../images/Emo28.gifאממ... יש לי דברים להגיד.
כשסיימתי לכתוב תהודעה "עליתי" לפה כדי לכתוב את זה, וחילקתי אותה לחלקים. נסחפתי עם עצמי טיפה, לילה והכל אז נתתי לעצמי לזרום להודעה ארוכה ושטותית במיוחד. פשוט תדלגו אחרי האייקון של הפרה עד לאייקון של התו ל"מממ.. בקיצור" והכל יסתיים יפה. בתודה, ענבר. דבר ראשון, ממתי להיות צמחוני זה "אין"? ופוזה..? זה לא בריא. להיות צמחוני.. אני צמחונית מכיתה ה' (הסיבה שמורה במערכת) ובגלל זה הייתי אנמית למשך מ-ל-א זמן ולא היה לי חלבון בגוף (עד שחזרתי לאכול תלבןשל הביצה) או וויטמינים או בי 12.. ובגלל זה השיער שלי גדל נורא לאט
בכל מקרה... אני לא מחתימה על עצומות או צועקת בחוצות העיר "אני צמחונית ויום אחד זה יתנקם בי!" ואני גם לא אומרת לאנשים ש"איכס. בשר. יא מגעילים. סטייק? זה היה פעם פרה יו נואו. מו מו? כמו מוש השור. אתה! רוצח! אוכל את מוש השור! מנוול!!!
" ודומיהם. אני אגיד את זה, ואני אגיד את חזק. בקול רם (וכמעט זועם..?!) לכל אלו שאוהבים בשר:
תאכלו בשר! דבר ראשון, עד כמה שידוע לי, חוץ מהעור של העוף וכל החרטה הזה, זה בריא. יש בזה מלא חלבונים, האדם הוא טורף וכל השטויות האלה, תאכלו, תאכלו ותהנו מכל רגע. תאכלו את זה עם גבינה, עם חלב, עם סוגים אחרים של בשר, עם ירקות, לחמניה, בתוך סנדביץ', דחוס בפיתה, לא איכפת לי. באמת שלא. דבר שני.. היה לי שם משהו. לא זוכרת. דבר.. עוד דבר. אולי זה יישמע קצת מוזר מפי צמחונית.. או אולי לא. אולי אני סתם מוזרה. או שהשעה גורמת לי לדבר שטויות ולכתוב הודעה באורך שאנשים לא ירצו לקרוא בכלל. אבל זוהי מהותי. פטפוט. אז כמו שניסיתי להגיד.. כן, זה לדעתי פשע להרוג חיות. להרוג סתם חיות, בשביל ניסויים וכדומה? "נו מה, איך נדע שהתרופה הזאת עובדת אם לא נתעלל בכמה קופים קודם?" "אבל זה רק לווייתן.. זה לא כאילו את מכירה אותו או משהו.." אז אולי תמשפט האחרון לא אמרו, וגם את זה שלפניו לא, אבל הבהרתי את עמדתי, לעצמי. אני אוהבת לכתוב שטויות. במיוחד באמצע הלילה .)
מממ.. בקיצור: נדבוש, יקירי, לא מטיפה לך (רק קצת מזיינת תמוח למעטים מאוד שקוראים תהודעה, אבל לא בדיוק בנושא), תאכל בשר ותיהיה בריא. ג'לטין-תאכלו בסבבה. ליאל, מילקי=רצח? אני מכירה תססמא.. ולא אוכלת מילקי מכמה סיבות, אבל רצח זה לא. אני דיי משוכנעת שלא רוצחים חיות כדי לגרוס תעצמות שלהם.. ואם אני טועה, אני טועה. אבל מילקי? זה מעדן שאכלנו כל ימי חיינו בלי להניד עפעף בקשר למה שיש בפנים. וזה היה טעים. וע"פ התיאוריה שלי, אם זה טעים לך (ואתה לא תמות אם תאכל את זה), תאכל. אם יש לך בעיות מצפון או משהו, תישאר רעב.
ולסיום (תודה לאלוקים הא?), שיחה קצרצרה מאוד שניהלתי עם מישהו שהיה פעם צמחוני (קריצה לדיד שבטח לא קוראת פה[ואם אתם לא דיד וחושבים שזאת דיד, זאת לא היא]): הוא: את עדיין צמחונית? אנוכי: כן... לא היית צמחוני..? הוא: כן.. אנוכי: ו..? למה אתה לא עכשיו? הוא:
אני אוהב בשר, אני יודע שזה לא נכון לאכול חיות, אבל הייתי צמחוני כמה שנים.. (בלה בלה בלה, i made my point) ובאמת לסיכום.. איש באמונתו יחיה. ותנו לחיות לחיות. הן חמודות.