מצטער, חשבתי שאתה רציני
כנראה טעיתי. אני מביא ביקורת מאוד בונה ומאוד קונקרטית, שניתן לסכם בנקודות הבאות: א) סדנא/הרצאה זה דבר שעולה כסף. גם אם אתה לא מקבל אותו, אני מוציא אותו - נסיעות, הקדשת זמן לנוכחות - כל אלה לא באים מהאוויר. כדי שיהיה לי חשק להוציא את הכסף הזה על הסדנאות שלך, אתה צריך להציע לי קצת יותר ממה שאני יכול לקבל "בחינם" מסביב לקערת פיצוחים עם חברים. ב) סדנא/הרצאה, טובה ככל שתהיה, זה דבר שמתפוגג אחרי שהוא מסתיים. איך אפשר לנטרל את החולשה הזו? לתמלל את התכנים. אמנם יהיה חסר האפקט של העוויות פנים וקולות משונים שהמרצה עשוי להשמיע, אבל התוכן ישתמר, יהיה נגיש גם לאחר ההרצאה. וגם אנשים שלא יכלו להגיע להרצאה יוכלו להנות מתוכנה ולהשתתף בדיון עליה. לפעמים - אפילו בעוד שנה ויותר. למעשה, אפשר להעביר סדנת המשך מתישהו על בסיס הידע הזה שהשתמר, וכעבור זמן מה צומח מאגר ידע יפה ונגיש. ג) סדנאות/הרצאות, מתוקף היותן ממוקמות בנקודת זמן ומרחב מסויימת, אינן נגישות לכל אחד - פרסומים במקרה הזה גם מהווים "מכפיל כוח" לטווח ההשפעה שלה וגם מקדמות את הסדנא/הרצאה בכך שהן מציגות תוכן ומאפשרות לי או לכל אחד אחר לדעת אם אנחנו הולכים לקנות חתול בשק בכך שנשקיע שעה, דלק, כרטיס לאוטובוס או דמי חנייה כדי להגיע אליה. ד) במצב נתון, כל אחד מאיתנו מספיק להיות חבר בחמש או שש קהילות עוד לפני ארוחת הבוקר בלי לשים לב. אין "קהילת שחקני תפקידים" יש "קהילות שחקני תפקידים", ובכל קהילה חברים רק החברים בקהילה (משפט פשוט אבל מסובך - מומלץ לעצור שנייה ולחשוב). כל מי שלא בפנים, נשאר בחוץ. הקהילות לרוב לא מבוססות כלל על משחקי תפקידים אלא על קשרים אישיים, קליקות ויחסי פטרונות. במקום "קהילה" אני מעדיף את הרעיון של רשת רופפת סביב תחביב משותף, אולי עם כמה מוקדי-כובד שמבוססים על מאגרי ידע (קצת דומה למבנה של אל-קעאדה, אבל עם גישה חיובית יותר). מה שמעצבן את רוב האנשים בנוגע ל"קהילה" הוא יומרה חסרת בסיס של אחת הקליקות הקטנות וחסרות החשיבות ביותר בין "קהילות שחקני התפקידים" להציג את עצמה כקובעת טעם, סטנדרטים ומסגרת על של "קהילת שחקני התפקידים". יוזמה שפונה בעיקר לרגש ה"קהילתי" הזה לא מעניינת אף אחד אחר, כי כמו שציינתי, אף אחד לא חבר בקהילה מלבד החברים בה (שוב, משפט שמציג רעיון קצת מורכב, לומר אותו פעמיים ולחשוב על המשמעות). ה) אני לא מתנשא על אף אחד. אלו אחרים שלפעמים משפילים את קומתם. כמו שציינתי, חשבתי (כנראה בטעות) שאתה רציני, אז הצגתי בפניך ביקורת רצינית שנוגעת בבעיות רציניות, מתוך הנחה שיש לך כוונה רצינית לעשות משהו רציני. רוצה לראות בכל זה דמגוגיה בגרוש ולחשוב שאני סתם רשע? אם זו הגישה, כנראה שצדקתי כשאמרתי שאין לי כוונה להשקיע זמן ומאמץ בסדנאות והרצאות שאתה מציע לי.