סקר קצר

סקר קצר

כשאתם עומדים לקרוא ספר חדש אתם: 1. תמיד קוראים את העטיפה האחורית לפני הקריאה. 2. לפני הקריאה רק מרפרפים על העטיפה האחורית. 3. קוראים את הכתוב על העטיפה האחורית רק בסיום הקריאה. 4. מעדיפיפ שלא לקרוא בכלל את העטיפה האחורית.

Rivendell

New member
הצעת ייעול - למה שלא אכניס את זה לס

קר ממש, ברשותך?
אפשר לפרט כאן ולהצביע שם.

דוסטו

New member
אני יודע מתי אני לא קורא

בספרים של המ.פ. (הלא הוא מיודענו מנחם פרי) שמוציא את הטעם מהקריאה והגילוי האישי בנתוח מפורט שחושף את כל הספר, ואשר הרבה פעמים יש בו הארה אחרי שמסימים לקרוא את הספר, ועוד יותר הרבה פעמים יש בו סופרלטיבים חסרי כל קשר למציאות שכל מטרתם להלל ולשבח את הספר בלי כל קשר לאיכותו האוביקטיבית.

siv30

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

למרות שאני מאלה הקוראים את הפרק האחרון
ולא רק את העטיפה האחורית, מ.פ מגזים, כי בשביל 80 ש"ח ל 150 עמ' מגיע לקוראים יותר.

Rivendell

New member
דווקא אני אוהבת את הכריכות שלו

אבל מקפידה לקרוא אותן רק אחרי שקראתי את הספר כי הוא תמיד עושה ספוילרים נוראיים. מה שכן - אני אוהבת אותן כי אחרי הספר הוא לפעמים נותן שם הערות והארות קטנות שאני מאוד אוהבת, שמראות את הדברים בדרך אחרת.

Rivendell

New member
../images/Emo124.gifסקר חדש וסיכום הסקר הקודם../images/Emo41.gif

סיכום הסקר הקודם: מתי גילית לראשונה שאת/ה תולעת ספרים?
28 מאיתנו טוענים שביום בו הם למדו לקרוא. 6 גילו את נפלאות התולעיות בצבא. אחד ויחיד מצא את עצמו תולעת רק בגיל בגרות ואחד מכחיש בכל תוקף את היותו תולעת (מי העיז?
). סה"כ - 36 קולות. והסקר החדש, באדיבות ליאור דן 9:
הכריכה האחורית - מהי עמדתכם?

ועוד משהו אני פותח את תחרות

העטיפה האחורית המעצבנת ביותר. אותי מעצבן שמגלים לי את רוב תוכנו של הספר, או אפילו יש כאלו שמגדילים לעשות וחושפים את הסיום ועוד מגדירים אותו כמפתיע :) זה מעצבן. ומשהו חיובי, תמונה של הסופר אני תמיד אוהב למצוא שם.

דוסטו

New member
מה חשובה התמונה של הסופר?

האם העובדה שהוא פוזל, עם אף יהודי ופרצוף מחוטט, או אם יש לו חזה יפה וישבן סקסי קשורים לאיכות הכתיבה שלו?

Guy K

New member
בטח

אם הוא לא בלונדיני אני לא קורא
סתם.. אבל האמת היא שגם אותי מעניינת התמונה של הסופר. זה לא ממש שיקול שלי לבחירת הספר, אבל אחרי שאני מסיים ספר מוצלח תמיד מסקרן אותי לראות איך נראה מי שכתב אותו.

RoxieHart

New member
כריכה אחורית וכל עמוד עד תחילת הספר

טוב, אני קוראת כפייתית (compulsive reader נשמע יותר טוב) אז אין לי ברירה אלא לקרוא כל סימבול תקשורתי (עטיפה, פונטים, סוג הדף, מחיר, כריכה אחורית, כותרת, הקדשות, זכויות יוצרים - הכל) עד העמוד הראשון של הספר. אבל אם מדובר בהתרשמות ראשונית, אזי ארפרף על הכריכה האחורית ואקרא את העמוד הראשון של הספר על מנת להחליט סופית. אגב, מצאתי אתר ממש נחמד אתמול למי שלא מכיר: www.sparknotes.com מכיל ספרי עזר למאות יצירות ספרותיות. כן, זה יותר מיועד לתיכון/קולג' אבל לכל מי שמשלים קלאסיקות ורוצה קצת ניתוח דמויות, סמלים ו/או תקציר, האתר בהחלט מומלץ. הדר

הממ...

הצבעתי ל-3, אבל בעצם, זה יותר מסובך יותר. דבר ראשון, אם מישהו שאני מכירה כבר קרא את הספר המדובר לפניי - אני מקפידה לשאול קודם אם כתובים שם ספויילרים.
אני כ"כ שונאת כשכותבים את הסוף או אפילו את הטוויסט... אם אין מישהו כזה - אני קוראת את הכריכה האחורית לאט לאט - מנסה לקלוט האם נכונים לי ספויילרים בהמשך וכו'. זה די מוזר כשאני חושבת על זה; אני לא מכירה אנשים אחרים שמתנהגים ככה. הממ. מה שכן, אחרי שאני מסיימת לקרוא - במיוחד אם אהבתי את הספר - אני מתחילה לקרוא כל דבר שלא הספקתי לקרוא כבר, חלק שכבר כן הספקתי לקרוא: הכריכה האחורית, כל דבר שכתוב על הכריכה הקדמית (שוב), זכויות-יוצרים, הקדשות (שכבר קראתי, אבל אני מאוד אוהבת לקרוא הקדשות
) וכו'. ד"א, אחרי שאני קונה אלבום חדש, תוך-כדי קריאה, אני סוקרת כל אות שכתובה עליו/על העטיפה שלו - ממש כל אות.

Athaclena

New member
תשובה מסובכת מדי

ואי אפשר להכניס אותה לסקר - זה תלוי בספר. בעיקרון לפעמים 2 ולפעמים 3. לדוגמא אם מישהו מביא לי את הספר אז הוא כבר המליץ ואני לא מסתכלת כי באמת הם לפעמים הורסים את כל הספר עם ספוילרים. אבל אם אני רוצה לקנות ספר שאני לא מכירה אני נוטה להעיף מבט כדי לראות ששוה לקרוא...

suki da yo

New member
אני קוראת

אבל רק כי אני מכיהר את עצמי, אני מסוגלת להשכיח מעצמי את המאחורה, כך שזה לא הורס לי את הספר.

מירטל

New member
1. תמיד קוראים את העטיפה האחורית.

בדרך כלל אפילו לפני הקנייה של הספר ( אלא אם כן מדובר בספר מתנה).

חס וחלילה לקרוא !

אם אני קורא לאחר מעשה, אזי יהיה זה רק בכדי לקבל עוד חיזוקים לכך שאיני קורא את אחורי הכריכה לפני הקריאה. הייתי עורף בשמחה כמה ראשי כותבי עמוד אחורי. אסף (במצב רוח סובלני)

למעלה