סקר קטן

svety

New member
סקר קטן ../images/Emo13.gif

מה אתם חושבים על זה שיס מביאים יותר ויותר סדרות בשידור כמעט צמוד לשידור המקורי בארה"ב? האם זה שינה את הרגלי הצפייה שלכם? האם זה שינה את הרגלי הורדת הסדרות שלכם? תחפרו בכיף שלכם

X יו יו S

New member
בטוחה שאני בדעת מיעוט

מכוון שאני צופה רק בטלויזיה אני מעדיפה שיהיה פער בין שידור בחו"ל לשידור בארץ מאשר פער בין הפרקים בעיקר בסדרות גם עב"ן בגלי זה פחות מפריע לי

is00

New member
זה תלוי איזה סדרות...

1. את הסדרות של הרשתות הגדולות שמתחילות עונות בעונת הסתיו(ABC,CBS, FOX,NBC וגם- CW,), לדעתי לא צריך להביא בשידור צמוד לשידור המקורי שלהן, בגלל הפגרה שלהן באמצע לחודשיים-שלושה בארה"ב. זה סתם כאב ראש מיותר, בעיקר כשלרוב הסדרות שלא מבוטלות באמצע יוצאות לפגרה עם Cliff Hunger. לא מספיק הסיומים האלה בסוף כל עונה, צריך לסבול את זה פעמיים?! לדעתי כל סדרה כזאת צריכה לעלות בארץ בהפרש של חודשיים-שלושה מהעלייה שלה בארה"ב, כי בסופו של דבר יווצר מצב שיהיו אולי שבוע-שבועיים(אם לא ימים אחדים) בין השידור המקורי של הפרק בארה"ב לזה של "יס". לעומת הנ"ל יש סדרות מערוצי כבלים שאין בהן את הכאב ראש הזה של הפגרה(אבל כן של סיום פתוח לעונה, לרוב) ואם יש פגרה אז זה לא יותר משבוע-שבועיים(HBO, Showtime, USA,FX ודומיהן). את הסדרות האלה כן צריך לנסות ולשדר אותן בסמוך לשידור המקורי שלהן בארה"ב(דקסטר, הפמליה, דם אמיתי, משחקי הכס וכדו'. אפילו סדרות כמו "צווארון לבן" ו"מקלט באפלה" וכו'). לגבי הרגלי ההורדה שלי... אני אף פעם לא הורדתי הרבה סדרות לצפייה, בעיקר לא את אלה של "יס". תמיד היתה לי סבלנות להמתין לעלייה שלהן בארץ. למרות שלא פעם הפגרות הארוכות בין עונה לעונה ב"יס" (שלפעמים הגיעו לעד יותר משנה), בהחלט גרמו לי לשקול ברצינות לצפות בהן באינטרנט או להוריד אותן). כיום יש בערך 3-4 סדרות שאני צופה בהן אונליין. סדרות שלא נקנו לשידור בארץ או לא משודרות ב"יס".

אני חושבת שעדיף שיחכו קצת ולא ישדרו צמוד

לשידור בארה"ב משתי סיבות: 1) נוכל לראות את כל הסדרה בלי הפסקה בגלל הפגרה 2) יעלה יותר זול ואז יוכלו לקנות עוד סדרה או שתיים לא שינה במיוחד את הרגלי הצפייה. גם ככה לא מורידה מהאינטרנט ולא רואה בצפיה ישירה. בשל מחסור בזמן אז חייבת להקליט במקס סדרות שנראות לי, או סדרות שיודעת מראש שאוהבת ואז בזמן פנוי רואה מרתון בשביל לפנות מקום

assafTV

New member
אין הבדל במחיר

משלמים על הסדרה, לא על פי כמה זמן עבר מהשידור בארה"ב.

is00

New member
אתה בטח מתכוון לסדרות שלא בוטלו...

או סדרות שהיו(הן) הצלחה, כי קשה לי להאמין שלסדרה עם רייטינג נמוך בחו"ל או כזאת שבוטלה במהלך העונה הראשונה שלה ייבקשו אותם סכומי כסף כמו על סדרות מצליחות(יחסית).

