סרוגייט

conio stdio

New member
מה?

אם מישהי מצהירה "לא עוזר לא יעיל לא הגיוני לא פרקטי, בולשיט" וכו' אז אני מתייחסת להצהרות האלה. אני מנסה לדבר כל הזמן על הצד של המטפלת ועל עדויות שלהן מה הביא אותן לזה ולא רואה ממש התייחסות. זה קשור מהותית לשאלה של המוסר בעיני. ואם אני כותבת שאני לא הייתי עושה את זה ואני אמביוולנטית ומבקשת ממך לשמוע על עוד אופציות מאיפה הסקת שאני חושבת שזו האופציה היחידה? אם כבר נראה שאת נעולה לאללה על מגע בטוח ובטוחה שזה מתאים לכולם. אבל את הרי א-מינית ואני מניחה שהמטרה שלך מעולם לא היתה "לשקם" עצמך מינית. אז מה הרעיון? תכף אנסה לענות עוד אם יהיה לי מה לאמר. אני קצת תוהה אם את קוראת מה שאני כותבת.

conio stdio

New member
ואני מתייחסת להצהרות שלכן ולא לשום דבר אחר

למשל כשאת כותבת "לא מעניינת אותי אף נפגעת ששיקמה את עצמה ככה." אז זהו. אני מכירה אז אותה מישהי בהחלט מעניינת אותי ומעניין אותי גם איך ה*מטפל* שלה מרגיש עם העובדה שהוא שיקם בן אדם. אני אכן ריגשית בנושא, והתנצלתי מראש במייל. בנושאים כאלה לא תמיד אפשר לצפות לאובייקטיביות מחושבת. זה בטח לא מפתיע.

אף אחד לא כתב לא עוזר לא הגיוני

אז אל תכניסי לנו מילים לפה. אני כתבתי מפורשות שלא מעניין אותי עם זה עוזר או לא, כי גם זונה עזרה להרבה גברים. אז????????????? וכתבתי את זה יותר מפעם ואת חוזרת לנקודה הזו שוב ושוב ושוב ושוב ושוב. ל-א מ-ע-נ-י-י-ן א-ו-ת-י א-ם ז-ה ע-ז-ר ל-מ-י-ש-ה-י!! אוקי? כי זו לא הנקודה. אם זה לא היה עוזר לאף אחד זה לא היה מתקיים. אנחנו מדברים על נקודה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד פשוטה וספיציפית: האם מוסרי לקיים יחסי מין עם אדם אחר ללא עניין אישי ביחסים האלה? בין אם זה במסגרת טיפולית או לא. אלו שתומכים בסורגייט טוענים שזה טיפולי ולכן מוסרי ונחוץ. אני טוענת שעובדה שזה טיפולי לא משנה כלום וזה עדיין לא מוסרי ולא נחוץ. אני בכלל לא נעולה על מגע בטוח. אני עצמי בכלל לא עשיתי מגע בטוח. שיקמתי את עצמי במספר דרכים ואף אחד מהם לא היה מגע בטוח. אז כן, תסלחי לי, אבל לא מעניין אותי אם מישהי שקמה את עצמה ככה. אני שמעתי/מכירה ה-מ-ו-ן גברים שזונות עשו להם טוב. ועדיין אני מתנגדת נחרצות לזנות וחושבת שזה לא מוסרי ולא נכון ויש דרכים ראויות ויותר ונכונות יותר 'לשקם' את עצמך תהיה הסיבה אשר תהיה. כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בנושא, על הדומה והשונה בין סורגייט לזנות - אני מסכימה שזה לא בדיוק אותו הדבר והרבה רעות חולות שקיימות בזנות לא קיימות שם. אבל הבסיס נשאר זהה. רוצה עוד רעיונות לשיקום? אני יכולה לתת לך את כל מה שאני עברתי ולספר לך על עוד הרבה אחרים. באמת שלא חסר... וכל אחד באופן אישי צריך למצוא את השיטה ואת המטפל שמתאימים לו. ולפעמים זה שילוב של כמה יחד. כמו במקרה שלי. אני לא טיפלתי בעצמי בדרך אחת בלבד. השילוב של כולם היה שילוב מנצח עבורי. ורק דבר אחרון: כשאני עסקתי בשיקום של עצמי הייתי רחוקה שנות אור מלדעת שיש דבר כזה א-מיניות. הייתי בטוחה שאני חייבת להיות מינית וכל עוד אני לא שם, זה כי משהו בי פגום. אני עסקתי בדיוק בשיקום המיניות שלי! שלא לדבר על זה שהייתי נשואה וזה היה חלק מרכזי מהעניין. אז אני לא מדברת מתוך תלישות, למרות שאני מסכימה שבנקודה הזו לא חייבים לדבר מתוך זה. אני יכולה לחשוב שזה לא מוסרי גם אם מעולם לא נזקקתי לזה. זה בדיוק העניין עם אובייקטביות לעומת סובייקטיביות. דווקא מי שלא זקוק יכול להיות יותר אובייקטיבי ממי שכן.

