סרוגייט

הייתי מצב כזה

הייתי במצב שאף אחד לא יכל להתקרב אלי למרחק של יותר מרדיוס של X ס"מ. כל הושטת יד נתקלה בהתחמקות שלי במקרה הטוב ויד נגדית לעצירה במקרה הפחות טוב. וזה לא משנה אם זה היה גבר או אישה, חברה, מחנכת או אדם זר.. הנקודה היא, שקיום יחסי מין, הם לא מה שעוזר להא/נשים להכיר. קיום יחסי מין זה משהו שעושים אחרי שמכירים! וכבר כתבתי לך שמספר הודעות שלי, שהטיפול צריך להביא את המטופל למצב שהוא מסוגל ליצור קשר, לא מעבר לזה. אח"כ כשיהיה לו קשר, אם עדיין הוא יחווה קושי, אפשר ללכת יחד עם בן-הזוג לייעוץ. וזה כבר משהו אחר לגמרי!!

conio stdio

New member
זה נעשה אחרי שמכירים

וגם אני מסבירה לך כבר כמה פעמים שזה בכלל לא הקטע. אחרת באמת הולכים לזונה וגומרים עם העניין. זו סימולציה של זוגיות. אפשר לדון אם זה עוזר או לא אבל כל הקטע של "יחסי מין עם אדם זר זה פוי" לא ממש מדבר אליי, מה גם שלא ככה הטיפול מתנהל. בכל מקרה אשמח לשמוע ממך על האלטרנטיבות שלא כוללות יחסי מין. זה בהחלט יכול להועיל להרבה אנשים, במיוחד א-מיניים.

מה נעשה אחרי שמכירים?

"יחסי מין עם אדם זר זה פוי" - כשאת מציגה את זה ככה, זה באמת מיותר לדבר על זה.... זה לא מה שאני מנסה לומר ואם את חושבת שזה סבבה לגרום לאדם לקיים יחסי מין עם אדם זר ואם את חושבת שזו הדרך - אז סבבה. אני לא. כמו שאמרתי: אותם א/נשים בדיוק יכולים באמת ללכת גם לזונה. וחלקם אכן עושים את זה. מה גורם לחלק לבחור בסורגייט? גם על זה כבר עניתי.. דרכים אלטרנטביות? השאלה היא מה הבעיה.. וכל בעיה לגופה. 'מגע בטוח' זו שיטה אחת. יש עוד הרבה אחרות. לכל מקרה צריך להתאים את מה שהכי יעזור לבעיה המרכזית שלו. ציינתי את 'מגע בטוח' - כי הוא עוסק במגע עצמו שהוא אחד החסמים הגדולים שיש במיניות. אם למישהו יש חסם רגשי שמושתת על דיעות, בשביל זה מספיק פסיכולוג טוב / קואצ'ר או כל איש/ת מקצוע אחר שעוסקת בטיפול ברובד הנפשי. מצטערת, אבל בתור משהי שמכירה מקרוב את התחום של חסמים במיניות לא רק מעצמי, אני לא חושבת שיש צורך בקיום יחסי מין עם מטפל. זו דעתי.

conio stdio

New member
בפעם האלף: היחסי מין הם לא העניין

ואת מוזמנת לקרוא את הכתבה שצורפה כאן ולהיווכח. ההנחות שלך על מה גורם לאנשים לבחור בסרוגייט הן בגדר השערה פרטית שלך ולא יותר. סליחה על הבוטות אבל קל להעביר ביקורת כשכבר השארת את זה מאחורייך, הקמת משפחה ונהנית ממערכות יחסים. גם הרעיון לגעת במישהו זר, שאת כל הזמן מציעה כאן, הוא בעייתי. אני מדברת איתך על משהו שהוא בכלל ריגשי. אם כל פסיכולוג טוב/קואצ'ר יכול לפתור את זה אנשים לא היו משלמים עשרות אלפי שקלים על טיפול כזה. הטענה הזו גורמת לי לחשוב שאין לך מושג על סוגי הקושי שיש. כמו שאמרת "כל בעיה לגופה". אם הבעיה שלך היתה "טכנית" במגע אולי את לא מבינה קשיים אחרים.

לא. למה שיהיה לי? מפריע לי יחסי המין

והסורגייט נולד מתוך זה, אז זה לא יעזור שתומרי לי שזו לא הנקודה. העובדה שלא תמיד מגיעים לשם לא אומרת כלום. אני נגד קיום היחסים לא נגד השאר. וכשמדברים על סורגייט כן או לא, מדברים על זה. לא על המסביב. המסביב נמצא בהרבה מקומות אחרים גם. מה שיחודי לסורגייט זה המין. ואני לא חושבת שקל למצוא מטפל. זה דבר קשה מנשוא ולרוב עוברים המון מפחי נפש עד שמוצאים אחד שבאמת מתאים וטוב. (לא כל מי שמתאים טוב ולא כל מי שטוב מתאים...) זה קשה לא פחות ממציאת בן-זוג. העובדה שזה לא קל, לא אומרת שאין דרך אחרת חוץ מסורגייט.

conio stdio

New member
אני אחראית למה שאני מדברת עליו

לא למה ש*אחרים* מדברים עליו כשהם מדברים על סרוגייט. ואף אחת לא הולכת לסרוגייט כי זה "קל" או כי היא מתעצלת לחפש מטפל/קואצ'ר.

conio stdio

New member
שמתי לב

ואני לא ברורה במיוחד. מקווה שמי ששוקלת את הטיפול תטרח לקרוא חומר ולא תסתפק בלהתרשם מאקסיומות שונות ומשונות.

