סקר קטנטן ...

דורית51

New member
סקר קטנטן ...../images/Emo140.gif

סתם בא לי לשמוע מהמומחים כאן, האם מרוצים/ לא מרוצים מניתוח הטבעת. לפני כמה זמן התחלתם את התהליך ובאיזה משקל? ומה המשקל היום לאחר הניתוח? האם בדיעבד הייתם עושים זאת שוב?

היי דורית

עדיין איני נחשבת למומחית בתחום היות ועברתי ניתוח טבעת אתמול, כך שאני ממש חדשה בתחום. ציפייה ארוכה לניתוח הגיעה לסופה. שוחחרתי היום. יש לי כאבים אבל בהחלט נסבלים לעת עתה. התחלתי את התהליך עם 91 ק"ג (גובה 1.60). הצפי - להוריד את כל עודף המשקל שלי כ- 26 ק"ג. ה- BMI שלי היה גבולי אבל בגלל כולסטרול גבוה הצלחתי להסתנן לניתוח הזה. שיהיה לך בהצלחה.

אופירA

New member
מנהל
מרוצה לחלוטין

אבל זה לא חוכמה, הצליח לי. לפני שנתיים וחצי, במשקל 104 ק"ג. היום 70. בדיעבד (לאחר מעשה) לא הייתי עושה שוב ניתוח, כיוון שהוא נעשה
. אבל אם חס ושלום תתקלקל הטבעת, אין לי שאלה שאני מחליפה אותה בטבעת, כי הצליח לי ונוח לי מאוד עם הטבעת. וסתם הרהורים - מעניין מה יהיה עוד 30 שנה. האם הטבעת תחזיק? ואולי כבר לא יהיה בה צורך? בכל אופן, יש ליידע את הקרובים בקיומה ובקיום סגירה, כדי שאם נהיה במצב דמנטי/מוגבל שכלית, שידאגו שיפתחו לנו את הטבעת, אחרת לא יבינו למה אנו לא יכולים לאכול. אולי צריךלהסתובב עם פתק על הפורט?... (מצטערת, הרהורים שעלו לי היום בבית האבות... אל מול המוגבלות הרבה של האנשים שם).

היי דורית

אני מאוד מרוצה מניתוח הטבעת שעברתי. איכות החיים שלי לא נפגמה. כל יום אני לומדת משהו חדש על הטבעת ב3/2010 עברתי את הניתוח במדיקל הרצליה במשקל שיא של 111 ק"ג היום שנה + אחרי נכון להיום בבוקר 85.8 אני מרגישה מצויין והכי חשוב בריאה! בוודאי שכן.

מאוד מרוצה../images/Emo9.gif

שנתיים ושלושה חודשים אחרי שנתיים ושלושה חודשים של לידה מחדש
ועדיין - עובדת על שינוי ההרגלים, כבר דברים נכנסים למודע. הכי חשובה היא ההבנה שלא מתים אם אוכלים ארוחה אחת "גדולה" ביום ומעט השלמות במהלך היום ולא מתים מזה.... אה, כן, גם ירדתי 30 קילו במהלך השנה וחצי האחרונות, לא יורדת כבר למעלה מחצי שנה [נשארו לי עוד 7 קילו להוריד], אז מה
, מרגישה מצויין ונראית נפלא

שרה16

New member
מאוד מרוצה סוף סוף../images/Emo9.gif

ניתוח ראשון לפני 10 שנים 125 ק ,ירידה של 30 ועלייה הדרגתית של 10 קילו. ניתוח שני לפני שנה-105 קילו ירידה של 12 קילו.יעד סופי 85 קילו (שירדו במהלך השנה הקרובה.) לא ממהרת לשום תחרות יופי (ובמיוחד לא לשרותים
) ולא מבינה את הטרנד של "חנוקה עד קצות הנשמה"...
יורדת באיטיות במכוון, סגורה 7 ,אוכלת סלט ובשר ולחם. שוחה והולכת. ללא כנפיים עם קצת קיפלי סינר , בקיצור משומשת במצב טוב מרופא

