סקר!!!

TakTik

New member
הסיפור שלי

איפה שהו זה תמיד היה שם מאז ומתמיד ההורים שלי שמעו בוב מרלי ככה שתמיד היה לי את המוזיקה בבית גם את כול השירים הקלאסיקות היו במסיבות כיתה (וויל סמית,קריס קרוס,גאנגסטר פראדייס וכו´) אבל ניכנסתי חזק לקטע מאז "עטיפה של ממתק" שקיבלתי במתנה ולא עזבתי

Stinkin Fish

New member
מבחינתי -

בעיברית - זה היה שבק ס עם עטיפה של ממתק באנגלית - זה היה וויל סמית´ עם ביג ווילי חוץ מזה - התמונה ששמת - זה לא קיו מ"מואישה" מימין?

micL

New member
אצלי זה היה ככה - שימו לב

הייתי שומע את הסינגלים של שב"ק (אימפריה ומכופף) עוד ממזמן כשהם רק יצאו והייתי תמיד אוהב את הראפ שהייתי שומע באנגלית, כל מה שהיה להיט כמו גאנגסטאס פרידייס של קוליו, קליפורניה לאב או פוג´יז הייתי חושב "איזה שיר טוב זה, מה זה הסגנון הזה" אבל נכנסתי חזק לראפ בתור סגנון מוזיקה אהוב ולא רק שירים אהובים ב-97 השנה של דו פור לאב של טופאק, ופנומנון של אל אל קול ג´יי

mumtaz

New member
KRS1 and Ice-T

זה מה שאח שלי שמע בבית ביחד עם הצ´ילי פפרס ונירוונה

gamal99

New member
מה עם 2pac dr.dre

איך אתם יכולים למקם את אמינם בתור מתמודד כאשר יש פס כה רחב של ראפרים מוצליחים הרבה יותר ממנו מה עם 2pac dr.dra bigy ???

The EmineM ShoW

New member
אותי הכניס אמינם-1998,עברי-שב"ק ס..

MY NAME IS בMTV... ואחריו אחרי זה Guilty Conscience וואי... אני זוכר הלכתי לשוק ראשון ליד קניון הזהב ושאלתי על הדיסק THE SLIM SHADY LP... זה הלך בערך ככה בכל הבאסטות... אני: יש לך את הדיסק החדש של אמינם? מוכר: מי? אני: אמינם... יש לו שיר עכשיו בMTV קוראים לשיר MY NAME IS... מוכר: לא יודע, איזה סגנון מוזיקה זה? אני: ראפ מוכר: מה? אני: ראפ, ראפ! מוכר: ל איודע מה זה\ לא מכיר... (אני בלב: הלוואי תמות!
) ולראפ בעברית... אני זוכר הייתי ב"מסיבה" של ידידה מהכיתה בכיתה ו´ וחבר שלי בדיוק עבר לראשון (אני מבת ים) והוא התחיל לשיר שיר אחד ששם היה להיט בכיתה שלו... הוא מלמל משהו כזה: במסיבה... יהיה פיצוץ, יהיה פיצוץ במסיבה 5X... אנחנו כמובן על הריצפה מהשיר הדבילי... ואיכשהו אני לא יודע למה (ואני מודה לו ולאלוהים שהם פתחו אצלי דלת לראפ עברי) אחרי כמה ימים הוא נתן לי את "בעטיפה של ממתק" בקלטת (זוכרים?!!?) ואני כמובן נגנבתי... אני זוכר את עצמי עם טייפ שחור ענקי חוזר אחרי נימי ומוקי ומה שאני לא מבין מעביר אלף פעם אחורה... זהו בערך הסיפור שלי...

The EmineM ShoW

New member
כמובן שעוד לפני זה שמעתי ראפ אנגלית

בלי לדעת שזה ראפ... INFORMER, GANGSA PARADISE,FUGEES וכל אלה מהתקופה ההיא...

Wakizashi

New member
לפני ויל סמית´, לפני קריס-קרוס,לפני

ההיפ-הופ כמו שאנחנו מכירים אותו כיום(!)... היו דברים אחרים. היה דאנס עם אלמנטים היפ-הופיים. מישהו זוכר את Culture Beat ? מישהו זוכר את 2Unlimited ? סופרים, איפה אתה?? אז למשל, מן הצמד טו אנלימיטד, היה את הבחור טוני, שדפק ראפים מפגרים על רקע הקצב והמוזיקה, שאהבתי לאללה. או מה לגבי Salt ´n´ Peppa? שלוש בנות כוסיות (אם כי ל-Peppa היו כתפיים יותר רחבות מלכל בחור בסביבה) שעשו טוב על הנשמה בהיפ-הופ שלהן; ומה לגבי דל דה פאנקי הומוסאפיון, שפרץ לתודעה הישראלית עם "Mr. Dubollina" ? הקיצר, התוכנית בזמנו של אילן בן-שושן חבוש המשקפיים בערוץ 2, שהראתה קליפים (כן, כן, לא היו כבלים ו-MTV בזמנו), כולל לא מעט מוזיקה שחורה, כמו דה לה סול, Snow (המיסטר "אינפורמר" בכבודו ובעצמו -- וכן, מה שהוא עושה זה ראפ, רק בסגנון הפאטווה, דהיינו הניב הג´מייקאני; מי שרוצה, שיחפש שיר שלו מתוך אותו אלבום בכורה בשם "Runway", גם כן אחלה שיר!), ועוד. אז מבחינתי, תמיד הקשבתי למוזיקה שחורה, באשר מצאתי אותה, וכעת אני שם לב כי המינון שלי הולך וגובר. במקום להוריד סינגלים, אני כבר מוריד אלבומים שלמים, ואת האהובים עלי באמת- אני גם אקנה במחיר מלא בחנות.

