סקר קצרצר..

שמים1

New member
חברות אמיתית ../images/Emo9.gif

אני חושבת שקשה להגדיר מהי חברות אמיתית כי הרי אין תפריט מוגדר מראש לחברות. את התוכן ואיכות החברות קובעים החברים בעצמם , מה שברור הוא שהחברות נקבעת בתכנים וביכולות שלה לעמוד במבחני החיי, בטובים ובקשים שבהם , בימים של צחוק ואחווה ובימים קשים של כאב וסבל. חבר טוב הוא חבר שנמצא ליד כאשר קשה לחייך , מגיש עזרה ונחמה , דאגה ופירגון. את מבחן החברות בעצם מזמנים לנו החיים , לעיתים בשעת מצוקה אנו מוצאים עצמינו בלי חברים וזה לנו המבחן האמיתי מי החברים שלנו באמת. חברותאמיתי אינה חפה מכעסים או חילוקי דעות , בהחלט יכולים ליהיות כאלה בין חברים , הדרך בה מתעלים ומגשרים על פערים , היא זו שמראה אם החברות אכן אמיתית. יש אנשים שמשתמשים במילה חברות ומשתמשים בחברים לתועלתם האישית , כאשר מתאים להם , ולא מהססים לפגוע בנאמנות ובחברות אחרי הגב. זו ודאי לא חברות. אני אוותר על חברות כאשר ארגיש שהחברות הזו אינה מכבדת את מי שאני ובמה שאני מאמינה , כאשר ארגיש שלא נוהגים עימי ביושר , כנות ואחווה בדיוק כפי שאני נוהגת.
יום טוב לכולם

יערית 1

New member
יששש סקר../images/Emo132.gif

חברות אמיתית היא לכבד את דעותיו של החבר גם אם אינך מסכים איתו, זה לדבר איתו גלוי על הכל מבלי לחשוב פעמיים לפני שמוציאים מילה, זה להנות להיות עם אותו אדם, זה לעזור ולתמוך בעת צער ולשמוח בעתות שמחה..
חברות נמדדת ומוכיחה את עצמה כראויה אם מתקיימים בה כל או מרבית האמור מעלה.
אם יש לבחון חברות? הזמן הוא המבחן הטוב ביותר לכל חברות.. הנאמנות הקרבה הפתיחות הם שיקבעו לא מבחן כזה או אחר..אם כי איני פוסלת מבחן כזה.
הדבר שיגרום לי לוותר על חברות היא שקר או אי כנות, בגידה בחברותי, העדפת צד ג' שלילי על פניי.
יום ניפלא גם לך טאקי, אחלה סקר. אהבתי

תשובות ...

מהי חברות אמיתית?- אין לי מושג ירוק
נפגעתי פעמים אינספור...רק יודעת שעמידה במשברים או מחזקת חברות או מרסקת אותה לחלוטין.... האם חברות נמדדת?- ואם כן לפי איזה מדד? מטר? קילומטר? ואלי דווקא מדחום.. מאמינה שזה כמו באהבה "מידת האהבת נמדדת באהבה ללא מידה" האם יש צורך לבחון חברות מעת לעת?- לא! החיים בוחנים אותנו מספיק גם ככה...אז למה להןסיף קשיים! מה יגרום לך לוותר על חברות? - פגיעה חמורה בחיים האישיים...

והרי תשובותיי....../images/Emo9.gif

מהי חברות אמיתית? חברות שמושתתת על כנות, אהבה, הערכה וכמובן מה שהרוב הזכיר שגם שרע וגם שטוב החברות קיימת.. ויותר מזה חברות היא שאתה אומר עושה וכן הלאה מה שאתה רוצה שיעשו לך ובד"כ דברים טובים כמובן "ואהבת לרעך כמוך" האם חברות נמדדת? אם זו חברות אמיתית היא לא זקוקה להימדד האם יש צורך לבחון חברות מעת לעת? לפי דעתי המבחנים באים מבחוץ ואז החברות באמת נבחנת האם היא אמיתית או לא.. מה יגרום לך לוותר על חברות? כאשר הצד השני מוותר על החברות או שהחברות כבר לא אמיתית כמו שהיתה ולפעמים הדברים קורים גם בלי שנחשוב על זה... ואז הויתור במילא נעשה טאקי נחמד הסקר שלך... גרם לי לחשוב עם עצמי...נחמדדדדד

חזרתי בשלום. ויש לי צורך להתעלות

על תנאי השטח ששררו היום אי שם בהדסה. אז אענה: חברות אמיתית? זו חברות עם אישה או איש שאני אוהבת. אני לא מצפה ממנה או ממנו, אבל אוהבת וזהו. חברות נמדדת? ממש לא, כלומר אני לא מודדת מה היא או הוא עשו למעני, והייתי רוצה שגם היא או הוא לא ימדדו, אבל לא תמיד זה אפשרי, אני לא שולטת במוחם. לבחון חברות? למה? יש כל כך הרבה בחינות לעצמינו בחיים, וממילא אנחנו עסוקים בהן, אז שאנחנו נבחן חברים? וזה לא הוגן, כי חבר לא יכול להיות כל הזמן מושלם או מושלמת. חברות אמיתית? כלום. גם לא עלבון, כי עלבון הוא דבר שעשוי להתרחש אם יש חברה או חבר אמיתיים, כי מרגישים כלפיהם אהבה. ולמי שכתב שחבר וירטואלי הוא לא אמיתי, שתיים מחברותי הטובות ביותר הן חברות שהכרתי כך או אחרת דרך המחשב, ואני בהחלט אוהבת אותן מאוד, ולא חושבת שאפגע מהן.

הבהרה..

אישית לא נפגעתי מחברים וירטואלים אבל ! הסתובבתי בפורומים שכנים בימים האחרונים ומה שראיתי
רוצה להאמין בחברות וירטואלית ויש כמה כאלו לא בוחנת אותם אבל מקוה לא להתאכזב

חברות

הרבה פעמים הרהרתי על חברות מהי וזה לא שיש צורך לבחון חברות לפעמים שעת המבחן מגיעה לבד כל חברות נמשכת עד שיום אחד מגיע יום שכזה יום של שעת המבחן שצריך עזרה סימפטיה או הבנה ואז אפשר לראות מאיין זה בא ואם יש חיבוק ותמיכה אם לאו ואז אפשר לראות איך הצד השני יתנהג אם יעבור את המבחן אבל זה ממש לא בקטע של מבחן המבחן מגיע לבד כי חברות אמיתית מחבקת תומכת לא אוותר על חברות אמיתית ליאור

למעלה