סקר פורום

סקר פורום

(הדברים הבאים נכתבו בלשון זכר סתם כי התעצלתי, אבל ראו אותם מופנים לכולכן באותה המידה, בבקשה)

אז אחרי נצח של התחבטויות והתלבטויות עם עצמי ועם אחרים, ולאור הנמנמת הארוכה פה בפורום, החלטתי לנסות להעיר את הישנים מתרדמתם, ולהבין למה, בעצם, כל כך מנומנם פה.
כלומר, זה פורום של תת"כיות ופיברואיות, אני מודעת לזה שאנשים פה עייפים על בסיס קבוע. אבל יחד עם זאת, יש ירידה באופן כללי במספר התגובות כאן, ובכלל במספר הגולשים והגולשות, וחשוב לי לדעת למה.

אני מניחה שאפשר לשאול שאלה פתוחה ולנסות לברר אם הפורום הזה עונה על כל הצרכים שלכם, אם יש משהו שהייתם משנים או עושים אחרת, ואם יש משהו שחשוב לכם שלא נמצא כאן (או כל דבר אחר שרציתם לומר וטרם נשאל).

או לעשות את זה בצורת שאלון:
  • כמה זמן אתם בפורום? האם אתם מגדירים את עצמכם "משתמשים כבדים" או שאתם מגיעים אחת ל- לראות מה קורה?
  • האם מעניין אתכם מה שקורה בפורום? האם הדיונים שעולים מסקרנים אתכם?
  • האם אתם נוטים לענות לגולשים חדשים? האם זה משעמם אתכם או מפרה אתכם?
  • האם יש נושאים שעולים בפורום שמעניינים אתכם יותר מנושאים אחרים? האם, לעומת זאת, חסרים לכם נושאים שונים בפורום?
  • האם אתם רואים בפורום "בית" תומך? מקום חברתי שבו מבינים אתכם? מקום שבו אפשר לקבל תשובות לשאלות? מקום שבו אפשר להכיר עוד אנשים שסובלים מאותן בעיות? כל האמור לעיל? משהו אחר?
  • האם מישהו מכם חבר גם באחת מקבוצות הפייסבוק בנושא? אם כן – מה ההבדל לדעתכם בין שני המקומות (לחיוב ולשלילה)?
  • (אני מרגישה צורך לשאול את זה – לא כדי לקבל טפיחות על השכם אלא כדי לדעת באמת, ובבקשה תענו בכנות): האם אתם מרגישים שאני עושה עבודה טובה בניהול הפורום? האם הייתם עושים משהו אחרת? האם יש מישהו אחר שאתם חושבים שהיה עשוי לנהל את הפורום בצורה נכונה יותר?
  • מה לדעתכם יכול לגרום לעליה במספר המבקרים והכותבים בפורום? האם בכלל הייתם רוצים לראות עוד כותבים קבועים בפורום, או שטוב לכם המצב הנוכחי?

אני מבקשת, בכל לשון של בקשה, שתגידו באמת הכל. שלא תפחדו לפגוע (בי. לא אחת בשניה) ושתפתחו את מה שמציק לכם, אם יש כזה דבר. אני יודעת שמי שנמצא פה אוהב את המקום (אחרת כבר הייתם נוטשים..) וברור לי שהמטרה של כולנו זהה, כך שמקבלת גם הערות וגם הארות באהבה. וגם: אם למישהו נוח יותר לענות על שאלה אחת או יותר במסר - תרגישו חופשיים.

מודה מראש על שיתוף הפעולה,
כלנית

???

התעלמות בשל נמנמת פורום?
או שיש יותר מדי מה לומר ואין כוח?
או שאין בכלל מה לומר?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Sigal H

New member
קווצ'וץ' וחלוקת זמן לא נכונה

לימודים...

סליחה.
אבל אני ממשיכה להתעדכן :)

