליהנות

תעשה מה שטוב לך. אתה לא חייב להתנצל.

marceloros

Member
מנהל
חח הוא שאל אז עניתי

מכיר את הסרטון שלי "גולש לא כ"כ טוב בלך" ?
&nbsp
חלק מכל למידה הוא הסתכלות וחיקוי, של המדריך או אחרים.
אני מסתכל על גולשים טובים ומנסה לעשות כמוהם, לפעמים אני חושב שאני מצליח, עד שמגיע הסרטון...

marceloros

Member
מנהל
בהחלט מתנצל

שטכניקת הגלישה שלי (או שלנו) לא תאמה את ציפיות הצופה

השאר זה כבר אותו סיפור חוזר שאני יודע מה יש, ולא בהכרח אני מעוניין או יכול להגיע לרמת גלישה אחרת בתנאים הנתונים - לי זה מספיק, כרגע.

marceloros

Member
מנהל
אצלנו קוראים לזה diversity

שונות, אנשים שונים בעלי דעות שונות, צורת מחשבה שונה, כ"א מה מתאים לו.

natyh

New member
מה עם תשובה לשאלות

לא צריך להתנצל אפשר בהחלט ללמוד אבל בשביל ללמוד צריך להגיע במנטליות ללמוד .
לא בהכרח לא ננהנים מללמוד אבל צריכים לקבל שקשה יותר ללמד מי שיודע קצת מאשר ללמד את מי שהוא לוח חלק טאבולה ראסה .
אם הטעויות נשארות רשה להתקדם הלאה אלא נתקעים מאחור ניסיתי כמוך הרבה פעמים ללמוד מחיקוי הצליח לפרקי זמן קצרים והלך לאיבוד לימודנארוך מהבסיס דוקא כן עבד ולא היה קל להיכנס לזה אחרי שקצת ידעתי מצד שני גם לחזור פעם אחר פעם על אותן הטעויות ולהבין שאני פשוט לא יודע לגלוש היה מעצבן.
אז החחטתי להתחיל ללמוד מהתחלה ואני ממש לא מצטער.
השאלות הן שאלות מנחות נסה לענות עליהן .

skiforce

New member
אני מנסה לענות על השאלות - נא לא להתנפל אם לא מסכימים...

למרות הסיכון בשיימינג שיוביל אותי לדיכאון קליני, אני נענה לאתגר של נתי ומנסה להשיב על שאלון האימון שהציג, עד כמה שאפשר לתאר במילים את תנוחת הגוף בגלישה:

