סרוטונין

אבי 122

New member
סרוטונין

בוקר טוב ! מקווה שהגעתי לפורום הנכון... אני מעוניין במידע שיפרט איך ניתן להגדיל את כמות הסרוטנין במוח - ללא שימוש בתרופות. תודה אבי

0 אור 0

New member
סרוטנין

כמות הסרוטנין גדלה באופן טבעי כשעושים התעמלות, כמובן גם כשאוכלים משהו מתוק - אבל כדאי להסתפק במתוקים בריאים כמו למשל דיסת שיבולת שועל עם פירות יבשים, בננות ושאר פירות מתוקים.

ינוקא1

New member
אני חושב

שכשאתה שואל על להגדיל סרוטונין במוח , אתה מתכווין לשפר מצב נפשי באמצעות מזון ובאמצעות תוספים. האמת היא שמצב נפשי הוא מורכב מכדי להיות תלוי רק בדברים הללו (זו דעתי לפחות). נכון שמזונות מסוימים מעודדים את זה , אבל שיחה , למשל , יכולה להיות לא פחות טובה לחסימות רגשיות שונות. וכמו כן ברור שגם טיפול פסיכולוגי ואחרים משנים את מבנה המוח , בלי חומרים. כנ"ל עיסוי לסוגיו השונים , פעילות גופנית וכו' וכו'. לכן אני ממליץ לך לא להתמקד רק ב"סרוטונין" כחזות הכל , להסתכל על דברים באופן רחב יותר ולא לראות את הגוף שלנו רק כ"כימיה".

freearth10

New member
חשיפה אל האור והשמש

תרגיל מאוד מומלץ: לשבת במרחק מה מנר דולק שנמצא בגובה העיניים. להביט על הנר עד שהוא מטשטש להמשיך להביט בו גם בעיניים עצומות. וכמובן ברור של כל מה שהביא לחוסר איזון בסרוטונין בגופנו. מאיה

העלאת סרטונין

מוצלחת תתבסס על איזון כללי דרך חיזוק ושיפור הובלה ותקשורת בין-תאית באיברים ובמערכת העצבים . אמנם הרבה טיפולים יכולים לעזור באיזון והתארגנות פנימיים, אך בקרניוסקרל הטיפול מכוון לשיפור תנועתיות פנימית בגוף ובמערכת העצבים המרכזית( המביאה לשיפור ואיזון בהובלת וניקוז דם/נוזל המוח, תקשורת עצבית/כימית במוח ובגוף) וכתוצאה שיפור בכל התפקודים פיזיים ונפשיים. חיזוק התנודה הקרניוסקרלית, עוזר במקרים רבם לתופעות הנלוות לחוסר סרטונין.

למעלה