סקר: משכורות

אבל זה עם רכב....../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif

רכב זה משהו בין 3 ל-4... ומשכורת של 16000-17000 לבחור בלי תואר, נשמע לי סביר מאוד... ואפילו מעבר לזה...

annefan

New member
אני לא מבין

לבן אדם יש נסיון (לא חופף, לדבריו) של 6 שנים ב-VB, ואני מניח שזה לא שהוא גרר כפתורים כל היום. יש לו נסיון של שלוש שנים ב-++C. אם, כמו שכתבתי בהתחלה, הוא לא התעסק רק בתוכניות טפשיות, אני כמעט משוכנע הוא עשה design לפחות למודול אחד. יש לו הכרות לא רעה עם design-patterns? אם ההנחות שלי נכונות, לפחות המעסיקים שאני הייתי אצלם לא היו שמים על חוסר התואר שלו. היו איתי אנשים חסרי תואר שקיבלו יותר, וזה משכורות שעידן שאחרי פיצוץ הבועה. היום אני באמת לא יודע.

שני דברים...../images/Emo26.gif

1) שמע... אם אתה אומר שתוכניתנים ללא תואר קיבלו יותר מ-16000-17000 לחודש - אז זה נשמע לי גבוה מאוד... (אלא אם ממש יש להם התמחות בתחומים מאוד-מאוד מבוקשים ואקזוטיים) 2) "יש לו הכרות לא רעה עם design-patterns"??? מאיפה זה הגיע? משש שנות הנסיון שלו עם VB? לא היה ולו רמז בקורות-החיים שלו שהייתה לו אי-פעם נגיעה ל-design בכלל ול-DP בפרט... (ויודע מה - גם אם הוא נתקל ב-singleton וב-factory במהלך העבודה - אז?... צריך להוסיף לו למשכורת עוד 4000 שקל?...)

מה שבאמת מעניין אותי לדעת זה...

כמה annefan מרוויח בדיוק (אחרי שהוא אמר על 17000 שזה "נמוך, אפילו נמוך מאוד"...
)

annefan

New member
אין לי כל כך הרבה נסיון

אני משווה את המשכורת שלי, ללא נסיון כמו שהציג השואל, למשכורת שלו, ולא ממש מתרשם. אני גם יודע גם חברים שלי, ללא תואר מקבלים, ולא מתרשם. המשכורת יפה, הוא לא יחיה מתחת לקו העוני, וגם אני לא הייתי מתנגד לקבל כזו משכורת (
) אבל ביחס לכישורים שהוא הציג, היא נראית לי נמוכה.

אני חייב להבין... דבר במספרים...../images/Emo13.gif

אם 17000 לאותו בן-אדם נראה לך "מעט מאוד", כמה היית מצפה שתוכניתן עם נסיון כמו שלו יקבל?... זרוק מספר...

my 2nd nick

New member
רכב חברה מתומחר ב -3000 עד

3500 ש"ח ברוטו, תלוי באיזו חברה. אז משכורת של 16000 - 16500 ברוטו למתכנת מנוסה ללא תואר נשמע לי מכובד מאוד, אבל יכול להיות שאני לא מעודכן. לגבי דוגמאות מעשיות : חבר שלי - תואר ראשון במדעי המחשב, 4 שנות נסיון ב- JAVA ו-VB משתכר כ- 20 ברוטו. חבר אחר, מהנדס חומרה , בוגר אוני' ת"א, מפתח VLSI בחברה גדולה והתחיל שם כסטודנט, כרגע עם 5 שנות נסיון - 21 ברוטו + רכב + בונוסים שנתיים. אני עצמי - ר"צ תוכנה , תואר מהנדס מאוני' ת"א, 5 שנות נסיון C ואסמבלר באפליקציות RT , משתכר כ- 18.5 + רכב. שכר שלא עודכן מזה 3 שנים עקב המצב בשוק..... מקווה שעזרתי.

selalerer

New member
../images/Emo32.gifזה מתחיל להיות כמו "גרון עמוק"

ה my second nick הזה יהפוך לתעלומת הפורום.

codec

New member
../images/Emo32.gif אתם מחפשים עובדים? ../images/Emo101.gif

ותסלחו לי שהתפרצתי לקישור ככה פתאום...
תחום העבודה שלך זה בדיוק מה שאני מחפש...

