סקר קצר - אשמח אם תענו

tpolak

New member
סקר קצר - אשמח אם תענו

שלום, אני עושה עבודה על ספרי הארי פוטר והייתי שמחה אם הייתם עונים פה על סקר קצר: 1. כמה ספרים קראת מהססדרה? 2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן כמה פעמים? 3. מה מיוחד בהארי פוטר, שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו? 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך? 5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא? או שהם פחות/יותר טובים? הגיל שלכם והאם את/ה בן או בת המון תודה מראש!

the ror

New member
תשובה

1. את כולם 2. הרבה יותר מפעם אחת (חוץ מהשישי שאותו אולי 3 פעמים...) 3. אני לא יודע לגבי קוראיו אבל אני אוהב אותו כי הוא מתוחכם מאוד ולכן מצליח להשכיח לי לזמן מסויים לפחות את צרות החיים. ושהוא מתפתח עם הספרים. 4. באורח חיים, לא. אבל זה גורם לחשוב מה אם באמת הייתי חיי בעולם כזה... 5. הסרטים ממש לא מצגים את הספרים כמו שהם ולדעתי הם פחות טובים מהספרים. 19. בן.

תשובות

1. קראתי את כולם 2.כל אחד מהספרים קראתי לפחות פעמיים(חוץ מהששי). את הראשון והרביעי בערך מליון פעם, את השלישי בערך 4-5 פעמים (לא בטוחה) והחמישי אולי 3-4 פעמים. 3. הספר מתוחכם, יש בו סמלים, יש בו טוב ורע ומורכבות. יש בו אלמנטים של פנטזיה ואלמנטים של ספר מתח ובלשות. יש בו שיעורים קטנים של מוסר השכל שאפשר לקחת לחיים. בקיצור כל מה שצריך. 4. לא שינתה משהו בחיי, אבל הוסיפה הסתכלות אחרת לדברים. בזמן קריאת הספר ולאחריו אני נהנית מאוד, ואף מפתחת על כך דיונים עם חבריי ומשפחתי 5. לחלוטין לא. הם הרבה פחות טובים. הם מדלגים על פרטים, הורסים את הדמויות כפי שהצטיירו בדמיוני, אבל אני רואה את הסרטים כי הם ממחישים דברים מסויימים. לדוג' מאוד נהניתי מהסצינה של מחולל הזמן בסרט השלישי, זה המחיש לי איך זה קורה. אני
לא שואלים גברת לגילה (אבל אני כבר גדולה מספיק להצביע, לשתות ולעוד כמה דברים
)

מרי15

New member
אוקיי... אני אוהבת סקרים ../images/Emo13.gif

1. כמה ספרים קראת מהסידרה? את כולםםם
2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן, כמה פעמים? מממ כן אבל אני לא יודעת בדיוק כמה פעמים... הפסקתי לספור אחרי 12 פעמים...
3. מה מיוחד ב"הארי פוטר" שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו? אני אוהבת לקרוא והספר הזה משך כי אני אוהבת דברים על טבעיים....... אבל העיקר הוא שזה פשוט מקסים ואין לי סיבה אחרת!! 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך? כמובן!! שינתה המון!! אבל חלק מהדברים חסויים כמובן
..אבל מה שאני כן יכולה לספר הוא שבזכות הספר הזה הדמיון שלי התפתח... וכו' וכו'
5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא או שהם פחות\יותר טובים? ממ הסרטים יפים ואני שמחה שעשו סרטים שמבוססים על הספרים כי כיף לראות את הכתוב על המסך ולראות איך האנשים ניסו ליצור דמיון בין הסרט לספר אבל בקיצור, הסרטים משקפים יפה מאוד את הספרים
סליחה אם יש טיפה שגיאות כתבתי ממש מהר... אני מרי, נקבה, ומחר אני אהיה בת 17!! (
) חחח...

dorin266

New member
../images/Emo184.gif../images/Emo13.gif זנחמד.