ק ר ח

New member
אותי אמינם הכניס

מתי שיצא THE REAL SLIM SHADY ושמעתי את "אימפריה" של שב"ק ס´ כשהייתי קטן(רק בגלל שגם אחי שמע אותם) ב-"עטיפה של ממתק" הייתי שר את "ילד ירוק" מבלי לדעת ת´כוונה של המילים אבל זה ההיפ הופ האמיתי לדעתי,המסרים בקטנות,הנסתרים... באנגלית-EMINEM בעברית-חבורת שב"ק ס´!(כבוד גדול)

אותי הכניס בעיקר וויל סמית´,זה היה

לפני בערך 5 שנים אם אני לא טועה,שהתחילו באמ.טי.וי עם גטינג ג´יגי וויט´ איט. ומה שנראה מצחיק במבט לאחור-אני זוכר את עצמי מחליף ישר ערוץ איך שיש שיר של טופאק\פוג´יז...ועכשיו זה נראה לי כל כך טיפשי מה שעשיתי אז. (אא-ואיך שכחתי גם את פייב שעדיין יש לי פוסטרים שלהם בחדר כי אין לי כח להוריד)

BigFoot2212

New member
אצלי זה היה דר דרה

כשגרתי בארה"ב יום אחד ראיתי את הקליפ של Keep There Heads Ringing ומאז אני מכור =]

rapsta

New member
כשגרתי בארה"ב לפני איזה 6 שנים...

שמעתי את אר קלי ובלקסטריט ואהבתי את זה... ואז שמעתי גם טופאק ודר דרה והתחלתי לאהוב את הסגנון...

DJ JuVi

New member
עכשיו תורי....

אז אולי זה יישמע לכם אידיוטי אבל זה מה יש: אותי הכניס ממש חזק להיפ הופ השיר של דוקטור דרה עם אמינם (Forget About Dre). לא שלא שמעתי מה שייצא עד אז...אבל זה הכניס אותי ממש חזק. חולה על השיר הזה עד היום. לישראלי?? תצחקו תצחקו: "חי מיום ליום" של סאבלימינל (עם הפיזמון של מומי לוי) כשייצא לי לשמוע אותו ברדיו. כן כן.... לא התחברתי לשב"ק ס´, ועד היום אני לא מתחבר אליהם. חג שמיייח! JuVi

kacha

New member
הסיפור שלי...

אני שומע ראפ שנים...לא ידעתי שאני שומע "ראפ" עד לפני איזה 3 שנים... שמעתי שבק ס עוד מהדיסק הראשון שלהם... שמעתי גם באנגלית קוליו אל אל קול ג´יי וכל מיני דברים דומים ונחמדים... אהה וכן! חליתי על ביסטי בויז מממש מזמןןן...לפני שבק ס!

Chocaholic

New member
הממ...

אני אוהבת המון סוגי מוסיקה ואחת הלהקות ששמעתי בלי הפסקה בזמנו היו Biohazard. זאת להקה שמשלבת מטאל עם ראפ, והיא בין הלהקות הראשונות שעשו את זה... נורא נדלקתי על הקטע של הראפ במוסיקה אז ביקשתי מידיד שלי, שחולה היפ-הופ/ראפ היסטרי, להכין לי דיסק אוסף. הוא הכין, אני התאהבתי.. והשאר, כמו שאומרים, היא היסטוריה... טי הי.

HaWk34

New member
ביוהאזארד מעולים

וחלקכם מכיר את הבסיסט שלהם הוא שיחק באוז בתור הויט, כן כן הבייקר המאגנייב Evan Seinfeld זה שמו

QuayJin

New member
טוב, עכשיו אני...

תמיד הייתי שומע את הלהיטים הגדולים באנגלית טופאק-ציינגס וגנגסטא´ס פרדייז של קוליו... וכל פעם שהיה איזה ראפ באם טי וי לפני כמה שנים בסגנון של טי קיו ביי ביי בייבי וווסט סייד אהבתי את זה אבל אף פעם לא ניסיתי לשמוע מעבר לזה... כמו הרב לעברית נכנסתי עם שבק"ס-עטיפה של ממתק, אבל אז הייתי די קטן, כי ה´ אני חושב... לא התעמקתי בזה, שמעתי שבק וזהו, את הדחיפה הגדולה יותר לראפ זה היה דווקא עם סאבלימינל ברגע שיצא חי מיום ליום לרדיו.

למעלה