סקר-מי חשוב יותר...

yoka333

New member
סקר-מי חשוב יותר...

לאור בעיות העיצוב שאני נתקל בהן באתרי הנבנה(אני מתכנת ,רבעאק) שאלת השאלות להיום-מי חשוב יותר בבניית האתר-המתכנת או המעצב.?(ברור שבלי בתכנות לא היה אתר,אך אני רוצה שתחשבו מעבר לזה..). עד כמה חשוב העיצוב..? יוני

invision

New member
זו שאלה מוזרה

ברור לך שמתכנת יענה שהוא הכי חשוב ומעצב יענה שהוא הכי חשוב. ואני עונה: אין אתר בלי מתכנת ואין אתר בלי מעצב. כלומר, שניהם חשובים באותה מידה, לפחות (אבל ארז הכי חשוב
). נ.ב. עכשיו יבואו החכמים שיגידו שמתכנת יכול לבנות טבלאות ב HTML, זה לא נחשב עיצוב

genotip

New member
דביל.

מה זאת התשובה הזאת? למה לשקר לילד? תגיד לו את האמת
מעצב הרבה יותר חשוב ממתכנת מתכנת זה כמו עובד נקיון בארוע, הוא נדרש אבל לא באמת תשווה אותו לאנשים שארגנו את כל הארוע. מתכנת אמור (ויבצע אני אומר, יבצע!) לעשות את מה שהמעצב קובע לו. עובדה. אררכיה. ואתה... אתה תתפקד אצלי בICQ. תיכף ומיד

בא מפי מעצב...

בכל מקרה בחוק היבש תכנת הוא יותר הרבה יותר חשוב הוא אחראי שיהיה אתר ושבאתר יהיה תוכן אבל בחוק הרטוב מעצב לוקח את כל הקרדיט בגלל שהוא עושה מה שנראה לעין. בשביל לדעת מה רמת התכנות של האתר אתה תצטרך להתאמץ קצת כדי לברר מה שווה התכנת וגם במקרה זה המסקנה לא תהיה חד משמעית לעומת המעצב שאת העבודה שלו רואים מיידית מול העיניים וככה גם אפשר לקבוע מה הוא שווה. בכל מקרה אם תשים תכנת בלי יכולת עיצוב בגרוש שיבנה אתר אתה תוכל להשתמש באתר ולהנות ממנו גם. אבל אם תיתן למעצב ליצור לך אתר הגלישה בו תהיה בלתי אפשרית כי הכל יהיה עשוי בjpg. ובקשר להשוואה המעצבנת שלך... ההשוואה הנכונה היא יותר בכיוון של תכנת הוא הבן אדם שאירגן והיה אחראי על כל האירוע אבל עדיין הוא היה צריך להזמין אנשים מפורסמים ונוצצים כדי להעביר אותו.

genotip

New member
תשמע... ../images/Emo3.gif

חבל לי להתווכח איתך, פשוט תשאל את רוני. הוא יגיד לך. נכון רוני?

genotip

New member
אה.. אתה ../images/Emo3.gif

הייתי אמור לעבוד איתך על האתר של "agate"
מתכנת גרוע לא ידע לבנות לולאה, כמו שמעצב גרוע לא ידע איך לבנות אתר תיקני. לא חסר אתרים מדהימים ברשת, שנבנו אך ורק על ידי מעצבים, ולכן הטענה כי דווקא בגלל שהרבה יותר קשה להבחין במתכנת אידיוט מאשר להבחין במעצב אידיוט, אזי שהמתכנת יותר חשוב היא למעשה מגוחכת. נכון, אי אפשר לבנות YNET בלי מתכנתים טובים, מצד שני - אי אפשר לבנות גם YNET בלי מעצבים טובים. ברמות היותר מסובכות חייבים את שניהם, למרות שבסופו של דבר - מתכנת *לטעמי* הוא ברמה מסויימת שווה ערך לביצועיסט. הוא מקבל את ההוראות מגורמים אחרים, ותפקידו להוציא דברים לפועל ואם הוא יודע להגדיל ראש (אלי
) אז מה טוב. מבחינת משכורת, אגב. להיות מתכנת יותר שווה לפעמים
אפשר למכור את אותה מערכת למס' לקוחות שונים...

invision

New member
../images/Emo45.gif אריאל צודק!

