סקר:

niv1990

New member
סקר:

סתם כי אין לי מה לעשות :\ האם אתם מיחסים חשיבות לרעיונות חלוקה על בסיס דת ולאום? האם מושגים אלו מהווים חלק מאיך שאתם רואים את עצמכם?

../images/Emo150.gifתשובה

האם אתם מיחסים חשיבות לרעיונות חלוקה על בסיס דת ולאום? האם מושגים אלו מהווים חלק מאיך שאתם רואים את עצמכם? ברור. לדעתי חלוקה בין דתות ולאומים גורמת לשקט באירופה לכל לאום יש מדינה והם מסתדרים יפה מאוד כל אחד במדינה שלו גם אם תשווה אותי לנאצי זה לא אכפת לי. =]

niv1990

New member
לדעתך הלאומיות עוזרת למנוע מלחמות?

אשמח אם תסביר לי כיצד :) מה גם שלפי הודעתך, המטרה היא שלום עולמי והלאומים הם כלי להשיג אותו (ואפילו הייתי מסכים איתך אם זה באמת היה עוזר). כוונתי היתה האם אתם רואים את קיום הדת והלאום כמטרה בפני עצמה, או משהו שיש לשאוף אליו ולפעול למענו (לא למען משהו אחר דרכו).

בכיף אסביר לך

באירופה חילקו כל לאום לשטח משלו ועכשיו אירופה מאוחדת מצליחה ומשגשגת~! זאת הוכחה מאוד טובה לכך שהפרדת לאומים מצליחה. יהודים יהיו בשטח שלהם ערבים בשטח נפרד ותאמין לי שיהיה פה שקט. והדת והלאום קיימים תרצה או לא... הם חלק ממך וחלק מהעולם ולדעתי צריך להשתמש בהם בצד החיובי שלהם כי אי אפשר להעלים אותם...

niv1990

New member
הלאומיות אולי טובה מהפאודליות, אבל

שאלתי היתה מדוע את חושב שהלאומיות עוזרת להשיג שלום עולמי... מאחר שאנשים שבויים בתפישה זו, כנראה שחילוק מדינות זה אכן הפתרון, אבל זה לא הענין שהעלתי. אני בודק למה אנשים רואים את זה ככה, מהטיפשות האנושית כבר התייאשתי מזמן. האמת היא שאני די מופתע מזה שאתה חושב שגירוש אזרחי מדינה יעזור לשלום עולמי ואתה עושה את זה מתוך המוניזם. האם ומדוע מפריע לך שיחיו לצידך אזרחי מדינה ערבים שווי זכויות?

שאלה -

למה אתה יוצאת מנק' הנחה אתה צודק? למה ברירת המחדל שלך היא שחלוקה על בסיס דת ולאום שגויה והאנשים ששותפים לקונספט הם תנוקות שנשבו?

niv1990

New member
תשובה

מן הסתם אני חושב שאני צודק, אחרת היה די דבילי מצידי לנהל את הויכוח, הלא כן? אשמח אם תסבירי לאיזו טענה כוונתך. כי הצגתי שאלה - איך תפישת הלאום והדת מקדמת את המטרות? בקשר לקיומן, לא הנחתי דבר, הטענה שלי היא שאני לא מצאתי מדוע תפישות אלו טובות, וכאן אני מסתמך על הזכרון שלי. אני יכול להצדיק גם את זה אם מישהו מעונין. אם כוונתך היא מדוע אני חושב שאנשים שבויים בתיפשה זו אז: אנשים חונכו אליהם, ורוב אנשים אינם מטילים ספק במה שהורגלו לו כל חייהם, מה גם שבנתיים לא ראיתי כיצד זה מקדם את מטרותיהם, והם עדיין נוהגים לפי רעיונות אילו.

אני עשיתי לך בדיוק מה שלא רצית

אתה רצית שאני אגיד שאני בעד חילוק והעברת עמים מאדמות בגלל מלחמה ושנאה ואני הראתי לך שזה בשביל השלום.. =]

niv1990

New member
ממתי אני רוצה לאומיות?

הסיבה שאני מופתע היא שכבר דנו בנושא קרוב, ואמרת שאתה רואה את המדינה היהודית כערך עליון, האם חלש שינוי בדעותיך מאז? (אני מקווה שכן). אני קיוותי שאתה תסביר איך תפישת הלאום עוזרת לשמור על השלום, כאשר אני מנגד אוכל להראות את כל המלחמות שנגרמו בגללה, או לחילופין תגיד שיש לך טעות.

שום דבר לא שונה בדעותיי

אני פשוט מביא לך אותה בדרך אחרת ו"יפה" יותר ואני הראתי לך את הדוגמא של אירופה איך הלאומים הסתדרו שם תבין אי אפשר להעלים את הלאום של האנשים! לכל אחד יש היסטוריה והוא רוצה לדעת לאן הוא שייך וזה חלק מהעבר ומהעתיד שלו

niv1990

New member
האם אתה רואה את הלאום כמטרה\ערך

שיש לפעול למענו? כן\לא

niv1990

New member
הבהרה:

ערך שיש לשאוף אליו לשם עצמו, לא כלי להגיע למשהו אחר.

niv1990

New member
אז המטרה היא לא שלום...

כמו שאמרת כאן: " שזה בשביל השלום.. =]" אלא קיום עם יהודי לשם עצמו. אם כן, האם אני יכול לשאול אותך (מתוך עניין), איך אתה רואה את קיום הלאום ומי נכלל בו?

niv1990

New member
אשמח אם תסכים איתי או לא תסכים איתי

אחרי שכבר כתבת כמה דברים שונים, ראוי שתסביר למה כוונתך.

Fleddermaus

New member
בקשה לא לפרסם תמונות כאלה בפורום

מצחיק או לא, לא כולם אוהבים להסתכל על זין בפורום אקטואליה.

irg8

New member
כן.

לאור היותי יהודי דתי, אני בהחלט חושב שהעם היהודי הוא עם סגולה, ושהתורה היא אמת.

כן ולא

הבסיס מורכב מהלאום, אבל אין לי התנגדות שנקלוט אנשים זרים ונקרא להם "עם ישראל", אילו הם מזדהים איתנו

למעלה