קובי d1

New member
שרה כמה שאת צודקת

חוש ההומור שלך כמו שאני מכיר ,לא יורד עם הירידה במשקל ,אולי ההפך קובי

דורית51

New member
ועוד שאלה קטנה... ../images/Emo13.gif

תודה לכולם על התשובות. אבל מעניין אותי לדעת אם כל התהליך הזה עובר יחסית בקלות, או שממש קשה? אחרי הניתוח אני עדיין אשאר שמנה בראש, ומעניין אותי לדעת אם אחרי הניתוח מרגישים שובע? האם בעקבות השובע אוכלים מעט ולכן יורדים במשקל, או שעדיין נצטרך את המלחמה היומיומית הזו בכדי לרדת או בכדי לשמור על הקיים?

אופירA

New member
מנהל
הניתוח הוא בקיבה, לא בנפש

וכיוון שאיננו מכירים את מהלכי הנפש שלך, לא נוכל לדעת מה יקרה לה לאחר הניתוח. אם תישאר חשיבה שמנה בראש, או שתעברי תהליך שתשנה אותה. מה שברור, שללא שתעברי תהליך חשיבתי, החשיבה לא תשתנה מאליה, בעקבות הטבעת או ההרזיה הפיזית. לגבי שובע - גם זו שאלה. רוב האנשים (וגם אנוכי) דיווחו פה שהם מרגישים שובע עם טבעת סגורה בצורה מגבילה. עם זאת, במחקרים רפואיים נמצא שרק 30% ממנותחי הטבעת מרגישים שובע. יתכן שההבדל נובע מהבדלים בהגדרת השובע. הרעב הרגשי והרעב בעיניים לא מסתלקים עם הטבעת. אלא שסוגי רעב אלו ניתנים לשינוי ע"י תהליך חשיבתי. הטבעת יוצרת תחושת עומס בקיבה לאחר אכילה מועטת. תהליך חשיבתי יכול ללמד אותך לתרגם תחושה זו לשובע גם ברובד הרגשי, כלומר להרגיש שאת לא רוצה יותר לאכול, גם בעיניים, גם "בעצבים". לשם כך את צריכה להיפטר מההרס העצמי, כי ההרס העצמי רוצה שתרגישי רע, ולכן רוצה שתאכלי גם כשאת כבר חנוקה ועמוסה, ואז תסבלי מרפלוקס לילי ומהעונשים שהטבעת נותנת למי שאוכל שלא לפי הכללים שלה. אבל אם את רוצה להרגיש טוב, את לומדת לאלף את ההתנהגות והרצון שלך, לפי הכללים של הטבעת, ולומדת איך להימנע מהעונשים של הטבעת. האילוף הזה הרבה יותר קל מאשר עבודה על כוח הרצון בלבד, בלי עונשים ומשוב מיידי מהטבעת. אבל כדי להצליח בו, את צריכה להסכים להרגיש טוב ולאהוב את עצמך. בגלל השובע אוכלים מעט, ולכן יורדים במשקל. אבל כפי שראית, מלחמה יש לכל החיים, בגלל הנטייה להשמנה. אבל המלחמה הרבה יותר קלה כששבעים, הרבה יותר קלה כשמקבלים עונש מיידי שעוזר להגיע לאילוף. כמו כן חייבת להיות מודעות, שיש מאכלים משמינים שהטבעת אינה עוצרת גם כשהיא סגורה הרבה. במאכלים אלו יש להילחם בכוח הרצון בלבד (ובכמה פטנטים רגשיים וטכניים שאנו נותנים פה, בפורום, לפי הבעיה והשואל). עם זאת, המאבק קל יותר, כי נחסכו אנרגיות להילחם בשטחים אחרים בהם הטבעת עושה את העבודה. וכן ההרזיה נותנת הרבה מוטיבציה לעבוד ולשמור.

