סקר:

סקר: ../images/Emo35.gif

איך הייתם מתנהגים אם הייתם מגלים שאבא/ אמא שלכם נגד את הערכים שהוא אקנה לכם. יעני לא לשקר- שיקר לא לגנוב- גנב לא להכות- פתאום הכה. תענו בשיא הרצינות, תודה לכם.

pilpelmemule

New member
אממ זה היה מאכזב ומכעיס אותי..

אבל זה ההורים שלי בכל מקרה.. תלוי כמה חמור המעשה שהם עשו..

אני...

אני לא יכולה לדמיין את ההורים שלי ככה.. אבל אם כן..ואנסה להיות כנה, אני חושבת שהייתי מדברת איתם-כאילו שואלת אותם למה הם עושים ככה אם אמרו אחרת. מקווה שעזרתי. =]

מה חשוב לך יותר

הדרך או המטרה ? משקרים, גונבים ומכים בשביל מטרה מסויימת, שכנראה הייתה שווה את זה. בשביל הגנה לילדים שלי, הייתי מכה. בשביל תרופה לאשתי שעולה כסף שאין לי, הייתי גונב. לי חשובה המטרה מאשר הדרך. איך אצלך?

toty17

New member
מסכימה...

תלוי מה הייתה המטרה . אם היו לה תוצאות רעות..אז בוודאי שלא! אבל בחיים יש מקרים שגורמים לנו ללכת נגד הערכים שלנו כי אין ברירה. אבל אם נגיד הם הפנו עורף לערכים שלהם בשביל לעשות רע למישהו..זה נורא. המשך יום מקסים

../images/Emo13.gif שאלה מעניינת

יש לציין: הודעה זו נכתבה לבנים ולבנות כאחד. אז גיוונתי בין הסיומות
בערוץ 8 הראו ניסוי. מושיבים קבוצת ילדים עם פסיכולוג, אחד על אחד, והוא שואל אותם שאלות. הילדים היו בסביבות הגיל של גן חובה. השאלות היו כאלה: "אם זר היה מכה אחד מבני משפחתך, מה היית עושה ? מכה אותו בחזרה או קוראת למשטרה?" התשובה אצל הילדים הייתה אני אקרא למשטרה. "אם חס וחלילה, אחד מבני משפחתך צריך תרופה חשובה בגלל שהוא חולה, אבל התרופה הזאת עולה המון כסף ואין לך את הכסף הזה, וניסית בכל זאת לדבר עם מישהו בעמדה גבוהה בנוגע לנושא, אך הוא לא הסכים לתת את התרופה בלי הכסף. מה היית עושה ? מנסה עוד ועוד לדבר עם האחראיים או שהיית פורצת למקום וגונבת את התרופה ?" התשובה אצל הילדים הייתה אני אדבר עם האחראיים. אז לקחו קבוצת גיל יותר גדולה, נערים ונערות בסביבות הגיל 14-18, ושאלו אותם את אותם השאלות. התשובות היו בדיוק הפוך - הנערים והנערות היו מוכנים להכות, לגנוב, להשדוד, להרוס ע"מ להציל משהו שחשוב להם. השאלה המתבקשת היא: האם התשובות לשאלות, שהם בעצם הגישה של הילדות\הנערות לבעיות החיים הקשות, השתנו בגלל חומר כימי שגרם להם להיות מרדנים, או שהם פשוט נהיו בוגרים יותר ? זוהי שאלה מעניינת משום שאם נושיב שר בממשלה שלנו, ונשאל אותו את אותם השאלות. דומני שהם יענו כמו הילדים, ולא כמו הנערות. ובפועל ? הם ינצלו את כוחם כמנהיגים וישקרו במצח נחושה (ביבי נתניהו), ירצחו בדם קר (שמעון פרס,אריק שרון), ויגנבו סכומים אסטרונומיים של כסף, כסף של ההורים שלי וההורים שלכם שלכם, ובקרוב גם מאיתנו (אריה דרעי, בן אדם שכל החיים שלו חונך לא לגנוב ולא לשקר. נו טוב, לכסף לא טעם ולא ריח, כסף זה פרווה). עונש מהמנהיגים שאנחנו חיים במדינה הזאת. ארץ זבת חלב ודבש ? נסו ארץ מקל, עקרבּ ושוט.

toty17

New member
חחח ככה זה...

ככל שאנחנו מתבגרים אנחנו פחות ופחות תמימים. זה היה צפוי שילדים קטנים יסמכו על הגדולים-שנראים להם כמקור מוסמך ומעיין מגן- והגדולים ,שאיבדו מתמימות שלהם,יעדיפו לסמוך על עצמם. אע"פ שהגדולים יודעים את העונש על כל העברות האלה,הם אלה שיעברו עליהם מפני שהם מבינים שלפעמיים אין ברירה,ורק דרך הפרת חוקים ניתן לקבל תשומת לב. במקרים כאלה,האירוניה צועקת: הילדים הם אלה שיפנו למקור מוסמך(מה שצריך לעשות) והמבוגרים הם אלה שיעברו על הקודים המוסריים,יפרו גם את החוק אם צריך. כלומר יהיה להם את הייצר ה"שובבי" הזה שיש ,בדר"כ,לילדים. שיקול הדעת הנכון הוא אצל הילדים.

chuchi46

New member
לא מסכימה.

הילדים ענו את התשובות שענו פשוט בגלל שהם תמימים. המבוגרים יפעלו גם נגד החוק כי אצלנו בארץ החוק ומערכת המישפט כל כך דפוקים עד שזו הברירה היחידה... זה לא בגלל שובבות... שובבות זה כשבני נוער עושים עברות בשביל לומר שעברתי על החוקים... זה לא אותו דבר.

chuchi46

New member
עד כמה שאני רואה

הסיבה לתשובות האלה היא פשוטה- ילד בגן לומד שכשרואים מעשה רע קוראים למישטרה ושאסור ליגנוב וכל הסיפור הזה... הם תמימים, עוד לא מבינים איך העולם עובד... הרי בפועל, אם מישהו היה מכה נניח חברה טובה שלי אין מה ליקרוא למישטרה... הם הרי לא עושים כלום, פשוט נורא. הדרך היחידה היא להיתערב בעצמך. הסיבה להיפוך בתשובות היא לא שום מרדנות, הסיבה היא התמימות שנעלבה והבגרות שיש לנער שמבין יותר טוב איך העולם עובד. וכמו שאמרת, ככה גם הממשלה והמנהלים הגבוהים עובדים- מדברים יפה על ערכים אבל לוקחים עוד ועוד כסף, הם מושחתים... והם לא עושים את מה שהם עושים למען מטרה נעלה, הם עושים את זה פשוט כי הם תאבי בצע, זה הכל.

לילי27

New member
מה שהייתי מרגישה...

הייתי מאוד מתאכזבת מהם, וסביר להניח להם היו נתפסים בעייני פחות בתור מודל לחיקוי, ואני חושבת שגם הייתי כועסת.

chuchi46

New member
אצלי פעם קרה משהו כזה...

אבא שלי בד"כ שקט ומבקש שלא נצעק והכל ויום אחד הוא פשוט צעק על אח שלי בלי שום סיבה (האמת זו הייתה עצבנות כי זה היה לפני שהגענו לשדה תעופה, אבל זה לא הגיע לאח שלי) וגם אח שלי וגם אני ניכנסנו פשוט להלם טוטאלי ופשוט לא היתקרבנו אליו בכמה שעות אחרי זה...

למעלה