1. כמה ספרים קראת מהסדרה?5 ורבע
2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן כמה פעמים?את השלישי והראשון קראתי 3 פעמים, ואת כל השאר קראתי פעמיים 3. מה מיוחד בהארי פוטר, שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו? העולם הזה, ההמצאות היצירתיות של ג'יי קיי, הכשפים במצחיקים, כל הדברים בעולם הקוסמים המקבילים לדברים דומים בעולם שלנו (סתם דוגמא- לנו יש את הבנק והשקלים/הפאונד, להם יש את גרינסטון |לאיודעתלכתוב| ואת האניות, לנו יש מטמתיקה ולהם כי כשיפומטיקה, לנו יש בית משפט, להם יש קסמהדרין). העלילה, האוירה הקסומה, היחסים המיוחדים בין הדמויות, ההומור השנון של ג'יי קיי, המצבים והסוטיאציות התמוהות והכל כך משעשעות שממלאות את כל הספר וכמובן, הדמויות הכל כך משעשעות ומקוריות, כמו שרק ג'יי קיי יודעת לעשות. 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך? בטח, התחלתי לקרוא ספרים (וממש לאהוב את זה), לכתוב בלי שגיאות כתיב, להיכנס לפורומים, לכתוב פאנפיקים וסיפורים, זה השפיע עליי המון. 5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא? או שהם פחות/יותר טובים? אני חושבת שהסרטים הם טובים, *נסקלת ע"י לפחות מחצית מחברי הפורום* אבל קדימה, תודו בזה, הם מושקעים לא פחות, הרקע והמקומות מדהימים, ההשחקנים ממש מזכירים (לי לפחות) את הדמויות מהספר ורון פשוט חמוד ^.^ אבל בקשר לשאלה שלך, לא, הם לא משקפים את הספר כמו שהוא. התסריטאים עשו טעויות נוראיות בסרטים, בין אם במכוון ובין אם לא, הם ממש עיוותו את העלילה ובסרט השלישי זה היה השיא, כשהם שינו אותה לגמרי. הם לא תואמים את כל מה שכתוב בספר, אבל עדיין הם טובים כסרטים בפני עצמם, אבל כמובן, הספרים הרבה יותר טובים, אני מעדיפה את הספרים.

dorin266

New member
מתמטיקה**

ארג. ותעשו רווחים בין השאלות לתשובות, הדגשות מטומטמות.

בבא1

New member
אוקי

1.את חמשת הספרים(עדיןלא את השישי) 2.קראתי את כל הספרים בערך 25 פעם (אני לא מגזים) 3.הוא פשוט ספר טוב עם עלילה טובה ודברים טובים...
4.אם לשנות משהו בחייך זה שכשמבקשים ממך להביא משהו אז אתה אומר "אציו" אז כן 5.לפי דעתי הסרטים פחות טוביםכי הם לא משקפים את כל מה שקורה בספר וחסרים מלא פרטים גיל:13 מין:בן

אני...

1. את כל הסדרה. 2. את כל הרביעייה - 18 פעמים, את החמישי רק שישה פעמים ואת הששי פעמיים. 3. כנראה העומק בו, זה נותן מקום מקלט לילדים לחלום עליו, לנסות אותו בדימיון שלהם, לתת להם להרגיש מה שונה ביניהם ובין הארי - כך שהם מבינים שהכל זה אגדה, אבל עצם העובדה שרולינג הפכה את זה לעולם שלם גורם להם (לנו
) להרגיש שזה אגדה אבל למרות הכל... שזה עולם ומלואו
4. אפשר להגיד שאחרי שאתה קורא ת'ספר - אתה מסתכל על העולם בזוית ראיה אחרת מאשר שאתה לא קורא ת'ספרים... 5. בדיוק דנו על זה היום אני וחבר שלי... הסרט צריך לשקף את כל הספר, אך מאילוצים של תקציב או מאילוצים של חוסר חשיבות להמשך לעלילה - זה ברור שהבמאי יוריד חלקים מהסרט, כך שאי אפשר להגיד שהסרט נאמן לספר, אך בכל זאת
הסרט נותן לך לראות את הספרים בצורת ראיה שונה מאשר מה שדימיינת עד כה... אתה רואה את הדימיון של הבמאי ולא מנסה ליצור סרט משלך... אני בכל זאת חושב שבלי הסרט - הספר היה חסר משמעות..
אני בן 15..
בבקשה..