ו אולי

New member

kaktus14

New member
חברה בפורום כשנה וחצי בערך מאז פרוץ המחלה. משתמש כבד או לא

-לדעתי השאלה לא רלוונתית לפורום הזה. כי לא תמיד אנשים יכולים להשתתף אף שרוצים ועוקבים.
-מענין אותי מה קורה בפורום וכל הזמן יש נושאים חדשים ושאלות שונות. אך גם אם הם חוזרים על עצמם זה לא נורא כי רק מחדד את הנושא.
-בדרך כלל עונה למשתמשים חדשים אם השאלה נשמעת לעניין. לפעמים צינית מידי ואז הבנות מחפות עלי.
-אני רואה בפורום בית תומך ובהחלט שמחה שמצאתי אותו ויודעת שהבנות תמיד יתמכו ותמיד שם. ובגלל שאני מכירה כמה פנים מאחורי
הניקים אז גם ממש מקרב וחשוב.
-ראיתי גם פורום בפייס. לא יודעת... השאלות/הנושאים נראים לי קצת לא רציני... קצת לא של כאלו שממש חולים, למרות שיש פה ושם גם כאלה.
-אני, אין לי שום טענות לגבי ניהול הפורום במיוחד כשיש אפשרות להגניב פה ושם איזו שאלה או תמונה שלא קשורה לנושא. וכן אני מכירה עוד מנהלים
ולא כולם מבצעים את עבודתם .......
-אני לא חושבת שאפשר או צריך למשוך אנשים לפורום זה כי אנשיפ בדרך כלל בורחים מקיטורים ולא מחפשים אותם. אבל מצד שני כמו שאמרתי
לדעתי מי שלא כמונו ולא בתחום-לא צריך להמרח בפורום זה.
אוהבת את כולכן ואת הפיברומן
חשוב מאוד שאתם כאן.

11161

New member
אני קורא כאן מדיי פעם

מעניין אותי לקרוא מה מעסיק כאן אנשים ושאלות כאלו
אגב הכי מעניין אותי לקרוא את הסיכומים השבועיים שלך - כתובים מעניין ובטעם
ולגבי מה ששאלת על הניהול - אני לא מגדיר אותי כ"חבר" כאן אבל מוצא חן בעיני האופן ה"ליברלי" שבו את מאפשרת לדיונים להתנהל

יו, איש המספרים!!!!!!

איזה כיף לראות אותך. ממש מתרגשת..
ותודה, גם שאתה נכנס לפעמים, וגם שהגבת וגם - על מה שכתבת.
&nbsp
ומותר לומר שבעיניי אתה כן מוגדר כ"חבר"?
&nbsp
אתה מוזמן לכתוב עוד, מדי פעם..

מבסרט

New member

שאלון:
כמה זמן אתם בפורום?
המון זמן כבר לא זוכרת מתי התחלתי.
האם אתם מגדירים את עצמכם "משתמשים כבדים" או שאתם מגיעים אחת ל- לראות מה קורה?
אמנם כותבת לעיתים רחוקות, אבל נכנסת ממוצע של פעם ביום, וקוראת כמעט כל משפט.
האם מעניין אתכם מה שקורה בפורום? האם הדיונים שעולים מסקרנים אתכם?
הרוב מעניין אותי, וחלק מהדיונים מעניינים מאוד, מאוד.
האם אתם נוטים לענות לגולשים חדשים? האם זה משעמם אתכם או מפרה אתכם?
לצערי, כמעט ואינני עונה, בעיקר משום שיש פה אחרות טובות ממני שעושות את המלאכה, אם אני מרגישה שיש מידע חשוב שאני יכולה לחלוק, אני משתדלת לעשות זאת.
האם יש נושאים שעולים בפורום שמעניינים אתכם יותר מנושאים אחרים? האם, לעומת זאת, חסרים לכם נושאים שונים בפורום?
ברור שלא כל הנושאים מעניינים באותה מידה, ואם חסרים נושאים בעיני, לא אהסס להעלותם. (אבל אתעצל
)
האם אתם רואים בפורום "בית" תומך? מקום חברתי שבו מבינים אתכם? מקום שבו אפשר לקבל תשובות לשאלות? מקום שבו אפשר להכיר עוד אנשים שסובלים מאותן בעיות? כל האמור לעיל? משהו אחר?
לגמרי וממש אני מקבלת תמיכה מהפורום, אפילו שאינני כותבת כמעט, ובעבר נעזרתי בו בלי סוף, בלעדיו הייתי היום הרחק מאחור, בהמון מובנים!
האם מישהו מכם חבר גם באחת מקבוצות הפייסבוק בנושא? אם כן – מה ההבדל לדעתכם בין שני המקומות (לחיוב ולשלילה)?
(אני מרגישה צורך לשאול את זה – לא כדי לקבל טפיחות על השכם אלא כדי לדעת באמת, ובבקשה תענו בכנות): האם אתם מרגישים שאני עושה עבודה טובה בניהול הפורום? האם הייתם עושים משהו אחרת? האם יש מישהו אחר שאתם חושבים שהיה עשוי לנהל את הפורום בצורה נכונה יותר?

