סרטון הנסיעה II

marceloros

Member
מנהל
סרטון הנסיעה II

ביקשתם יותר סקי, לקח זמן, אבל קיבלתם.
למדתי מהתהליך, למשל אילו צילומים שווים יותר ואין לי הרבה מהם.

o h a d d

New member
לייק ענק

כל הכבוד למנהל, לצלם, לעורך, לכנופיה העליזה, ולמתרסק עם הסנובורד!

z x 7 r

New member
עפתי במרץ לפני שנה וחצי כמעט במצב עמידה -

בין הפעמים הבודדות מאז שאני גולש - האגודל קיבל מכה מהמקל סקי (יד ימנית) - עד עכשיו זה מורגש כשאני מקווץ את היד.
הכתף כמעט ולא מורגשת - אבל אם הייתי בלי גוגלס וקסדה - המכה הייתה עולה לי בפרצוף מגורד.

marceloros

Member
מנהל
בידוק כמו אצלי

פרסמתי פעם את סרטון הנפילה וזה גם בקליפ פה, סתם נסיעה ישרה, התנתק מגלש לא ידוע ממה (יש מצב ששמתי לא טוב אחרי גונדולה).
האצבע עדיין כואבת מדי פעם, הייתה לי תלישה של הרצועה.

skiforce

New member
בגלל זה ממליצים לא לענוד על היד את הרצועה של המקל

נכון שיש דרך "נכונה" לענוד ואז זה אמור להיות יותר בטוח, אבל אני נזהר עוד יותר ופשוט לא עונד אותה. מחזיק את המקל וזהו. מעדיף לאבד מקל מאשר להיפגע. ברכבל כיסא אני כן עונד, כי אין דבר טיפשי יותר מלאבד מקל שנופל מהרכבל...

יש כאלה שמעבירים את הרצועה בין כף היד לידית המקל

או בין האגודל לרצוע - עוד יותר גרוע. זה רעעעעעע. הרצועה צריכה להיות חופשית, לעבור מעל כף היד ולהיתלות כמה שיותר גבוה על הזרוע.
לא יודע אם לגלוש בלי רצועות פותר משהו. הפציעה מתרחשת מהמקל, לא מהרצועה. ורוב האנשים מחזיקים חזק את המקל ועדיין ייפלו איתו.

הפתרון לתרגל נפילות. אם נופלים נכון זה ימנע 90% בכלל. מדריך אוסטרי סיפר לי שפעם היה נהוג שחצי מהשבוע הראשון מוקדש לתרגול נפילות. וגם אחרי זה עושים ריענון בתחילת כל חופשה. אבל בעידן האינסט זה נראה לאנשים בזבוז זמן. ואת המחיר משלמים אצל האורטופד.

marceloros

Member
מנהל
יש מצב שזה מה שאני עשיתי

ממש לא בטוח, לא זוכר איך אני שם את מקל הסקי, יש מצב שהיא באמת עברה בין האגודל לשאר האצבעות.
בכל מקרה כמו שציינת הנפילה הייתה פתאומית עם התנתקות המגלש, וכנראה שבמקום לשחרר את המקל דוקא חיזקתי את האחיזה, אינסטינקט שגוי.

דבר אחרון - בטורקיה עם הסקי המסכן שלו, שעה ראשונה למדנו איך נראה סקי, מתי הוא גולש ומתי הוא בולם, ואז איך נופלים כולל תרגול נפילות. ממילא לא ידענו לגלוש אז היינו חייבים ליפול בתחילת הנסיעה.

marceloros

Member
מנהל
קבל תיקון

ריאתי את סרטון הנפילה המקלות עפו לי לכל עבר וגם רואים שבכלל לא הכנסתי את היד ללולאה, סתם מסלול קליל שמוביל מרכבל אחד לרכבל הבא.
נפגעתי כי המקל היה מוחזק חזק ביד במקום לעזוב אותו.

alien life form

New member
כמי שחטפתי פעם בעצמי סקי משוחרר בגב

וראיתי מקלות הופכים לכידונים, חניתות, רומחים וכלי נשק ארטילרי בעת נפילות, אני חוזר על מה שנכתב לפני כמה ימים, המנהג לא להכניס את היד ללואה, בעייתי. ומי שחושב שמקל עף זה לא בעייה שלו, זכרו שאפשר להתבע בתביעה אזרחית, להיות מורחקים מהאתר או להתעמת (פיזית) עם נפגע עצבני.

