סקר קטן...

סקר קטן...

הנה סקר קטן: האם הייתם מפסיקים לשמוע מוזיקאי מסוים בגלל העדפותיו הפוליטיות?

TeeAnTee

New member
אני אישית לא

לי לא אכפת מה ההעדפות הפוליטיות של האומן, אני אוהב למשל את מוקי וסאבלימינל באותה מידה... מה שמשנה זה המוזיקה שהם עושים מעבר לזה לא מעניין אותי בגרוש.

זה לדעתי המקרה של T.N

אני אישית לא הפסקתי לשמוע אותו , אבל יש מלא אנשים שלא שומעים אותו בגלל שהוא ערבי והתבטואיות פוליטיות שלו , וזה חבל כי לדעתי הוא ראפאר מצוין , כמעט כמו סאב .

crazy eliaz

New member
ממש לא...

לדוגמא אני תומך יותר במה שמוקי אומר אבל אוהב הרבה הרבה יותר את סאב

EmGee

New member
שאלה קצת מסובכת

יש הרבה מוזיקאים טובים שאני מעדיף להתעלם מהם חלק מהארץ (כמו אביב גפן ופישי שהשתמטו) וחלק מחול (כמו סטנז אוף מאן שמי שלא יודע הם אנטישמיים). שני הסוגים שכתובים לעיל פשוט מגעילים אותי ולמרות שאחרי הכל אני המפסיד העיקרי אני לא מצטער. נ.ב. תגיבו כמה שאתם רוצים רק אל תתחילו לזיין את השכל על הבעיות גב של אביב גפן

double M

New member
לא מזיינים על הבעיות גב של אביב....

בתנאי שאתה לא מזיין בשכל על הבעיות הרפואיות של סאב שבגללן הוא השתחרר מהצבא...

MooN aka asdfgh

New member
שני דברים...

א. סאב לא השתמט! נתנו לו שחרור משרות צבאי והוא התעקש לשרת. ב. אני מאד לא מסכים עם הדעות של מוקי ובעיקר עם כמ מההתבטאויות שלו... אבל אני עדיין חושב שהוא אחד המוסיקאים הכי מוכשרים בארץ הזו! המקרה של אביב גפן הוא מקרה אחר לגמרי, ואין לי כוח לפתוח עליו ויכוח. דבר אחרון, פישי השתמט?!?!?! למה?!

QuayJin

New member
אני אישית לא משנה לי אלא אם הם אנטי

שמים והם שרים על זה... שמאל וימין לא משנה לי, אני שומע מוקי וסאב באותה רמה, מעריך את טי אן בטירוף על הרמה שלו כראפר שלדעתי עולה על סאב... מת על אביב גפן למרות שאני לא מסכים עם השתמטות...

DJ$upreme

New member
באמת מעניין

אם נסתכל סביב נגלה שרבים מהקיצוניים והקולניים ביותר תרמו מעט או שלא תרמו בכלל לצבא. סתם נקודה למחשבה.

ק ר ח

New member
התחלתם?

בסופו של דבר,אלה שלא היו בצבא די מצטערים על זה ויודעים שהם הפסידו..... לי,בתכלס,לא משנה,כי עד שאני לא מכיר את האדם עצמו(ולא משנה לי אם קוראים לו אביב גפן או משה אבוטבול)אני לא יודע מה הסיבות שלו ומה היא באמת האמת

da^Lord

New member
את אייס - T למשל

לא משמיעים בעסק בגלל יציאות אנטישמיות שלו.. נדמה לי. אבל היו עוד , לא חסרים ראפרים מוסלמים שהרבה אנשים אוהבים , והם כן באים נגדנו בצורה זו או אחרת.. מה עם פאבליק אנמי? לפי השאלה שנשאלה אף אחד לא היה צריך לשמוע אותם בכלל כי הם באו נגד כולם כבר. הרבה אומנים השתמטו מהצבא בארץ, ובכלל יש גל של השתמטויות (הצבא כבר לא באופנה כמו פעם) ולמרות שזה יוצר איזשהו כתם על בן-אדם ,לא צריך לשפוט אף אחד על פי זה, כל אחד וסיבותיו האישיים,וחייו האישיים לא אמורים לעניין אף אחד אחר.