1. מגלשיים מקבילות לכתפיים (כלומר המרווח ביניהן). המדריך הבריטי שאני מעריץ, שמעביר שיעורים ביוטיוב, טוען שכל הסיפור של מגלשיים צמודות זו לזו זה בעיקר דאווין, ורלוונטי בעיקר לגלישה בפאודר עמוק. סתם ככה - רוחב כתפיים.
2. ברכיים מכופפות מעט (בעמידה סטטית ובמדרון שטוח) או הרבה (במהירות גבוהה יותר, בפניות חדות יותר, בגלישה דינמית). כפי שנאמר כאן, קשה לעמוד זקוף בנעלי סקי גם אם מנסים.
3. גו ישר! כלומר בעוד הטורסו התחתון נע למעלה למטה ולצדדים, הטורסו העליון נותר פחות או יותר יציב, זקוף. כמובן ש"זקוף" זה ביחס לקרקע: הקרקע משופעת במדרון ולכן הגו יהיה מקביל לקרקע, ובפועל הוא פונה למטה. למתחילים הפחד האינסטנקטיבי הוא "ליפול" מהר לתוך המדרון, ולכן הם "נרתעים" לאחור ומנסים להטות את עצמם לאחור כדי כביכול להימנע מהידרדרות. בפועל צריך להתמסר למדרון וליישר את הגוף עם הזווית - כאילו אין זווית. שיהיה מצב של 90 מעלות בין הגו (הטורסו העליון) לבין הקרקע, ולא זווית קהה שנוצרת מניסיון לעמוד ישר על המדרון ה"עקום".
4. הטורסו (פלג הגוף) העליון תמיד יפנה ישר למורד. כמובן שבפניות ארוכות זה קשה יותר וגם פחות קריטי, אבל בעוד הטורסו התחתון מבצע הטיות לכל הכיוונים, העליון צריך לפנות ישר למטה. זה גם מסייע בקריאת הנתיב ובגלישה רציפה ולא "פנייה אחר פנייה", והיערכות למפגעים. בהקשר הזה חשובים מאוד "שרירי הליבה", כלומר שרירי הבטן והגו, שבאופן כללי לא מקבלים תשומת לב רבה מדי בספורט הזה.
5. לשאלתו של נתי "מה הסיבות לכיפוף הגוף והברכיים?": למיטב הבנתי הנמכת הגוף בכניסה לפנייה באמצעות כיפוף של הברכיים מייצרת מרכז כובד נמוך יותר, שמסייע "לנהוג" לתוך הפנייה באופן מדויק ויציב יותר. גם כשאנחנו נוהגים ברכב בסיבוב חד, לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו "נשענים" הצידה בכיסא, כביכול כדי להשפיע על מרכז הכובד.
כיפוף הברכיים מאפשר גם ליצור מידה מסוימת, גם אם קטנה, של קארבינג. כלומר: לחרוש לעצמנו מיני-מסלול בתוך השלג, מסלול שחותך מעט את המדרון ומייצר מיקרו-שביל שמניע הלאה את המגלשיים ואותנו בכיוון הרצוי ובמהירות הרצויה.
למעשה, הברכיים הן רק אמצעי - קפיץ, או מתלים כמו ברכב - שמאפשרים לנו לא לכופף את הגוף אלא לשמור עליו זקוף ביחס למדרון, ורק להנמיך אותו, ובכך ליצור מרכז כובד נמוך יותר. מה שמונמך זה האגן. הגב בכל מקרה ממש לא צריך להיות מכופף, אנכית או אופקית! אגב, כך גם ברכיבה על אופניים. ברכיבה נכונה, הגב נותר ישר כמעט כסרגל, והרכיבה מיטיבה איתו ולא שוחקת אותו. אז זה נכון שבפניות אנחנו מטים מעט את האגן בזמן ההנמכה, אבל הגב יכול להישאר ישר למדי.

נתי, מה אומר?

מוזמנים להשמיע תיקונים, ביקורת או כל דבר אחר. דיברתי מהרהורי ליבי ואני כמובן לא מוסמך בשום דבר שקשור לגלישה.

בכל מקרה, אני - שוב - מאוד ממליץ להשתמש ביוטיוב כדי לקבל דגשים והסברים. יעיל מאוד.

z x 7 r

New member
עכשיו נחת לי האסימון למה חוסר השענות קדימה גורם

לעייפות ברגליים מהירה: בגלל שאני מתאמץ עם זווית לא נכונה - השרירים לא רגילים ולא אמורים להיות בכזה מצב. זה כמו שמישהו היה מנסע ללכת במישר על אספאלט עם סקי מחוברים לרגליו - כשהוא נשען אחורה באיזה 10-20 מעלות. המצב לא טבעי.
משהו כמו בתמונה (תסלחו לי על חוסר שמירת יחס זהב)

alien life form

New member
צריך להשעין משקל על לשון הנעל

בשביל זה היא שם. וצריך לאמן את הרגליים לפני החופשה. סקוואטים, סקוואטים ושוב סקוואטים. 100 סקוואטים ביום, יום כן יום לא, החל מהיום. תקפיד לרדת ולעלות עם הברכיים החוצה והגב ישר. אני לא צוחק, הזמן הנכון להתחיל לחזק רגליים עד החורף זה עכשיו.

z x 7 r

New member
אני לא דיברתי על המצב הנוכי - דיברתי על לפני כן

שהקליק היה לפני כמה שנים מבחינת הגלישה, עכשיו מה שכתבתי - מתייחס להבנה למה זה באמת עובד בצורה כזאת.

