סרוטין

jojs8j3

New member
סרוטין

אני רוצה לשפר כמה שיותר תמצב רוח שלי
אז יש לי כמה שאלות .

האם אומגה 3 מעלה תסרוטין במוח ? מעלה הרבה?

אני יודע שאומגה 3 מעלה תמצב רוח במוח אז עכשיו אני יתחיל לקחת זרעי צ'יה או זרעי פשטן ..

עם זה לא מעלה תמצב רוח אז איזה מאכל מעלה תסרוטין במוח ... אני מעדיף כמה מנה אחת ביום ..
יש איזה זרעים מסוים או פרי או משהו מסוים שמעלה או שהאומגה 3 מספקים ?? תודה רבה!

0 אור 0

New member
סרוטונין ואומגה 3

אכן יש מחקרים שמצאו קשר בין תוספת אומגה 3 לשיפור במצבי דכאון, כשהמנגנון הוא בשיפור המעבר העצבי התאי, שמאפשר את הווצרותו,
אבל חשוב לזכור שני דברים:
א. כמו כל תוסף שעוזר - התוצאה הטובה נובעת מלכתחילה מכך שהיה חוסר איזון ברמות החומצות השומניות, שיצר את הבעיה.
אם הבעיה נובעת מחסר אחר כלשהו אז התוספת הזאת לא תפתור כלום.
לכן, העשרת המזון במזונות מועילים לגוף ומכילים חומרים מזינים כגון למשל אומגה 3, תמיד מומלצת, אבל תוספים בכדורים כדאי לקחת רק אחרי אבחון ובליווי מקצועי (או לפחות להגביל מינון ותקופת שימוש)
ב. הטיפול הטוב ביותר בשיפור מצב הרוח והעלאת הסרוטינין הוא דוקא לא תזונתי - פעילות גופנית, מדיטציה, האזנה למוזיקה, טיפולי מגע, שיפור איכות השינה.

jojs8j3

New member
אז את אומר

אאז אתה אומר שכדאי מאוד לשפר
תפעילות גופנית שלי ולעשות יותר מדיטציות ודמיון מודרך .. ולשמוע יותר ויותר שירים ??

ואין בכלל מאכלים ?

0 אור 0

New member
ממש לא מה שאני אומרת

אני אומרת ששינוי תזונתי צריך להיות מלווה ביעוץ מקצועי:
בעקרון מזונות שמעלים באופן ישיר את הסרוטינין הם פחממות מורכבות כגון לחם מלא, שיבולת שועל, תפוחי אדמה ובטטות, אורז ופסטה וכן אבוקדו, בננות ועוד. אבל יתכן שחלק ממזונות אלו בעייתיים עבורך (כמו למשל במקרה של רגישות לחיטה) ויתכן שמינון מרובה של פחמימות בתזונה אל מתאים מבחינות אחרות,
במידה שיש חוסר באומגה 3 - אז אפשר להגביר על ידי אגוזים, דגי ים או אצות, עלים ירוקים ואולי לתסף עם זרעי פשתן או צ'יה או תוספים. - והדגשתי שאתהמזון אפשר לצרוך ללא בעיה אבל לפני שלקוחים תוספים חייבים לדעת שזו אכן הבעיה.
לגבי פעילות גופנית ושאר הדברים - בודאי שכן, אבל אלו רק דוגמאות ולא מתכון. אם אתה אוהב מוזיקה או לרקוד זה נהדר, אבל אם אתה דוקא מתחבר לטיולים ארוכים על שפת הים או לרכיבת אופני שטח או גלישת גלים או בכלל לעבודה בגינה - אז זה מה שיעשה את העבודה בשבילך.
הרעיון הוא שמצב רוח קשור גם לדברים שמרוממים לך את הרוח, לדברים שאתה אוהב לעשות, שמשמחים אותך. הפעילות הגופנית, הרפיהעם אלפא, שמחת חיים - כולם מעלים את הסרוטינין בלי קשר למזון שאתה אוכל.

jojs8j3

New member
אור

תודה נתנת לי תשובה מדויקת !!
הגעתי למסכנה שברגע שנדחוף את עצמנו לעשות דברים אפילו בכוח אז ככה הסרוטין יעלה
תודה רבה ושנה מקסימה!

