סקר קצרצר..

maayanro123

New member
סקר קצרצר.. האמת היא שיש לי את ההתלבטות הזאת כמעט כל פעם שאני צריכה לבחור מה להתחיל לראות, אז מעניין אותי לדעת איך זה אצל אנשים אחרים..

מה גורם לכם להתחיל לראות דרמה מסויימת? השחקנים? העלילה? הביקורות? מצברוח? הכל ביחד?
אתם רואים דרמות תוך כדי השידור שלהן או שאתם מחכים שהשידור יסתיים כדי שתוכלו לראות את כל הפרקים ברצף?
קרה לכם פעם שראיתם דרמה בגלל שחקן מסויים והתאכזבתם? או לחילופין, התחלתם דרמה עם ציפיות נמוכות והופתעתם לטובה?

cheburasha

New member
אנסה לענות למרות שרק התחלתי לראות דרמות (ראיתי 3 בינתיים) אבל אני רואה המון סרטים והכללים הם אותם כללים

אני בוחרת לראות משהו קודם כל לפי הזאנר. למשל, אם זה על מלחמה אז רוב הסיכויים שלא אראה אלא אם כן מאוד מאוד ימליצו לי. אבל רוב הסיכויים שכן אראה אם זו קומדיה רומנטית.
בוודאי שזה הולך גם לפי השחקנים. מי שאני לא אוהבת גם לא ארצה לראות אותו על המסך אלא אם כן הוא שחקן טוב והסרט מומלץ. הביקורות חשובות. בסרטים אני הולכת על דירוג מעל 6 לכתחילה ובדיעבד אראה גם אם מדורג נמוך יותר אבל יש לי סיבות אחרות לראות. למשל, סרטי ילדים מדורגים תמיד נמוך יותר, כנ"ל קומדיות רומנטיות...
מצב רוח משפיע על הזאנר בעיקר. כשאני עצבנית או מאוד מדוכאת אז אני רואה משהו עם פעולה, מתח והרבה דם. זה עושה לי סוג של זעזוע מוח כזה, מן רסטארט ומנקה את הראש. כשאני מורידה סרטים חדשים, ראשונים אראה את הקומדיות הרומנטיות, אחר כך פעולה, אחר כך דרמות רציניות, אחר כך מתח ודם ובסוף את הכבדים - ארטהאוז, מדע בדיוני פילוסופי וכו'

זאת שאלת השאלות כשזה נוגע לסדרות
לדעתי, עם הקוריאניות שהן קצרות ובלי המשכים שווה לראות אחרי שמסיימים לשדר בצפיה ישירה או בהורדה למחשב. כי לחכות לפרק הבא ואז דוחים את השידור בגלל תקלה או חופש או חג וזה מבאס ברמות.
מצד שני, כשרואים הכל במכה אחת אז זה אומר התמכרות. רואים עד שתיים בלילה בלי הפסקה על חשבון העבודה והלימודים והילדים בבית והכלים בכיור

אבל שוב, מזל שהן קצרות כי לראות 17 פרקים של קופי פרינס בשלושה ימים (אני
) זה לא 7 אונות של דוקטור האוס בשבועיים - שלושה (חברה שלי
)

בגדול, אם זה שחקן אהוב אז לא משנה, רואים עד הסוף כדי להינות מהשחקן. ואני בכלל בן אדם שלא עוזב דברים באמצע לעתים קרובות אז ממאות (אולי אפילו אלפים
) סרטים שראיתי בחיי הפסקתי באמצע ממש בודדים, אולי פחות מ-20.
לגבי הפתעה לטובה - דוגמה ממש טריה מהתנור - קופי פרינס. אני לא הכי מתלהבת מגונג יו (ויסלחו לי כל האוהדות שלו) אבל למרות זאת כל כך נדלקתי על הדרמה הזו שאני רואה אותה שוב, ברצף, בפעם השלישית (אמנם בדילוגים קטנים אבל בכל זאת). השתגעתי, נכון?
מה שעוד יותר מעניין זה שאהבתי אותה יותר ממלכת המשחק שראיתי קודם. שם שיחק ג'ו ג'ין מו שאני חולה עליו לגמרי. נהניתי מכל רגע שראיתי אותו שם. הוא פשוט מהמם והתפקיד היה תפור עלי כמו כפפה. אבל הייתי מרוכזת מדיי בלהתלהב ממנו ולכן פחות התחברתי לעלילה. לכן ראיתי את הדרמה בנחת, כל פעם קצת, אפילו בהפסקה של יום-יומיים בין פרק לפרק. ולקופי פרינס התמכרתי.

