סקר

TrigATUSA

New member
סקר

שמתי לב שעד עכשיו רק 4 אנשים ענו לסקר של הפורום.. אני יודע שלהרבה אנשים שקוראים את הפורום אין זמן או רצון להשתתף באופן מאוד פעיל בשיחות, אבל נראה לי שחשוב שכל מי שקורא את הפורום לפחות "יפגין נוכחות" על ידי מענה לסקר, רק כדי להראות שיש לא מעט אנשים שמתעניינים ומעוניינים בקיומו, כדי שלא נהיה שוב במצב שתפוז כמעט וסוגרים את הפורום....

ronnl

New member
אם היה סקר שבו גם היתה אחת

התשובות מתאימה לי הייתי עונה אבל אין כזו אז לא עניתי זה פשוט

ronnl

New member
הכי קרובה?

אני מעדיף לתת תשובות מדוייקות יותר המתאימות יותר לא לתת את התשובות הקרובות יותר

odedee

New member
אם כך

אתה מוזמן להסביר את הסיבה שלך פה בשרשור. באופן כללי מנגנון הסקרים הוא די מוגבל ובדרך כלל כשעולה סקר חדש בפורומים השונים דנים עליו בפורום במקביל. אז הבמה לרשותך

ro99

New member
לענות פה?

טוב, עודדי, אם עניתי במקום הלא נכון אז אני מרשה לך להזיז את ההודעה שלי למקום הראוי!
למה אני בחו"ל? התשובה הפשוטה: כי לא רציתי להיות בארץ, ויש לי פספורט בריטי אז זה ממש קלי קלות בשבילי. עזבתי בתחילת שנות ה-80 ארץ מאוד לא סובלנית, לא נאורה, מלאה בדעות קדומות כלפי כל מי ששונה, שלעיתים היו מובעות בעזרת אלימות פיזית. מאז היא עברה שינויים רבים, אך כשאני מגרדת קצת מתחת לשטח, אני מוצאת הרבה ממה שראיתי אז. אבל זה לא רק זה: רציתי מקום שבו האופק לא מוגבל ע"י מוסכמות, שיש מרווח להתפתח לכל כוון שעולה לי לראש, שבו אוכל למצוא יותר אנשים שנעים באותו הכוון. לא מתחרטת לרגע.

odedee

New member
קלי קלות?

אנחנו עזבנו את ישראל לפני שנה ומשהו ובאנו לפה. זה לא ממש קל, המעבר. אין לנו אזרחות אמריקאית, מה שלא מקל, אבל גם לו היתה המעבר הוא לא קל בכלל. אנחנו בכל זאת ישראלים, מעדיפים לדבר עברית, רוצים לראות את טל פרידמן בטלוויזיה ומחפשים קוטג' ויוגורט נורמלי בסופר... אני חושב שישראל עדיין מלאה דעות קדומות, אבל אני לא חושב שהיא מיוחדת בזה. בתור אזרחית בריטית אני מניח שאת מכירה בזה שגם בריטניה השמרנית לא ממש פתוחה לזר ולשונה. אה, ואל תניחי שאני פה סדרן הודעות... אפילו לו רציתי אי אפשר להזיז הודעה, אפשר רק לשרשר הודעות ראשיות, לא תגובות, אז נא להגיב במקום המתאים,

ro99

New member
ואני לתומי חשבתי שאתה כל יכול!

בריטניה היא הרבה דברים שונים, וביניהם לונדון... לונדון רחוקה מלהיות שמרנית או אפילו "אנגלית טיפוסית": היא רבגונית, קוסמופוליטית ותוססת, אינסופית ויש בה הכל. ההבדל ביני לבינך הוא שאני מעולם לא הייתי "ישראלית". נולדתי בלונדון וגדלתי בארץ, אבל עם חינוך ותרבות אנגלים, כך שמעולם לא התאמתי ותמיד חיכיתי ליום שבו אעזוב. החינוך שקבלתי בבית דוקא כלל בתוכו מין פתיחות מאוד גדולה/בוהמייות מסויימת - דבר שבזמנו (ואפילו עכשיו) לא קיים בארץ בצורה משכנעת ולעומת זאת מאוד טיפוסי לרבדים מסויימים של אוכלוסיית לונדון, כולל הדור של סבא וסבתא שלי! כשעברתי לגור בלונדון, פחות או יותר הגעתי הביתה. ואני לא נתפסת שם כזרה כי אנגלית היא שפת האם שלי (כולל מבטא לונדוני) ואני שולטת בתרבות ובמנהגים. ועכשיו אני גרה בהולנד בכלל, וכשעברתי לגור פה, אז כן היתה לי הרגשת זרות מסויימת שעדיין לא התפוגגה לגמרי אלא רק התרככה. וגם געגועים הביתה. ללונדון...