hal767

New member
מחסורים תזונתיים יש לפתור באמצעות תזונה

אני בדעה שיש הבדל עצום בין מזון ותזונה נכונים לבין תוספים. התכונות שונות , יכולת הגוף להשתמש בהם היא שונה והשפעתם בגוף היא שונה. כמו כן יש לתת את הדעת שיסודות המזון השונים פועלים בשיתוף פעולה ביניהם והם תלויים אחד בשני.
לדוגמא: אם קיים חוסר באומגה 3 זה לא אומר שהמחסור נובע ממחסורו בתפריט, אלא ממחסור ביסודות מזון שקשורים להטמעתו בגוף. ואולי קיימת בעיה כלשהי במערכת העיכול שמקשה על ספיגת יסודות המזון. ואולי אתה צורך מזונות גרועים כאלה ואחרים, או אלכוהול, סמים ותרופות, ואלה גורמים למחסורים שונים.

אז מה הטעם לצרוך תוסף, לו ישנן השפעות מזיקות?

לגבי שיפור מצב הרוח - ישנם גורמים שונים לירידה במצב הרוח או לעליתו, ויש לתת את הדעת על כולם. לא בהכרח שמחסור בסרטונין הוא הבעיה שלך. ניתן לשפר מצב רוח באמצעות תזונה צמחונית מתאימה, באמצעות עיסוק בתחביבים ושאר עיסוקים מהנים, באמצעות פעילות גופנית מתאימה, באמצעות נשימה נכונה, הרפיה, שיפור בצורת חשיבה, זוגיות מתאימה ועוד.

כיום אומגה 3 הוא באופנה וזה קשקוש גדול. את האופנה הזאת מביאים לעולם יצרני התוספים, והם עושים זאת בהצלחה רבה. אנשים תמימים "קונים" את הלוקש הזה, צורכים את התוסף ומזיקים לבריאות גופם. מציע לך לא להיות הקורבן שלהם.
המלצתי היא להתייחס לבריאותך הגופנית והנפשית בייתר רצינות ומקצועיות ולא לחפש קיצורי דרך מפוקפקים לבריאות.
בהצלחה.

hal767

New member
אינם מתאימים למאכל אדם.

במיוחד הדגים הרסניים לבריאות.

פולספגן

New member
למעט כספית שיש בחלקם, מה בדיוק הרסני לבריאות?

(לא חסר דגים ללא כספית)

hal767

New member
בשר הדג הינו בשר לכל דבר.

לאדם, כחיה צמחונית, ישנה בעיה רצינית בכל הקשור לעיכול חלבונים מהחי. אחת הבעיות קשורה לכך שרוב החלבון מהחי אינו מקבל פירוק באמצעות אנזימי העיכול והוא נרקב במערכת העיכול האנושית.
בשר הדג אינו שונה מבחינה זאת, אלא שהתהליך הזה נמשך הרבה יותר מהר כשאוכלים דגים. יכולת העמידות של בשר הדג מחוץ למים היא קטנה (זאת הסיבה שדגים מתים ממהרים להסריח ולהרקב), ובטמפרטורת הגוף הגבוהה בשר הדג נרקב במהירות ומזהם את מערכת העיכול ואת הגוף כולו ברעלים הארסיים שנוצרו כתוצאה מכך.

http://hal767.coi.co.il/htm

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205033

פולספגן

New member
המאמר שצרפת לוקה בשטחיות-מה

כמו עם השיניים שלנו שרשמת ש"חסרות ניבים", כאשר ידוע לכל שיש לנו ניבים ועוד פנינים ...

האדם אינו "חיה צמחונית"
אלא הוא אומניבור ובתרגום לעברית אוכל כל.
אולי בתחילת דרכו הוא היה צמחוני , אבל מע' העיכול שלו עברה אדפטציה. קצר המקום מלהסביר.
בן אדם מאוד דומה מבחינה זו לחזיר (זו אחת הסיבות שטמאותו של החזיר) וגם מהרבה בחינות אחרות (עור, תפקוד מערכתי) ולכן יכול לאכול ולעכל הכל- יעילות עיכול דברים שונים משתנה כמובן בהתאם לכל מיני פקטורים (שילובים, חוצמיות בסיס וכו')

hal767

New member
אינני יודע מהם חושבים

מה שאני כן יודע הוא שהם מעולם לא ריפאו אנשים ממחלות, כולל הקשות שבהן, ואני גם יודע שמי שנוהג בשיטתם אינו נהנה מבריאות תקינה. זאת בניגוד לאלה שדוגלים בגישה שאני מייצג.

