סקר קטן

ולגבייך, את..

כל אחד וסדר העדיפויות שלו.. אני אישית יודעת שהייתי מעדיפה לעבוד בשביל השכר דירה כולו ולא לחזור להורים, בעוד שלאחרים עדיף אחרת.. אז אני מניחה שאם את לוקחת את ההחלטה הזו, את יודעת מה את עושה, ושבמקרה הספציפי שלך זה הרע במיעוטו ולא האופציה השניה... אם את לא במצב שיש לך את האפשרות לבחור את הכי טוב פשוט תלכי על הכי פחות רע... ושום דבר הוא לא בלתי הפיך, מקסימום, החלטת החלטה ולא עלתה יפה? תמיד אפשר שוב לשנות... לקחת הכל באיזי ..זה הכי חשוב

נימשון

New member
אז ככה

1. אתם גרים עם ההורים\שותפים\לבד?
אני גרה מגיל 21 מחוץ לבית הורי, כיום עם שותפה. 2. מה דעתכם על בחור\ה שגרים בסביבות גיל 30-35 (ומעלה) עם ההורים?
קודם כל זה דיי עצוב שקרה משהו שהביא אותם לעשות את הבחירה הזאת שלרוב היא קשה. אם מדובר במישהו שמעולם לא יצא מבית הוריו אז סביר להניח שאני אפסול מראש מאחר ויש בכל טעם לפגם וגם אם יש לו סיבה טובה לכך, כנראה שהתיק שהוא סוחב עליו כבד מידי עבורי. אם הוא חזר בגלל בעיה תעסוקתית, מה שקורה ללא מעט אנשים במדינה שלנו אני לא אפסול מראש אבל בהחלט אברר כמה זמן הוא כבר שם ומה התוכניות שלו לעתיד. בתור אחת שעזבה מקצועה שאהבה ומאז ומעולם עבדה בשתי עבודות כדי לכלכל את עצמה ולהרשות לעצמה לגור מחוץ לבית ההורים אני מאוד נחרצת בנושא המגורים לבד. 3. האם תעדיפו לעבוד עבור משכורת נמוכה כדי לגור לבד או תעדיפו לחזור להורים?
אני אעשה כמעט הכל כדי לגור לבד (ראי תשובה מס'2) מאחר ואני רואה בחך חשיבות גדולה מאוד וככל שמתבגרים החשיבות של כך רק גוברת. 4. ניראה לכם אפשרי לחזור להורים אחרי כמה שנים לבד?איך מתמודדים?
לא, חד משמעית לא. נראה לי שזה משהו קשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי לחלוטין עבורי ולכן אני עושה ואעשה כל שביכולתי כדי לא לחזור לשם ולהמשיך לנהל את חיי באופן עצמאי לגמרי. עבודה קשה וכמה עבודות מעולם לא הפחידו אותי, תלותיות כספית בהורים ואי יכולת לקיים את עצמי הפחידה מאז ומעולם.

גלית35

New member
אני../images/Emo20.gif

1. אתם גרים עם ההורים\שותפים\לבד?
גרה לבד צמוד להורים 2. מה דעתכם על בחור\ה שגרים בסביבות גיל 30-35 (ומעלה) עם ההורים?
הכל תלוי בנסיבות 3. האם תעדיפו לעבוד עבור משכורת נמוכה כדי לגור לבד או תעדיפו לחזור להורים?
אצלי זו האופציה שהיתה אני לא משלמת כאן שכר דירה ויש לי את כל הפרטיות 4. ניראה לכם אפשרי לחזור להורים אחרי כמה שנים לבד?איך מתמודדים?
אז אחרי שגרתי כמה שנים לבד ולא צמוד היה משברון קטן כי למרות הכל המרפסות משותפות,דלת מול דלת.... אחרי שיחה והבהרה שאמא שלי במיוחד לא תשאל ולא תקבל דוח על כל מי שבא העסק עובד מעולה.

P u s s i c a t

New member
סורי מאמי

את לא נחשבת ל"גרה אצל ההורים" את מנקה לבד. את מבשלת לבד, את דואגת שיהיה חלב במקרר לבד ולא סומכת על אמא... ויש לך כניסה נפרדת. זה לא נקרא לגור אצל ההורים. לגור אצל ההורים -בעיני בכולופן - זה לגור איתם בתוך אותו בית, עם אותו מקרר, אותו סלון. לארח חברים בסלון שלהם, או אצלך בחדר... לאכול איתם צהרים וערב כל יום... עצמאות זה לקום בבוקר ואם את לא דאגת שיהיה חלב במקרר - אין לך קפה... עצמאות זה לחזור מיום עבודה ולדעת שאם לא דאגת לבשל יום קודם או לקנות מצרכים - אין לך מה לאכול ואת צריכה לעמוד ולבשל. בעיניי זה הבדל ענקי - ואת בעיניי לא נחשבת כמי שגרה אצל ההורים.