conio stdio

New member
וואו

התייחסתי לפיקה הזו שדוויל כתבה: "למה לדעתי זה בולשיט. כי מטפל אמור להדריך מטופל בבעיות שלו, לא להיות המקור לפתרון הבעיות שלו. כך למשל אם יש לי בעיה בפיתוח מערכת יחסים זוגית, מכל מיני סיבות, אז המטפל עצמו לא יהיה "בן זוג" שלי, כדי לעזור לי. הוא יכול להדריך אותי בדרכי התנהגות עם בן זוג פוטנציאלי, אבל לא הגיוני, לא פרקטי, לא יעיל, ולא מוסרי, שהוא עצמו ישמש לי בן זוג, למשל." את התשובה שלי אליה את מוזמנת לקרוא אבל מאחר שאת לא ממש קוראת חבל על הדיון. אני רוצה עוד רעיונות לשיקום אבל שאלתי אותך כבר עשר פעמים וכרגיל את לא עונה. זכותך המלאה.

אני דווקא מסכימה עם הפסקה הזו

אולי המילה לא יעיל חדה מידי, אבל לא הגיוני עדיין מתאימה אם מסתכלים עליה בהקשר של כל הפסקה. היעילות של זה בהחלט ניתנת לשאלה. ואני לא אכנס לזה כרגע כי זה כבר נושא אחר... אני טוענת שגם עם זה יעיל - זה לא רלוונטי. לגבי שיטות אחרות: את רוצה ממש לרדת לפרטים? כי נתתי כבר בכללי כמה כיוונים. אני אישית התמודדתי עם הבעיות שלי בכללי דרך: 1. רופא משפחה מדהים שאין שני לו (ולצערי נפטר) 2. פגישה חד פעמית עם פסיכיאטר שנגמרה בזה ולא היה בה תועלת. 3. אוריתמיה מרפאת (אתמול פגשתי בהרצאה בחיפה את אותו מטפל מדהים!! והיה ממש כיף לראות אותו) פרשתי לפני הסוף אחרי נקודת שבר של קושי שלא יכולתי להתמודד איתו. חשבתי שאני אחזור, אבל לא היה לי אומץ ובנתיים עבר זמן.. 4. חיפוש אחרי מטפל מתאים (עברתי 4 מטפלים שונים עד שהגעתי לאחד שהיה לו גם יתרון גדול אבל גם הרבה בעיות ואני אצלו עד היום, יותר מהכיוון הרפואי [מסובך קצת להגדיר את מה שהוא עושה, אבל זה יותר רפואה מפסיכולוגיה]) בזמן שהוא טיפל בי נפשית הוא גם תמך בי תרופתית [לא עם תרופות פסיכיאטריות. למרות שגם את זה הוא חזב לנסות בשלב כלשהו ואני התנגדתי] 5. אחרי כחצי שנה עם המטפל הנ"ל התחלתי להשתתף בסדנאות אימון (קוצ'ינג) שעזרו לי מאוד בתחום של המגע. הסדנאות היו בקבוצה ועברתי בהן פריצות דרך משמעותיות. במקביל המשכתי עם הרופא וזה יצר סוג של איזון. [נכנס לכאן