סרדיניה? לא פה.

shironet3

New member
רגע רגע, אותי אתה לוקח להמבורגרים מזעזעים

ומחר, כשלא אהיה בעיר, אתה מתנחם במרקים יפניים עדינים?!
החיים אינם הוגנים
.

ortolan

New member
כלומר בלי לאכול במקום

כבר החלטת איך הוא, ביחד עם זותי שרוצה צ'ייסרים חינם, מנות גדולות של פילרים ולא לחכות... נו שויין.

מה עובר עליך? משבר גיל ה-40? בעיות בעבודה?

במשך שנים רבות "אורטולן" הייתה דמות וירטואלית שנונה ונעימה. משהו קורה לדמות הזאת לאחרונה.

ההמתנה של 5 דקות בלי לקבל התייחסות והפרספקטיבה של להמתין עוד 15 דקות באווירה שלא אהבתי גרמו לי להחליט לעזוב מ"בלי לאכול במקום". זה מה כתבתי, לא פחות, לא יותר.

ייתכן שכבר איבדת את הקשר עם השפה העברית. במולדתך הישנה, השימוש ב"זותי" נחשב לגסות רוח. מאחורי ה"זותי" עומד אדם בשר ודם. אם אכן השתמשת בביטוי הזה מתוך חוסר רגישות לשונית - התנצלות תהיה במקום. אם השימוש היה מכוון - נו שויין, זה רק מחזק את התהיות שבכותרת...

סליחה על הבורות אבל מה

פירוש הביטוי "נו שויין"?
אני נתקלת בו הרבה ואין לי מושג מה זה אומר...

תודה ושבת שלום :)

uri2201

New member
סרדיניה כמעט עשו לי עכשיו פדיחה מהסרטים

קבלו צירוף מקרים:
יש לנו הזמנה ל 13 לחודש , קראתי עכשיו הביקורת ונכנסתי לפייסבוק לקרוא את התפריט כי אבא של אשתי טבעוני.
מה אני רואה? סגורים ממחר עד 15 לשיפוצים.
ויש לי הזמנה ל 13 בחודש!!!!!

התקשרתי עכשיו ענה בחור נחמד ואמר שיבדוק איך זה קרה שקיבלו הזמנה .
עכשיו זה יום נישואין 40 שנה להורים של אשתי ואנחנו תקועים בלי מקום

ביטוי שמגיע מיידיש, המילה הראשונה - נו -

באה לשם מהשפות הסלאביות, אין לה משמעות מוגדרת, מלים מהסוג הזה נקראות VPC (קיצור של - void pragmatic construct). מין מילת מילוי כזאת. בדרך כלל משתמשים בה כשרוצים להתעכב קצת, לא להגיד מייד את מה שרוצים, או מסייגים קצת את הדבר הבא.

שוין - באה מגרמנית - schön - יפה, יופי.

המשמעות של שתיהן יחד - כמו ששמיים אמרה: ניחא / מילא / שיהיה / בסדר, נעבור הלאה.

אלה היו 60 שניות על השאלות מיידיש בשפה העברית המדוברת

ortolan

New member
אילן, אילן

כל הלהטוטים הרטוריים לא יועילו. תראה מה אתה מציע לי כאופציות - או ששכחתי את השפה ובמקביל לקיתי במשבר, או שאני גס רוח לפי החלטתך ולא מעניק לדמות הפורום שירונט3434 את הכבוד הראוי לה.

לא אופציות שאני מוכן לקבל יותר מאת הקביעה שלך ושל שירונט23454 שמקום כזה או אחר "עף על עצמו" שנשמעת (ובמיוחד בהודעות שלה) כמו המשך המגמה בפורום להעדיף את הטפל והתפל.

אבל על דבר אחד רציתי להודות לך - כשהתחלתי לכתוב בפורומים חשבו שאני בן 45 בגלל הציניות היתרה וכעת אתה מייחס לי 40, למרות שעברו מאז כ 16 שנים.

ortolan

New member
לא שיערתי

שאתה מקורי מספיק כדי להמציא משבר גיל 40 יש מאין והתפתיתי לשנות את הגיל בתפוז ל 99 רק לצורך הבדיחה, אבל אני נדיב שכזה ואתה מתפתה בקלות.

החתולית

New member
ortolan, בבקשה קרא את תקנון הפורום

במיוחד את הפיסקה שמתייחסת לכתיבה מכבדת ולא פוגענית.

ortolan

New member
קראתי

ואני באמת לא מבין למה מישהו יכול לכתוב לי שאני סובל ממשבר או לא מבין עברית. אשמח להסבר.

ortolan

New member
אין לי לא שאלות

ולא הערות ובוודאי לא רצון להחליף מסרים. תודה.

למעלה