סרבני בּיו"ס

אלי ו.

New member
טוב, זה מחייב גילוי תהליך היצירה

והצצה אל רודד נפשי. כתבתי GMTO וכמעט לחצתי על "שלח" ואז חששתי שלא כולם יבינו ולכן שיניתי למשפט המלא. את ה T ן ה O שיניתי אבל ה M נותרה בקפליותה בטעות.

למה לא כתבת GMTA?

זו הגדרה מצמצמת ../images/Emo141.gif

אני מעדיף הגדרה מרחיבה יותר, לפיה הפרטה היא העברת פונקציות של גופים ממשלתיים לידיים פרטיות. למשל, העברת הפונקציה של שימור הידע האנושי מביה"ס התיכון הציבורי לידי ההורים. בפסקה האחרונה שלך אתה מחזק את מה שאני אומר, כי כמו שאותם אמריקנים אינם מבקשים להשתלט על הצבא האמריקני או להוות תחליף, כך אותם הורים מהחינוך הביתי אינם מבקשים להשתלט על מערכת החינוך המדינתי או להוות תחליף. מובן שיש נקודות שוני (השופטת מנתה כמה מהן), אבל זו דווקא נקודת דמיון. אגב, השכילני נא, מה אומר פסק הדין ההוא שלטענתך הפחית את הפשיעה בארה"ב ?

אלי ו.

New member
או בכתבה הזו ממוסף הארץ © צימעס

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=719782&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0 אגב, בספר יש כמה כשלים לוגיים. למשל בכתבה מתייחסים לייחוס הירידה בפשע להסרת איסור ההפלות אבל לפי אותו הגיון כניסת הגלולה היתה אמורה להיות בעלת אפקט דומה אבל לא ראינו ירידה בפשיעה 20 שנה אח"כ אלא להיפך. בכתבה ובספר לוויט טוען שעונש המוות אינו גורם מרתיע מספיק מכיון שהוא כמעט ואינו מבוצע בפועל. הענין הוא שגם בספר הוא מזכיר איך לינצ'ים מעטים של הקו קלאקס קלאן הספיקו לדיכוי השחורים בדרום. הוא מסביר מדוע אנשים חוששים יותר מטיסות מאשר נסיעה במכונית ומדוע למרות הסכנה הגדולה מצטרפים לכנופיות. ההרתעה אינה קשורה לסיכון הסטטיסטי ולכן אי אפשר לטעון שעונש המוות אינו מרתיע רק על סמך הכמות. הנקודה שלו בקשר לבריכה מול אקדח גם היא נכונה אבל יש לזכור שמטרת הבריכה היא הנאה ומטרת האקדח היא הגנה על המשפחה. הסטטיסטיקה מראה לנו שסכוי רב יותר שאקדח יפגע בבני המשפחה מאשר יגן עליה. למרות זאת, הספר מאוד מומלץ. והערה צינית אחרונה, האם יש קשר בין הפרסומים הרבים לספר ב"הארץ" (לא ראיתי פרסומים בעתונים אחרים) לבין העובדה שדוקא במוסף הארץ פורסם מאמר ארוך ומפרגן על הספר?

לא דומה בכלל.

יש מחקרים מוכחים על כך שנשק זמין מעלה את כמות ההרוגים. זה נושא לדיון אוחר. רוצה לדבר על הפרטה? זה דומה יוצר להפרטת קופות החולים ויצירת מצב שמי שידו משגת יעזר ברפואה פרטית ומי שמאמין בצורת חיים שונה יעזר ברפואה אלטרנטיבית. אקטואלי היום מתמיד, אם שמעת בחדשות על גופת התינוקת שהוריה נתנו לה אקמול במקום אנטיביוטיקה.

אלי ו.

New member
אני לא מכיר את המחקרים האלה

אשמח לקבל רפרנס. אינטואיטיבית, בישראל ובשוייץ הנשק זמין יותר מאשר בארה"ב אבל עדיין בארה"ב יש יותר הרוגים מכלי נשק. מבחינת תאונות, אני ממליץ מאוד על ספר בשם "פריקונומיקס"* שמסביר בין השאר שאם יש לך בריכה ואקדח, הסכנה למות ילדייך בבריכה גבוהה פי 100 מאשר האקדח. * אולי יענין אותך שכותב הספר מיחס את הירידה הדראסטית בפשיעה בארה"ב לפסה"ג של רוו נגד ווייד.

אלי ו.

New member
הטרחת אותי לחפש סטטיסטיקות

למיטב ידיעתי רוסיה היא המובילה ברצח בנות זוג אבל אין לי כח לחפש את נייר העמדה של האיחוד האירופאי בנושא. (לפני כשנתיים היתה ועידה מאוד מעניינת עם מספרים מחרידים) אשמח לקבל ממך קישור שמשווה בין רצח בנות זוג לכלי נשק. מצורפים שני קישורים, האחד למספר מקרי הרצח בשנה והאחר לכמות כלי הנשק. קשה למצוא מתאם בין הסטטיסטיקות.

קישור אני לא מכירה

אבל אני יכולה לצטט בנושא את ד"ר רויטל סלע-שיוביץ מהאוניברסיטה העברית (קרימינולוגיה).

למעלה