מפחיד, אתה עוד קורא הודעות של אחרים

סתם, לא...
גמאני קורא הודעות של אחרים..
ככה למשל אתה מכיר ת'בנאדם יותר טוב..
|לילה טוב|

the ror

New member
יכול להיות שאני טועה אבל

אני חשבתי שזה המטרה של הפורום שתוכל לקרוא גם הודעות של אחרים. חח לילה/בוקר/ערב טוב גם לך...

עונה

1. כמה ספרים קראת מהססדרה? 5, ושלושה פרקים מהספר השישי 2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן כמה פעמים? כן את הראשון 3 פעמים ואת הרביעי נראה לי 5 פעמים 3. מה מיוחד בהארי פוטר, שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו? האמת, אני בעצמי לא יודעת... 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך? לא 5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא? או שהם פחות/יותר טובים?? לפי דעתי הם פחות טובים... אה ואני בת 16.8

Roonil Wazlib

New member
אני!

1. כמה ספרים קראת מהססדרה?-כולם! (חוץ מהשביעי) 2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן כמה פעמים?-הראשון-שלישי: כבר לא זוכרת...רביעי: 4 פעמים ופעם אחת הקראתי לאח הקטן שלי. החמישי- אחת וחצי.את השישי קראתע רק פעם אחת. 3. מה מיוחד בהארי פוטר, שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו?-ת'אמת? אין לי מושג. זה לא אחד הספרים הטובים שקראתי, אני חייבת להודות, פשוט קל להתמכר אליו. הוא ממוצע, והקהל הממוצע נמשך לספרים הממוצעים, אני מניחה... 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך?- קראתי את הראשון בכתה ג' ומאז אני באמת אוהבת לקרוא (ז'תומרת שאני קוראת ממש כל הזמן, או כמעט בכל זמן פנוי) 5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא? או שהם פחות/יותר טובים?- הסרטים נהדרים. הם מבוימים ומצולמים ובעלי אפקטים נהדרים, אבל הם לא כמו הספר. העלילה דומה, אבל הסרטים מחסירים יותר מידי פרטים, הדמויות שונות, וכו'. הגיל שלכם- 13 וחצי והאם את/ה בן או בת- בת

2 Mיכל

New member
אני אוהבת סקרים../images/Emo9.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

בת (
) 17 1. כמה ספרים קראת מהסדרה? כל אלה שיצאו. 2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן כמה פעמים? כן, בין פעם אחת ל-4. 3. מה מיוחד בהארי פוטר, שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו? הוא מלא קסם, מביא אותך לעולם שעל פניו לא מציאותי אבל מורכב מדברים הגיוניים. מציג גם דמויות בעלות תכונות קיצוניות למדי וחד גוניות שמוסיפות פלפל, וגם עגולות שאפשר להזדהות איתן. אני לא חושבת שזו סדרה מושלמת או הכי יפה בעולם, אבל יש בה משהו ממכר. 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך? אפשר לומר שכן כי אני נמצאת הרבה באינטרנט בקשר לזה. 5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא? או שהם פחות/יותר טובים? הרבה פחות טובים, אין בכלל מה להשוות. אולי הסרט הראשון שיקף קצת את האווירה, אבל כל השאר מפספסים אותה לגמרי ורק רצים לקסמים ולהרפתקה. את הסרט השלישי יותר אהבתי כי הוא היה פתוח יותר - הבמאי הכניס קצת רעיונות משלו.