שאלה באותו נושא: משכורת של סטודנט

יש לכם מושג כמה סטודנטים להנדסת תוכנה מקבלים, בהנחה שהצליחו למצוא עבודה? הכוונה היא לסטודנטים מצטיינים מהטכניון, אם זה משנה בכלל. לאיזו משכורת (לפי שעה) אפשר לצפות?

45-65...../images/Emo26.gif

רפא"ל נחשבים בתחתית הסולם (עם 45 לשעה לאחרונה שבדקתי) אינטל ו-IBM עם משהו כמו 60-65.

סייג: משכורת זה לא הכל...../images/Emo26.gif

חשוב מאוד גם מה בדיוק אתה עושה ואיזה נסיון זה נותן לך... אם תרוויח עוד 5 שקלים לשעה זה באמת נחמד (משהו כמו 500 ש"ח לחודש ואסור לזלזל בזה), אבל הרבה יותר קריטי מה בדיוק אתה עושה, איך זה יראה ברזומה ומה הנסיון שזה ייתן לך... אם אתה הולך לצייר GUI-ים ב-VB במהלך השנתיים הקרובות, ובפוקס נפלת על חברה שמשלמת לך 60 שקל לשעה על זה - זה באמת מזל גדול... אבל זה לא ממש ייתן לך הרבה... ל(עניות) דעתי, מוטב להסתפק ב-50 שקל לשעה, ולעשות דברים גם יותר מעניינים וגם שילמדו אותך וייתנו לך נסיון... הכסף ש"תפסיד" בשנתיים האלה, יתקזז בחודש-חודשיים הראשונים שתקבל משכורת מהנדס אחרי שתסיים את הלימודים...

eyalfein

New member
עוד שאלת משכורת

בקרוב יתבצעו שינויים בחברה בה אני עובד (יש כסף סוף סוף) ומגיע הזמן שבו אוכל לדרוש תנאים יותר נאותים מהמשכורת הצנועה שאני מקבל כרגע. אבל ממש אין לי מדד לגבי השווי שלי, אני פשוט מבסוט שיש לי עבודה במצב של היום. אז, כמה לדעתכם שווה מתכנת עם: תואר ראשון במדעי המחשב, VB6 - שנתיים, NET - חצי שנה, ASP, PHP ובניית אתרים (מציאת פתרונות לצוות הוובמסטרים, סקריפטים, לא עיצוב) - שנה. בנוסף: נסיון שאינו רלוונטי לחברה (JAVA שנה), בלי דרישה לרכב (רבע שעה ברגל מהבית). וכמובן כל זה לפני שמתחשבים בפרודוקטיביות שלי בפועל והתלות בי (לא כל אחד אפשר להחליף בקלות) כעובד של החברה. מה הסטנדרד למישהו עם נתונים כאלה, מה ייחשב נדיב ומה ייחשב עלבון?

DadleFish

New member
אין מספיק נתונים כדי לקבוע,

אבל בסביבות 11-12 נשמע לי סביר.

KKnDoIt

New member
לדעתי על זה שאתה גר במרחק

של 15 דקות הליכה צריך להוריד לך מהמשכורת. זה בונוס ששווה המון !

Brasilero

New member
מעוניין..

ומישהו יודע כמה הנדסאי לא מהנדס תוכנה\אלקטרוניקה מרוויח בתור התחלה לאחר שירות צבאי מלא בקורסים במקצוע במידה ויצליח להתקבל לעבודה ... ורציתי לדעת אם מישהו אולי יודע... משכורות של מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה הם בערך גם בתווכים שציינתם פה?

למעלה