מקווה שלא חפרתי מדיי ותמצאי מידע מועיל בכל מה שכתבתי

Sivan 85

New member
גם אני גם אני!
שמעי מאז שראיתי אותה לראשונה ב-2007 ראיתי אותה עוד 20 פעם כשהאחרונה היא ביומיים האחרונים (התגעגעתי שוב!)

אני כבר יודעת בדיוק איזה קטעים אני אוהבת אז אני לא מבזבזת זמן על אימא שלה והשכן

הצפיות האחרונות היו קצת יותר עצובות כי היה עצוב לי לראות את הגורילה החמוד בידיעה שהוא מת, אבל הדרמה הזאת הייתה פשוט מושלמת.
כן יש קצת חילוקי דעות על גונג יו, אני מאוהבת בו, לא יודעת מה זה בדיוק שגורם לי להשתטח בפניו ולסגוד כי כפי שידוע קוריאנים זה לא הכוס תה שלי אבל הוא מאז ותמיד עשה לי את זה, אני חושבת שזאת הכריזמה יותר מהכול והעובדה שהוא שחקן נהדר (וסקסי!)
חנוש (יון הא הי) מדהימה, ראיתי כמעט כל דרמה איתה חוץ מההיא שמתרחשת בכרם אבל אני לנצח אוהב אותה בתור "מיי צ'אן!!!" הדרמה הזאת עם עלילה כזאת קיטשית וחוזרת על עצמה אבל משהו בה כל כך מיוחד והסיפור כל כך רומנטי וחמוד שאי אפשר שלא לחזור אליה שוב ושוב!

Sivan 85

New member
גונגי
הקוריאני היחידי שיגרום לי לשרשר תמונות שלו!

Sivan 85

New member
חנוש!
לא ייאמן שהיא כזאת יפה, פשוט מדהימה!!!
היא גם שחקנית נהדרת, כל כך בכיתי כשהיא בכתה בפרק ספיישל כי הצילומים נגמרו... חמודה!

Sivan 85

New member
מעניין מי הקוריאני בר המזל שיזכה בדבר המהמם הזה...
לא היה אכפת לי בכלל שהיא תחתן עם גונגי והם יעשו ילדים יפים כוכבי העתיד

cheburasha

New member
MY CHAN כזה חמוד
קיטשית אולי כן אבל הכי פחות שבלונית מהדברים הדומים לה שראיתי . אולי בגלל שראיתי סרטים בעיקר ופחות סדרות. אבל גם בסרטים אותן שבלונות חוזרות על עצמן המון.
ואת מה זה צודקת, גם אני דילגתי על אמא שלה עם השכן הקצב

ועוד, דילגתי על הקטעים עם איש הוואפלים והגרושה וגם של יו ג'ו. היא שיממה אותי למדיי. אבל שני הבני דודים חמודים בטירוף

cheburasha

New member
שכחתי להוסיף שמאוד אהבתי את זה שהעלילה זזה מהר יחסית, יש דינמיקה טובה שם, הקצב...
והמון הומור. מלא קטעים מצחיקים נורא. הראיתי לילדים שלי קטעים קטעים והם ממש נהנו

Sivan 85

New member
איש הוופל
ממבט ראשון התאהבתי בו! אוחחחחח קוריאני שמתחזה ליפני יפה שלי!
לא היה אכפת לי מה קורה בעלילה פשוט בהיתי ביצור המדהים הזה עם הלק השחור שלו והקוקו סמוראים המהמם שלו והתפנגרלתי...
רציתי לראות אותו בתפקידים נוספים אבל לא יצא לי אז לרב בהיתי בתמונות דוגמנות שלו.
יש לו יופי כזה יפני!

