סקר מקצועי..

DNile

New member
סקר מקצועי..

טוב, חברס, כבר היו פעם מלא פעמים שאנשים עשו סקרים של "מי האנשים שמאחורי הכינויים". האמת? זה לא מעניין אותי בגרוש. אני בטוח שכולכם אנשים נורא מעניינים, יש לכם חיים מרהיבים, ואתם בכלל אחלה אנשים. זה אבל נורא יבש ומשעמם.
האמת, סקר קטנטן. כמה מכם התנסו(וכשאני אומר התנסות, אני מתכוון התנסות, יענו צבירת נסיון, לא סתם השתעשעות, כלומר לפחות פרויקט אחד רציני) עם הדברים הבאים: תכנות embedded/real time, תכנות דרייברים, תכנות יישומי desktop, תכנות VB/ACCESS/שאר מחוללי ישומים למיניהם, תכנות assembly לPC, תכנות גרפיקה,תכנות לאינטרנט(לא בנית אתרים), בניית אתרים אינטראקטיביים(עם קוד צד שרת), תכנות applets וactivex לאתרים, תכנות מערכות מידע ובסיסי נתונים. פירוט מעבר לזה כמובן לא יזיק גם(למה התנסיתם בתחומים הללו, כמה זמן, באיזה תקופה בחייכם, בתשלום/באקדמיה/בצבא/בתחביב, ואם בא לכם לפרט את סוג הפרוייקטים, מה טוב). מי שחושב שיש מה להוסיף לרשימה גם מוזמן.

MotiAd

New member
צר לי לאכזב...

אבל לצערי הרב יצא לי להתעסק עם הכל. אסמבלי, C, והפלוס פלוס - פרוייקטים שכתבתי לגרפיקה, מע"ה שלי וכו ל-VESA, PCI. בזמן אמת כתבתי קודים למיקרו בקרים (לבנייה של רדיו שמנתח קלט וכל מני שטויות). גם לעצמי וגם באופן מסחרי. את פרוייקט הגמר שלי כתבתי ב-VB.NET והוא מנהל רשת מבוססת NT הוא אמור להיות מופץ ב-SF אבל אל תתפסו אותי במילה. דרייברים ללינוקס (בגלל שכמה רכיבי חומרה "נחמדים" לא רצו לעבוד). גרפיקה כמו שהזכרתי: GL, DX לכתיבת של לומדות מתמטיות ותוכנות גרפיקה כולל אנימציות. בניית אתרים לחברות ובאופן עצמי, כולל צד שרת כמובן. APPLETS סתם כי בא/משעמם/ניסיתי לראות מה זה(חחחח) ולפרוייקט גמר של חבר. ACTIVEX לאתר שבניתי ולתוכנה שלי שממשתי את אחד הפקדים בעצמי. מערכות מידע ובסיסי נתונים לגבי מערכות לשמירת נתונים על מילגות וסטודנטים. התעסקות עם ACCESS,SQL,ORACLE. זה בינתיים. חלקם בתשלום וחלקם לא (הכסף מצויין). עוד לא התגייסתי. אני לא זוכר מה עוד.

GPhoenixX

New member
כל זה ועוד לא התגייסת ?!

הספק מרשים, שלא לאמר מפחיד o.o אפשר גם ? xD אני לא התעסקתי רצינית בשום דבר מהרשימה מלבד בניית אתרים עם צד שרת ;_;

MotiAd

New member
לא אני אמור...

להתגייס כנראה במרץ שנה הבאה (היום י"ב). אלא אם כן אני מתקבל לעתודה או טייס(הלוואי). בוודאי שאפשר. בכיף עם קצת מרץ ורצון... הכל אפשרי. מניסיון.

stac

New member
ווי...משובצות....

ווי...משובצות....ווי...משובצות....ווי...משובצות.... יש קצת נסיון במערכות משובצות מחשב (אלק' ושטויות) רובוטיקה, וכו' בוצע בסיבה "אקדמית" (עלק) יש המון המון המון המון נסיון פיתוח אפלקציות צד שרת, גם בתשלום גם לא בתשלום גם מערכות מסובכות ומשחקים. זהו...וואיי אין לי שום דבר אחר? הא קצת נסיון בתכנון ובניית מערכת הפעלה וגם קצת נסיון בתכנון ובניית מהדר אבל ממש קצת כאילו טיפה בעיקרון אפשר להגיד שאין לי שום נסיון בזה. כנראה יש לי עוד כמה דברים ששחכתי אבל כרגע אני לא נזכר טוב לילה טוב לכולם! קצת נסיון

אלדד28

New member
בוא נראה...

התנסות רצינית ברמה תעשייתית - תכנות E/RT, יישומי desktop, תכנות במחולל ישומים, תכנות אסמבלי (פונקציות לדחיסת MPEG-2
), תכנות גרפיקה, תכנות לאינטרנט, תכנות מערכות מידע ובסיסי נתונים. כל השאר - כלומר, APPLET-ים ובניית אתרים אינטרקטיביים - יצא לי לעשות אבל כתחביב בלבד. תוספות? תכנות מערכת מומחה, תכנות שרת רציני (תקשורת וספציפית H323)... אלו התנסויות "אמיתיות". חוץ מזה - תכנות מודלים פיזיקליים, AI, ועוד.

