סקר קצר

broken mirror

New member
סקר קצר

תגידו, לא מבאס אתכם שאי אפשר להצביע מחו"ל?
אותי אישית זה מאוד מבאס. אולי כי רק הגעתי ופספסתי ממש בקצת..

זהו.
(הבטחתי קצר לא?
)

tch111

New member
קשה לי להאמין שהייתי נוסע

כ 900 ק"מ הלוך וחזור על מנת להצביע

smaak

New member
לא

אותי זה לא מבאס. אגב היו כאן הרבה דיונים בנושא.
אין סיבה לכך שאוכל להשפיע על הנעשה בישראל כשבחרתי שלא לגור בה.

אבל אם הייתי בישראל בזמן הבחירות, בהחלט הייתי טורחת להגיע לקלפי.

broken mirror

New member
כן, אבל לא כולם בחרו לא לגור בה לנצח

אנשים נמצאים בטיולים ארוכים, בתקופות עבודה של שנה שנתיים..

ואם זה חשוב להם מספיק

הם יכולים לתכנן את הטיולים שלהם או תקופות העבודה כך שהם יהיו בבית ביום הבחירות. אותו הכלל תקף גם אם היית בנסיעה בתוך ישראל ביום הבחירות.

broken mirror

New member
נו באמת :)

אז הייתי צריכה להגיד לבוסים הלחוצים שלי "חכו עוד חודשיים - אני פשוט רוצה להצביע" (כן, ממש לא היו שולחים מישהו אחר לפה במקומי
)

ואגב אני מכירה מספיק אנשים שנוסעים לכל קצוות הארץ כדי להצביע אבל אי אפשר ממש להשוות את זה לכרטיס טיסה.

לגמרי

למי שבחר "להתנתק" מהמדינה, זכותו. אבל למי שגר בחו"ל בין אם מבחירה או בין אם מכורח ורוצה לממש את זכותו האזרחית (ושכל אחד יחליט על אמות המוסר שלו בעצמו אם לממש או לא) - למה לא לתת את האפשרות? אני מאוד מסכימה

Nobilis

New member
למה לא?

כי הרבה ישראלים חיים בחו"ל, ולתת להם לבחור זה לתת להם להכריע את הבחירות (לפחות 10 מנדטים יגיעו מחו"ל, והרבה הרבה יותר אם גם לוקחים בחשבון שכל יהודי יכול גם להפוך לישראלי מתוקף חוק השבות). זה לא הוגן כלפי מי שכן גרים בארץ, גם אם זה מבאס בשבילנו.

בלי חובות אין זכויות ולהפך

לדעתי אם אתה משלם את המיסים (גם) בארץ, יש לך זכות לאמירה פוליטית. אחרת, אני מסכימה.

Nobilis

New member
זה לא עובד ככה

המון אנשים בישראל מצביעים למרות שהם לא משלמים מיסים. אי אפשר להפיל תנאי כזה דווקא על ישראלים בחו"ל. או שמותר להם להצביע, או שלא. זכות הצבעה לא מותנית בתרומה כספית מינימלית למדינה.

smaak

New member
בואי נתחיל עם אלה

שגרים בישראל ולא טורחים לממש את זכותם.

איזו גאווה, 55 אחוזי הצבעה! הגבוהים ביותר משנת 1990 ומשהו.

smaak

New member
תמיד אפשר לסמוך עליך

שתביא נתונים מהשטח

גם זה לא משהו. לדעתי הצבעה בבחירות צריכה להיות בגדר חובה ולא זכות במדינה דמוקרטית.

באמת

יכולת לתזמן חופשה בישראל באותו הזמן (אני מניח שאת נמצאת במקום עבודה שנותנים בו חופשות), יכולת להעלות את הבעיה כחלק מדיוני הנסיעה וכמובן; יכולת לא ליסוע, שלדעתי ולדעתך, לא היה קורבן סביר להקריב על מזבח ההצבעה החד פעמית. כך או כך, הנסיעה היתה חשובה לך יותר מההצבעה.

נשאל את זה אחרת, נניח שהיו מאפשרים הצבעה לישראלים בקונסוליה בגלזגו, היית מטריחה את עצמך להגיע לשם להצביע?

broken mirror

New member
ברור שנסיעת עבודה של חצי שנה

חשובה לי הרבה מכדי לוותר עליה רק בשביל ההזדמנות להצביע.
לא צריך ללכת לקיצוניות.

אני לא ממש יודעת כמה רחוקה גלזגו מלונדון ובעיקר כמה עולה נסיעה כזאת אבל כן הייתי מוכנה לקחת יום חופש ולנסוע לאנשהו בתוך אנגליה.

גלזגו היא לא חלק מאנגליה, היא בסקוטלנד.

וזו נסיעה יקרה מאוד שלא בטוח שיום אחד היה מספיק לה, אולי היית צריכה יומיים, תלוי מתי הטיסה/רכבת/אוטובוס לשם ובחזרה. אפשרי יום אחד, אבל לא בטוח

http://goo.gl/maps/qbSF9

MayFebruar

New member
לא ברור לי

למה אזרחים שגרים בחו"ל לא יכולים להצביע כשהם מחוץ לישראל, אבל אם הם בישראל בזמן הבחירות מותר להם. מה ההגיון בזה?

broken mirror

New member
נכון?!

הם תמיד יכלו להגביל את זה באנשים שלא חיו בישראל יותר מ- X שנים או משהו כזה.

MayFebruar

New member
נכון, אחרי כמה שנים בחו"ל

התושבות מבוטלת. אז אפשר להגביל לזה, בנתיים אנשים שגם גרים 20 שנה מחוץ לישראל יכולים להצביע.

למעלה