סקר קצר

Anna Vasserman

New member
סקר קצר

שלום לכולם ובוקר טוב!

ראיתי אתמול את הכתבה על הקרב על המילקי: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1086237&sid=126
למעשה בכתבה מראים למה החיים בברלין הרבה יותר זולים ונוחים מאשר בארץ. שזה לא חדש... ועדיין מעניין לראות כמה קיצוני השוני.

ובעקבות כך, אמרתי, יאללה נשאל את האנשים כאן כמה שאלות מעניינות. אז ככה:
באיזו מדינה אתם גרים וכמה זמן?
מה היו הגורמים שהביאו אתכם לעזוב את הארץ?
האם אתם חושבים לחזור לחיות בארץ (בזמן הקרוב)?
האם במקום בו אתם גרים אתם מרגישים שהחיים נוחים ו/או זולים יותר מאשר בישראל, ואם כן, במה זה מתבטא?
מה הדבר אליו אתם הכי מתגעגעים בארץ?
שאלה פילוסופית למי שרוצה - מה אתם חושבים שאפשר לעשות כדי שגם בארץ רמת החיים תעלה? האם זה בכלל אפשרי?

יום מקסים לכולם!

Anna Vasserman

New member
ואם כבר שאלתי - אענה ראשונה

באיזו מדינה אתם גרים וכמה זמן?
עוד לא גרה שם, אבל מתכוונת לעבור לספרד

מה היו הגורמים שהביאו אתכם לעזוב את הארץ?
בעיקר לחץ מבן זוגי הספרדי שלא מוכן להישאר לחיות במדינה הזו (בגלל המחירים, בגלל הטילים, בגלל הכפייה הדתית ובגלל שבאופן כללי הוא מתגעגע לאורח החיים הספרדי ולמשפחתו)

האם אתם חושבים לחזור לחיות בארץ (בזמן הקרוב)?
עוד לא הגענו, אז עוד לא חושבים לחזור... נחיה ונראה.

האם במקום בו אתם גרים אתם מרגישים שהחיים נוחים ו/או זולים יותר מאשר בישראל, ואם כן, במה זה מתבטא?
המחירים בסופר יותר זולים - את זה כבר בדקנו. מניסוי שערכנו גילינו שאותו סל מוצרים עולה פי 2 פחות מאשר בישראל. מבחינת דירה - קצת קשה להגיד, כי צריך להשוות תפוחים לתפוחים, ודירה במדריד זה לא דירה ברחובות, אבל בגדול נראה שבמדריד אנחנו עומדים לשלם את אותו המחיר כמו ברחובות, רק שבמדריד זו דירה חדשה לעומת דירה ישנה ברחובות. מבחינת נוחות כללית - גיליתי שהמטרו במדריד מהיר ונוח, ומגיע לכל מקום. ואין בכלל מה להשוות לתחבורה הציבורית בארץ.

מה הדבר אליו אתם הכי מתגעגעים בארץ?
אני משערת שהדבר אליו אתגעגע הכי הרבה זו המשפחה שלי.

שאלה פילוסופית למי שרוצה - מה אתם חושבים שאפשר לעשות כדי שגם בארץ רמת החיים תעלה? האם זה בכלל אפשרי?
לדעתי בחיים לא יקרה פה שינוי. בתור כלכלנית עם תואר שני אני יכולה לספר לכם שהשוק הישראלי הוא כל כך מעוות מכל כך הרבה בחינות, ששינוי לא יקרה. אנחנו מדינה קטנה. בחיים לא תהיה כאן תחרות כמו באירופה או ארה"ב. המחירים יירדו רק אם הביקוש יירד (אנשים יפסיקו לקנות), אבל זה לא יקרה כי תרבות הצריכה כאן היא מפלצת. אנשים מתלוננים, אבל ממשיכים לקנות הכל ובכל מחיר. והריבוי הטבעי כאן מתגבר בקלות על כמות היורדים מהארץ. בקיצור, לדעתי המצב רק יחמיר. (סליחה על הפסימיות)