פולספגן

New member
הם לא היחידים ומי שטוען שכולם
שיסתכל

במראה

אם אתה מעוניין קצת להרחיב את הידע שלך ולא להיות תקוע "ברק אני יודע מה טוב", אז יש את האתר המצויין הזה - www.westonaprice.org
ויש גם את הספר של ווסטון פרייס - Nutrition and physical degeneration
הספרים הטובים ביותר והאמרים הטובים ביותר בנושא הם שם Judith De

hal767

New member
לגבי הידע שלי

אינך יודעת מהו ואינך יודעת מה וכמה למדתי ועד כמה הידע שלי רחב.

מה שאני כן יודע בוודאות, ואת בוודאי שאינך יודעת, הוא שהגישה שאימצתי מהווה רפואה מונעת יעילה וחלק חשוב בדרך ריפוי טבעית שהוכיחה עצמה במשך שנים רבות (אישית אני רואה את תוצאותיה הטובות במשך למעלה מ - 30 שנה), והמציאות היא האמת המדעית ולא כל מיני תיאוריות מקושקשות שאנשים המציאו.
זיכרי - המציאות היא האמת, לא תיאוריות של אנשי מעבדה.

אני "תקוע" כדבריך במקום מאד טוב שמוכיח עצמו כמביא בריאות לאנשים ומרפא אותם מהמחלות הקשות ביותר המוכרות לנו, ואין לי צורך לקבל הכוונה מחובבים שמעולם לא ריפאו אדם וכל מומחיותם מקורה בקריאת מאמרים כאלה ואחרים.
ואם להתייחס לנושא השרשור - הוצאת החלבונים מהחי מתפריט האדם ומעבר לתזונה צמחונית אורגנית נכונה ומותאמת נכון למקרה, תמיד הוכיחו עצמם כמשפרים את הבריאות ומביאים לריפוי.

פולספגן

New member
"תמיד הוכיחו עצמם ..."

אם היית מבין משהו במדע, היית מוחק את המילה "תמיד" מהלקסיקון שלך.
מקור הברזל הכי טוב הינו מבשר ורצוי בשר אדום ולהרבה צמחוניים יש מחסור בברזל וכמובן מחסור בויטמין B12.

אני יודעת היטב מה הידע שלך וזה מקריאת הדברים שאתה מפרסם.
אין לי כוונה לעשות לך כאן בושות ולהראות את השטויות שכתבת שמראה שאין לך בדל של הבנה בפיסיולוגיה של גוף האדם ובכימיה ובכדי לדעת מה הכי טוב לו, צריך להבין אותו לעומקו ואם אין לך את הידע לכך, אז סביר להניח שהטיפול בו לו יהיה אופטימלי.

hal767

New member
משום מה

חלק ניכר מאוכלוסיית אוכלי הכל, כולל בשר אדום, סובלים מתת תזונה, מחוסר בברזל ומאנמיה. הם עומדים אצלי ואצל עמיתי בתור ומתרפאים מבעייתם באמצעות דיאטה צמחונית מתאימה.

אפרופו "שטויות", והכוונה לאלו הכתובים במסר שלך, בשר מגיב מאד חומצתית בגוף האנושי והוא גוזל מהגוף סידן וברזל המשמשים כחומרים בסיסיים מנטרלי חומצה. כלומר, אכילת בשר גורמת לאנמיה, כפי שהמציאות מוכיחה לנו.

נכון הוא שצמחונים רבים סובלים ממחסורים תזונתיים שונים וזה נובע מהעובדה שאינם מקפידים בנושא התזונה הנכונה. אלו הם צמחונים אידאולוגיים ברובם, ותורת הבריאות הטבעית אינה מעניינת אותם.