בוא ננסה ../images/Emo13.gif

אבל הבעיה שלי היא עם ההגדרה שלך של "התנסות" או צבירת נסיון, שכן אני רואה בהרבה מההתנסויות שלי "השתעשעות", ובהרבה מההשתעשעויות שלי כ"צבירת נסיון".... אפילו בעבודה הנוכחית. אבל WHAT THE HECK, אני אנסה לעבור על הרשימה שציינת... כל מה שאני מפרט הוא התנסות מקצועית, אלא אם כן רשמתי אחרת. שפות תיכנות שעבדתי איתן: BASIC, PASCAL, ASSMEBLY, C, CPP, VB. כיום בעיקר C, CPP, אבל גם קצת VB ועוד שפות PROPRIETARY כמו INSTALLSCRIPT, שלמרות שמו, הוא שפת תיכנות עילית, המזכירה הכלאה בין C ל-BASIC. מה אני עושה כיום בעבודה: יישומי DESKTOP: התקנות מבוססות INSTALLSCRIPT ו-MSI, תוכנות מבוססות MFC ו-ActiveX. תיכנות במגוון רחב של שפות. יישומי SERVER: כתיבת חלקים שונים של REALTIME SERVICES ושאר תהליכי רקע העובדים עם מסדי נתונים מבוססי ODBC וכן מבצעים PATTERN MATCHING. תיכנות ב-C ו-CPP. תקשורת ואבטחת מידע: תכנות מודולי תקשורת מבוססי TCP/IP ו-SSL. תיכנות ב-C בעיקר. פיתוח בינלאומי (או בין-תרבותי, כמו שאני אוהב לקרוא לו): פיתוח והסבה של אפליקציות עם שיקולי הבדל תרבותי, כמו אפליקציות עם ממשק מרובה שפות, וכן LOCALIZED APPLICATIONS. שזה ממש נושא בפני עצמו. תיכנות ב-C, CPP. במשך 10 השנים האחרונות: גרפיקה: בעיקר כתחביב שהחל לפני שנים רבות. כיום רוב הידע שלי מתרכז סביב DIRECTX 9.0. תיכנות ב-CPP. תכנות דרייברים: באופן עצמאי, בתקופה של ה-DOS הישן והטוב: דרייברים לכרטיסי קול SOUND BLASTER, מודמים וכרטיסי מסך. בד"כ לפי SPECS. ללא מטרה מסחרית. תכנות ב-ASSEMBLY של 8086 לרוב. Embedded: לפני כמה שנים, עבור מערכות משובצות מחשב עם מעבדי 8054 של INTEL, אם אני לא טועה. מטרת המערכת היתה בתחום האבטחה (אבטחה פיסית - לא אבטחת מידע). תיכנות ב-ASSEMBLER 8054 וב-PASCAL. מחוללי יישומים: פיתוח תוכנה תחת ACCESS בחברת שיווק מוצרי תוכנה. ישנם עוד כמה דברים שאינני יכול לדבר עליהם, אבל בגדול זוהי הרשימה שאני מצליח לחשוב עליה כרגע...

yair24

Member
אני לא בטוח

אם כתבתי תוכנה לפי DATASHEET של רכיב חומרה למשל D/A A/D LCD וכו' למיקרוקונטרולר בלתי מוכר בעליל, (מטרת התוכנה היא לאפשר למיקרוקונטרולר "לדבר" עם הרכיבים הנ"ל) זה נקרא דרייבר או API? אם זה דרייבר אז כתבתי 5 דרייברים. אם API אז 5 API-ים. חוץ מזה אני עובד בתחום הEMBEDDED עשיתי קצת תוכניותת WINDOWS שמאפשרות לשלוח נותנים למיקרוקונטרולר הבלתי מוכר בעליל... התוכניות נכתבו בMFC ובVB. מידע על המערכות שכתבתי תוכנה עבורם אפשר למצוא בקישורים המצורפים למטה. ואני בונה אתרים עם צד שרת כפרילנס. יאיר

נסיוני הדל..... ../images/Emo13.gif

קטונתי לעומת האחרים, אבל מ'כפת לי לענות
: 1. יישומי דסקטופ/VB עם SQL SERVER -- בשביל פרוייקט אוניברסיטה (של אנשים אחרים
) -- חלק בתשלום, חלק לא. הייתי אומר פה גם ActiveXים, אבל זה היה עם VB, ככה שאין ממש נגיעה ב ActiveX עצמו, רק קליק פה, קליק שם בשביל לחבר דברים. זה היה בצבא (כלומר בזמן הצבא, בצבא לא עסקתי במחשבים), וקצת אחרי הצבא. 2. תכנות לאינטרנט/בניית אתרים אינטרקטיביים/APPLETים/מערכות מידע/בסיסי נתונים -- כיום, במסגרת העבודה הנוכחית -- מערכת IM לחברה אמריקאית, מבוססת JAVA עם סקריפטונים ב perl, רצה על לינוקס/סולאריס עם שרת סוקטים שלנו, tomcat בשביל סרבלטים כשצריך, קליינט חצי applet חצי dhtml/js (שעובד על כל בראוזר
), משתמשת ב mysql לדטהבייס, ומדברת עם מערכות אחרות ב HTTP. זה היום (בשנה וחצי האחרונה בערך), בתשלום.

למעלה