סקר

ciccio

New member
grande grande

thats a funny yet stupid eretz nehederet scatch i remember though being in your loveley lovley city cofee was really not it's stronger side

odedee

New member
נכון.

ותחשוב שהמצב בחוף המערבי עוד יחסית טוב... בררר...

veyoyogam

New member
איפה הסקר?

מצאתי רק את התוצאות שלו. בכל אופן רציתי להגיד שלום ולברך על הפורום. היתה לי תחושה קלה של רדיפת 'נמושות' כשסגרו אותו... ולשאלת השאלות: האם אני ההומו הציוני היחיד בדרום קליפורניה? (סן דיאגו)

odedee

New member
../images/Emo41.gif איפה הסקר

לסקר ניתן להגיע בשורה הכחולה במעלה הדף - כשעומדים עם העכבר על המלה "סקר" מופיע נושא הסקר הנוכחי, ולאחר לחיצה על המלה "סקר הוא נפתח בחלון חדש. ניתן להצביע, לצפות בתוצאות ההצבעה עד עתה, או לראות סקרים קודמים בארכיון הסקרים, וגם להשתתף בהם. אין לי תשובה ממש לשאלת השאלות, אני מניח שאתה לא ההומו הישראלי היחיד בסן דיאגו, אבל אני בטוח שיש הרבה יותר הומואים באיזור סן פרנסיסקו (פה בפורום אנחנו שלושה אני חושב). תבוא גם אתה הנה

forglemmigej

New member
טוב גם אני מצטרפת

כי מאז ומתמיד מצאתם חן בעיני.
.אין סבה אחת שמשכה אותי לחו"ל וכל דבר בחיים הוא יותר מורכב ממה שמתחלק ל-3 חלקים
..אבל בוא נאמר ששנת 2000 היתה ממש גרועה בשבילי בכל המישורים: במקום עבודתי התחלפו הרבה אנשים,מצבי האישי היה גרוע עד ירוד ביותר ובנוסף לכל אלו המדינה היתה על הקאנטים (לא שעכשו היא יצאה לדרך יותר טובה).היתה לי בזדמנות לעבודה בדנמרק לחצי שנה ולקחתי חל"ת ממקום עבודתי.איך שהגעתי ישר נדלקתי על המקום:ארץ נקיה ,בלי שחיתויות,כל כך הומנית ומלאת חמלה ,שרותים סוציאלים שרק אפשר לחלום עליהם,נקיון מדהים בכל מקום,אסטטיות בלתי רגילה ,אור רך וחיור ולא שמש חזקה שמכה בעיניים..באחד הערבים הוזמנתי למסיבה אצל הבוס שלי ופגשתי שם עיתונאי שמאד התלהב כששמע שאני מישראל (ואולי גם ממני..),נפגשנו לאחר מספר ימים שוב ואחרי זה עוד כמה פעמים ומין הון להון הרגשנו טוב מאד ביחד והחלטנו לנסות לתת לזה צאנס.חזרתי לישראל אבל הרגשתי שזה לא זה יותר ..פשוט הרגשתי שדנמרק היא הבית כעת. התפטרתי ממקום עבודתי והגעתי בשנת 2001 הנה וכל יום אני מרגישה שזוהי זכות גדולה לגור פה: האנשים כל כך טובים אלי,האסטטיות ,השקט שמדברים בו ובכלל אירופה מתאימה לי מאד מאד.

odedee

New member
ברוכה המצטרפת

אני חושב שאת בשקט יכולה לסמן בסקר את "בגלל האהבה"
איך הסתדרת עם לימוד דנית? אני זוכר שהשפות הסקנדינביות תמיד נראו לי קשות. גם אוצר המלים לא דומה לשום שפה שאני דובר, וגם יש כמה עיצורים קצת קשים... ומשהו שמזמן רציתי לשאול - אני יודע איכשהו את משמעות הניק שלך, אבל איך מבטאים אותו???

forglemmigej

New member
דנית שפה מאד קשה

המזל שיש מעט מאד זמנים אז לוגית תופשים אותה מהר. מה שקשה בה זה השימוש בלשון לקונסוננט השונים שהוא שונה לגמרי מאנגלית או עברית. בהתחלה הייתי צריכה להסתכל ממש בפה של האנשים כשהם מדברים בשביל לדעת איך להשתמש בלשון. זה כאילו יש לך תפוח אדמה לוהט בפה. הבעיה היא שכולם פה בלי יוצא מהכלל מדברים אנגלית משובחת ואם חסרה לי מילה לפעמים עוברים לאנגלית..הכנוי שלי זה שם של פרח נפוץ פה באביב שקוראים לו FORGET ME NOT ומבטאים זאת כך: FORGLEM-MIG-AI זאת דנית עתיקה בעצם כאשר פורגלם זה לשכוח מיג זה אותי ,ואיי זה לא. בדנית השלילה באה בסוף משפט תמיד.

odedee

New member
הדימוי של תפו"א לויט היה ממש במקום

אני באמת זוכר את המראה הזה, הם אכן מבטאים את העיצורים באופן שונה מאיתנו. מקווה שאת מתמודדת עם זה בהצלחה

Joni M

New member
I'm a wild seed ../images/Emo15.gif

I just stopped in New York for a couple of days on my way to Mexico, and I stayed for 4 years. I love the freedom, the stimulation, the variety. I like the education system here and enjoy (almost) every second of school It's funny but my dad says that since I was a small child he knew I was going to leave. It's something about me. I don't think this is the last place I'll live in. "Sometimes I get that feeling and I want to settle and raise a child up with somebody "But it passes like the summer, I'm a wild seed let the wind carry me Joni Mitchell

itay82

New member
I should answer as well

Even though there isn't one single answer... I've never really felt at home in Israel and always wanted to move somewhere in Europe, dreaming of Paris, London and Stockholm all at the same time. Then, because of a bizarre coincidence I found myself working on an integration project in Sweden, but started studying in France. After a while I found myself in a strange situation where I was steadily on the move between two places, but still feeling way more at home than I ever had in Tel Aviv. So now it's moving between Berlin and Stockholm... and again, learning all about what it's like to be living here, and needing my Swedish cosy homey feeling.

אבא גאה

New member
גם אני לא הצבעתי

כי אני לא מוצא את עצמי בתשובות הקיימות. כי פה נולדתי, אני יותר חו``לניק מישראלי
באתי לפה בעקבות האהבה (אמנם זו הארץ שבה נולד בעלי אבל הוא בא לישראל בעקבותי, זו אינה הסיבה שבעטייה באנו לקנדה) לימודים
(למרות שהתחלתי לימודי קרמיקה ואני נורא נהנה) אני בטיול. ארוך...
עבודה
כי בישראל היה לי רע
בישראל לא היה לי רע, היה לי אפילו טוב מאוד, אבל בישראל אני ובעלי לא מוכרים כזוג, ובשל כך אין אנו יכולים לאמץ את בננו המשותף, אנחנו לא מוכרים כמשפחה....... אלו הסיבות שבעטיין עברנו לקנדה, לא יודע איך להצביע. אולי ניתן להוסיף משהו כמו "היו לי אפשרויות רחבות יותר בחו"ל"??

למעלה