סקר פסח הגדול

פוליlcנה

New member
סקר פסח הגדול

משהו קליל, כי באופן אישי אני בנקודה בחיים שדורשת הסחת דעת לדברים קלילים... מתחילים?
חמץ או כשר?
מצה עם שוקולד או בלי?
איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר?
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל?
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו?
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר?
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח?
קוראים את ההגדה עד הסוף?
חכם,
רשע,
תם ו
שאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות?
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית-
איפה אתן בסדר???

neta2

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo157.gif../images/Emo162.gif../images/Emo161.gif../images/Emo155.gif

חמץ או כשר? גם וגם
מצה עם שוקולד או בלי? לא אוהבת מצה ולא ממש אוכלת שוקולד למריחה אז אני מניחה שזה לא רלבנטי אלי. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? מרק עם קיינדלעך, מצבריי איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? גפילטעפיש - אבל לא רק בפסח. אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? הרבה: מסך פלזמה, מסאז' מפנק, תלושים לחנות ספרים, משקפי שמש חדשים ועוד. איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? לא מתה על שירי החג למיניהם אך אם צריך לבחור אז "תפרו לי מכנסים עם כיסים.. " לא זוכרת את שם השיר. אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא, העוזרת החדשה שבאה מחר לראשונה מנקה את הבית. קוראים את ההגדה עד הסוף? תלוי באיזה צד עושים
אצלנו עד האוכל ואחרי האוכל רק את השירים. בצד שלו רק עד האוכל. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? אפפ'עם לא הרשע. כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? לא רשע ולא ששאינו יודע לשאול, אני בהחלט יודעת לשאול!! ואיני חושבת שאני רעה. אבל זה נקבע לא לפי האפיון.. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? צ'רלי צ'פלין - מתה שהוא יבוא!! וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל אמא שלי. גם אחי ומשפחתו ואבא שלי. שיהיה לכם חג שמח.

IcNיה

New member
../images/Emo162.gifהנה שלי:

חמץ או כשר? לא אוכלת כל מה שקשור ללחם/קמח, אבל זה הכל.
מצה עם שוקולד או בלי? בלי.
איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? עוגיות בוטנים בעיקר, אבל מאוד אוהבת אוכל של פסח באופן כללי.
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? מצה רטובה. בלעעעעעעעכס.
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? תיק לימודים מושלם (לא מוצאת, גם בלי הגבלות תקציב)
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? "מה נשתנה" (הבונבוניירה מזמרת את זה בימים אחרונים, ואני מתעלפת מעונג)
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? כדאי, לא?
קוראים את ההגדה עד הסוף? לא קוראים הגדה, כי לא מנהלים סדר דתי.
חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? "חכם".
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) סבא וסבתא שלי ז"ל (אמרת דמות אחת, אבל מבחינתי הם אכן מקשה אחת). הייתי מאוד רוצה שייראו את המשפחה הקטנה שלי, ואני מתגעגעת אליהם מאוד.
וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? בביתי שלי, מארחת, כמו בכל חג אחר.

נטעטע

New member
מה אני ראשונה?

חמץ או כשר?
חמץ מצה עם שוקולד או בלי?
בלי, עם מיונז או חמאה איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר?
גפילטע פיש של אמא שלי איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל?
אוכל לא מעורר אצלי גועל (ורואים את זה) לא אוכלת חזרת אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו?
בנאלי אבל, בריאות לכל האהובים איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר?
איך יודעים שבא אביב, מבחינתי המשמעות של חג האביב היא החזקה ביותר. אתם מנקים את הבית לכבוד פסח?
לא קוראים את ההגדה עד הסוף?
לא, קוראים קטעים נבחרים מלווים בשירים חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות?
אולי חכם
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..)
נראה לי שאבא שלי, לשיחת מבוגרים. וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר???
אצל אמא שלי.

tovim

New member
עונה

חמץ או כשר? בטח כשר. מצה עם שוקולד או בלי? לא אוהבת מצות. אם כבר, עם אבוקדו ולא שוקולד. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? המרק של סבתא שלי עם הקניידלך והאטריות של פסח. איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? הדג המטוגן של חמותי. אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? בייביסיטר מקצועית ליומיים. איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? משה בתיבה בגרסה הנוגה מהגן. אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? ועוד איך. קוראים את ההגדה עד הסוף? תלוי במצב הניג'וז של הילדים. בד"כ בשנים האחרונות כבר לא מגיעה לסוף. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? חכם אבל גם תם. אני נאיבית משהו. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) אלבוס דמבלדור. במילא הם נראים לי דומים. וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? לשמחתי השנה אצל הורי.