z x 7 r

New member
ואין פה טעות - כשכתבתי - התכוונתי לכל מילה

כשהתחלתי לגלוש לפני כמה שנים מבלי שהרגליים מתעייפות - פשוט התחלתי להשען קדימה כמו שצריך.
עכשיו הבנתי למה הייתי צריך להשען, חוץ מש "צריך להשען קדימה".
הבדל בין מה צריך לעשות ל למה צריך לעשות.

natyh

New member
לזה בדיוק כינתי באירגון מפגש שיווי משקל .

אלו בדיוק התרגילים שאני מתאמן בהם על האינדו בורד בלי האינדבורד
אימון הגוף להרגיש איזון במרכז הכובד אחרי שבוע בסקי הביצועים באינדובורד משתפרים פלאים אני מקוה שבפעם הבאה גם הפוך יעבוד .
קםיצות על האינדובטרד סקאוטים על ובלי האינדובורד .
אלו בדיוק הדברים ומידי פעם אני מוסיף תרגילים המדמים את הטכניקה בסקי .
בענין כתפיים כדי להיות מדויק הכתף הנוטה לסיבוב גבוהה מהכתף החיצונית לסיבוב יחסית לציר הגוף !

alien life form

New member
אינדו בורד אני פחות אוהב, בטח לסקי

יותר מזכיר גלישת גלים. יותר ממליץ על בוסו (Bosu).

natyh

New member
רוב הדברים שרשמת נכונים מאד לבסיס .

חלק 4 חלק גב עליון מלמדים מתחילים להפנות למורד בשלב המתקדם הוא כבר פונה פחות אבל אלו כבר ניואנסים דקים .
אבל השאלות שלי לא היו אם הברכיים כפופות אלא לאן הברכיים פונות למעלה או למורד ?
הברכיים תמיד כפופות לפעמים קצת לפעמים יותר אף פעם לא נמצאות במרכז המגלשיים אלא מופנות תמיד לאחד הצדדים לאן ומתי ?
לגבי רגליים נכון מאד חייב להיות מרווח ביניהן כי המרוח יוצר הטיה של אחד המגלשים ברגע שמעבירים משקל לצד החיצוני לפניה המגלש שכבר היה מוטה לכיוון המגלש השני יחריף את ההטיה וזו תיצור סיבוב .
אבל הרגליים אינן באותו קו יחסית למסלול הגלישה אחת מהן מובילה תמיד איזו ולמה ?(חלק מהסיבה נתת כי חלק גוף עליון חייב להיות מוטה למורד ).
כתפיים הכפיים לא באותו גובה בזמן הפניה אלא מוטות לאחד הכיוונים איזו כתף תהיה גבוהה יותר ומדוע ?(רמז שיווי משקל )
נסיון יפה לענות אתה בדרך הנכונה יש עוד עבודה , הבעיה שבה נתקלתי היא שרוב האנשים שלא בנו לעצמם בסיס מוצק בתחילת הדרך כמוני נתקעים הרבה זמן בדברים יחסית פשוטים כי לא הצליחו לחזור אחורה וללמוד את הבסיס מההתחלה .
רובם לא יודעים ליישם את התיאוריה שאת רובה הם יודעים אך בפועל עושים את ההיפך ממה שהתיאוריה מדריכה לעשות , ואלו הם הרגלים גרועים שהשתרשו .
הענין בסקי הוא ספורט זורם כל טעות עוצרת את הגולש , ומפעילה לחץ מיותר על מפקקים לדוגמא ,מי שיענה על השאלות ימצא כי הגלישה קלה משחשב , מצד שני ביעור הרגלים לא נכונים מצריכה זמך תירגול .
עכשיו שאלה נוספת :
האם בגלישה מקבילית כאשר שני המגלשים מקבילים ניתן להעלות את הסקי על הקצוות (EDJGING) בלי הטית הגוף ?

למעלה