tch111

New member
עונה מנקודת ראות שלי

באיזו מדינה אתם גרים וכמה זמן? - ספרד, כ 15 שנה
מה היו הגורמים שהביאו אתכם לעזוב את הארץ? - הסיבה העיקרית, נמאס לי מהכפיה הדתית, הדחיפה, הצעת עבודה בספרד.
האם אתם חושבים לחזור לחיות בארץ (בזמן הקרוב)? - בטווח ראיה עתידי, לא
האם במקום בו אתם גרים אתם מרגישים שהחיים נוחים ו/או זולים יותר מאשר בישראל, ואם כן, במה זה מתבטא? - כן גם נוחים יותר וגם זולים יותר, במה זה מתבטא, קודם כל אין כזו חדירה לתחום הפרט כמו בישראל, מה מותר או מה אסור לאכול, לדוגמה, אצלנו רמת המחירים של מוצרי מזון ירדה לרמת מחירים מלפני 5 שנים ומעלה.
מה הדבר אליו אתם הכי מתגעגעים בארץ? - מלפפונים כבושים במלח, גבינה בולגרית, שקדי מרק ואיקרה.
שאלה פילוסופית למי שרוצה - מה אתם חושבים שאפשר לעשות כדי שגם בארץ רמת החיים תעלה? האם זה בכלל אפשרי? - זו ממש אינה שאלה פילוסופית. לדעתי, בשלב ראשון להפסיק את תיקצוב "חיילי השם", קרי תלמידי הישיבות.
הייתי מוסיף שאלה נוספת. איזו מדינה, לדעתכם תיקלוט אותכם באהבה וללא בעיות במקרה שהחיים במדינתכם הנוכחית יהיו בלתי אפשריים ליהודים
- ללא שום צל של ספק, ישראל.

republik

New member
תסתכל בפורום "חוזרים לארץ"

ותשקול שוב את התשובה לשאלה האחרונה (זו שהוספת), במיוחד אם יש לך אזרחות אירופית.

Anna Vasserman

New member
אין להם מלפפונים במלח וגבינה בולגרית?...

טוב, מלפפונים במלח אני עוד יכולה להכין בעצמי.... אבל בולגרית....
.באסה.

כנראה שאצטרך להתנחם עם חמון... הרבה הברה חמון... וגם סלצ'יצ'ון

הנקודה של מימון בחורי הישיבות - היא נקודה טובה וחשובה. וזה מביא לי את הסעיף - ללא ספק. עם זאת, זה לא הדבר שגורם למילקי להיות יקר יותר (אלא אם כן מי שמממן את בחורי הישיבות זה שטראוס בשיתוף עם שופרסל)

republik

New member
בחורי הישיבות הם סתם שעירים לעזאזל של משפחת לפיד

את הרבה יותר קרובה לדעתי לסיבות שבשורש הבעיה
אני אכתוב בעצמי תשובה לסקר מאוחר יותר, בנוגע לשאלה האחרונה אני חושב שהמחסום הכי גדול כרגע הוא עניין הדיור. תושבי המדינה הכניסו את עצמם - בעידוד המדינה, בנק ישראל והמערכת הבנקאית - לכדור שלג שאי אפשר לעצור אותו. את המשבר הענק, עשרות אלפי ישראלים שיהפכו לחדלי פרעון בהקשר למשכנתא שלהם ויפילו לפחות בנק גדול אחד או שניים, כבר אי אפשר למנוע- רק לדחות, וכל דחייה תהפוך את המשבר כשיבוא לחמור יותר.
לכן, יהיה אפשר, בעתיד, לשפר את המצב, אבל לא לפני שהוא ייעשה הרבה הרבה יותר גרוע.

tch111

New member
בספרד שולט החומץ ביד רמה.

אם את בונה על החמצת מלפפונים, תשכחי מזה.
בספרד לא ניתן להשיג בשווקים ובחנויות הירקות, מלפפונים טריים קטנים המתאימים לכבישה.
אכן הפסקת מימון בחורי הישיבות לא תגרום באופן ישיר להוזלת המילקי או כל מוצר אחר, אך הפסקת המימון פלוס ביקורת הדוקה יותר על הוצאות שונות של משרדי ממשלה עשויות אולי לאפשר הקלות מה במיסים שיפחיתו את עלויות הייצור של אותו מילקי ויאפשרו את הוזלתו.

