סקר קטן

vjytugubau1

New member
סקר קטן

נעשה את זה בצורה שאני אפרסם תגובות עם האפשרויות (מוזמנים להוסיף אפשרויות) וככה נראה לאיזה תגובה יש יותר תמיכה.
אז ככה, במידה והתחלתם עם מישהי/מישהו שכנראה זה חד צדדי, מה הייתם מעדיפים:

alona 27

New member
שיגידו את האמת

זה לא יקרב אותי יותר לאהבה אם ישקרו לי, להיפך.

הנה משפט שאני מאד אוהבת ו...

משתמשת בו לרוב...(במקרים שצריך לדבר על האמת)

״לשקר אין רגליים וחרא תמיד צף״.

אין כמו לומר את האמת.
גם אם האמת כואבת,היא עדיין נשארת האמת.
לא אוהבת שקרים,חרטטנות.
אם לא הייתי הטעם של מישהו שהתחלתי איתו הייתי מעדיפה לשמוע את האמת.
אין מה לעשות,האמת נמצאת בכל מקום.אין טעם לעצום עיניים ולהבליג ממנה.

turangaleela

New member
אני עם המשפט הזה

אמנם האמת לא נעימה הרבה פעמים, אבל זה בטוח יותר נעים מההרגשה שמורחים אותי

vjytugubau1

New member
אמת, אבל..

יכול להיות שלפעמים עדיף לא לשמוע את כל האמת המרה?

turangaleela

New member
כן אוקי

יש להגיד את האמת ויש להיות מגעיל.
מן הסתם יש צורה ודרך להגיד כל דבר, וכל משהו רע אפשר להגיד בנעימות ואפשר להגיד בצורה מזעזעת.
הכל תלוי איך עושים את זה.

vjytugubau1

New member
לא זו הכוונה

לפעמים, כמה שינסו להגיד לנו את הדברים בצורה נעימה- לנו יכול להיות מאוד קשה לשמוע את הדברים האלה, ביקורת בונה זה לא משהו שתמיד נעים לשמוע גם אם היא מגיעה בצורה הכי מכובדת שיכולה להיות.

Nogood Girl

New member
תמיד כנות

אני לא אשאיר אותך בחוסר וודאות אז אל תשאיר אותי בחוסר וודאות.
אנשים צריכים לכבד אחד את השני ולהגיד את האמת בלי שקרים, משחקים, מסכות וכו'.. תכלס...

נושיfay

New member
ההנחה שלי היא כזו...

אנשים משקרים בדרך כלל כדי להימנע ממצב לא נעים ו/או להרוויח משהו מהשקר שלהם.

האמירה "אתה לא הטעם שלי" היא מאוד כללית... יכול להיות מראה, אישיות, שאיפות ועוד....

בהנחה שהסיטואציה היא שהצד השני באמת לא מתאים למה שאנחנו מחפשים > אין מה להרוויח כאן ע"י שקר.

סירוב בכל מקרה יהיה מצב לא נעים - אז למה להמציא קשרים אחרים אם האמת היא הפתרון הפשוט ביותר?

כאילו, באמת שאני לא מבינה מה יש לשקר פה, או לנסות "לייפות" או לחפש תירוצים.

vjytugubau1

New member
שוב...

אני מאוד מסכים עם הגישה הזאת...

אבל מה שאמרתי זה שבפועל המצב שונה,
שומעים יותר דברים בסגנון של יש לי מישהו/מישהי, בדיוק יצאתי ממערכת יחסים ארוכה ועוד *הרבה* סיבות מונפצות אחרות.
אני לא טוען שכל מי שאומרת משהו כזה הוא בהכרח משקר, אבל כנראה שזה לא הגיוני שזה המצב אצל כולם.

גילוי נאות,
אחת הידידות היותר טובות שלי זה מישהי שהתחלתי איתה ואמרה שאני לא הטעם שלה בבני זוג ועדיין נשארנו בקשר (לא הכרנו לפני זה), ולמרות שאיתי היא נקטה בגישה הזו היא אמרה לי שבדרך כלל היא מעדיפה "ליפות" את המציאות ובעצם לשקר על מנת לא להגיע למצב של אי-נעימות.

vjytugubau1

New member
כן ולא...

סך הכל אני מניח שיש סיטואציות שמישהו יכול להתחיל איתך ואת תסרבי לו בנימוס בטענה שהוא לא הטעם שלך והוא מאידך יהיה עלוקה בסגנון של: את סתם מפספסת ויש לך דעות קדומות, ועוד ועוד ועוד....
בסך הכל אם מישהי אומרת שיש לה חבר זה יותר מרתיע את הצד השני.

אז אני לא אומר שאני לגמרי לא מבין את הצד השני, אבל בסך הכל אני גם לא כ"כ מסכים איתו.

נושיfay

New member
המ...

התייחסתי למקרה שהייתי בדייט ואני לא מעוניינת בבחור.

אם התחילו איתי בצורה רנדומלית לחלוטין - וממשיכים "להתעלק" גם אחרי שאמרתי בפירוש שאני לא מעוניינת (ואני לא נוטה להגיד "לא" שמשתמעים לשתי פנים) הדבר הבא שאני אעשה זה לציין בפני הבחור המתעלק שמה שהוא עושה לא במקום ועלול לגרור תלונה על הטרדה.

אם בחורה מציינת שהיא איננה מעוניינת, ניסיון מנומס שני סבבה - שלישי אחרי 2 "לא" זה כבר הטרדה לשמה, וממש לא במקום.

למה מישהי - כל בחורה באשר היא צריכה להמציא שקרים על מערכות יחסים שאין לה כדי "להרתיע" אנשים?
למה "שמע אני לא מעוניינת..." זה לא מספיק "לא"?

>זו לא תקיפה אישית אליך, זה פשוט נורמות חברתיות שממש מעצבנות ומציקות לי.

למעלה