falkor6

New member
סיון צ'אן, מתה עליך דונסנגית, אבל... להוריד ידיים

יש בעלות +הוכחה

falkor6

New member
אה ו... אני הייתי בטוחה שהוא יפני

הוא שיחק במרי.. קומדיה רומנטית חביבה עם סוקי

falkor6

New member
אבל אבל זה לא הוגן!
יש לך יותר שנים של צפייה ממני

כל מה שיש לי זה את השרשור מ2011

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2084&MessageId=154670152

אפילו אוניי שלי ניסתה לגנוב לי אותו ולא הצליחה

(אוניי = אחות גדולה, כלומר הודי
)

פסדר, נו, מוכנה לחלוק (אבל זה הולך גם לכיוון השני
תביטי ברשימת המאומצים היפנים שלי
)

Sivan 85

New member
חמודה! מוכנה לחלוק כמה שצריך מה שצריך!
וופל בוי הוא האהבה הקוריאנית היחידה שלי מ-2007 אבל יש כאלה שאני רכושנית עליהם ויש כאלו שלא - אז טיפול 50-50 בכיף! אני חושבת שיותר קל לטפל בהם ביחד בכל מקרה

אם כבר לחלוק עם מישהו - אז איתך!

Sivan 85

New member
ו-
חחחח ההערה האחרונה שלי.
בשרשור הנ"ל אומרת הכול!

שומרת על זכות השתיקה - כזה קיווי מצידי.

falkor6

New member
הכי טוב זכות השתיקה אבל אני נלחמת על "שלי"
*מי? מי חיה בסרט?
*

מסכימה 50 -50 אבל... לא על טאקי

desire33

Well-known member
מה שנכון, נכון :] למי שלא יודע, קופי פרינס אחת מהדרמות המוצלחות ביותר אי פעם
בקוריאה עם אחוזי רייטינג מטורפים.
אני צפיתי בדרמה עשרות פעמים, כבר הפסקתי לספור, ואני אמשיך
לצפות - כי מה לעשות יש זוגות שנולדים למשחק, וגונג יו ויון און יה פשוט
כאלה. חנוש היא שחקנית על שאוהבת לבכות המון, והאמתי שבעיקר
בגלל זה היא נכנסה לי ללב. חנוש ידועה כדמות שמחה עם חיוכים רחבים
על הפנים, והאופי המתוק, אבל מה ששבה את ליבי והיא שוברת אותי
כל פעם מחדש, זה הבכי שלה, מרגשת פשוט(אגב לפי השמועות, היא
בדרך לדרמה חדשה).
גונג יו זה שחקן ענק - מי שיאמר שלא, פשוט לא מבין בדרמות או שפשוט לא צפה במספיק דרמות(בלי להעליב). הוא שחקן עם כריזמה אדירה,
אמוציונלי נורא, לפעמים שוכחים שהוא משחק, הוא נאה ביותר, כשהוא כועס בכלל מפגין את כל כושר המשחק שלו החוצה, הוא יודע לשלוט בדמויות שלו כמו כפות היד שלו, הוא שחקן ענק. לצערי הרב, הוא לא מרבה לשחק. נכון הוא היה בצבא, חזר, שיחק בדרמה חדשה, שאגב לא הייתה ממש מוצלחת, אבל הוא היה בLVL אחד מעל כולם, ועכשיו שני סרטים, הוא חוזר לעניינים, ואני מקווה שהוא יככב בדרמה חדשה בעתיד הקרוב לצד יון און יה, COMEBACK IS ALWAY GOOD.

Sivan 85

New member
הלוואי!
מבחינתי הם תמיד היו "הזוג המלכותי" של הדרמות בקוריאה והייתי מתה לראות אותם שוב בדרמה, שניהם נותנים כל כך הרבה לדרמה, פשוט הם נעלמים כשחקנים והדמויות שלהם משתלטות ואי אפשר שלא לצלול לדרמה יחד איתם.
אני לא יכולה לחכות לראות אותם שוב, לחוד ועדיף ביחד בדרמה

