סקר קצר

Nobilis

New member
הגיון של עלויות

אין דרך קלה למנוע מאזרח ישראלי שחי בחו"ל אבל נמצא בישראל ביום הבחירות להצביע. אין רשימה אמינה ב-100% של "מי עבר לגור בחו"ל", ולאכוף איסור כזה יהיה סבוך, יקר, ולא נחוץ במיוחד (מאחר שהכמות של ישראלים שגרים בחו"ל אבל באים לארץ להצביע זניחה).

MayFebruar

New member
אין רשימה של אזרחים ללא תושבות

בישראל? הרי יודעים למי יש תושבות ולמי לא, לא? אז למה אי אפשר להגביל לזה?

R750-Girl

New member
אבל זה נוגד את האינטרסים

של המפלגות שמטיסות רבבות פינגויינים מברוקלין להצביע עבורן כל פעם שנערכות בחירות.
אז מחרישים.

MayFebruar

New member
שחכתי מהם לגמרי

בקיצור, זאת העדפה של הממשלה.

שין

New member
אפרופו

עשרות חרדים ינחתו הערב (שישי) בישראל, לאחר כניסת השבת.

טיסת us 796 של חברת התעופה us airways המריאה מפילדלפיה בשעות הלילה והיתה צפויה לנחות בישראל בשעה 14:15.

בשל עיכובים בהמראה, הטיסה תנחת בסמוך ל-17:10, ממש עם כניסת השבת.

על פי ההערכות בנתב"ג, דלתות המטוס יפתחו בסמול לשעה 17:20 ולביקורת הדרכונים הנוסעים יגיעו בשעה 17:30, דקות לפני השקיעה.

בארגון זק"א שקבלו את הידיעה החלו להכין מזון לנוסעים שיצטרכו לשהות במהלך כל השבת בנתב"ג.
נלקח מאתר של כיכר השבת אבל הקישור כנראה לא עובד כהלכה...

Nobilis

New member
בקצר? לא.

אין רשימה אחת. וגם הרשימות שיש הן בסך הכל הערכה לפי קריטריונים שונים. אין שום דבר אמין שאפשר לבסס לפיו רשימה בקלפי שלא תגרור ויכוחים ביום הבחירות.

("מה זה אומרת אני לא ברשימה?! חזרתי לארץ בשנה שעברה!", וכו')

MayFebruar

New member
הייתי בטוחה שזה הרבה יותר מסודר...

תודה על המידע נוביליס

שין

New member
אני חושב שיש סיבות לכך

המשמעות של בחירה בישראל לעיתים זה שאלה הרת גורל, ומכיון שכמות הישראלים שהיגרו לחו''ל משמעותית לא סביר שהם ישפטו מרחוק, להקים מנגננון שישפוט האם מישהו בתקופה קצרה או ארוכה זה מסובך וכנראה לא יעיל במלואו.

MayFebruar

New member
כן, אני מבינה. אבל חשבתי

שלפחות אפשר להגביל לאנשים שהם עדיין בעלי תושבות.

DIGITAL MAN

New member
ממש נחמד מאוד מצידם, לגור בחו"ל

לא לשלם מיסים והתחייבויות (מילואים למשל)
ולהשפיע על המדינה, החלטת לגור שם שלום ביי אל תתערב לנו בביצה שלנו.

MayFebruar

New member
אני יודעת שהרבה ישראלים

לא אוהבים שאזרחים שגרים בחו"ל מצביעים.
אני תהיתי למה מאפשרים לאנשים שגרים בחו"ל להצביע אם הם נמצאים בישראל בזמן הבחירות.

DIGITAL MAN

New member
אם זיכרוני אינו מטעיני, ביבי העביר הצעת חוק

בקדנציה הראשונה שלו לגבי זה, שישראלים בחו"ל יוכלו להצביע, אני שכחתי מזה ונזכרתי הרגע, האמת היייתי בטוח שאינם יכולים להצביע.

Nobilis

New member
מבאס אישית, משמח כללית.

אישית הייתי שמח להצביע. אבל ברמה הכללית - אני לא חושב שראוי שישראלים שגרים בחו"ל יצביעו.

למעלה