skiforce

New member
לדעתי סבירות גבוהה בהרבה להיפגע בעצמך מאשר לפגוע

חשוב לזכור שהמקל עצמו די קל. אם תזרוק על מישהו מקל סקי (במיוחד כשהוא לבוש מעיל) רוב הסיכויים שהוא בקושי ירגיש. לעומת זאת, ליפול על המקל של עצמך, כפי שכתבו כאן, יכול להפעיל את משקל הגוף שלך נגדך ולגרום לך לנעוץ את עצמך על המקל. לא חושב שזה יכול לקרות לאחרים סביבך אם המקל שלך עף. מה שכן, עלולים למעוד עליו, כפי שעלולים למעוד גם על הגולש עצמו כשהוא נופל. ולא שמעתי שתבעו מישהו כי נפל וגרם למכשול עבור אחרים, או בגלל שהמגלש שלו התנתק ופגע בטעות במישהו.

ועכשיו לפינת האמירה הפרובוקטיבית והמעצבנת, במסגרת חופש הביטוי בפורום, ובלי לפגוע באף אחד (פיזית או רגשית):
בסופו של דבר, אם הברירה היא בין:
1. להכניס את היד ללולאה ולהסתכן בשבירת צלעות, חבלה רצינית ביד, ועוד דברים טובים... לבין:
2. סיכון מזערי בתביעה בגלל שהמקל עף לעברו של מישהו וחבט בו קלות (באיזו עילה אגב? לא שמעתי על חוק שמחייב לכרוך הלולאה ליד), מה שמוביל לסיכון מזערי להרחקה מהאתר (ושוב: באיזו עילה?), או סיכוי מזערי נוסף לקטטה -

אני בהחלט מעדיף את אופציה 2.

alien life form

New member
אז מה?

אם אתה נפצע, זבש"ך. בסקי יש סיכונים. אם אתה פוצע אותי מתוך רשלנות, אז יש לך בעייה איתי. כשחטפתי השנה סקי בגב הרגשתי אותו מצויין. היה ברור שזאת תאונה. המסלול עושה סיבוב 90 מעלות בירידה חדה, הגולש נפל והסקי השתחרר לו ועף עלי מגובה 3 מטר בגב כך שלא ראיתי אותו בא ולא יכולתי לחמוק ממנו. אני הייתי אחרי הסיבוב. סקי יכול לעוף, ככה הוא מתוכנן. מקל מתוכנן להישאר על היד. אם הוא יעוף עליי, אני אדחף לך אותו למקום מסויים. אם מישהו חוטף אותו בהפתעה בגלישה מהירה, רוב הסיכויים שייפול. שלא לדבר שהוא יכול להסתבך לך ברגליים, לפגוע בילד וכו'

אבל אל תקח את זה קשה, תמשיך בגישה שלך של אני שם ז*ן על כל העולם ועל כל הכללים וההנחיות לתפארת מדינת ישראל ומערכת החינוך שלה שמוציאה כל שנה דור חדש של ברברים.

skiforce

New member
והנה התחלנו עם העצבים... מה קרה לתרבות הדיון?

ולגופו של עניין:

העליתי את השאלה האם לא לענוד את הרצועה של המקל על היד זו רשלנות. לא אמרתי כן או לא. אמרתי שאני חושב שממש לא. כשאני נופל יכול גם לעוף לי סמארטפון או גו פרו או סנדוויץ' מהכיס ולגרום לאחרים, תיאורטית, לפציעה. האם זו גם רשלנות? לא יודע. חושב שלא. אולי אני טועה. אולי לא. אני לא הולך וזורק מקלות על אנשים בשביל הכיף אלא מנסה לחשוב כאן על הנושא עם הגולשים. זה מה שנהוג לעשות בפורומים.

אני חושב שהמקרה המצער שקרה לך הוא לא מאוד שכיח. בדרך כלל כשמגלש מתנתק הוא מתגלגל במורד ונעצר בשלב מסוים. כך הוא מתוכנן. מקל שעף עלול להכשיל גולש, בדיוק כפי שהגולש שנפל עלול בגופו להכשיל גולש. המקל עצמו, לא סביר שיפגע באחרים בצורה קשה לדעתי. תמיד יש יוצאים מהכלל, אבל ככאלה הם מעידים על הכלל ולא משקפים אותו.