דר איל

New member
השמן בראש יורד לאט יותר

היום לאחר 7 ח כבר פחות אבל בהתחלה חלומות רטובים על פאסטות מוקרמות עם שמנת ופטריות ,לאפות חגיגיות,סטאקים קטנים של 500 גר',מגש פיצה לבד אוף איזה כיף שנגמלתי אוכל הוא הסם הכי נגיש והכי זול לנרקומני אוכל. כמו הנרקומנים שאומרים נגעת נסעת הוצאתי את כל אויביו מהביית אין פיתויים

כיירון

New member
דורית יקרה

אני 4 וחצי שנים אחרי הניתוח. לא רזה מקל... ועם עודפי עור. ואני מאוד מרוצה מהניתוח שעשיתי. הציל לי את החיים. אני לא יודעת מה אעשה אם אצטרך להחליף ניתוח חס וחלילה... אני מניחה שאחליף פשוט לטבעת אחרת. כי כמו שאופירה אמרה... היא טובה לי... והתרגלנו אחת לשניה... אז למה לשנות. לגבי השמנה בראש... אני מרגישה שמנה כל הזמן... גם כשכולם אומרים לי שאני לא... לי זה לא עובר בכלל... ואני לא מצליחה לעשות את הסוויץ' הזה... עדיין מחכה להצליח. עדיין מנסה ולא אפסיק לנסות להשתחרר מהמחשבות האלה.

שמחה37

New member
הסוד הוא (נראה לי)

סיגול הרגלים חדשים. אחרי הניתוח מגלים את תחושת השובע(בטבעת בסגירה הנכונה בשרוול מיד עם הווסדו) אבל אנחנו בני אדם וכאלה שבד"כ האכילה שלנו היא אכילה רגשית. החכמה היא לזהות את ה"הנפילות" ולהתמודד איתן. הניתוח וההרזיה המגיעה בעקבותיו מציפים הרבה מאוד רגשות ודברים שהיו בבפנוכו שלנו הרבה שנים. ואז חלקנו מרגישים שזה הזמן להתמודד איתם ולהציף אותם וזה חלק מהטיפול של האכילה הרגשית. מאחלת לך תהליך קל בונה טוב ומיטיב עבורך. שמחה

טלטול116

New member
גם אנ...

עברתי ניתוח טבעת בינואר 2011 ירדתי 18 ק"ג. מאוד מרוצה מהתהליך מהירידה. אוכלת הכל אבל נכון, לחם עוף בשר ירקות פירות ממש הכל חוץ מסטייק. בממש אחרי הניתוח הרגשתי שבעה כל הזמן. הים חצי שנה אחרי מודה אני שמנה בראש ולפעמים יש מלחמות.

2יהודית5

New member
רציתי לשאוול שאלה

מתי שאני צרכה לעבור ניתוח בחודש 6.7 ובאותו חודש יש שביתה מה קורה עם עושים ניתוח או נותנים תארייך אחר אני מציינת בית חוליים אסותא תל אביב רחוב הברזל רשמתי לך כי אתה קובי מנושא בסיפורים ההם תודה רבה לך קובי

שרה16

New member
הטבעת הראשונה החליקה בסבוב וגם..

הפורט התהפך
אז בגלל שעבררו 9 שנים, החליטו להחליף ולא לתקן מיקום. ההחלקה של הטבעת חלקה בגלל התנהלות לא נכונה שלי.

haya505

New member
לשרה16

מה זה התנהלות לא נכונה כי אני רק ביום חמישי פתחתי שאני אדע מימה להזהר

שרה16

New member
טוב אז ככה../images/Emo132.gif

קודם כל אני שמחה שפתחת,למרות שלא אמרת לי תודה ,כי גם אני עניתי לך ואמרתי לפתוח
(סתםםםםםםם) ושנית האם עשית בדיקות דם? כי חייבים להשלים חסרים גם בויטמינים, ולא רק בתזונה (אם יש חסך רציני). ושלישית, אכלתי הרבה והקאתי הרבה ותקופה ארוכה (3 שנים) לא הלכתי לבדוק ולהתייעץ, ואז כבר היה מאוחר כי הטבעת החליקה. צריך להיות במעקב שנתי של המנתח (או מי שמבצע שיקוף) ודיאטנית ורופא לבדוק שהצנרת התפקדת.

למעלה