סקר

Cheetah

New member
כן

אני מסכים עם וראיטי בזה, גם לדעתי עדיף לדבר על יציבות החלום ולא על "צלילות ויזואלית", זה נשמע יותר מתאים. יציבות- קביעות, איתנות. בעצם מדד למוחשיות של הדברים החיצוניים בחלום, אפשר לכלול גם כל תחושה ולא רק ויזואליות. "בחלום הדברים לעולם לא ייראו כמו בעירות", למה? בקשר לצלילות, אני חושב שמדובר כאן על בהירות מחשבה, אדם שנמצא ב100% הוא בעל דעה מיושבת ושקולה לגמרי. כמובן שלדרג חלום על פי שני המדדים האלה זה יהיה הפשטה מכוערת של התהליכים שבאמת מתרחשים, אבל זה בדיוק הכוונה, רק לתת מושג כללי לא יותר. יש גם הרבה מצבים מיוחדים, אני לא ינסה לעבור עליהם כרגע, בנאדם פשוט יכול להוסיף הערות שלו ומדדים שלו מתי שהוא מתאר חוויה מיוחדת. (נגיד היפר-מודעות, ריבוי מודעויות, חצי צלילות, העניין מסתבך, אבל נראה לי שמספיק לדבר על יציבות וצלילות בשביל לדרג רמה של חלומות צלולים סטנדרטיים)

Dazed&Confused

New member
אני מסכים

רק דייקתי בקשר למה שנקרא צלילות וויזואלית, יש פה חשיבות מכיון שברגע שיהיה לך קשב למצב שנקרא חלום, לראיה הוויזואלית והתחושתית של המצב הזה, אז יהיו לך הרבה יותר חלומות צלולים, כי כשתחלום תוכל לשים לב לזה בצורה יותר יעילה מבדיקות מציאות (אני מדבר על יותר מתקדמים). אני מסכים עם הדוגמה של גיא ל100% צלילות. רציתי להבדיל בן צלילות מחשבתית (כמו שיש בדוגמה של גיא), לבן מודעות של 100%,כי זה לא סוג "צלילות" שבא ביחד תמיד (וזה היה מופנה בקשר לעדי).

Dazed&Confused

New member
זה נשלח בטעות לפני שסיימתי,

היו לי עוד כמה נושאים לסגור אבל כואב לי עכשיו הראש וקשה לי לחשוב על זה.

אודין

New member
היו לי 2 עם מחשיבים את...

...זה שהיה לי לפני שידעתי מחלומות צלולים, שהיה בצלילות טובה (וויזואלית) אבל בגלל שלא ידעתי על חלומות צלולים פשוט יצאתי כמה שיותר מהר ממקום שהייתי כלואה בו ומרוב שהתעסקתי בזה חזרתי לחלוום רגיל. אני בדיוק חודש עם יומן חלומות (
) ולמרות שעשיתי שבוע הפסקה זוכרת כל לילה 3 חלומות לפחות.

דנה^^

New member
אבל..

"אני מגדיר מאה אחוז צלול ככה: חלום, בו אני מודע שאני חולם, יכול לייצב את החלום, לא ישר עף (כי בחלומות חצי צלולים, הדבר הראשון שאני עושה זה עף), נעמד במקום, אומר לעצמי בלב "אני צלול" ומחליט מה לעשות הלאה תוך כדי שאני זוכר את כל האפרויות שלי" זה לא תמיד כך, כי בחלום הצלול הראשון שלי כשהבנתי שזה חלום אז אמרתי לעצמי כזה- אוקיי, מה אני רוצה לנסות לעשות? אז חשבתי על האפשרויות ואז החלטתי. אבל החלום לא היה ממש צלול, (מבחינה ויזואלית) כמו בעצם כמעט כל החלומות שהיו לי באותה תקופה. טוב.. זה תלוי למה אתה מתייחס כשאתה אומר "צלילות" אבל לדעתי זה מתייחס להכל ביחד- ויזואלית, תזוזית, מחשבתית וכו´

Nightwish-boy

New member
לא בהכרח דנ´וש!

אני עף בחלום גם צלול וגם חצי צלול. בחלום הצלול המלא האחרון שהיה לי דבר ראשון עפתי, ואחר כך עשיתי עוד הרבה הרבה דברים. תעופה אצלי זה מין בדיקה שאני בחלום. ואם התיאוריה שלך נכונה, אז האם חלום שבו עפתי ורק אחר כך חשבתי מה לעשות (ואז התעוררתי...) הוא צלול או חצי צלול? שלך דור

דנה^^

New member
תראה

דבר ראשון.. הגבתי למה שגיא אמר.. דבר שני אני לא חושבת שיש כזה דבר חלום חצי צלול. זה או שידעת שאתה חולם או שלא. אין באמצע.. אולי בעצם במקרה שקרה לי היום- אם זה היה חלום צלול בתוך חלום, אז החלום הפמיני היה צלול, אבל בחיים לא היתה יכולה להיות לי אפשרות לדעת שגם החיצוני הוא חלום, ולכן אפשר להגיד שזה חצי צלול.. מצד אחר בכלל יכול להיות שהחלום הצלול היה חלום בפני עצמו, וכשקמתי מפני שזכרתי את כל החלומות כל כך טוב, הם התערבבו לי ולא ידעתי אם הם נפרדים או חלום אחד.

wee man

New member
לצערי

עוד לא היו לי חלומות צלולים, אבל זה מתוך שניים או שלושה נסיונות ויומיים של כתיבה ביומן, אז אני עובד על זה וזה בסדר.... העיקר להמשיך לנסות ולהתמיד :) ינון

למעלה