אני חושבת שאת עושה עבודה נפלאה ממש! ואינני אומרת זאת בתור מחמאה אלא כעובדה.
את מעניקה יחס אישי לכל חבר, חדש כישן, את עונה ברהיטות ובמקצועיות. ובכלל. הניסוח שלך הוא מדויק ואף מעניין ביותר.
מה לדעתכם יכול לגרום לעליה במספר המבקרים והכותבים בפורום? האם בכלל הייתם רוצים לראות עוד כותבים קבועים בפורום, או שטוב לכם המצב הנוכחי?
אשמח אם הפורום יהיה פעיל יותר, אבל קשה לי לחשוב על משהו שיגרום לכך, מטבע הדברים אנשים פונים כשקשה להם, או כשהם מבקשים תשובות, ואלה מתמעטים עם הזמן.
אלה שנשארים כדי לענות ולתמוך באחרים, הם בבחינת מתנדבים, אני מעריצה אותם, אבל אין הרבה כמותם.

בכל מקרה, אני אוהבת את המקום הזה, ומקווה שיהיה פתוח ומקבל עוד שנים רבות.

ריפנזל

New member
סכמ״פ?

- כאן מאז 2006/7, סבתא ממש!
&nbsp
- יש תקופות ששורצת כאן קשות ותקופות שמציצה פה ושם, זה גלי
כמו המחלה. ותלוי במה שקורה בחיים שלי באותו זמן.
&nbsp
- המון שנים עניתי בלי סוף לחדשים, היום לא תמיד יש לי חשק, אבל פה ושם עונה.
&nbsp
- יש דיונים מעניינים, אבל בעבר היו יותר... גם פשוט היינו יותר, אז מעצם העניין.
&nbsp
- מאוד אוהבת את הקשקשת שטויות שמתפתחת מפעם לפעם, הכי עושה לי הרגשה של בית שאפשר להתגלגל ביחד מצחוק ולהבין אחת את שטויות השניה.
&nbsp
- מאוד אוהבת את הפינה הלשונית והמשפט ומרפי, ואת סעיף ״אחיינים של כלנית״. הייתי שמחה אם מישהו חדש יותר היה לוקח ממני את הסכמ״ש, די התנדבתי כי אף אחד לא רצה ונראה לי שזה יכול להיות טוב לרענן. גם כל פינה חדשה תתקבל בשמחה, אין לי רעיונות כרגע אבל יכולה לחשוב.
&nbsp
- אולי יהיה נחמד לעשות שאלון היכרות מצחיק כזה כמו שאנחנו עושים פה ושם, לעודד את החדשים לספר ולהיפתח לקשקשת.
&nbsp
- אני לא חברה בקבוצת פייסבוק פיברואית, אבל הפייסבוק על קבוצותיו השונות בהחלט גובה מחיר מהפורום, לאו דווקא בנושא המחלה, בכלל כרשת חברתית. לא בטוחה אם זה יעבוד טוב, קבוצה כזו בפייס.
אני חושבת שזה הגורם העיקרי לנמנום הפורום, לדעתי את מנהלת מאוד נעימה. אולי באמת כדאי ליזום יותר.. לא יודעת מה בדיוק, דיונים, סקרים, שאלונים, אירוחים, מפגש...?
&nbsp
- ו-וועדת הקבלה עם השוקו והפופים ובקשה לסיפור חייבת לחזור לפעול!

לשרשור היכרות של חברי הפורום, אולי גם הסמויים ייחשפו

וגם מצטרפת לבקשה לחזרתה של קבלת האורחים הבדואית
:), עם הכיבוד והפופים והערסלים הוירטואלים.

כתבו פה דברים שאני מזדהה איתם. ייקח לי זמן למצוא את המילים. ממש מילים ולא שטף אסוציאטיבי חסר שליטה, לענות על הסקר החשוב הזה.

אני כמו ריפ גם אוהבת את רוח השטות והדיונים שהם לאו דווקא קשורים. וזו שאלה לאחרים עד כמה הם אוהבים / מפריע להם ברצף הדיונים?
כשנכנסתי לפורום בהתחלה עם שאלות הרות גורל מבחינתי היה לי קשה השיחות פנים פורומיות האלה והדיונים הלא קשורים, אבל עם הזמן הם החלק החביב עלי במיוחד

שאלות המשך ועוד כמה דברים קטנים..