Sivan 85

New member
מסתקרת בסקר
(חפירות כרגיל)
מה גורם לכם להתחיל לראות דרמה מסויימת? השחקנים? העלילה? הביקורות? מצברוח? הכל ביחד?ֿ
זה הולך בתקופות, בהתחלה זה היה בגלל ביקורות והייתי משתמשת באתרים כאלה שמדרגים את הדרמות הכי טובות ורואה את הטופ 10 ככה.
היו זמנים שהייתי רואה לפני שחקנים אהובים כשכבר הכרתי יותר את הנפשות הפועלות.
יש זמנים שאני חייבת משהו טראגי ואז אני חייבת משהו רומנטי וקומדי כדי לרפא אותי ואז מרב כל המתיקות אני רוצה טרגי או מתח שוב.
אז כנראה שהתשובה היא - הכול ביחד אבל לחוד

אתם רואים דרמות תוך כדי השידור שלהן או שאתם מחכים שהשידור יסתיים כדי שתוכלו לראות את כל הפרקים ברצף?
שוב תלוי, יצא לי רק פעמיים לראות דרמה תוך כדי שידור - חברים לנצח וסינדרלה האחרונה, ואת שתיהן גם תירגמתי במקביל ולכן גם ראיתי במקביל

רב הדרמות אני מעדיפה לחכות שיהיו לפחות 6-7 פרקים לפני שאני מתחילה למרות שזה לא מספיק
משתדלת לחכות שהן יסתיימו אלא אם כן הבאזז עליהן יותר מדי עושה גלים ואז אני לא מצליחה להתאפק.
אם יש דרמה עם שחקן שאני ממש אוהבת אני לא אתאפק ואתחיל אחרי 3-4 פרקים כבר.

קרה לכם פעם שראיתם דרמה בגלל שחקן מסויים והתאכזבתם? או לחילופין, התחלתם דרמה עם ציפיות נמוכות והופתעתם לטובה?
כן וכן, זה קרה פעמיים עם אותו שחקן אהוב עליי

1 Pound no Fukuin עם קאמנאשי קאזויה - דרמה על מתאגרף שמתאהב בנזירה ואכן זה מפגר כמו שזה נשמע, ממש לא אהבתי את הדרמה ושרדתי את כולה.
בדיעבד היא שעשעה אותי יותר מצפייה הראשונה כי הוא התחתן עם הראשית בסוף (אני עושה ספויילר כי אתם ממש לא רוצים לראות אותה אני עושה לכם טובה) ובסוף ג'ין אקאנישי (מהלהקה שהוא וקאזויה היו בה ביחד מלא שנים) התחתן עם אותה אחת במציאות אז זה היה משעשע.

השנייה איתו שראיתי והתאכזבתי ממש הייתה Kami no Shizuku שלמרבה הצער באה מיד אחריה הדרמה הקודמת אז היו לי שתי אכזבות ברצף וכמעט וויתרתי. אני אפילו לא שרדתי מעבר לפרק ה-4 אז אני לא יכולה להגיד על מה זה אני רק אגיד שהוא היה ממש ממש יפה שם וממש ממש משעמם, הדרמה נסובה על חיי טועמי היין והייתי נרדמת בערך רבע שעה מתחילת הפרק באופן קבוע עד שהרמתי ידיים.

מנגד להלן הדרמות שהפתיעו אותי לטובה:
Yokai Ningen Bem כי הייתי חייבת לתת גם הפתעה לטובה, ממש לא ציפיתי להרבה מהדרמה הזאת עם קאמנאשי קאזויה (להלן המאכזב הקודם ואהוב ליבי) אבל בדרמה הזאת הוא ממש ממש הפתיע אותי, העלילה הייתה טיפשית אז לא ציפיתי להנות מהדרמה אבל ממש אהבתי אותה וכנראה שגם היפנים חשבו ככה כי לא מזמן יצא לסדרה גם סרט

Heaven's Coins לא זוכרת איך הגעתי לדרמה הזאת, היא מאוד וינטאז' (1995) אבל הסיפור של משולש אהבה וגיבורה במצוקה כבר היה מאוס עליי מהטלנובלות בעברי הרחוק אז לא ציפיתי להרבה וממש ממש הופעתי מכמה הדרמה הזאת הייתה טובה, היא המשיכה לעונה שנייה שלא ממש הייתה באותה רמה אבל העונה הראשונה הייתה מעולה והשחקנים היו נהדרים.
אני בטוחה שיש עוד מלא אבל חפרתי למוות אז אפסיק

היה ממש כיף הסקר!!! תודה

למעלה