תשובות
באיזו מדינה אתם גרים וכמה זמן? -> בריטניה (וויילס, ליתר דיוק), שנה וחודשיים (ושבועיים, אבל מי סופר?...)
מה היו הגורמים שהביאו אתכם לעזוב את הארץ? -> ייאוש מהעתיד- כלכלי, פוליטי, חינוכי, חברתי - ראינו לאיזה כיוון ישראל הולכת ולא רצינו להיות שם.
האם אתם חושבים לחזור לחיות בארץ (בזמן הקרוב)? ->אני בנאדם שעבר הרבה שינויים שלא חשבתי בחיים שיקרו, ולכן אני לעולם לא אומר "לעולם לא", אבל לגבי חזרה לישראל זה הכי קרוב לכך שיכול להיות. אני לא רואה מצב שבו אני רוצה לחזור לשם.
האם במקום בו אתם גרים אתם מרגישים שהחיים נוחים ו/או זולים יותר מאשר בישראל, ואם כן, במה זה מתבטא? -> כן, בהחלט. השכר גבוה יותר, המחירים כמעט של הכל זולים יותר, שעות העבודה נוחות יותר, האנשים חברותיים ונחמדים יותר.
מה הדבר אליו אתם הכי מתגעגעים בארץ? -> משפחה וחברים, והחתולים שנשארו בבית הוריה של אשתי (את השניים שגרו אצלנו לקחנו איתנו

)
שאלה פילוסופית למי שרוצה - מה אתם חושבים שאפשר לעשות כדי שגם בארץ רמת החיים תעלה? האם זה בכלל אפשרי? -> יכול להיות שזה אפשרי, אבל למרבה הצער במצב הנוכחי יהיה גרוע בהרבה לפני שיהיה טוב יותר - אם יהיה טוב יותר. שוק הדירות יקרוס בעשור הקרוב. זה בלתי נמנע. וכשזה יקרה, זה יפיל לא רק את עשרות או מאות אלפי המשפחות שלקחו משכנתאות בשנים האחרונות (סדר גודל של 5-6 שנים אחורה), ואפילו לא רק את הבנקים שנתנו להם משכנתאות, ואפילו לא רק את ההורים שלהם שויתרו על חסכונות חייהם ובחלק מהמקרים לקחו הלוואות בעצמם כדי לממן את ה"הון העצמי" שנדרש מהזוגות עבור המשכנתא.
זה יפיל את כל המשק. וזה יקרה בגלל שכמעט כל חברות הצריכה והשירותים בישראל נמצאות בבעלות אנשים שרכשו אותן באמצעות חובות עצומים. חלקם לציבור - אלו ייחתכו ויצמקו את הפנסיה עוד יותר לאותם אומללים שגם כך איבדו את חסכונות חייהם, וחלקם לבנקים- שיקרסו ויפילו איתם את הכלכלה. המשק ייכנס למיתון עמוק ולמעשה הכלכלה תקפא - לאזרחים לא יהיה כסף להוציא והבנקים לא ייתנו כסף כי לא יהיה להם, וכמו תמיד בעיתות משבר כלכלי הם גם יחששו לתת הלוואות.
גם אחרי כל זה לא בטוח שישראל תצא מזה חזקה יותר, זה תלוי איזו מנהיגות תהיה לה, ולפי ההיסטוריה לא הייתי בונה על מנהיגות שתראה את רווחת הציבור לנגד עיניה.