סקר!!!

אבי הרוחני

א ב ג נגר הביא לי קלטה אחרי ששמעתי לוניז איי גוט פייו און איט אמר לי כך שמע (פורים כיתה ה או ו) ושמע היה באמת כושים טובים היה שם את בוו דוון ואת די גי יוניק וכאלה בקיצר הכי השפיע אבי הרוחני אבג נגר

RabidCat

New member
הרחק לפני שנים רבות...

עוד כשהייתי ביסודי.. coolio - gangsta´s paradise ואז The Fugees

kodman

New member
הנה הסיפור שלי ../images/Emo113.gif ../images/Emo113.gif

ב 1992 שאני הייתי בקושי בן 8 - קצת אחרי שהפסקתי לשמוע את הקלטות של דודו מספר לגולו והופה היי (
) והיו לי כמה דיסקים בודדים אולי של U2 ולני קרביץ או משהו - בכל מקרה דוד שלי הביא לי את Licensed to Ill וסתם הסתקרנתי לא הבנתי מזה הטיל המרוסק הזה
ופשוט נדלקתי על האלבום ועד היום אני אוהב את האלבום כל כך ולפי דעתי זה אחד אלבומי ההיפ הופ הכי טובים שיש. בכל מקרה הוא בא אלי אחרי כמה זמן "בונא אתה חייב לשמוע את הדיסק הזה - החברה´ האלה כל כך טובים ואיך כיף לשמוע את האלבום, האלבום כל כך טוב והם מקבלים את כל הפרסים עליו" הוא הביא לי את האלבום של Arrested Development שנקרא 3 ימים, 5 חודשים ו 2 ימים בחיים של..
אז מה אם לא שמעתי הארדקור?
תאמת מהתקופה שהייתי היה לנו כבלים פירטיים של איזה מישהו בשם סמי (עוד לפי שהיה כבלים בארץ) ואז יום אחד שמענו על כבלים והתחברנו והיה את אמטיוי אמריקה והיו קלאסיקות ענק כמו U Can´t Touch This (שיר ענק ולא אכפת לי מה תגידו, חוץ מזה שהוא אחלה פרפורמר ורקדן מעולה
) ועוד שירים שאני זוכר אבל אני לא זוכר בקשר לקליפים - ונילה אייס Ice Ice Baby Ninja Rap (שיר המאה!) או בלאקסטריט רק התחילו מה זה היה Before I Let You Go? או Jump Around וגם באותה תקופה מאוד הערכתי את LL Cool J לפני שהוא התחיל להתחאריית. דרך אגב אם הזכרתם את The Informer של Snow - אתמול איזה ערס אחד שכל היום שומע את הדיסק של סאבלימינל ושר את תני לי - טופאקון כזה, בא אליי עם הדיסק של Snow ושם 700 פעם על ריפיט את אינפורמר - והוא אומר לי "בונא פצצות לגבות" אז אמרתי לו שזה באמת אלבום טוב (התפלאתי איך הוא שומע משהו נורמלי
) אבל לא הבנתי איפה הוא מצא את האלבום ולמה הוא החליט לקנות אותו פתאום.. נראה לי הוא התבלבל וחשב שזה אלבום של אבי ביטר
עוד אלבום שאין לי מושג מאיפה הוא הגיע אליי וגם אלבום משובח שהיה בין האלבומים הראשונים אצלי נקרא Cypress Hill תנחשו של מי. אם הגעתם עד לפה ולא נרדמתם זה אומר שאתם צריכים לקרוא סיפור לפני השינה לדוגמא כושי סמבו (אני לא גזען שהייתי קטן היה לי סיפור כזה!) או סינדרלה. ( ואל תתרגמו
) kodman

da^Lord

New member
אני - כמו שאמרו הגששים בגבעת חלפון

"30 שנה,לך תזכור.. "

DJ$upreme

New member
חבוב, אני שמעתי היפהופ

עוד כשאתה היית בשא"ש. אני? ראן די אמ סי. נו דאוט.

Rapid נאור

New member
שלי...