Nona a

New member
../images/Emo155.gif

- כשר לפסח ... - בלי (מטעמי קלוריות ...) - מאכל : קניידלעך - מאכל דוחה : רגל קרושה זה נחשב של פסח ? - מתנה : ספר - שיר : שמחה רבה ולאחרונה אני ובתי כל הזמן שרות "איך יודעים שבא אביב ...." - אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא באופן מיוחד - קוראים את ההגדה עד הסוף? כן - לא רשע\תם\שאינו יודע ... אז נשאר חכם ... - עם אליהו הנביא : לא עולה לי בראש כרגע - איפה: אצל הורי, עם משפחת בעלי ועם משפחת גיסי ... חג שמח

זה הולך להיות קל במיוחד

כשר לא אוהבת מצות לא אוהבת את מאכלי הפסח, חוץ מחרוסת
אם אמצא את האפיקומן אבקש...מכונית "ליצן קטן שלי" זה של פסח?...הממממ....ו"באנו חושך לגרש"?.....פדיחה, לא עולה לי שיר של פסח בראש קוראים את ההגדה עד הסוף מכל הדמויות אני ה"רשע"
כמובן שהייתי מזמינה את הסבים שלי... אבל בשנה שעברה אחי היה באמריקה ומאד רצינו שהוא יהיה איתנו בליל הסדר. השנה הוא איתנו, וזה לא פחות חשוב. עורכים את הסדר אצל ההורים שלי, כמו בכל שנה.

אז עכשו אני

חמץ או כשר
חמץ
מצה עם שוקולד או בלי
שוקולד בלי מצה
איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר
גפילטע פיש
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן
חרוסת
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו
בריאות ואושר לאהובי
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר
פנה הגשם (שיר אביב) ודומם שטה
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח
לא משהו מיוחד
קוראים את ההגדה עד הסוף
לא, רק קטעים נבחרים ושירים
חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן
לפעמים החכם ולפעמים התם, אבל לא הרשע
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר
אבא שלי
איפה אתן בסדר
שאלה טובה, זה עוד לא סגור עד הסוף...

אמיתמי

New member
עונה ../images/Emo13.gif

חמץ או כשר? כשר, אבל אוכלת קטניות מאז נישואי לבן עדה אחרת, וזה מרגיש קצת מושחת
מצה עם שוקולד או בלי? רצוי עם , אבל גם עם גבינה זה מצוין. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? חרוסת של אמא שלי והרבה, אבל אין לי החג
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? אני לא אוהבת חמיצה. יודעות מה זה? מיץ של סלק עם ביצה לא מבושלת
, אצלנו קוראים לזה גם בורשט. אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו?
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? אביר הוא יבנה ביתו בקרוב (סוף סוף ההגדה), במיוחד כששרים אותו אנשים שיכורים. מאוד מצחיק. וגם אחד מי יודע כששרים אותו כל בית מישהו אחר וכשזה הרבה אנשים. תמיד מצחיק שיש מישהו, בדרך כלל מישהי מבוגרת שתמיד שוכחת שמגיע התור שלה
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? כן, לאט ובטוח. קוראים את ההגדה עד הסוף? עד הסוף עם התוספות. התוספות הן הכי שוות. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? לשאול אני יודעת... חכמה או תמה, תלוי מי שואלים. טוב חכמה, מה למה להצטנע
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) טוב, לא רוצה לחזור על עצמי יותר מדי. את יודעת. וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל חמותי.

אמיתמי

New member
אה ולגבי אליהו הנביא

חוץ מזה שאת יודעת
אז גם את דוד שלי, שהיה עורך את הסדרים המשפחתיים באופן מושלם, ונפטר בערב פסח ממש.

פוליlcנה

New member
כן יודעת ../images/Emo24.gif

ואחרי ששלחתי חשבתי שגם אני הייתי שמחה לראות עוד מישהו את אבא שלי (שיבדל לחיים ארוכים) שוב איתנו כל המשפחה ביחד. אה ועוד משהו מגעי שאכלים- צימעס. הגזר המתוק. אחרי 2 כפיות אני חוטפת בחילה.

yaelia

New member
ממתי שמים ביצה לא מבושלת

בבורשט? לא אצלנו. דווקא הילדים מאוד אוהבים משום מה את החמצמצות הסגולה הזאת, אני לא משתגעת על סלק באופן כללי.

IcNיה

New member
תסלחי לי מאוד,מותק

אי אפשר להאשים אותי בחיבה יתרה (או בחיבה כלשהי, למען האמת) לסלק ותוצריו, אבל למיץ סלק עם ביצה לא מבושלת (אלוהים ישמור, מה זה הדבר הזה???
) אין שום דבר במשותף עם חמיצה, ובטח ובטח לא עם בורשט (אני מכינה בורשט אלוהי לגמרי, בלי לטעום, כמובן, אבל העדויות בשטח מדברות בעד עצמן).

אמיתמי

New member
חמיצה זה בורשט!

אצלנו. ואני יודעת שיש תבשיל של בשר וסלק שנקרא בורשט, אבל זה בורשט אחר. וחמיצה, בורשט , זה משקה אלים עבור ההורים שלי וחברים שלהם, אבל זו העדה שהמציאה עוד כמה מאכלי תאווה מדהימים
ולגבי דברים טעימים, נראה לי שעוד לא כתבו כאן: מצה ברייט, פשטידה מטוגנת של מצה וביצה. זה טעים
אה, ועוגת מצות עם שוקולד. ו... טוב, אני הולכת לאכול משהו

IcNיה

New member
אולי חמיצה = בורשט "אצלכם"

אבל "אצלנו" (האומה שהמציאה את שני מאכלי הגורמה הנ"ל
) מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. (כמה שאמא שלי הייתה גאה בי, אילו הייתה יודעת שאני מגינה עכשיו על מאכל, שכאמור אני מכינה אותו מצוייו, אבל מסרבת לאכול ממנו מגיל 7)

נטעטע

New member
לדעתי אנחנו מאותה תפוצה

רק כמה דורות קודם, וחמיצה זה בורשט.

למעלה