../images/Emo13.gif שאלה מעניינת
יש לציין: הודעה זו נכתבה לבנים ולבנות כאחד. אז גיוונתי בין הסיומות
בערוץ 8 הראו ניסוי. מושיבים קבוצת ילדים עם פסיכולוג, אחד על אחד, והוא שואל אותם שאלות. הילדים היו בסביבות הגיל של גן חובה. השאלות היו כאלה: "אם זר היה מכה אחד מבני משפחתך, מה היית עושה ? מכה אותו בחזרה או קוראת למשטרה?" התשובה אצל הילדים הייתה אני אקרא למשטרה. "אם חס וחלילה, אחד מבני משפחתך צריך תרופה חשובה בגלל שהוא חולה, אבל התרופה הזאת עולה המון כסף ואין לך את הכסף הזה, וניסית בכל זאת לדבר עם מישהו בעמדה גבוהה בנוגע לנושא, אך הוא לא הסכים לתת את התרופה בלי הכסף. מה היית עושה ? מנסה עוד ועוד לדבר עם האחראיים או שהיית פורצת למקום וגונבת את התרופה ?" התשובה אצל הילדים הייתה אני אדבר עם האחראיים. אז לקחו קבוצת גיל יותר גדולה, נערים ונערות בסביבות הגיל 14-18, ושאלו אותם את אותם השאלות. התשובות היו בדיוק הפוך - הנערים והנערות היו מוכנים להכות, לגנוב, להשדוד, להרוס ע"מ להציל משהו שחשוב להם. השאלה המתבקשת היא: האם התשובות לשאלות, שהם בעצם הגישה של הילדות\הנערות לבעיות החיים הקשות, השתנו בגלל חומר כימי שגרם להם להיות מרדנים, או שהם פשוט נהיו בוגרים יותר ? זוהי שאלה מעניינת משום שאם נושיב שר בממשלה שלנו, ונשאל אותו את אותם השאלות. דומני שהם יענו כמו הילדים, ולא כמו הנערות. ובפועל ? הם ינצלו את כוחם כמנהיגים וישקרו במצח נחושה (ביבי נתניהו), ירצחו בדם קר (שמעון פרס,אריק שרון), ויגנבו סכומים אסטרונומיים של כסף, כסף של ההורים שלי וההורים שלכם שלכם, ובקרוב גם מאיתנו (אריה דרעי, בן אדם שכל החיים שלו חונך לא לגנוב ולא לשקר. נו טוב, לכסף לא טעם ולא ריח, כסף זה פרווה). עונש מהמנהיגים שאנחנו חיים במדינה הזאת. ארץ זבת חלב ודבש ? נסו ארץ מקל, עקרבּ ושוט.