Anna Vasserman

New member
אני לא צריכה מלפפונים קטנים

גם גדולים זה בסדר. יש לי צנצנות גדולות במיוחד לזה.
וכמו רוסיה טובה, אני כובשת גם מלפפונים, גם עגבניות וגם גמבות

&nbsp
אני מבינה מה אתה אומר לגבי בחורי הישיבות, אבל זו לא הנקודה. גם אם יהיו פחות מיסים, עדיין מוצרי הצריכה לא יירדו במחיר, או לא באופן משמעותי. השוק זה עניין של ביקוש והיצע. המחיר נקבע בחיתוך בין שתי עקומות אלה. אם יהיו פחות מיסים, מה שיקרה זה שפשוט המנהלים ישלשלו יותר מזומנים לכיסים שלהם. מחיר המילקי יעמוד על קנו. למה? כי הצרכן הישראלי קונה בכל מחיר.

tch111

New member
ניסיתי את המלפפונים האלה לכבוש

והתוצאה לא מצאה חן בעיניי במיוחד, אך............ זה עניין של טעם.

המלפפונים בספרד שונים מאלו שבארץ

הם שמנים וקוצניים ולרוב רכים מבפנים.. קשה למצוא פה מלפפונים כמו שיש בארץ, אבל לא בלתי אפשרי

TrigATUSA

New member
אני לא חושב שמחירי המילקי (ושאר מוצרי המזון) הן תוצאה של מס

זה בעיקר תוצאה ששוק המזון (כמו שווקים אחרים בישראל) הם שווקים מונופוליסטים , בשליטת מספר חד ספרתי של חברות ענק, שמחוברות בטבורן לפוליטיקאים ולתקשורת והמחירים מנופחים בהתאם
&nbsp
&nbsp

בטח שיש

מלפפונים במלח או בחומץ אפשר למצוא כמעט בכל סופר (בסגנון קורנישונים). גם מלפפונים קטנים להחמצה אפשר למצוא. לגבי גבינה בולגרית - ישנן גבינות פטה יווניות שמזכירות מבחינת המרקם והטעם את הבולגרית של הארץ (שאני אישית מעדיפה כי הן עדינות יותר ומלוחות פחות), ואם חשקה נפשך בגבינה בולגרית אמיתית את פשוט צריכה למצוא חנות של מוצרים רומניים ובולגריים, בטוחה שיהיה להם. אפילו מעדנייה של רוסים מצאתי - ובה שמנת חמוצה כמו שצריך (את זה באמת לא מוכרים בסופרים), מלפפונים סטייל בית השיטה ודובשניות.

MayFebruar

New member
תודה על היוזמה לפתוח סקר!

קצת התלבטתי אם לענות כי הנסיבות שלי קצת שונות, אבל עונה בכל זאת.

נורבגיה, 5 שנים. מחוץ לישראל 17 שנים.

עזבתי את ישראל כשהייתי בת 11 עם הורי. ואחת הסיבות בגללן הם בחרו להגר (רילוקיישן שהתארך) היה יוקר המחיה.

לא. לא רואה את עצמי חוזרת לישראל אי פעם.

נוחים כן- זמן פנאי הוא ערך עליון כאן. הנורבגים עובדים בשביל לחיות, לא חיים בשביל לעבוד. זול יותר מישראל? לא, אבל המשכורות גבוהות יותר.

למשפחה המורחבת.

מסכימה לגמרי עם התשובה שלך , אנה. גם כאן בנורבגיה לא חסרים מחירים מופרחים, אבל הרבה אנשים משלמים בלי לחשוב פעמיים כי 'זה המחיר'. רוב המסעדות כאן ממוצעות-מינוס עם מחירים גבוהים ובכל זאת בסופ"ש תמיד מלא בכל מקום. כדי להוזיל עלויות הרבה נורבגים נוסעים לשבדיה לעשות קניות (בשר הרבה יותר זול בשבדיה) וגם לאירופה וארה"ב (בעיקר בשביל ביגוד, הנעלה וכד').

republik

New member
לא הייתי מנחש שעזבת בגיל 11

זה בטח לא היה קל לשמור על רמת עברית כזו, אני מכיר כמה מקרים של אנשים שאיבדו אותה כמעט לגמרי כשעברו בגיל כזה, אז כל הכבוד.

MayFebruar

New member
תודה רבה

אני תמיד מרגישה שהעברית שלי מיושנת ולא כ"כ עשירה. אז יש לי סיבות לתחזק ולהשתפר

למעלה