סקר פורום. :)

Swicca

New member
סקר פורום. :)

בואו נתחיל סקר קטן, גלמור, או היכולת להשלות אחרים לחשוב שהם רואים משהו שבעצם אינו שם... בעד או נגד?! מאגיה כיכולת לשנות את המציאות, ובעזרתה להשפיע ולהתערב ישירות בחיי אנשים אחרים, בעד או נגד?!?! ואני כמובן אתחיל את כל העניין.
אני בעד "אשליות" כי לעיתים צריך, אבל אני נגד לבזבז אנרגיה על אשליות שאין צורך בהן, למשל כאלו שפשוט יגרמו לאנשים להחמיא לי על משהו שלא באמת יש לי וכאלו. או קיי, זה שיש לי מאגיה, לדעתי לפחות, אומר שאני יכול לשנות את המציאות שלי לטובתי, זה לא אומר שאני אעשה זאת בשביל אנשים אחרים, כי אז בעצם אני מונע מהם את היכולת ללמוד איך לפתור בעיה זו או אחרת בעצמם ועושה זאת בשבילם. :-\ כאן אני עומד, פלוס מינוס. מה דעתכם?

RainBird

New member
אני אומר: אין אמיתות מוחלטות, הכל לפי הסיטואציה. ישנה סיטואציה שבה לא אשתמש בגלמור, וישנה שיש. ישנה סיטואציה שלא אשנה דבר לאנשים אחרים, וישנה שיש. הכל תלוי במצב וברגשות שלי לנושא.

Diableror

New member
בעד או נגד../images/Emo35.gif

זה כ"כ פאסה
סתם. אני בעד שמכשף יעשה מה שנראה לו לנכון.אם אני רוצה להקל על מישהו,אני אקל עליו-השיקול של "לתת לו ללמוד לבד" אף פעם לא תקף,כי אתה פשוט יכול "לעזור" לו ללמוד לבד.בכלל,אם נקח בחשבון את כל השיקולים האפשריים,נחטוף כאב ראש חזק מדי,כזה שימנע ממך לבצע גם את הטקס הפשוט ביותר. ליותר מדי מכשפים יש "תסביך אלוהים",וזה ממש נראה לי מיותר. Diableror

Swicca

New member
או זה...

או שכמו שאמרת, פשוט יותר לחשוב על עצמך מאשר על אחרים. :)

RainBird

New member
לא אמרתי שום דבר כזה. אמרתי "רצון המכשפה הוא חוק." רצון המכשפה לאו דווקא מתקשר לצורכי המכשפה. הוא יכול להיות מקושר ישירות לצורכי אנשים אחרים וחייהם.

Swicca

New member
כן..

אבל רצון המכשפה הוא לא הרצון של אילו שהיא משפיע עליהם. רצון המכשפה ולא משנה אם הוא פועל לטובת אחרים הוא עדיין רצון המכשפה בלבד. זה לא משנה אם מישהו רוצה משהו ואתה משיג את זה בשבילו, בגלל שאתה משתמש בכלים שהם חדשים לו, או זרים לו לגמרי, הוא לא יבין כלום מהתהליך או ילמד ממנו איך לתקן בעיות כאלו בעצמו בעתיד. וזו דעתי כמובן בלבד.

Swicca

New member
אני מבין

שאני לא מסכים איתו, אבל מנסה להבין את נקודת המבט שלו במקום לשלול אותה.
זה בסדר?!

RainBird

New member
ברור שזה בסדר, אני רק תמה אם אתה מבין למה הוא מדבר על תסביך אלוהות זה הכל. כי אם לא אשמח להסביר.

Swicca

New member
למשל..

זו הסיבה שלא הסכמתי כאן איתכם למשל, כי המאגיה שלי יותר אישית, אני עושה בשביל שישפיע עליי או על הסביבה אבל פחות על אנשים, כמובן שאני שובר את הכלל הזה ברגע שיש "אוייב" פוטנציאלי או כשזה מקדם את הצרכים שלי בלי לפגום יותר מידי בדרך החיים של האדם השני או בגוף האנרגטי שלו. אני לא מאמין שזה שאני יכול נותנת לי הזכות לעשות כשזה לא כולל אותי.

Swicca

New member
ודווקא

בגלל שאני לא יודע עד איזו רמה זה ישפיע על האדם השני או מה אני מונע ממנו עקב זה שאני אעשה את השוני.

RainBird

New member
זה לא למה. להפך, ביטול אגו הוא לא חלק מלמידה של האמנות המאגית. זה משהו מאוד ניו אייג'י ומיסטי שקשור בבודהיזם ולאו דווקא יש לו מקום במסורות מאגיות מערביות. (כמו מושג הקרמה למשל, אבל לא נפתח את קופסאת השרצים הזאת). תחשוב על זה ככה: או שיש גורל קבוע מראש שאי אפשר לשנות, או שאין. זו הנחה. אם יש גורל מראש שאי אפשר לשנות, כל לחש קטן שלך באמת לא ישנה שום דבר בחיים של אנשים אחרים. ואם אין, אז לפעול תחת מודעות וחיזוי עתידות כדי להביא אותם לדרך הנכונה זו ממש דרך מוצלחת לעזור להם, אתה לא חושב? ומכיוון שהעולם והחיים מגוונים, לפסול שיטות על הסף מבלי לנסות לראות לאילו מצבים הם יתאימו זה ממש ילדותי ומטופש. (וכן, זה כולל גלמור, כישופי אהבה מהזן היותר אפלולי ואפילו קללות) ותחשוב על זה, לפעמים קללה מחנכת יכולה ללמד אדם יותר מברכה. ארדן.

T i a

New member
../images/Emo45.gif צודק

קללה בהחלט יכולה להיות הרבה יותר מחנכת לתווך הארוך. במיוחד כאשר אתה בתחילת הדרך וחושב שאתה כל יכול (תסביך אלוהים). אגב, זה אלון, פשוט לא היה לי כוח לעשות לוגין מחדש.

RainBird

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif סיפור אמיתי לחלוטין: הייתה נערה שקראו לה ג. (לא יפית) שגרה בעיר קטנה ועלובה שרובה הכירה את רובה ונשלטה על ידי מאפיה רוסית מקומית. לא מפליא אפוא שג' שהייתה לסבית נאנסה שוב ושוב על ידי בכיר באותה מאפיה מקומית. עכשיו הפאלאף המקומי יקפוץ וישאל "למה היא לא התקשרה למשטרה?!" ואני עונה שגם אם זו הייתה עיר שהחוק שלט בה, גלגלי הצדק עובדים לאט מספיק כדי שהיא תינזק בצורה חמורה עוד לפני שהתהליכים הדרושים יתקיימו. במקרה שלה סביר להניח שהיו הורגים אותה או קרוב משפחה אחר שלה. יום אחד בת זוגתה של ג', קיבלה עבודה במקום מחוץ לעיר, אבל אותו בכיר במאפיה המקומית לא היה מוכן לשחרר את ג'. ג' פנתה אלי ואני הטלתי כישוף שיגרום לו להיות אימפוטנט עד שהוא ישחרר אותה. כעבור שבוע, ג' וזוגתה עברו לשכונה נחמדה בעיר אחרת, והיום יש להם ילדה מקסימה. ג' מטופלת על ידי פסיכולוג ומנסה להשתחרר מהשנים והטראומות שהיא עברה. כאן קללה טובה עזרה להביא סוף טוב. קדימה אלון, תורך.

למעלה