ואגב, לא מעט גברים הולכים לזונה מאותה הסיבה

בדיוק והיא פותרת להם את הבעיה ועשירית מהסכום. אני מניחה שאלו שפונים לסורגייט ולא לזונה הם: א. כפי הנראה נשים ולא גברים. ב. גברים שחושבים שזנות זה רע ומחפשים דרך 'ראויה' לפתרון הבעיה וחושבים שזו אחת כזו. (או שהסביבה שלהם חושבת ככה - משפחה, חברים, מטפל)

avi1283

New member
לגבי המקום

שממנו מגיעים אז מניח שיש הבדל. המכון גם כותב שיש איתם ראיונות, ומיונים לא פשוטים. אך עדיין אי אפשר לדעת את המקום שממנו הסרוגיט בא, זה בכל זאת לא משהו נורמטיבי שמישהי בעלת משכורת סבירה תעלה על דעתה לעשות. ולא חסר אנשים עם תארים בעלי מצוקה כלכלית, מן הסתם מישהי שבאה להתקבל לעבוד בסרוגיט לא תגיד אני צריכה את הכסף, לא יודע עד כמה המכון חופר ומנסה לגלות האם באמת יש כאן מצוקה של טרואמה כלשהיא בעבר או בעיה כלכלית. אפשר להיות בספק לגבי זה. וגם אלו שבאים מהמקום ה"טהור" לא בטוח שיודעים (או שבכלל אפשרי לדעת) את ההשלכות שלאחר מכן. אני זוכר מישהי שכתבה באחד הפורמים על כך שהיא עבדה כסרוגיט כי רצתה לעזור לאנשים והיא הרגישה כמו זונה ונגעלה מעצמה, היתה גם כתבה פעם בטלויזיה וראיינו סרוגיט מהעבר שדיברה על המצוקות שזה השאיר לה, ראיינו גם גבר סרוגיט שאמר שזה היה בשבילו סבבה לגמרי, לא יודע כמה זה מייצג, בכתבות למינהם על סרוגיט ובאתרים של המכונים יש קולות אחרים, שכל אחד יסיק את המסקנות שלו. אין ספק שיש הבדלים לעומת זנות - כאן הלקוחות לא יהיו אלימים, יקפידו על היגיינה, מקום מסודר, הסרוגייט לא יצטרך לעשות את זה כמה פעמים ביום, יהיה תשלום כמו שצריך, וזה יהיה יותר מכיוון אמפתי. הבעיה היא שבבסיס עדיין נשארנו עם לקיים יחסי מין בלי רצון אמיתי לעשות כך תמורת תשלום, נאמר בכתבה שגם הסרוגייט יכול להחליט שזה לא מתאים לו, ואני בספק איך זה יכול לקרות. יש להם כמה פגישות לפני זה, נניח אחרי 4 פגישות הסרוגיט מרגישה שהיא לא מעונינת לקיים איתו יחסי מין גם כשזה כדרך טיפולית, איך היא תסרב? היא הרי תרגיש מחויבת להמשיך גם מבחינת המקום עבודה וגם מבחינת המטופל, או שביום שבו הם אמורים לקיים מגע מיני היא מרגישה עייפות וממש לא בא לה, זה נראה לי שתמיד יגיעו המצבים שהיא תצטרך להכריח את עצמה וזה לא יהיה שונה מזנות.

....

אני עדיין חושבת שהמקום ממנו מגיעים הוא אחר ולא דומה לזנות בשום צורה. אני מתקשה להאמין שמישהי תלך למקצוע כזה בגלל בעיה של מצוקה כלכלית. (אולי אני טועה, בכל מקרה זה לא כמו בזנות) אני חושבת שרמת הניצול היא לא ברת השוואה. אני כן מסכימה: "הבעיה היא שבבסיס עדיין נשארנו עם לקיים יחסי מין בלי רצון אמיתי לעשות כך" אם זה אני מסכימה לחלוטין וזו הסיבה שאני נגד זה ולא התחברתי לזה מעולם. זה גם די הגיוני ומובן לי שיהיו סורטייגים/ות שירגישו אח"כ רע. בדיוק כמו שא-מיני שמקיים יחסי מין עבור בן-זוג, ירגיש אותו הדבר בדיוק. ואני גם מסכימה שלמרות שיש להם אפשרות לסרב, תחושת המחוייבות תגרום להם לעשות את זה בכל זאת. בקיצור, אני לא מתלהבת מעניין, אבל חושבת שבכל זאת זה לא בר השוואה לזנות. זה בעיני דומה יותר לאמירה של הרבה א/נשים כלפי זוגיות מעורבת כאשר מבקשים מהצד הא-מיני לקיים יחסים למען בן-הזוג וזה נראה לגיטימי.