לפני כמה חודשים בן-זוג של מי שממשיכה את הסדנאות האלו יחד איתו. אני ממליצה לך בחום עליהן לא משנה מה הבעיה שלך. זו חוויה לחיים וזה בצפון] 6. אחרי הפסקה של כמה שנים מטיפולים (וגירושין) והמון תסכול מעולם הדייטים, הרגשתי שכנראה משהו עדיין תקוע למרות שהרגשתי אדם אחר לחלוטין! הגעתי למטפלת מדהימה אחרי המלצה של המרכז לנפגעות תקיפה מינית ברחובות. אמרו לי שהיא הגורו שלהם בתחום.. שוב, כמו שאת רואה, הטיפול היה בהחלט על רקע של פגיעה מינית ורצון 'לתקן' את המיניות הפגומה שלי. תוך כדי הטיפול איתה נחשפתי לפורום ובשעה טובה ירדה לי אבן מהלב... אני שוקלת היום לחזור עליה מתוך רצון לעבוד על הקשרים בחיי לא מההיבט המיני שלהם. ולא רק על זוגיות. בעיקר על הורות. בקיצור, יש ים של אופציות! באמת! בנוסף, נתקלתי בחיי בכל כך הרבה שיטות ומטפלים שאני יכולה להמליץ אליהם שלא טופלתי בהם ישירות. כמו מגע בטוח שאני מכירה אישית משהיא שעברה את זה כדי להתמודד עם תקיפה מינית והמליצה בחום. וקראתי על זה וזה נשמע לי טוב. שלחתי גם חברה לשם.. או מישהי כאן בטבעון שעושה המון תהליכים עם נשים דווקא על כל מה שקשור לנשיות. (כולל מיניות) או שיטה כמו ביופידבק שנחשבת למצויינת ושקלתי אותה בעצמי. קיצר, ממש לא חסר. רצה הצעה אישית? דברי איתי בטלפון, לא ככה. הצעה אישית צריכה לבוא בהתאמה לצרכים האישיים שלך. לא לכל אחד מתאים כל דבר.

conio stdio

New member
תודה ששיתפת

אני הולכת להתעמק בזה בעיון.

ואת הרבה יותר ממוזמנת להתקשר ולדבר על זה

באופן אישי. תוכלי גם לקבל שמות וטלפונים ופירוט אישי על כל סוג טיפול ואם זה יכול להתאים לך או לא. זה באמת משהו מאוד אישי. לכן לא ראיתי בסיבה להתחיל לפרט.

orald

New member
לא יודעת מה יש לך לעבוד על ההורות שלך...

חושבת שכבר אמרתי לך, אבל אם לא אז הנה: הלוואי והיית אמא שלי, בטוח הייתי יוצאת נורמלית יותר. למרות שאולי את צריכה לעבוד איתן על חלוקה שווה והוגנת של אצבעות הגבינה.

זה נושא חשוב - אל תזלזלי! מה את יודעת על אצבעות גבינה? צריך הכשרה כדי לדעת איך לחלק אותן בין שתי אחיות קנאיות.