ועכשיו תורי

גרה לבד (ואין לי כלב או חתול...) בחור שגר בבית ההורים והוא מעל גיל 30-בעייתי. במיוחד אם מעולם לא עזב את הבית. לחזור להורים? להורים שלי יש בית גדול והם לא מציקים בכלל, ואחרי שנפרדתי מהאקס חזרתי לגור אצלם, עד שמצאתי לי דירה. אבל...בעקרון אעשה הכל כדי לא לחזור לשם, אני חושבת שזה לא מתאים בגילי לגור אצל ההורים.

yuval charash

New member
תשובות לסקר

1. בעברי גרתי לבד , כרגע אני גר עם עוד שני חברים-שותפים בדירה מרווחת. 2. במקרה כזה , בלי לייחס חשיבות לנסיבות, הייתי אומר שישנה בעיה עם הבחור\ה. 3. הייתי מעדיף לעבוד עבור משכורת נמוכה - חזרה להורים אינה אופציה קיימת. 4. לא, לא נראה לי שזה אפשרי. אפילו בכלא יש מוטו "אין נחיר לחופש". איך מתמודדים ? מפחיתים מעוצמת המחשבה הזו. קובעים תאריך יעד ליציאה מהם (שהרי בסופו של דבר אנו מפתחים תלות בהורים). לא חושבים על כך כל היום !!! עושים את כל המאמצים על מנת לברוח משם. יוצרים לנו פינה חמימה משלנו - בתוך המבצר הזה... לשרותך תמיד..

ק י ק ה

New member
ממממ...

1. אתם גרים עם ההורים\שותפים\לבד? לבד מגיל 19. היום עם הבת שלי כמובן הכלב והחתולה. 2. מה דעתכם על בחור\ה שגרים בסביבות גיל 30-35 (ומעלה) עם ההורים? לא בשבילי צ'טערת. מניסיון אישי מצביע על חוסר עצמאות חוסר תושיה. האנשים שהכרתי הצהירו שהם חוזרים להורים לחודש חודשיים אבל נשארו הרבה הרבה יותר, לא מרגישה נוח ללכת להורים של משו. נראה לי סביר לגור אצל ההורים עד גיל 28-30 אם אני לוקחת בחשבון טיול אחרי צבא ולימודים. 3. האם תעדיפו לעבוד עבור משכורת נמוכה כדי לגור לבד או תעדיפו לחזור להורים? היו תקופות שעבדתי בשלוש עבודות כדי להחזיק את עצמי, אין מצב שאני חוזרת לגור אצל ההורים ממליון סיבות. 4. ניראה לכם אפשרי לחזור להורים אחרי כמה שנים לבד?איך מתמודדים? אני לא רואה את עצמי חוזרת להורים במיוחד שיש איתי חבילה לא קטנה. לא חשבתי על זה ואין לי מושג איך אתנהג במידה ואצטרך להתמודד עם זה. כמו שאמא שלי אומרת "לך לא צריך לדאוג". במקרה הכי גרוע - עומדת מאחורי אחלה משפחה.

עדי2211

New member
עכשיו אני ....

אתם גרים עם ההורים\שותפים\לבד?כרגע גרה עם ההורים. מה דעתכם על בחור\ה שגרים בסביבות גיל 30-35 (ומעלה) עם ההורים? נראה לי .... לא נראה לי! בגילאים כאלו קצת בעייתי לגור עם ההורים. אבל במידה וישנם אילוצים(אבל אילוצים שבאמת מצדיקים)אז נו..בסדר...
אבל בגדול שוב,לא בעד.כל אחת\ד כבר צריך את הפרטיות שלו..למעט שוב אילוצים מוצדקים! האם תעדיפו לעבוד עבור משכורת נמוכה כדי לגור לבד או תעדיפו לחזור להורים? אני אישית אעדיף לחזור להורים...למצוא עבודה ראויה יותר,שבא אוכל לקיים את עצמי..בצורה מכובדת. ניראה לכם אפשרי לחזור להורים אחרי כמה שנים לבד? בהחלט כן איך מתמודדים? לא שהתמודדתי,כי בכל-זאת אני עדיין בבית.. אבל לדעתי:מסבירים יפה מאד,את הנסיבות לחזרתך,מציבים גבולות,ומזכירים שאת גיל 5 כבר עברת ממזמן.(ואת צריכה את הפרטיות שלך כאדם בוגר ). כמובן שזו זוכתך לשתף בחייך הפרטיים..אבל שוב תלוי במידת הקשר השרוי בינך לבין הוריך. וכמובן שזה זמני..שלא ייתרגלו..

וגם תורי!!!!.......