לא אהבתי. לא בגלל התוכן אלה בגלל הצורה.

בעני היא לא משכנעת. אם לא הייתי חושבת יותר לכיוון של 'לא סורגייט', זה היה אפילו מעורר בי אנטי. הייתי מן הסתם מתחברת יותר לאחת התגובות שעשתה שם השלכה מהכתבה על מקצוע האחיות. נכון שזה מטומטם ולא אותו הדבר, אבל הצורה בה היא כתבה את הדברים מזמינה את זה...

avi1283

New member
אני חשבתי

שזה לא היה מיטבי, אבל עדיין נכון ושכנע אותי עוד יותר ממקודם, במיוחד מה שהיא כתבה על על חויות עבר של סרוגיט והניתוק שהן צריכות לעשות כמו בזנות, מדוע זה היה יוצר בך אנטי? גם כתבות שמדברות על זנות כניצול יוצרות בדרך כלל אנטי אבל אולי את מתכוונת למשהו אחר. מה שכן הפסקה האחרונה והשיוך למגדר מיותר לדעתי בכתבה הזאת, אולי לא נתנו לה הרבה מילים והיא ניסתה להכניס יותר מדי. התגובות רק ממחישים כמה טוקבקים זה מטופש, אם תיכנסי לכתבה הקודמת האוהדת תראי ש95% מהתגובות הם : "את עוסקת בזנות זה אותו דבר על מי את עובדת" , ועכשיו כמישהי כותבת שזה כמו זנות ומצביעה על הבעייתיות אז 95% מהתגובות הם : "מה פתאום הסרוגיט עוזרת לאנשים". בכל מקרה טוב שיש גם את הקולות האלו, כי כרגע אם מחפשים סרוגיט אז מגיעים לכתבות יותר פרסומיות כמו הקודמת, או רק למי שנותן את השירות הזה, וזה יהיה כמו לנסות להחליט על מוסריות של מכון ליווי על ידי קריאה מתוך האתר של המכון ליווי.

אני חושבת שמה שהכי הפריע לי זה השיוך המגדרי

כמו שזנות בעיני היא רעה לא משנה עם זו זונה גבר או אישה, כך גם סורגייט. אני נגד הרעיון של קיום יחסי מין בתנאים כאלה ולא משנה מה מינו של האדם. והיתה יותר מידי התמקדות בכתבה על העניין המגדרי. לא סתם הוא לקח את דוגמאת האחיות. האמת שזה ממש מצחיק. אתמול בדיוק היתה לי שיחה על זה עם אדם קרוב בעקבות פוסט שהעלתי לפייסבוק. הוא טען שאני מרחיקה גברים, כי מה שהעלתי מציג שוב את הנשים כקורבן ואת הגברים כצרכנים והופך את זה למגדרי. הפוסט היה על פורנו. הרעיון שלו היה לומר שפורנו וזנות זה היינו אך. פשוט זנות מצולמת. זה מה אני ראיתי, הבנתי ורציתי לומר. הוא ראה את המסר המשני. זה שאני אפילו לא טרחתי לראות.. אני חושבת שהכתבה הזו עושה את זה ואפילו בצורה ממש ברורה. לא ציינתי את הטוקבק כי אני חושבת שהם חכמים במיוחד.. ציינתי את זה, כדי לספר מה היה עולה בי. זה כמובן לא היה עולה בי ככה בדיוק, אבל אם הייתי קוראת את זה, הייתי מרגישה הזדהות.

avi1283

New member
כן המגדרי

קצת מסיט את הנושא שהוא האם סרוגיט הוא טיפול מוסרי, ומה הסרוגיט חווה ומרגישה ומה הם הנזקים. אני חושב שהנושא המגדרי קשור ואי אפשר להתעלם מכך, מניח שבאמת יש הרבה יותר סרוגיט נשים, ואני מניח שהנזקים לסרוגיט נשים זה לא כמו הנזקים לסרוגיט גברים, אך מכיוון שעדיין יש סרוגיט גברים ומאותם הסיבות אפשר להתנגד גם לטיפול הזה, אז ההכנסה כאן של המגדר היתה מיותרת בכתבה כזאת קצרה, מה גם שהקישור לא היה מוצלח. אך בכל זאת אני חושב שהכתבה תגרום לאנשים לחשוב על מה הסרוגיט מרגישה, ועל כך שאולי טיפול עם קיום יחסי מין הוא לא לגיטמי, במקום רק הדיבורים עד עכשיו על כמה זה עוזר למטופל. ראיתי את הפוסט בפייסבוק, התמונה אדירה ומצחיקה, ממחישה בצורה מצוינת את חוסר ההבדל אפילו לכאלו שבעד פורנו, שם לא היתה בעיה במסר, ולא חושב שזה מאוד קשור הדברים שהוא כתב אבל נדבר על זה בהזדמנות.

למעלה