ולכן תיארתי שתי אופציות, שבאחת מהן ודאות גבוהה לפציעה קשה שלי, ובשנייה ודאות נמוכה לפציעה קלה - אם בכלל - של אחרים. ובין שתי האופציות, בחרתי את השנייה. האם זה לא הגיוני? מה בין זה לבין לשים *** על "הכללים וההנחיות"? היכן יש הנחיה שחייבים לכרוך את הרצועה על היד? אתה מוזמן להפנות אותי. ואם אתה לא מוצא, אז מן הסתם גם התובע המלומד לא ימצא. בדיוק כפי שאין תקנה שמחייבת לאבטח בחוט סנפלינג את המוט של הגו פרו, או את הסנדוויץ'.

הנקודה שלי כאן היא לא הנושא של כן תביעה לא תביעה, אלא שכיוון שהסיכון לפגיעה באחרים נמוך כאן, לעומת סיכון גבוה לפגיעה בגולש, אני לא חושב שיש בכך משום "ברבריות" כפי שאתה מתאר.

ועם כל הכבוד, כשאתה אומר שאם המקל של גולש אחר יפגע בך אתה "תדחוף לו אותו למקום מסוים", זה נשמע לי ברברי ואלים. ועל זה ודאי תהיה לאותו גולש עילה לתבוע אותך. ואני גם משוכנע שאתה לא באמת תעשה את זה אגב, וטוב שכך.

alien life form

New member
איזה תרבות דיון אתה רוצה עם מישהו שאומר שמעדיף לפצוע אחר?

בסקי אתה יכול להיפגע. אם זה מפחיד אותך אז אל תעסוק בזה. אבל אל תסכן אחרים כי נדמה לך שכך יש לך פחות סיכוי להיפגע בעצמך.

skiforce

New member
זה לא מה שאמרתי

אמרתי שלדעתי, מי שאוחז במקל ומחבר אותו ליד בלולאה הוא בסיכון גבוה לפציעה חמורה (מהמקל), בעוד שמי שמסביב לאוחז במקל הם בסיכון מזערי לפציעה קלה (מהמקל).

ולכן אני בהחלט מעדיף את האופציה השניה.

האם זה אומר שאין לי תרבות דיון? שאני מחבל? רוצח המונים? הבעתי את דעתי והזמנתי אחרים להביע את דעתם בנושא.

אגב, מה לגבי גולשים שלשם אימון אוחזים את המקלות במאוזן בידיים? האם גם זה מנוגד לתקנות? האם הם מסכנים בכך את הגולשים סביבם? אנטיפתים? נו באמת. וכל האנשים שכותבים כאן בגלוי שהם שותים אלכוהול וגולשים, כאשר ידוע ומוכח מחקרית שזה מגדיל את הסיכוי לפציעה ב 30% - האם גם הם ברברים ורוצחים מסוכנים שצריך להסגיר למשטרה?

אני לא מבין איך המקל יכול לעוף

ליפול כן. להתדרדר קצת במורד גם. אבל לעוף אני יכול לדמיין סיטואציה כזאת רק אם מישהו זורק אותו.

אבל אם מקל של מישהו היה פוגע בי אז בהחלט מעצבן. אני גם מאד מקפיד לא לגלוש מתחת לרכבל. יורד שם גשם של דברים החל מכפפות ועד סנובורדים. ובטח מקלות. למעשה ראיתי פעם בחור שהתפקיד שלו לגלוש מתחת לרכבל ולאסוף גופים זרים.

Cמן רשום

New member
הקצה נתפס במשהו וכשמושכים לשחרר הוא עף אם איננו קשור

למרבה המזל רוב האנשים גולשים איתם קשורים כך שזה כמעט שלא קורה. אותי יותר מעצבנים אלה שגולשים עם המקלות לצדדים ולא לאחור. מה הקטע שלהם?

Cמן רשום

New member
תובעים כל הזמן

יש אפילו עורכי דין שזאת ההתמחות שלהם. תובעים את האתר, תובעים מדריכים ובעיקר גולשים תובעים אחד עם השני.

z x 7 r

New member
בכל ההדרכות וקליפים של יוטיוב הם מראים איך להחזיק ב

במקל - זאת הצורה היחידה שאני מכיר. גם בסקי לא אלפיני (שם המקלות צריכים להיות הרבה יותר ארוכים - עד לגובה של בית שחי, בניגוד לסקי אלפיני שהמקל צריך להיות בגובה המרפק פחות או יותר.

https://www.youtube.com/watch?v=JUjCNUrVElA

למעלה