סקר מזון

מדובר בהרגלי אכילה יומיומיים- להבדיל מנסיבות מיוחדות

• כשר

Votes: 2 33.3%
  • לא כשר

Votes: 0 0.0%
  • כשר רק בבית

Votes: 1 16.7%
  • מה שמזדמן

Votes: 3 50.0%

• Total voters
    6

שמלת תחרה1

Well-known member
בגרנלנד אין אפילו מסעדה כשרה אחת (וגם לא מסעדת חלאל לצורך העניין), אם תטיילי בגרנלנד תסתמכי רק על קופסאות שימורים מהבית?
אפשר מוצרים שאינם חזיר?
או הכול חזיר?
אין דגים? מעדני חלב, פירות,
ואם יש שימורים, אין פיקוח נפש:)

סופרמן zw בתשובתי שמתי דגש על פיקוח נפש.
כול אחד יאכל מה שטוב לו.

SupermanZW

Well-known member
אפשר מוצרים שאינם חזיר?
או הכול חזיר?
אין דגים? מעדני חלב, פירות,
ואם יש שימורים, אין פיקוח נפש:)

סופרמן zw בתשובתי שמתי דגש על פיקוח נפש.
כול אחד יאכל מה שטוב לו.
יש מוצרים בלי חזיר, אבל אין כשר. אבל בטיול איך אפשר לא לאכול במסעדות? חלק מהחוויה זה ליהנות מהמזון המקומי.

יש מוצרים בלי חזיר, אבל אין כשר. אבל בטיול איך אפשר לא לאכול במסעדות? חלק מהחוויה זה ליהנות מהמזון המקומי.
אין כשר כי אין תעודת כשרות, אך המוצרים עצמם, אם המסעדה לא הייתה נפתחת בשבת, היו כן יכולים לקבל כשרות, כמו דגים, תבשילים חלביים ועוד.

Harrington

Well-known member
מנהל
בגרנלנד אין אפילו מסעדה כשרה אחת (וגם לא מסעדת חלאל לצורך העניין), אם תטיילי בגרנלנד תסתמכי רק על קופסאות שימורים מהבית?
זה לא האזור שבזמנו הצגנו אישור מגורמים תורניים שאין שום בעיה עם כשרות שם (לאחר שנטען על-ידך שאין להשיג שם מוצרים כשרים)?

SupermanZW

Well-known member
זה לא האזור שבזמנו הצגנו אישור מגורמים תורניים שאין שום בעיה עם כשרות שם (לאחר שנטען על-ידך שאין להשיג שם מוצרים כשרים)?
לא, אז דיברנו על נונאבוט ואתה מוזמן לנסות למצוא שם מוצרים כשרים בסטנדרטים שלך (עם חותמת) ולהיווכח שהמידע שמצאת אינו אלא כסת״ח.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, אז דיברנו על נונאבוט ואתה מוזמן לנסות למצוא שם מוצרים כשרים בסטנדרטים שלך (עם חותמת) ולהיווכח שהמידע שמצאת אינו אלא כסת״ח.
המידע שמצאתי בזמנו בוודאי לא היה כסת"ח. פשוט לא זכרתי על איזה אזור בדקנו אז.

SupermanZW

Well-known member
אעדיף את האיכותי יותר או את מה שנגיש לי פחות.

אחד הסיבות שאני חושבת שכשר פחות איכותי הוא ההמלחה המיותרת שגורמת ליובש הבשר.
לא רק זה, אלא שהמלחת היתר גורמת גם לתכולה רבה מדי של מלח אשר עלולה לגרום לטווח הארוך לנזק לכליות.

dory30

Well-known member
הערה: ברירת המחדל שלי היא לאכול כשר. עם זאת, אם הדבר האחרון שיישאר במזנוון הוא כריך האם או פרושוטו (גרסה גרמנית ואיטלקית של בשר חזיר), כפי שקרה לי בעבר במסגרת יריד ספרים בחו"ל, הכי חשוב לא לגווע ברעב. עניין של פיקוח נפש.

שמלת תחרה1

Well-known member
הערה: ברירת המחדל שלי היא לאכול כשר. עם זאת, אם הדבר האחרון שיישאר במזנוון הוא כריך האם או פרושוטו (גרסה גרמנית ואיטלקית של בשר חזיר), כפי שקרה לי בעבר במסגרת יריד ספרים בחו"ל, הכי חשוב לא לגווע ברעב. עניין של פיקוח נפש.
לא חולקת על דעתך, פיקוח נפש.
השאלה האם כמה שעות לא לאכול נקרא פיקוח נפש.
איני מתייחסת למה שהיה במזנון.

SupermanZW

Well-known member
אמנם לא אותי שאלת, אך רצוי מלכתחילה לא להגיע לפיקוח נפש מאשר להגיע לפיקוח נפש ואז להחליט מה לעשות. הרי משמעות פיקוח נפש היא סכנת חיים ולכן רצוי מלכתחילה לא להגיע למצב שכזה ואם אדם שומר כשרות נמצא במקום ובזמן שאין לו אפשרות להשיג מזון כשר יאכל מזון לא כשר ויימנע מהגעה לפיקוח נפש, כפי שנהג דורי.

dory30

Well-known member
בתקופת ההיא (לפני הקורונה), ביריד הבינלאומי בגרמניה אי אפשר היה ללכת לשירותים בין פגישות. מה גם שבמדינה נוצרית לא מייחסים חשיבות לכשרות כלשהי (אלא אם כן המסעדה יהודית כשרה או חלאל מוסלמית). בשגרה, אשתדל כן לאכול מאכלים כשרים (אבל טעימים).

SupermanZW

Well-known member
מצ״ב מאמר שכתבתי בנושא כשרות שמתייחס גם לטענה של נוצרים בורים שטוענים שישוע ביטל את הכשרות. המשמעות המקורית של חוקי הכשרות מלכתחילה לא הייתה דיני אכילה אלא משהו אחר. לא אכתוב את המשמעות בהודעה, כדי לגלות תצטרכו לקרוא.

קבצים מצורפים

• Leviticus 11 - is it about dietary laws.docx
    KB 26.2 · צפיות: 1
למעלה