WatchMeWatchYou

New member
אני דווקא בעד שידור קרוב לזה שבארה"ב

בעיקר בגלל חשיפה לספויילרים. יש לי הרבה חברים בחו"ל, ואיכשהוא אני תמיד מגלה דברים שלא הייתי אמורה כשהשידור בארץ רחוק מזה שבארה"ב. לגבי הורדות, את רוב הסדרות של יס אני צופה בקצב של יס. למעט סדרות בודדות ששודרו הרבה אחרי השידור בארה"ב (כמו OTH למשל), אותן אני מורידה. אני מניחה שאם היו משדרים את הסדרה כמו שהם משדרים True Blood עכשיו, לא הייתי מורידה.

svety

New member
אני דווקא ממש אוהבת את זה.

נהגתי להוריד לא מעט סדרות בעברי, גם כאלו שיס משדרים/שידרו, כי לא רציתי לחכות להן כמה חודשים. בשנתיים האחרונות הפסקתי, גם מטעמי עצלנות אבל גם כי יס התחילו לשפר את הקצב שלהם... אין לי בעיה עם הפגרה באמצע העונה, כן יש לי בעיה עם לחכות הרבה זמן.

LeRanch

New member
זה דבר מצוין

הייתי מעדיף יותר שזה יקרה עם סדרות ריאליטי שבדרך כלל משודרות ברצף והבעיה איתן זה הספוילרים שמציפים את הרשת.. גם עם סדרות כבלים זה אחלה אבל חבל שמביאים רק את הסדרות המדוברות ולא כאלה שפחות מדוברות.. בסדרות הברודקאסט אני מעדיף פער כדי שלא תהיה פגרה גם בארץ אבל זה נחמד בכל מקרה..

nathaliesh

New member
יש סדרות שיס מתעללת בהן

כמו ד"ר הו, הדוגמא המובהקת לדעתי. או טורצ'ווד. עם כל הכבוד אני לא אמתין ליס כמעט שנה בשביל עונה חדשה של הדוקטור. לכן, ברור שאני אצפה בסדרות האלה בצורה אחרת. לגבי השידור המקורי הצמוד- זה מאוד נוח ומאפשר המנעות כמעט מוחלטת מספויילרים.

is00

New member
"יס" תמיד התעללו בסדרות בריטיות.

זה באמת לא צריך להפתיע אף אחד שלוקח להם כל כך הרבה זמן להביא עונות חדשות של סדרות בריטיות(במקרה זה ד"ר הו וטורצ'ווד). זה תמיד היה ככה אצלם ובכל מקום אחר ששידר סדרות בריטיות.

nathaliesh

New member
שאלתי את אסף כמה פעמים והוא התעלם

אני מניחה שיש לזה איזו סיבה טכנית ולא שיס נלהבים לאבד צופים בפועל שכבר ראו את הסדרה בדרכים אחרות, במיוחד בתכניות כמו הו שיש להן קהל הארדקור שאין סיכוי שימתין להן (מספיק להכנס לפורום היעודי בתפוז בשביל להבין את זה). רק חבל שהוא לא עונה כי היה מעניין להבין את הסיבה

assafTV

New member
אני לא תמיד כאן

אני לא תמיד רואה את כל התגובות ואני גם לא תמיד יכול להסביר את כל הסיבות ל"למה?" בגדול מאד מאד גדול - רכישת סדרה זה תהליך מאד ארוך. ויש מקרים שבהם מו"מ על רכישת/חידוש זכויות לעונה/סדרה מתארך ומתעכב משלל סיבות.

nathaliesh

New member
הכל ברור ומובן ../images/Emo13.gif

אין לי טענות כלפיך או כלפיי יס. כאמור מבחינתי אם אתם לא מביאים, אני אמצא דרכים אחרות אם זה ממש חשוב לי. הנקודה היא שיש תחושה שזה קורה דווקא עם הסדרות הבריטיות ותהינו למה.

למעלה