סקר

טולאי

New member
אני קומוניסט, חבר בברית הנוער

הקומוניסטי הישראלי ופעיל בחד"ש. סוציאליזם או ברבריות!

צר לי לאכזב אותך

אבל קומוניזם הוא ברבריות. סוציאליסט לא חייב להיות קומוניסט.

טולאי

New member
קומוניזם הוא לא ברביריות

סטלין הוא ברברי, קים ג'ונג איל הוא ברברי, הם השתמשו במושג קומוניזם לטובתם האישית. אני, כקומוניסט, לא מאמין בגולאגים, או במשטרה חשאית, אלא במשטר דמוקרטי אמיתי, שבו הפועלים בוחרים את ההנהגה שלהם באופן אישי ולהם זכות לבטל את היותו של חבר פרלמנט ככזה אם לא עושה את מה שהיה מחויב לו.

מה עם הלאמת כל הרכוש הפרטי?

מה דמוקרטי בלקיחת הרכוש שעבדתי קשה על מנת להשיג?

טולאי

New member
אז אתה לא מבין בקומוניזם

אין הלאמה של רכוש פרטי אלא של אמצעי הייצור (דהיינו:מפעלים), את אותו הדבר דורשים גם סוציאליסטים (לא סוציאל דמוקרטים).

אני לא מבין? חחח

הלאמת רכוש פרטי מהווה את עיקר הקומוניזם הגס. אולי אתה מדבר על קומוניזם ליברלי יותר בסגנון המרסיזם. אז אני אשנה את השאלה: בקומוניזם כזה אני לא מרוויח כסף לפי מקום העבודה שלי, אלא מקבל את מה שאני צריך. אז למה לי ללכת לעבוד? למה לי ללכת ללמוד ולעשות משהו מעצמי? למה שאני כבעל דוקטורט בכלכלה (לצורך העניין) ועובד כבנקאי בכיר, אקבל את אותו סכום שמקבל עובד נקיון שעזב את הלימודים בכיתה י'? קומוניזם זה לא "רק" הלאמת אמצעי ייצור.

טולאי

New member
בוודאי שלא, זו זכות שווה של כל אדם

לחיות. 1. תנועת "ברית הנוער הקומוניסטי הישראלי" מגדירה את עצמה כתנועה "מרקסיסטית-לנינית" משמע, תומכת ביישום המרקסיזם בדרכו של לנין. 2. מי שיוכל לעבוד ולא יעבוד לא יזכה לאותם התנאים של אדם עובד. 3. בקומוניזם שאתה מדבר עליו (האוטופי, שאחרי שלב המדינות) לא יהיה כסף, וכל "אדם יעבוד לפי יכולתו ויקבל לפי צרכיו", במצב הראשוני, הסוציאליסטי "יעבוד כל אדם לפי יכולתו ויקבל לפי עבודתו" קומוניזם זה חינוך חינם, בריאת חינם, דיור חינם וזכות לחיות לכל אדם, ללא קשר לכובד ארנקו.

לא ענית לי על השאלה

למה בנקאי בעל דוקטורט בכלכלה ירוויח כמו עובד נקיון שלא סיים 12 שנות לימוד?

טולאי

New member
את לא קראת את התגובה שלי

ציטוט:"במצב הראשוני ( הבהרה- שאחרי העלייה לשלטון), הסוציאליסטי "יעבוד כל אדם לפי יכולתו ויקבל לפי עבודתו"

טולאי

New member
זו הייתה טעות הקלדה

בהחלט, בשלב הראשון. בשלב השני, בו כבר לא תהיה סכנת חזרה של הקפיטליזם, הדברים ינוהלו אחרת

n O i T a

New member
סליחה שאני מתפרצת כך לדיון,

ואולי אני אהיה קצת תלושה, אבל אולי בגלל שלעובד הניקיון לא הייתה ה י כ ו ל ת לסיים 12 שנות לימוד? כן, וגם כך עדיין נשארת איזושהי בעייתיות, כי בנקאי בעל דוקטורט בכלכלה בכל זאת השקיע ממיטב שנותיו כדי להגיע למה שהגיע אליו.

אז יש יחידה שזה בערך כמו מתמיטקה

כיתה ז'. ובנוגע להודעה הקודמת, אני שוב אחזור על השאלה: למה שדוקטור לכלכלה שעובד כבנקאי בכיר, ירוויח כמו עובד נקיון שלא סיים 12 שנות לימוד?

טולאי

New member
זה לא אותו דבר, זה לפי הצרכים

אם לרופאה יש 3 ילדים ובעל נכה היא תקבל יותר מאשר עובדת נקיון שלה ילד אחד ובעל עובד. כל אחד עובד לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו. אם למישהו יש צורך יתר גדול הוא יקבל יותר.

אתה מתחמק

למה שדוקטור לכלכלה ירוויח כמו שלא סיים 12 שנות לימוד? אני אשאל עוד שאלה, אם אין קשר בין ההשקעה שלי לבין כמה שאני מרוויח, למה שאנ יאשקיע?

טולאי

New member
כל אחד עובד לפי |הדגש|יכולתו|סדגש|

המושג של רווח בחברה הקומוניסטית הוא לא מושג מתאים. בקומוניזם לא מרוויח אלא מקבל, מכיוון שהחלוקה היא שונה ואינה מתבססת על כסף. תחשוב על קומוניזם כעל קיבוץ גדול שאין לו ניגודים עם עצמו (אי קומוניסטי בים קפיטליסטי, הכרח להשתתף בשוק ה"חופשי" וכו').

למעלה