(מצטער חבר'ה, זה רק כי הוא שיחד אותי
)

Justin Angel

New member
זאת שאלה טיפשית...

זה כמו לשאול מה חשוב יותר - הגלגלים או השלדה, בלעדיי כל אחד מהם המכונית עדיין לא נוסעת. הרעיון בעבודת צוות בכלל, ובפרט בתחום הWEB, הוא שהשלם גדול מסכום חלקיו. אם תצרף לצוות תוכניתן, מעצב ואחראי אבטחת מידע, סה"כ ביחד עם עבודת צוות ושיתוף פעולה ובהנחה שהם מדברים על אותו אורך גל, ייצא אתר נהדר. אם תגרע מכמות החלקים, תהרוס את תפקוד המכונה.

havlaz

New member
טמבל, תלמד לעשות השוואות

אם כבר מנקה אחראי על החלק האסתטי של האירוע.. שזה תפקידו של המעצב. לדאוג לעיצוב האסתטי של האתר. המתכנת הוא זה שמפיק את האתר משמע מפיק את האירוע.. תודה על הדוגמא שהבאת.. הוכחת שהמתכנתים יותר מועילים. ותענה לי באיסיקיו, חוצפן

genotip

New member
ועוד קורה לי טמבל, פחחח ../images/Emo163.gif

מי שאחראי על החלק האסתטי של האירוע, זאת חברת ההפקות (מעצבים גרפיים, מעצבי פנים - יו נו...) שמכינים את הכל. מי שאמור ליישם את כל זה אלו המנקים, הבניים ושאר העובדים הזוטרים שמבצעים את גחמות אלה שמעליהם. ככה הם מתכנתים. מבצעים את מה שאומרים להם.

אבל...אבל...

אני מעדיף לבוא לארוע אם אנשים מכוערים (חסר מעצבים) מאשר לבוא לארוע שבוא אני אחטוף מחלות (חסר מעצבים).

havlaz

New member
על מה אתה מדבר???

תאמין לי.. הייתי מעורב במספיק הפקות אירועים כדי לדעת את החשיבות ואת התפקידים.. המפיק וההפקה היא זו שעושה את האירוע - היא מקימה ומתכננת אותו. לאחר מכן יש את הדקורטרים והמעצבים שמעצבים את האירוע והמנקים שדואגים לניקיון. אם משווים הפקת אתר להפקת אירוע, אין ספק שהמפיק הוא המתכנת.

genotip

New member
כל משפט שני שלך זה...

"תאמין לי.. הייתי מעורב מספיק..." לא מאמין לך בהפקה יושבים מכלול של אנשים - חלקם אנשי מקצוע, חלקם אנשי חזון.

havlaz

New member
מה הקשר?

גם גרפיקאי וגם מתכנת הוא איש מקצוע. חזון בכלל לא קשור לצדדים האלה, זה תפקיד אחר לגמרי אם משווים לאתר אינטרנט..

Mapisto

New member
אני חושב

שהשאלה היא לא במקום. בתיאוריה, הם אמורים לתרום בצורה שווה, בתכלס זה תלוי ביכולת של המעצב ושל התכנת. זה כמו לשאול, מי יותר חשוב הארקיטקט או המהנדס, בבנית בית. מפיסטו.

זהר פלד

New member
החשיבות שלהם דומה, אם לא זהה.

מצד שני, מתכנתים טובים יותר קשה למצוא מאשר מעצבים טובים. אין ספק שאתר ברמת תכנות נמוכה יכול להיות אתר פצצה, אם העיצוב שלו מצויין, אבל מצד שני, אותו עיצוב ברמת תכנות גבוהה יעלה את הרמה של האתר בכמה דרגות טובות. זה גם תלוי מה המטרות של האתר: דוגמא לאתר עם עיצוב פשטני ותכנות טוב הוא google - כולנו נסכים, לדעתי, שהעיצוב שלו הוא לא מי יודע מה מתוחכם, אבל מצד שני, זה אחד מהאתרים הפופולריים (אם לא הפופולרי ביותר) בעולם, ויש לזה סיבה טובה - התכנות שלו. מצד שני, יש אתרים כמו joeCartoon, שהתכנות שם שואף לאפס (אם בכלל יש תכנות זה רק action script), אבל העיצוב פצצה, מה שגורם לאתר להיות אתר פצצתי ביותר.

למעלה