שלי באמת היה מהקלאסיקות Informer שממש נדלקתי עליו, זה היה בסוף 93.. מאז שמעתי עוד כמה שירים פה שם, אבל לא נדלקתי על משהו מיוחד. אח"כ קיבלתי מארה"ב דיסק של שתי ראפרים (אני בספק אם חלק מכירים אותם Tec & Steel הידועים כSmif-N-Wessun או כ- cocoa Brovaz ונראה לי שאני ודי ג´י מאש היחידים בעולם שבאמת אוהבים אותם :) חרשתי על הדיסק הזה (Da Shinin - אולדסקול מטורף, ביטים פשוטים ליריקסים שווים לתחת אבל מגניבים לאללה ופלואו פשוט ועוצמתי) ומפה התגלגלתי, בהתחלה למייס (אל תשאלו אותי למה) אח"כ לטופאק, אח"כ לדברים קצת יותר טובים.. מה שהכניס אותי לישראלי.. עטיפה של ממתק של שבק ס ללא ספק, אפילו עשינו קליפ של תתקעו בחצוצרה לבר מצווה שלי.. אחח איזה נוסטלגיה.. :) נאור.

Rapid נאור

New member
תיקון טעויות קטנות...:

Tek & Steele כמובן זה האיות המדויק של שמותיהן (יש להם משהו עם טעויות כתיב...)

zeusofurim

New member
אין לי ספק ש..

מי שהכניס אותי לגמרי לתוך העייסק היה JAY Z אבל אם ניקח את המח שלי במינהרת הזמן אז זה התחיל להיכנס לכולנו בראש ע"י WILL SMITH עם השיר SHAKE THE ROOM וגם השיר JUMP JUMP של קריסקרוס עזר לעיניין להיתנחל הראש..ואז שבק המשיכה את ה"סם" ועליתי על הגל

micL

New member
עוד תיקון טעויות

דברים יותר טובים מטופאק????? אחי מה זה הדברים האלה... אין יותר טוב מפאק

WhiteAce

New member
וואי איזה שירשור קטלני.אני יכול גם?

1) Will Smith - The Fresh Prince 2) COOLIO - GANGSTAS PARADISE 3) FUGEES - READY OR NOT 4) 2PAC - Do For Love 5) PRINCE IGOR - לא זוכר מי שר את זה אבל זה היה בסביבות ה- 97. + מלא שירי רגאיי- בוב מארלי סיזזלה ועוד... אחרי זה התחלתי לשיר קצת עם החברה (בפארק השכונתי בזמן שאני מתנדנד על הנדנדות, מריץ תירגומים של דו פור לאוו וגנגסטז פרדייז.) ואז בכיתה ו´ ההורים הביאו לי מתנה את "בעטיפה של ממתק" ואני התלהבתי שיש היפ הופ בעברית התחלתי לעשות מיקסים של תתקעו בחצוצרה על ה 486 בבית. ואת ההמשך אתם כבר מבינים. במשך השנים הצטברו מלא דיסקים ואפילו תקליטים מחו"ל.

double M

New member
אוקיי זה קצת מסובך.....

תמיד ששמעתי שירים מוכרים בסגנון אז אהבתי אותם אבל לא ידעתי שקוראים לזה היפ הופ. שהייתי ממש קטן אהבתי את אינפורמר ואת ג´אמפ של קריס קרוס נראה לי... אחרי זה במסיבות כיתה של ד-ה-ו אהבתי כמה שירים של פייב בסגנון (שתקו!) וגם את גאנגטר פארדייס. וכמובן שמעטיפה של ממתק התחלתי לשמוע את שבק....

EmGee

New member
אתה לא צריך להתבייש ששמעת פייב

אני עדיין חושב שהקטע ראפ בits the thing you do הוא אחד מבתי הראפ הטובים ביותר.

volatile

New member
Redman ו - Xzibit

פעם, כשהייתי צמוד לאם טי וי, והדבר היחיד שאהבתי היה Garbage (הלהקה, לא מוזיקה רעה) אז שמעתי את קטעי ההיפ-הופ המשולבים היפ-הום מהדיסק The Rapsody וקניתי, אהבתי כ"כ את הקטע של רדמאן שם שאחרי שבוע חזרתי לחנות וקניתי את Doc´s Da NAme, חרשתי עליו חודש וקניתי את Muddy Waters שלו, גם לאקסזיביט היה קטע שאהבתי לאללה אז קניתי גם את האלבום השני שלו, לא אהבתי יותר מדי בהתחלה, אבל זה הכניס אותי יותר עמוק, ואז ביולי 99 כשהייתי בארצות הברית קניתי את Da Real World של מיסי (דיסק שעדיין מעלה בי זכרונות מיוחדים), ומשם הייתי מכור למוזיקה הזאת... פלג.

למעלה