DJ$upreme

New member
למה החיים האישיים לא מענינים?

אם אנשים כמו סאב או אביב גפן בוחרים לדבר על החיים האישיים שלהם, גם בראיונות וגם בטקסטים שלהם, אז נראה לי שזה בהחלט אמור להיות רלבנטי, לא? אם למשל (סתם דוגמה פיקטיבית) יש אמן שמטיף לא להשתמש בסמים, ומתברר שהוא כן משתמש בסמים, אז זה מאוד מאוד רלבנטי.

Short Stuff

New member
הדבר הכי מעניין באומן זה החיים שלו

מה הוא עבר, ממה הוא מושפע, מה שינה אותו, ידה-ידה-ידה. אותי מעולם לא עניין כמה בנות הוא עשה, כמה סמים הוא עשה, או שהוא הכי טוב בכל דבר שהוא נוגע בו. זה לא מזיז לי בכלל. יותר מזיז לי לשמוע עליו, ממנו. לכל אחד יש את החיים האישיים שלו, ואת הבור השחור לו, השאלה היא אם האומן הוא כנה מספיק בשביל להוציא את זה החוצה, או מזוייף מספיק בשביל להחליק את זה ולעבור האלה. אביב גפן עושה את זה הרבה, עברי לידר עשה את זה, לאיגי וקסמן היו יציאות כאלו, ובכלל לדור ה"צעיר" יותר של המוזיקה הישראלית יש הרבה יותר אומץ לדבר על נושאים אישיים ולספר על עצמם. הרבה יותר משאר האמנים בארץ, בכל מקרה. הילה.

da^Lord

New member
ברור שזה ערך מוסף

כשאתה שומע אומן ובנוסף יודע עליו את כל הביוגרפיה שלו, זה מוסיף כי אתה מבין מאיפה השירים שלו באים. אבל אני, כשאני שומע שיר, קודם כל מעניין אותי השיר, הביצוע ההפקות וכו´.. אם השיר יפה, אז אני אוהב אותו. בגלל זה לא היתה לי שום בעיה עם "איזה סרט" או "ילד רחוב".. בשלב הבא אני מנסה למצוא עוד עניין בקשירת השיר לחייו של המבצע, אבל זה יכול רק להוסיף ,לא לגרוע. אני בדיעה שאומן הוא כמו סוחר שמוכר את מה שהוא עושה. וכמו שלא אכפת לי מה עבר על מוכר במכולת שמכר לי שוקו.. ככה גם בשירה, אני מעריך את התוצר הסופי בפני עצמו, ולא מעניין אותי אם המבצע הוא רב-שגל/הומו/שמאלני וכו´..

Short Stuff

New member
אצלי זה שונה... מאוד שונה.

אצלי זה הטקסט מתלווה להפקה ולביצוע, לא ההפקה והביצוע שמתלווה לטקסט. הטקסט בעיני חשוב יותר מכל מרכיב אחר שיש בשיר. ואני לא מדברת על ביוגרפיה, אלא על משהו אחר. לא מעניין אותי לדוגמא שבגיל 4 האומן האהוב עליי למד בגן הזה והזה, ושבגיל 7 הוא עשה את זה ואת זה, אני מדברת על רקע של האומן לא מבחינה ביוגרפית אלא מבחינה אישית. לא עובדות ומספרים, אלא על רגשות ומעשים, ובגלל זה אולי, לי כן הייתה בעיה עם "איזה סרט". עם "ילד רחוב" הייתה לי פחות בעיה, אבל גם זה לא אחד השירים האהובים עליי בדיסק. וקצת קשה לי להשוות בין מוכר שוקו לאומן {למרות שאת שוקו קרלו אני משווה ליצירת אומנות-הבוקר שלי לא אותו דבר בלי זה} כי מוכר במכולת לא בא "למכור" לי טקסט או סיפור חיים, וגם אם כן, לא הייתי קונה את זה ממנו, אומן כן. ברגע שהופכים את האומן ל"סוחר שמוכר את מה שהוא עושה" זה נהיה מאוד מכני, לדעתי, כי הוא לא אמור למכור את מה שהוא עושה, הוא אמור להעביר את זה האלה, ומי שמוכן להקשיב, מקשיב. אבל אולי זה רק אני. love is love שורט.

למעלה