סקר

Chewbacca

New member
אני לא יודע למי opus one התכוון

אבל לי הייתה יומולדת ב30.11 שנחגגה בעזרת ירדן בלנק דה בלנק 1997, Hermit Crab בציר 2002 של יקב D'arenberg וI Sodi di San Niccolo מבציר 1986 המופלא. יש לציין שהחגיגות לא נגמרו והם ימשכו מחר במסעדה משובחת עם בקבוק של שיראז אוסטרלי משובח, כנראה Wolf Blass Shiraz 1995

iritdromi

New member
סקר../images/Emo70.gif

שלום, אני עושה עבודה על היין, ורציתי לדעת- למה אנשים כל כך אוהבים יין? מה מושך אותם לשתות יין? אשמח אם תענו לי בהקדם, תודה

night mistress

New member
טוב..אני אהיה הראשונה../images/Emo13.gif

יין...
הטעם המיתקתק שנשאר לי בפה אפילו לאחר שהמשקה יורד בגרון..
תחושת היובש המתוקה..
יש לזה השפעות פיזיולוגיות שעלולות לא להיות מתאימות לגיל צעיר אז אני אתן לך לנחש לבד..
הטעם מהפנט
ושוב לטעם יש השפעה קסומה
יין-אפילו המילה מתנגנת בארוטיות..
משקה רומנטי.. אבל ברצינות: המגוון הרב בטעמים..כל כך הרבה סוגי יינות, כל כך הרבה יקבים שמייצרים את אותו סוג יין מאותו בציר אבל עדיין השוני בין בקבוק אחד לשני מבחינת הטעם הוא אדיר.. אני אוהבת את זה, את אף פעם לא יודעת מה את מקבלת.. יין זו אומנות.

beatman

Member
יין.....

אני אוהב ענבים(ירוקות) ובגלל זה גם יין לבן. חוץ מזה יין משתלב מצויין עם ארוחות ולהרמת כוסית,הוא טעים ומשכר מעט(אם לשתות בכמויות טובות) !

bujored

New member
הם רואים בטלוויזיה שכולם שותים ייין

אז גם הם רוצים.

oehhe

New member
תנסי לאכול בשר בקר עם ובלי

מעבר לכ הכיף בשתיית ייןאני מציע לך את הניסוי הפשוט הבא: תאכלי סטייק בקר טוב ושתי רק מים בארוחה, כי למחרת ורשמי לעצמך את הרגשתך שבוע לאחר מכן הזמיני את אותו הסטייק ואכלי אותו עם כוסותיים יין אדום (אם אפשר בינוני פלוס), למחרת תנסי לשחזר את הרגשתך מהשבוע הקודם ולהשוות. בהנחה שאת צעירה, אני מציע לחזור על הניסוי הנ"ל בעוד עשור ולאחר מכן בעוד עשוריים. זה רק צד אחד של השתייה, ובהחלט לא הצד העיקרי. יש לי חבר ששותה כל ערב כוס יין אדום כתרופה, הוא לא ממש אוהב את הטעם, אך זה עושה לו רק טוב למערכת העיכול.

Chewbacca

New member
גם אני אנסה לענות

אני אוהב יין כי כמו בסקס: כשהוא טוב, הוא הכי טוב שבעולם, אי אפשר להשוות אותו לשום דבר אחר. וכשהוא פחות טוב, it's still pretty amazing... זה כמובן בצחוק אבל בכל צחוק יש קצת אמת, יין מצויין הוא המשקה הכי טעים בעולם, כזה שאפשר לשתות אותו לא כתוספת לארוחה אלא רק לשים אותו על השולחן ולהנות ממנו. וכשהיין לא ממש טוב, כמו למשל בחגיגות הבוז'ולה האחרונות, בזכות החברים ששתו איתי, ובזכות האווירה הטובה שהיין משרה, עדיין היה די מגניב. חוץ מזה עוד דבר, להגיד שאני אוהב יין זה כוללני מדי, ברוב היינות שמוכרים היום בארץ לא הייתי נוגע עם מקל. אני אוהב יינות טובים, אלו שמשקפים את תהליך ייצור היין בצורה האמיתית ביותר, בסה"כ מדובר על תהליך מדהים, שמשלב מדע מדויק עד רמת המיקרו הקטנה ביותר עם אומנות, אין עוד מוצר שעובר תהליך כזה.

bujored

New member
דווקא זה ממש לא קשה להכין

יין טוב, זה אפילו די קל, צריך פשוט חומרי גלם טובים. למעשה, הוא יין אחד המשקאות הכי פופולרים עוד משחר ההיסטוריה דווקא בגלל קלות ההכנה שלו. חוצמזה, אין דבר כזה המשקה הכי טעים, יש אנשים שממש לא אוהבים יין. אגב, בארץ יש אחלה יינות, וטוב שכך. עובדה שיינות הארץ זוכים לציונים והערכות טובות בכל העולם, אבל כפי שאמרתי, זה עניין של טעם, אתה פשוט לא מתחבר אליהם כנראה :)

marsala

New member
אירית מאיפה להתחיל ?