ועוד דבר אחרון

לחשוב שהבעיה של נפגעות תקיפה מינית היא איך לקיים יחסי מין - זו טעות נפוצה ומקוממת. הבעיה של נפגעות תקיפה מינית היא בעיקר בגבולות ועצם האינטימיות. זה נמצא בכל תחום בחיים שלהם. וממש אין צורך לטפל בזה דרך מיניות ממש. זה בעיני אפילו חוטא לטיפול עצמו (כאן אני מסכימה עם devils play thing) במקום לטפל בבעיה עצמה מטפלים בספטום. כן, כשחולים יש חום. אפשר לקחת אקמול ואפשר למשל לקחת אנטיביוטיקה כדי שזה באמת יעבור אם זה חיידק. (כדוגמא) לפעמים כשמטפלים בסימפטום מקבלים אשליה של טיפול.

ואיך שכחתי לגמרי - ספרים!!

אני אישית אדם שעושה תהליכים מדהימים עם ספרים. זה מתאים למעט מאוד א/נשים, לי זה מתאים מאוד! ספרים לדוגמא: 1. איך להפסיק לפחד להתחיל לחיות [הספר הזה מומלץ בחום לכולם!! גם למי שמרגיש שהוא 'בסדר'. הוא כ"כ פותח עיניים. ומי שנמצא בבעיה אקוטית, זה ממש ספר שמנחה טיפול.] 2. התמודדות עם מצבי לחץ פוסט טראומתיים. 3. הלילה האפל של הנפש. 4. לדרוש אלוהים. ואני בטוחה שהיו עוד שאני פשוט לא זוכרת עכשיו.

הנה עוד אחד שנזכרתי בו

שמתעסק ישירות בטיפול בתקיפה מינית (בניגוד לאחרים שהיו כללים יותר ועסקו בפושט טראומה באופן כללי או בקשר בין איברים בגוף לדיכאון) עכשיו אני - של מאיה ריד. אגב, שני ספרים ברשימה הם ספרים קשים לקריאה, אז זה לא מתאים לכל אחד. התמודדות עם מצבי לחץ פוסט טראומתיים ועכשיו אני.

אלב85

New member
ורק להדגיש - הסרוגייט הוא לא המטפל

המטפל הוא איש מקצוע עם תואר, והסרוגייט היא משהי שעובדת אצלו, והוא "מסרסר" בה. יש גם סרוגטיים גברים אבל הם מיעוט, בדיוק כמו בזנות.

orald

New member
לא "מסרסר". מסרסר. בלי גרשיים. זנות לכל דבר.

בדיוק כמו שזנות בסוכנות יוקרתית היא עדיין זנות. ואל דאגה, הבנתי שכוונתך זהה לשלי.

זה לא אומר כלום.

זה נכון שנפגעות אונס הרבה פעמים סובלות מחסמים במגע אינטימי ובמיוחד מיני. זה עדיין לא אומר שזו הדרך הנכונה לעזור להן. ישטיפול שנקרא 'מגע בטוח' שבו מטופלת עם מטפלת לומדת לחוות שוב את גבולות המגע שלה בצורה הגיונית, זהירה ולא מינית כלל. בסופו של דבר, אחרי שאותה מטופלת תעבור את זה, הכי נכון יהיה בזמן שהיא תפתח קשר זוגי, לצעוד איתו בזהירות צעד צעד עד שתרגיש נוח עם זה שוב. במדינה ובן הזוג לא יודע איך להתנהל בצורה רגישה מולה, הם יכולים ללכת יחד לייעוץ. אין שום סיבה בעולם לעשות את זה עם אדם זר (תמורת כסף או לא, כטיפול 'רשמי' או בזנות)

conio stdio

New member
אני לא אומרת מה נכון לנפגעות אונס

ולא באה לפתח על זה דיון בכלל. אבל להגיד שזה לא מיועד גם לנשים זה פשוט לא נכון. שכל אחת תעשה מה שהיא מרגישה נוח איתו ומדבר אליה. אני התרשמתי (וטרחתי לקרוא להבדיל) שבבסיס "מגע בטוח" (שנשמע מעניין ומעולה) וסרוגייט יש אותו רעיון. אם זה עזר למישהי - מי את שתפסלי?

למעלה