סקר קצרצר

Serpent Axis

New member
סלחתי

<<הן גם הרבה פחות ספאם מזיבולי שכל על פיצה לאורך מעל 10 הודעות.>> ודייק - אלו היו זיבולי שכל על פיצות לאורך 9 הודעות, מתוכן רק 2 שלי, אחת מהן חסרת תוכן בדיוק כמו ההודעות התמימות שלך, גובלין יקר שלי. אני, דרך אגב, תליתי את שלט הOFF TOPIC על ההודעה, להזהיר קוראים תמימים שאני משתלח במוטיב שלא ממש שייך לדיון עצמו באופן הומוריסטי ואין סיבה לפתח נושא או להתרפק עליו. אגב, כשאתה אומר "הרבה פחות", אתה למעשה מודה שהן ספאם?
<<יש בהן טעם אינפורמטיבי, כי אני רוצה לדעת מה קרה כאן>> קודם כל, לחקות את הילד מהפרסומת של קופת חולים זה לא אינפורמטיבי
כעת, מה המניעה מלשאול את דני בפרטי? הוא לא יתעלם ממך או יגיד לך ללכת לעזאזל כי שאלת אותו שאלה. למעשה, ברוב המקרים הוא פיכח, שפוי ונחמד. בהחלט סוג האיש לשאול שאלות בפרטי, כמו "למה מחקת את ה... XYZ?". <<ואני רוצה שכל הפורום יראה. אין לי מה להסתיר, והדרך בה אני מציג זאת היא על ידי ניהול כל העניינים שלי בפורום, ולא במסרים מאחורי הקלעים.>> אתה לא מסוג האנשים שהולכים ערומים ברחוב, במקרה? אני שונא את האנשים האלה. בלעכס. למה נראה לך שכולם רוצים לראות את "העניינים" שלך? חוץ מזה, שלא קשה לנחש שההודעות נמחקו בגלל ההתקפות האישיות שמלאו אותן. מלחמת אוכל של כיתה א' באינטרנט בשפה קצת יותר גבוהה, ככה זה נראה לי לפחות: "אתה דמגוג", "לא, אתה דמגוג", "שניכם דמגוגים", "תתנצל, דמגוג". כמו ב"נסיכה הקסומה", אנשים משתמשים במילה הזו כל כך הרבה שנדמה שלי שהם בכלל לא יודעים מה היא אומרת. <<מה אתה מתרעם? מה בדיוק הסיפור הגדול? כל התוכן שהיה כאן מקודם נעלם בכל מקרה. זה נושא קבור, ואין לי שום עניין להחזיר אותו.>> אם לא היה לך עניין להשיב את העניין, למה היית צריך לשאול בפומבי? אם כל מה שרצית לדעת היה למה דני עשה X, מה הקשר בין מה שדני עשה לבין לשאול אותו כאן בפורום ולא בפרטי (בוא נראה - דני מעניין אותך, ליתר דיוק, מה שדני עשה מעניין אותך - אין לזה קשר לדיון, לפורום או לחבר פורום אקראי). <<ואודה לך אם לא תנסה לחנך אותי.>> אני לא מנסה לחנך אותך.. אני די בטוח שאתה כבר ילד גדול ומסוגל לשפוט, לחשוב ולפעול על דעת עצמך ללא צורך בעזרה מקצועית או בתחנת רדיו ממשלתית במוח שלך. <<במיוחד בגלל שכל ההודעה שכתבת מתאימה דווקא כהודעה פרטית, אהמ.>> נבואות התוכחה שלי באות בתגובה להודעות מיותרות במלוא הציפייה שכל ההודעות המיותרות יישקעו לתחתית הפורום הבלתי נראית כאשר המנהל יבוא וימחוק אותן. אתה מקבל מה שאתה מזמין, הזמנת תגובה פומבית - וקיבלת אחת

ננסק

New member
אני פשוט לא מצליח להבין

למה אתה משקיע בזה כל כך הרבה מאמץ. מילא להיטפל לשטויות גמורות, אבל עוד להתנצח על זה?

DDN

New member
הן לא היו חסרות תוכן

הן היו הודעות מיותרות שלא תרמו שום דבר מלבד העכרת האווירה וחזרה למשהו שהיה פה פעם.

