והנה התחלנו עם העצבים... מה קרה לתרבות הדיון?
ולגופו של עניין:
העליתי את השאלה האם לא לענוד את הרצועה של המקל על היד זו רשלנות. לא אמרתי כן או לא. אמרתי שאני חושב שממש לא. כשאני נופל יכול גם לעוף לי סמארטפון או גו פרו או סנדוויץ' מהכיס ולגרום לאחרים, תיאורטית, לפציעה. האם זו גם רשלנות? לא יודע. חושב שלא. אולי אני טועה. אולי לא. אני לא הולך וזורק מקלות על אנשים בשביל הכיף אלא מנסה לחשוב כאן על הנושא עם הגולשים. זה מה שנהוג לעשות בפורומים.
אני חושב שהמקרה המצער שקרה לך הוא לא מאוד שכיח. בדרך כלל כשמגלש מתנתק הוא מתגלגל במורד ונעצר בשלב מסוים. כך הוא מתוכנן. מקל שעף עלול להכשיל גולש, בדיוק כפי שהגולש שנפל עלול בגופו להכשיל גולש. המקל עצמו, לא סביר שיפגע באחרים בצורה קשה לדעתי. תמיד יש יוצאים מהכלל, אבל ככאלה הם מעידים על הכלל ולא משקפים אותו.
ולכן תיארתי שתי אופציות, שבאחת מהן ודאות גבוהה לפציעה קשה שלי, ובשנייה ודאות נמוכה לפציעה קלה - אם בכלל - של אחרים. ובין שתי האופציות, בחרתי את השנייה. האם זה לא הגיוני? מה בין זה לבין לשים *** על "הכללים וההנחיות"? היכן יש הנחיה שחייבים לכרוך את הרצועה על היד? אתה מוזמן להפנות אותי. ואם אתה לא מוצא, אז מן הסתם גם התובע המלומד לא ימצא. בדיוק כפי שאין תקנה שמחייבת לאבטח בחוט סנפלינג את המוט של הגו פרו, או את הסנדוויץ'.
הנקודה שלי כאן היא לא הנושא של כן תביעה לא תביעה, אלא שכיוון שהסיכון לפגיעה באחרים נמוך כאן, לעומת סיכון גבוה לפגיעה בגולש, אני לא חושב שיש בכך משום "ברבריות" כפי שאתה מתאר.
ועם כל הכבוד, כשאתה אומר שאם המקל של גולש אחר יפגע בך אתה "תדחוף לו אותו למקום מסוים", זה נשמע לי ברברי ואלים. ועל זה ודאי תהיה לאותו גולש עילה לתבוע אותך. ואני גם משוכנע שאתה לא באמת תעשה את זה אגב, וטוב שכך.