אוקיי
קודם כל, יש צלילות וויזואלית ויש צלילות מחשבתית. וויזואלית, אני לא חושב שאחרי שתי חלומות צלולים בן אדם יכול להגדיר באחוזים את הצלילות. אולי ביחס לחלום אחר שלו אבל זה לא רלוונטי. בניגוד למה שנאמר פה ושם, בחלום הדברים לעולם לא יראו כמו בעירות. מי שזה היה נראה לו ככה פשוט לא היה צלול מספיק (לא משנה מאיזה בחינה כרגע). אציין וזה לא מוריד מזה שהחלום היה לו מאוד ברור וויזואלית, ומערך ההתקדמות שלו. בעירות, הדברים נתפסים בצורה שונה. לעצמים יש נוכחות שונה. אחרי הרבה חלומות, בן אדם יכול לפתח קשב לחלום, מודעות למצב התפיסה המיוחד שלו (אני בכוונה לא גולש לאתה יודע מה). אחרי שאתה בחלום בוחן את הדברים, את העצמים ומכיר את מצב החלום - כך תגיע לרמת הכרה לא רעה וויזואלית של החלום. לדעתי ההתבוננות בחלום גם כלולה בהתבוננות רגשית, תחושתית. צלילות מחשבתית. פה אני חושב שההגדרה היא לראש שקט. הבנה פחות או יותר של מה שאתה יודע לעשות במצב כזה, התמצאות במצב. כמו בפחות או יותר אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים מעצמנו בעירות. יש שיקראו לזה קיבוע, אבל זה כבר לא לעניין. אני חושב שאפשר להפריד צלילות זאת ממודעות אמיתית. פה באמת אני לא חושב שאפשר להתיימר ל-100%. במודעות אחנו מודעים לכל האפשרויות שלנו באמת. לדוגמה, אני צלול במחשבתי, יודע שאני רוצה להמשיך בקרב נינג´ות בחלום זה. נניח שאני אפילו מודע שזה יגרום לי לעייפות. אני עדיין לא הייתי מגדיר את זה כמודעות אמיתית, כי נניח שיכולתי לעשות מדיטציה לדוגמה (נדושה), ואם הייתה לי מודעות על לתוצאות של כל פעולה הייתי מבין שזה ה-דבר לעשות כרגע. ובמודעות לאפשרויות, הייתי יודע על עוד הרבה דברים יותר מעמיקים על משמעות החלום, ועל כל האפשרויות שניתנות להשגה ממצב זה. וכמובן שאין הרבה שמודעים לאלו אם בכלל (ואני לא חושב שצריך לפרט, הדמיון קרוב ללהיות מספיק). בכלל, הרוב המוחלט של האנשים לא מגיע למודעות של 100% בחייהם, ואני מתכוון לעירות. אני אזרוק כמה מושגים שנראים לי מתאימים לסוגי הצלילות שכתבתי כאן, אם זה ידבר למישהו אז נחמד. צלילות וויזואלית - קשב מחשבתית - קיבוע מודעות - נשאיר כמודעות יצא קצת מבולבל, אבל נראה לאן נוכל להתקדם עם זה. b o a z *צ´יטה, כנס מתישהו לאיי סי קיו יש לי משהו שעשוי לעניין אותך.