ro99

New member
ודרך אגב, תשמח לשמוע ש...

סוף סוף מצאתי את הסקר האמיתי ולא רק הודעות לגביו... רציתי לבחור שתי אפשרויות (הראשונה והאחרונה) אבל אי אפשר אז לקחתי את הראשונה.
יש מצב שאני אסטרונאוטית?

odedee

New member
יש.

בסקר הבא אני אדאג להוסיף אופצית אסטרונאוט בשבילך

een ogenblik

New member
טוב, אז אני מניחה שככה התחלתי את

דרכי בפורום "הורות הומולסבית". היה סקר. לא עניתי עליו, בטענה שאיני הומו, איני לסבית, איני הורה, ואפילו איני בישראל. קיבלתי על הראש מאבא ואמא, אז הצבעתי, וכבר נשארתי. לפחות כאן אני בחו"ל, אז יש קצת יותר קשר, אבל באמת רק קצת. הצבעתי בסקר לאופציית עבודה, רק כדי שתהיה נראית כלפי תפוז, ותהיה תגובה לסקר. התשובה היא יותר תשובה של האיש שלי, כי אני לא באמת עובדת, חוץ מלהציק לאיש. אבל אנו כזוג הגענו לכאן בעקבות עבודה, כיחידה אין לי תשובה מתאימה בסקר. - האיש קיבל עבודה בהונג-קונג ואחר כך בבלגיה, אז עבודה היא הסיבה. - האיש קיבל עבודה ואני באתי בעקבותיו, אז אהבה היא הסיבה. - האיש קיבל עבודה בחו"ל לאחר שבארץ לא היה לנו מה לחפש, אז היה לנו רע היא הסיבה. - האיש קיבל עבודה בחו"ל והעבודה היא מחקר אקדמאי, אז גם לימודים הם סיבה. בקיצור - הסקר לא מתאים לי, אבל השתדלתי. לא מבטיחה להשתתף כאן באמת, אבל מבטיחה להצביע בסקרים, ולגלוש לפחות פעם ביום. זה עוזר למניעת סגירה מוקדמת, לא?

tommer28

New member
זה נחשב בעקבות האהבה....

מצבי דומה לשלך (חוץ מזה שאני בחור, הומו, גר בהולנד ואב לשני חתולים). אני הגעתי לפה בעקבות בעלי הישראלי שקיבל פה עבודה בהולנד והעתקתי את לימודי לכאן, ואני מעדיף כאן מבארץ. אז מתאימות לי גם הסיבות - עבודה, לימודים, כי רע בארץ. אבל האמת היא שבאתי בעקבות בעלי... בעקבות האהבה
בקיצור, אין יותר טוב מאהבה

een ogenblik

New member
זאת שאלה חשובה

האם אחרי 12 שנים יחד, מתוכן 9 שנות נישואים רישמיים כלפי הרשויות (איזו סיבה אחרת הייתה לי להתחתן?), האם אהבה מהווה עדין סיבה תקפה?

odedee

New member
כן.

ולא לסבך לי את החיים, מה לעשות שהסקרים של תפוז לא מאפשרים multiple choice? שמח שאת איתנו.

ciccio

New member
i answred the seker

tululu for me though i have to say the write thing to say is why i came to europe and not why i am in europe, Big diffrence... i answered why i came, studies... that was 6 years ago, i am still in the uni but here for many other reasons... why isn't caffe and brioche in the morning a reason???

odedee

New member
אפילו קפה טוב לבד זו סיבה מצוינת

(הודעה זו נשלחה מארץ שאין למצוא בה קפה טוב)

למעלה