1. אתם גרים עם ההורים\שותפים\לבד? 2. מה דעתכם על בחור\ה שגרים בסביבות גיל 30-35 (ומעלה) עם ההורים? 3. האם תעדיפו לעבוד עבור משכורת נמוכה כדי לגור לבד או תעדיפו לחזור להורים? 4. ניראה לכם אפשרי לחזור להורים אחרי כמה שנים לבד?איך מתמודדים? תשובה 1 : אני גר לבדדדדדדד תשובה 2 : לפי דעתי בחורים שאינם גרים לבד בטווח הגילאים שציינת מדליק נורה אדומה כלפיהם תשובה 3 : לא הייתי מעדיף לגור לבד עם משכורת נמוכה .... בטוח שיהיה קושי לחיות כך! תשובה 4 : זה הולך להיות קשה וקשה מאוד אפילו לחזור להורים אחרי תקופה מסויימת שגרים לבד ! ו..... אני דיי מאמין שתצליחי להתמודד עם זה כי אוליי לא תהיה לך ברירה??!!
ובינינו איך אפשר לעזוב דבר כזה יפה....

ק י ק ה

New member
אם אתה רוצה שנראה את הבית שלך

אפשר לעשות אצלך את המפגש הבא
קשה לנו עם תמונות

ק י ק ה

New member
מה זה... ממתי גבר מסדר

ככה את המיטה שלו
אתה בטוח שאמא שלך לא מסתובבת בבית

רחלי228

New member
השקפתי

כמי שגרה עם אמי, מבחירה, לאחר שעזבתי את הבית לפני 16 שנים ומאז חזרתי רק לגיחות קצרות של שעות ספורות יכולה לומר לך שדברים צריכים להיות מאוד ברורים לשני הצדדים. במקרה שלי, ניסחנו מעין אמנה חוקית והסכמנו על הוצאות כספיות, התערבות בחיים ועוד נוזאים שהם חומרי נפץ. כבר עברו חודשיים והדבר היחידי שחסר (אבל לא מפריע) זו הפרטיו האינטימית לה זכיתי כאשר גרתי לבד , למרות שגם כאשר גרתי לבד לא זכיתי לפרטיות אינטימית מוחלטת מפני שאני גרה עם ילדי. אז המצב לא ממש השתנה. מה גם שאני זכיתי לעוד זמן פנוי מפני שעבודות הבית מתחלקות ביננו. אני יכולה לעזוב את הבית בשעות הערב המאוחרות כאשר בני בבית, בידיעה שהוא לא לבד. ונראה לי שאם ארויח שכר גבוה יותר (ואני עושה מאמצים לעשות כך) אני אפנק את עצמי עם מוצרי רווחה (כמו רכב חדש) ולא אעזוב כאן. נעים לי, נעים לצד השני והפסטורליה שורה במעוננו.

שאלות קשות :)

1. גרה לבד 2. גרתי עם הורי עד גיל 32-33 (בעיקר מנימוקי נוחות ופינוק) 3. מקפידה על השכר כדי להמשיך ולגור לבד. המחשבה עולה מדי פעם לחזור להורים, אבל יורדת בתוקף - מספיק פינוקיה. 4. היום נראה לי נורא, למרות שלדעתי יהיה לי נוח יותר לגור עם אבא שלי מאשר עם אמא שלי (לא גרושים, אבל חיים בערים שונות, עבודה...) ההתמודדות - המון סבלנות, נשיכת שפתים והתאפקות. אם אני אצטרך לחזור לגור עם אמא שלי, אני אעשה מנוי במוסד פסיכיאטרי קדום, כי האישפוז יהיה קרוב. רק מלדבר על זה נלחצתי, ואני במצב כלכלי גרוע מספיק כדי שהמחשבות האלה יעלו. אני מחפשת עבודה אחרת כבר יותר מחצי שנה, ולא מוצאת כי אני לא מתפשרת על שכר ותנאים. (סתם מאמר מוסגר)

magenta73

New member
טוב

1. גרה לבד בדירה שכורה עם כלבתי שתחייה. 2. אני ארים גבה. חופשי. במיוחד אם מדובר במשהו שלעולם לא יצא מבית ההורים. 3. כן. אני אעשה הכל רק לא לחזור לבית ההורים. (זה לא הורים אצלי, נגיד שזה יהיה אבא, כי אמא בצפון, וגם אם היא היתה במרכז, ישלמו לי אני לא אגור אצלה). 4. זה אפשרי. אני חזרתי אחרי 3 שנים, בזמנו, לפחות משנה. לגור עם אבא. זה היה קשה. אבל אז הייתי בת 25, סטודנטית. לא היו לי הרבה ברירות.יש הבדל בין גיל 20+ ל30+. ויש גם סדר עדיפויות. או ברירות מחדל. אני אישית, שוב, הייתי עושה הכל רק לא לחזור לגור עם ההורים. העצמאות שלי והדירה שלי, סדר היום שלי והחופש שלי חשובים לי יותר מכסף בבנק או עבודה במשכורת נמוכה יותר... וגלי, שמתי לב שאת לא מתפשרת על הרבה דברים... :)

למעלה