אז קודם כל, המון תודה לכל מי שענתה (וענה) גם פה וגם במסרים.
קצת חיזקתם כמה דברים שחשבתי, קצת נתתם לי דברים לחשוב עליהם, ובסופו של דבר - ובעיקר מכיוון שאין לי יותר מדי לאן ללכת כרגע - נראה לי שאמשיך להישאר כאן, בינתיים.
&nbsp
חלק מכם דיברתם על אירוחים בפורום - אני לגמרי בעד אבל חסרת רעיונות לגמרי בנושא.
בבקשה בבקשה בבקשה - אם למישהי/ו יש רעיונות לגבי אירוחים, או דיונים שהייתם רוצים לקיים, או מידע שהייתם רוצים לקבל - ספרו לי ונחשוב על זה יחדיו.
איכשהו לי תמיד מרגיש שכבר דשנו בכל הנושאים ושאת כולם אפשר למצוא במאמרים, ושכיוון ששום דבר לא באמת השתנה אז אין טעם לדבר על זה שוב, ועדיף פשוט להפנות למאמרים.
אבל נשמע לי שאני בדעת מיעוט.
אז כמה דברים: אני אנסה לחשוב על רעיונות (לדיונים ולאירוחים) ואתם במקביל תרגישו חופשיים להעלות, להציע, לכתוב בעצמכם.
&nbsp
נושא שני שעלה (בעיקר במסרים) הוא עניין המפגשים:
כמו שאתם ודאי מבינים זו אחריות של כולנו, כלומר שלי כמו גם שלכם.
לי אין הרבה יותר כוח מלכן/ם ואני לא תמיד יכולה לארגן, למרות שמבחינתי כל חודש מפגש זה אחלה.
עלו פה רעיונות לקיים מפגש צפוני לאור כמות הצפוניות בפורום, ואם יהיה כזה אעשה כמיטב יכולתי להגיע (ואפילו יכולה לתת טרמפ), אבל בננות, זה חייב גם לבוא מכן. אם תמשיכו לחכות לי זה לא יקרה בהכרח.
&nbsp
ועדת קבלה - בזמנו באמת היה לי יותר כוח לכתוב אז גם הייתי ועדת קבלה. האמת, שאז גם היתה חיה.. בקיצור, אשתדל לקחת לתשומת ליבי, אבל שוב, כל אחת מכן יכולה בהחלט להוות וועדת קבלה. קבלו בזאת את הרשאתי הרשמית.
&nbsp
אז בקיצור - אחרי שהאחריות נפלה חזרה עליכן, אתן מתבקשות לספר לי אילו דיונים/ אירוחים/ עניינים חסרים לכן כאן.
ומה, חוצמזה, עוד הייתן משפרות.
&nbsp
ושוב, המון המון תודה על התשובות. שימחתן אותי המוני המונים (בעיקר כי כבר התחלתי לדאוג שאף אחד לא עונה כי זה סקר מופרך מדי).
&nbsp
אוהפתותכם!

ו אולי

New member
הצעות

לגבי אירוח בפורום אני מניחה שלוותיקות שביננו כבר קשה לחדש, וכנראה שאנחנו גם פחות מחפשות אינפורמציה.
לדעתי אפשר ורצוי לחזור על נושאים שנידונו פה בהרחבה בעבר למען המאובחנים הטריים יותר, ואולי זאת תהיה הזדמנות גם בשבילנו ללמוד משהו חדש. אפשר לפתוח מדי פעם (יש אפשרות לנעוץ באופן קבוע?) שרשור או סקר על הצעות לנושאים ולמומחים שרוצים להזמין לאירוח, ואולי אנשים שמכירים מישהו מהמומחים האלו יוכלו לקחת על עצמם לפנות אליהם.
&nbsp
אם לזרוק את הרעיונות הראשונים לאירוח שעולים לי לראש - מומחים לכאב, שינה, דיסאוטונומיה, רופא תעסוקתי, פעילות גופנית (הידרותרפיה?), התמודדות נפשית עם מחלה כרונית, תרופות פסיכיאטריות, הריון עם המחלה, ביטוח לאומי, וכמובן מומחים לפיברו/CFS. אולי לארח מומחים מחו"ל (ויו, פה את המומחית) שמציעים טיפולים שאינם מוכרים בארץ.
&nbsp
לגבי מפגשים אני מציעה לפתוח אותם גם למשתתפים חדשים וסמויים ולא רק לוותיקים, זאת נראית לי הזדמנות טובה להכיר.
&nbsp

וואו, מעתיקה לי לפתק נדבק על המסך (וגם תשובה)

כיוון שאין לי כוח לכתוב את זה פעמיים, וגם כך לקח לי זמן להצליח לכתוב את הכל..

ריפנזל

New member
כן, חבר׳ה, תהיו שותפים, תיזמו, תציעו

אפשר להעלות הצעה למפגש פורום, שחלק ממנה זה שצריך מתנדב לארגן. אני לקחתי על עצמי מפגש אחד כזה, וזה אמנם טירחה, אבל לא גדולה מדי. כלנית שלנו לא יכולה לעשת ה-כ-ל, גם היא פיברואית

&nbsp
לגבי וועדות הקבלה - כולנו שותפים, מי שפנוי ומתחשק לו ורואה שיש גולש חדש - תפנקו חופשי, זה על חשבון תפוז

למעלה