יין. אני מסתכל על בקבוק יין שלא שמעתי עליו כלום..סתם על מדף בחנות יינות אי שם..אני מדמיין את איזור הגידול, אם התמזל מזלי וזה אחד האיזורים שכבר ביקרתי בהם אז אני מנסה לראות בעיני רוחי את מקום הולדתו של היין שמולי , מנחש כמה עבודה הושקעה בו, מי בצר אותו, מכונה? או ידיו/ידיה של פועל או פועלת צחקניים? (כי תמיד מריצים צחוקים בזמן הבציר ושרים המון שירים ובכלל אוירה נורא חברית ורומנטית) אחר כך אני לפעמים עובר למדף אחר ,לבקר יין אחר, אבל היין ההוא עדיין מקנן לי בראש, לא, לא שכחתי אותו.. כך אני מרחף לי בין המדפים כמו טיול בעולם, אני לוקח לי הביתה כמה חברים חדשים ,כמו מתנה מארץ רחוקה ,עטופה זכוכית וחתומה בקליפת עץ. לפעמים יעברו שנים עד שאפתח את תכולת המתנה לאויר העולם, אבל המסע שעברנו מרגע הפגישה הראשונה ועד הפיכת היין חלק ממני תמיד חקוק בזכרוני .טעם הוא רק חלק קטן מחווית השתיה וחווית השתיה היא רק חלק קטן מחווית היין . מוש

Chewbacca

New member
קל להכין? לא ממש

רק תראה את כל הייננים בתקופת הבציר ותגיד לי שקל להכין יין, רק תראה מה החלטה לבצור יום אחד יותר מאוחר יכולה לגרום ליין. סיפור קטן, בשנות החמישים עמד לרדת גשם בזמן הבציר של שאטו פטרוס, אחד היקבים הטובים ביותר בעולם שנמצא בבורדו. גשם בזמן הבציר הורס את היין. כדי למנוע את הרטיבות על הענבים הם הביאו במיוחד כמה הליקופטרים כדי שיטוסו מעל הכרמים וייבשו את הענבים. זה נכון שיחסית קל להכין יין, אבל יין טוב, זה לא רק חומרי גלם. ועוד דבר, יש הרבה יינות ישראלים במקרר יין שלי, רמה"ג, קסטל, פלאם, מרגלית וכו'... אני מאוד מתחבר אליהם. לא איתם יש לי בעיה אלא עם כל מיני דברים אחרים שמנסים לשווק לנו.

bujored

New member
ברור שיש כאן הרבה מלאכת אנוש,

וצריך המון המון ניסיו וידע בכדי להפוך ליינן, אבל התהליך עצמו הוא לא קשה. אני אישית נהנתי לטייל באזורים הכפריים בגרמניה וצרפת, להכינס ליקבים ביתיים קטנים ולטעום מתוצרת המשפחה, מדהים!

Angel of Chaos

New member
אני מניח שבגלל התרבות או משהו.

זה כמו לשאול למה בחורות אוהבות יהלומים אני מבטיח לך שכמעט כל מי שהולכת עם יהלומים לא מסוגלת להבחין אם הם אמיתיים או לא, סתם כי מישהו החליט שיהלומים זה משהו מגניב. אני מכיר בחור שהיה שותה עשירית כוס יין כל יום מגיל 14 כי אבא שלו חשב שהוא צריך להתרגל לטעם. (של כלמני סוגי יינות). אין פלא שהוא אוהב יין היום :) בחברה יש הסכמה שעוברת מדור לדור ללא שום הגיון שאנשים ששותים יין הם אנשים "איכותיים", או גנטלמנים או משהו בסגנון, ולכן אנשים רוצים להשתייך לקבוצה של שותי היין. בניגוד לדברים אחרים שעושים כי כולם עושים, יש כאן אשליה של בחירה כי יש כל כך הרבה סוגי ינות וכל אחד אוהב את מה שהוא רוצה, למרות שגם כאן יש לך הרבה אנשים שלא מבינים ומזמינים קברנה סוביניו כי זה מה שהם שמעו איזה מישהו מזמין בטלוויזיה. בקיצור לא כל מי שטוען שהוא אוהב יין, באמת אוהב יין. ובכל זאת אני אוהב יין, זה בריא, טעים, משמח לבב אנוש, שלא לדבר על זול יחסית לשאר סוגי האלכוהול.

MaorCS

New member
מדהימים אתם תאמינו לי..

בלי צחוק.. אני יושב פה מרותק כשאני קורא את זה..

MaorCS

New member
../images/Emo6.gifלא.. אבל אהבתי את הרעיון..

ה-CS זה השם משפחה.. כהן סבן..
ואני לא שותה הרבה יין.. לצערי.. רק בקידוש ביום שישי, סבתא שלי משאירה לי את הכוס כי היא יודעת כמה אני אוהב.. בדרך כלל זה קברנה סובניון (אני יודע שנשמע נדוש כבר..) והכי אהבתי את זה של יקבי גולן, אם אני זוכר נכון..

למעלה