ננסק

New member
התכוונתי לשתי ההודעות שבהן אני שואל

מה עלה בגורלן של ההודעות *ההן*, שמעולם לא אעלה בדעתי לטעון שהן היו חסרות תוכן.

Serpent Axis

New member
אני רגוע

(אומר האיש כאשר המסור החשמלי רועם בידיו) דרך אגב, עדכן אותי בפרטי איך הלך עם Prince of the City ואם הספקת לעבור על המאמר ההוא (יש לי קובץ חדשות די מרעיש בדרך אליך רק כדי להוסיף).

מירטל

New member
ובכן.

1) אולי, אם תהיה לי סיבה טובה מעבר ל"יש סדנת מנחים". 2) עכשיו, אני חייבת לשאול אותך שאלה - מה הערך המוסף שיש להרצאות/סקירות האלה על קריאה של אותם דברים באינטרנט?

עמית ו

New member
תשובה לשאלתך:

אין יותר מדי, רק ההבדל בין שיחה לבין קריאת תמליל, זה ההבדל הקטן שקיים בין ללמוד משהו מטקסט לבין ללמוד אותו מאדם. מה גם שבסקירה פרונטלית אני יודע שהשפעתי על מי שהאזין, מנסיוני הדל בקריאת סקירות של שיטות - סקירה כתובה מעבירה כמות פחותה של רעיונות וקשה יותר להעביר את התחושה של השיטה. חוץ מזה, אני חושב שקיומם של "מפגשי ספרייה" זה דבר נחמד בפני עצמו, גם אם אפשר לקרוא את הביקורת על הספר.

מירטל

New member
במילים אחרות :

מדובר בעיקר בערך חברתי או בכריזמה של המרצה. אני מקווה שיש לך מרצים טובים וחברה טובה.

עמית ו

New member
לא.

הרעיון הוא ליצור החלפה של רעיונות ולחשוף אנשים לתוכן שאולי לא הכירו או לזוית אחרת על תוכן שהם מכירים. הסיבה שבחרתי במדיום של פגישה פנים אל פנים ולא בסדרת כתבות היא שנוח לי יותר להתנהל באופן הזה וכי לי הרגשה שתוכן עובר באופן טוב יותר פנים אל פנים כאשר הקהל לומד להכיר את הדובר. קרו לי לא מעט מקרים בהם קראתי את דבריו של אדם בפורום או בכתבה וקיבלתי רושם שלילי מאוד, מאוחר יותר, בפגישה עם האדם הסתבר לי שהרושם השלילי שלי היה מוטעה. אני רוצה להימנע מזה ככל האפשר. בנוסף פגישת פנים אל פנים נותנת לי גם את האפשרות לקבלת משוב מיידי מכל מי שנחשף לתוכן, מה שאין לי בפרסום מאמרים.

JuffoWup

New member
בקצרה:

1) אולי, תלוי אם תהיה לי זמן- אבל באופן עקרוני כן. 2) האופן עקרוני זה פחות מרגש אותי- שוב, תלוי בנושא ובזמן שיש לי. אני רק רוצה להדגיש שאל לך להבהל מהתגובה של החברים בפורום- ראשית כיוון שרובם לא גרים בי-ם ולא יצאו מגדרם בשביל לנסוע שעה לפגש מחוץ לעיר (אלא אם מדובר באיזה כנס סגנון אייקון), וגם אלו שגרים פה (המעט שגרים פה) לא בהכרח יבואו (חלקם לא יבואו גם לפגש בנושא "עזרו ליתומים" שתארגן האגודה/עמותה או איך שלא קוראים לזה, ויוסיפו כי כל עניין הפגש הוא עידוד פדופיליה וניצול ילדים ע"י חברות ענק בינלאומיות); קהל יותר מבין תמצא, לטעמי, בפורום המשחקים של האגודה/עמותה בכלל ובפרט בקרב הסניף הירושלמי (שאני מניח שאתה נמנה על חבריו).

JuffoWup

New member
אגב- כל יוזמה היא ברוכה

כל עוד היא לא מיועדת לתקוף מישהו, ואני שמח שאתה מעודד מפגשים בין אנשים עם תחום עניין דומה. יהי זה זמני או לטווח ארוך, אין מי שיקבע שהאחד טוב על השני.

למעלה