אלון וינשטיין
New member
למה יין.
קודם כל -- למה לא
קשה להגיד למה דווקא ליין יש אצלי מקום חם בלב (מקום חם וגדול
). אולי זה בגלל שמגיל צעיר כבר אני רואה יין -- בימי שישי בקידוש, שסבא שמקריא את הקידוש מחזיק כוס עם יין (לא משנה שעכשיו לא הייתי נוגע ביין הזה
), או בחגים שמרימים כוסית, או באירועים מיוחדים. ואולי זה בגלל שאפילו בלי לשתות אותו הוא מעניין. ממבט על יין נמזג לכוס אפשר לדעת כל כך הרבה. הצבע שלו -- עמוק או שקוף. איך שהוא מתחלק על הזכוכית בדרך למטה, הריח שהוא מפיץ עם הפתיחה של הבקבוק. ואולי זה בגלל שהמשקה הזה יכול להשתנות 6 פעמים במהלך השתייה שלו. לגימה מיד אחרי הפתיחה תהיה דבר אחד, ולגימה 10-20 דקות לאחר מכן יכולה להיות עולם אחר. אני לא מכיר עוד משקאות שיכולים לעשות את הקסם הזה. ואולי זה בגלל שיין מסמל משהו. לשתות בקבוק יין עם האהובה זה כמו לשים את כל העולם בmute, לכבות את האור מסביב ולהשאיר רק נרות קטנים מסביבנו, וזה לא משנה אם שותים את הבקבוק באמצע פאב תל אביבי רועש בליווי שרימפס, או באמצע חניון עזוב בערבה המדברית לקראת השקיעה בליווי חומוס ופיתות (כן, ככה שתינו ביום שישי את השאטו גולן שלי
) ואולי זה בגלל שכיף לשתות יינות שאתה מכיר ואוהב, ועוד יותר כיף לבחור יין שאתה לא מכיר ולהיות מופתע ממנו (לכאן או לכאן). בקיצור -- תענוג.
קודם כל -- למה לא