B12 הינו ויטמין שחסר ליותר מ - 40% מהאוכלוסיה בעולם המערבי. אחוז הצמחונים בקרב אוכלוסיה זאת אינו עולה על חמישה. מכאן שמחסור בוויטמין אינו בעייתם של צמחונים בלבד. והתיאוריה המקושקשת באשר למחסור בוויטמין כבעיה של צמחונים מקומה בפח הזבל, כמו הרבה תיאוריות ישנות אחרות שמקורן ב"מדע" הרפואה הקונבנציונאלית.

באשר ל"בושות" שאינך רוצה לגרום לי, על כך אשיב שאינך יכולה לעשות לי זאת. על כל קשקוש שתפרסמי אציג לך מטופלים שבריאותם שבה אליהם אך ורק בעזרת הטבעונות ההייג'יניסטית. כמו שכתבתי לך - המציאות היא האמת המדעית, ואם אוכל להוכיח (ובקלות רבה) כיצד אנשים החלימו ממחלות חשוכות מרפא (ע"פ הרפואה המערבית) כמו סוכרת, מחלות פרקים, דלקות מעיים כרוניות, מחלות עור ועוד באמצעות הגישה הטבעונית ובניגוד לתיאוריות שלך, הרי תעשי עצמך לצחוק.

פולספגן

New member
חזור שנית?

בשר מגיב חומצית בגוף האנושי?
אם הבשר גורם לחומציות אדירה אז לא צריך ויטמין C שבוודאי אליו כיוונת, כי ויטמין זה משרה חומציות שעוזרת לספיגת ברזל. אלא אם אתה מתכוון לויטמין אחר - ציין מהו?

כתבת "הוא גוזל מהגוף סידן וברזל המשמשים כחומרים בסיסיים מנטרלי חומצה" - האם גם באכילת - תפוז, עגבניה, לימונדה... הגוף משחרר סידן וברזל מן המאגרים?

כתבת "B12 הינו ויטמין שחסר ליותר מ - 40% מהאוכלוסיה בעולם המערבי. אחוז הצמחונים בקרב אוכלוסיה זאת אינו עולה על חמישה" - האם תוכל להביא ראיה לדבריך?

כתבת "המציאות היא האמת המדעית" - נתת לך מס' מקורות של אנשים שאומרים שהמציאות שלהם הפוכה ממה שאתה מתאר, כמו כן יש בינם אנשי מקצוע מתחום התזונה, כמו נטרופתים, דיאטנים וכו', אך כמובן כל הידע נמצא רק אצלך

hal767

New member
כתבת שיש לך ידע.

אבל השאלות שלך מראות שאת לחלוטין אינך מבינה במה מדובר.

תפוז ועגבניה מכילים חומצות, אבל תגובתם בגוף בתום עיכולם, ספיגתם והטמעתם היא בסיסית. לכן הם מזינים את הגוף ולא גוזלים ממנו כמו למשל הבשר, הגבינה, החומץ ואפילו הדגנים.
ויטמין C ,הנמצא בשפע בפירות וירקות מסויימים, מאוזן הייטב ע"י יסודות מזון אחרים שבסופו של התהליך מגיבים בסיסית.
ומדוע?
כי אלו המזונות המתאימים למאכל אדם.

הבשר גורם לחומציות יתר בגלל האיזון הלא מתאים שקיים בין החומרים השונים שנמצאים בו. לכן הוא גוזל מינרלים בסיסיים כמו סידן וברזל.

בקשר לנתונים בנושא הבי 12, אני למדתי זאת מספרים שונים. במקרה נמצא לידי ברגע זה סיפרו של אליהו קריא בו מפורסם מחקר שנעשה בזמנו בארה"ב ע"י משרד הבריאות. אני משוכנע שתוכלי למצוא מידע רב בנושא באינטרנט.

לא כל הידע נמצא אצלי. הרי גם אני למדתי אותו ממישהו, או יותר נכון ממישהם, והם רבים. אבל אני יכול להראות תוצאות חיוביות בריפוי ע"פ הגישה שאימצתי, וה"מומחים" שלך אינם יכולים להציג תוצאות כאלה. מה שהם כן יכולים להציג זה את בתי החולים המלאים בחולים כרוניים וחסרי סיכוי להחלים, בהם נעזרים בתיאוריות שלהם.

למעלה