עונה ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

1. קראתי את כל ששת הספרים שיצאו עד עכשיו. 2. קראתי את כל הספרים חוץ מהשישי יותר מפעם אחת, כל אחד לפחות שלוש פעמים. 3. כל הפרטים הקטנים שמרכיבים את העולם הזה כל כך טוב. ספר קסום פשוט. 4. הסרטים נוראיים, אין להם שום נאמנות לספרים, ומשום מה המלהקים נוטים להתעלם לחלוטין מתיאור הדמויות בספרים. בת 16 וחצי.

בת

1. כמה ספרים קראת מהסדרה? כולם [6] 2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן כמה פעמים? כן, כ"כ הרבה שאני כבר לא זוכרת
3. מה מיוחד בהארי פוטר, שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו? אני חושבת שבעיקר זה שהוא כ"כ אנושי. [חוץ מזה יש עוד הרבה דברים- הוא מעניין, מרגש, קסום[?], אני אוהבת את הרמזים שהיא [רולינג] מסתירה בספרים ושמתגלים בספרים הבאים, ועל זה שהיא הצליחה לגרום לעולם שהיא בנתה להיראות כ"כ הגיוני בכלל אפשר להכתיר אותה כגאונה.
] 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך? ממ, זה שזה מעסיק אותי לפעמים? לא יודעת, אולי. 5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא? או שהם פחות/יותר טובים? הם לא. הם כ"כ גרועים בעיני, ובכלל לא דומים. עיוותו שם הכל

Girl of Pain

New member
תשובות...

אוקי, הנה התשובות שלי. אני בת 15: 1. קראתי את כל החמישה. את השישי אני יקרא כשהוא יצא בעברית. 2. את כולם קראתי יותר מפעם אחת. המון פעמים. כבר הפסקתי לספור (בערך 20+ כל אחד...) 3. מה שמיוחד בו, לדעתי, זה שיש בו הכל. גם שמחה, גם עצב, צחוק, מתח. הכל. והוא גם כתוב בצורה מושכת וזורמת. גם העלילה עצמה יפה ומותחת. רולינג יודעת איך לכתוב. 4. היא לא שינתה משהו מיוחד. אני לא חיה על הארי פוטר, אני פשוט אוהבת לקרוא את הספרים. הדבר היחיד שהיא שינתה, אולי שאני קוראת יותק, ונכנסת לפורומים של הארי פוטר
. 5. הסרטים פחות טובים לדעתי. אין סרט שהוא יותר טוב מספר. חוץ מזה שהם מקצצים הרבה רטעים מהספר, גם הרמה שלהם לא טובה. רמה של ילדים בכיתה א'.

oOBAGIRAOo

New member
אני

1. כמה ספרים קראת מהססדרה? 1-5 2. האם קראת ספר יותר מפעם אחת? אם כן כמה פעמים? נראה, את ה-1 פעמיים, את ה-2 ארבע פעמים, את ה-3 שלוש פעמים, את ה-4 גם שלוש, ואת ה-5 4. 3. מה מיוחד בהארי פוטר, שהופך את הספר לכ"כ אהוב על קוראיו? אמ...תמיד יש חשק לקרוא את כל הסדרה מהתחלה. זה ספר קליל כזה, אני אוהבת איך שהוא כתוב. 4. האם קריאת הספר שינתה משהו בחייך? כן, פחות משעם לי
5. האם הסרטים משקפים את הספר כפי שהוא? או שהם פחות/יותר טובים? הסרטים ממש אבל ממש ממש גרועים, הם לא משקפים את הסרט כמו שהוא, והם ממש הורסים. חבל. הגיל שלכם: 14. כמעט. והאם את/ה בן או בת: בת.

למעלה