סקר: מדיטציות

סקר: מדיטציות

בבקשה תגיבו לי, זה חשוב איזה מדיטציה אתם עושים ומעדיפים,\? כמה פעמים בשבוע? באיזה שעות? כמה זמן אתם עושים(חצי שעה, 20 דקות , שעה וכ'ו)? כמה זמן תירגלתם לפני שהצלחתם לעשות את המדיטציה?

האפור

New member
תשובה

1- בדרך כלל סתם נשימה עמוקה ושקיעה במחשבות, כשאני רוצה להיות רציני אני עושה איזשהו ויזואליזציה שמכניסה אותי למצב עמוק במיוחד, ולפעמים מוסיקה קצבית מאוד שבכלל מכניסה אותך למצב רוח מתאים. 2- כמעט כל יום, כשהמטרה היא לעשות כל יום. 3- אחה"צ- באמת שאין חשיבות... 4- לרוב זה באמת נע מעשרים דקות ל40 דקות וזה כמובן תלוי במה אני עושה ולמה אני עושה... 5- זה קורה בשלבים, בהתחלה עד שאתה מצליח להגיע לריכוז הנכון ועד שאתה מוצא מה שמתאים בשבילך וזה כולל תנוחה פיזית ומצב של המקום והמקום שבו אתה נמצא ועוד הרבה פרטים קטנים ומעצבנים ואז באיזשהו שלב אתה מגיע לתחום השווה ואתה פחות או יותר מכיר מה עובד בשבילך ואז את מפתח את משמה וזה תמיד מעניין ומספק... אל תתיאשי.

אני בדר"כ....

עושה נשימות יוגיות וניקוי מחשבות ולאחריו מתרגל הטלה אסטרלית ו-remote vewing לחוד כמובן. אינני שולט עדיין בטכניקות שליטה מלאה, אך כל נסיון מחדש בתחושות ומראות חדשים. אני עושה כן כל ערב בין 20 דקות לשעה בערך. מבחינת מוסיקה אני ממליץ באופן אישי על loop של היצירה של באך "Air" או "Aria" בלעז. אני מוצא אותה מרגיעה מאוד, וגם מתאימה במיוחד לדמיון מודרך וכו כמו כן יש מוסיקת עמים נהדרת ב"Music of the World" .

תשובות

"איזה מדיטציה אתם עושים ומעדיפים,\?" תלוי במצב שבו אני נמצאת. בד"כ כדי להירגע יותר, להגיע למצב חשיבה צלול יותר. מתחילה תמיד בנשימות ומשם הדמיון בא לבד. בד"כ מופיעים מוטיבים שמשלבים צבעים כחולים, לבנים ותכולים פשוט כי הם מרגיעים אותי. "כמה פעמים בשבוע?" כמה שיותר. משהו כמו 14, לפחות פעמיים בכל יום. "באיזה שעות?" צהריים- ערב/לילה, לפעמים בוקר-ערב/לילה "כמה זמן אתם עושים(חצי שעה, 20 דקות , שעה וכ'ו)?" בד"כ כלל עד שמתקבלת התוצאה. לפעמים זה 40 דקות, לפעמים זה שעה לפעמים זה 7 דקות. תלוי במצב שלי. "כמה זמן תירגלתם לפני שהצלחתם לעשות את המדיטציה?" לא יודעת, בא לי טבעי תמיד.

האפור

New member
חשוב...

להבין שמדיטציה(צריך למצוא לה שם עברי-אולי התעמקות) היא שם לדבר אחד שנראה כאילו הוא אחד אבל הוא בעל הרבה מאוד שלבים ודרכים מטרות ורבדים..כי להיות מרוכז במחשבה אחת זה דבר מאוד יפה אבל הוא רחוק מאוד מ"בכלל לא לחשוב", שזהו שלב אחר שהשפעות שלו שונות מאוד ממה שגורם הריכוז על מחשבה אחת... אם את מחפשת מאיתנו ממש הכוונה ולא איזשהי סקירה כללית אז תפרטי יותר ונעזור לך להבין מה את צריכה ולמה:) נ.ב "בכלל לא לחשוב על כלום" זאתי נקודת המוצא של כל מחשבה, כי היא בכלל כן חושבת על משהו מתוך היותה מחשבה:) ותחשבי על זה...

הכוונה.....

יש משהו בדברים שלך... ההכוונה שאני מחפשת זה איזשהו משנו שיוכל לעזור לי להגיע לריכוז.. למשל במאגיה והטלת כישופים צריך ריכוז מלא וסבלנות ואני לא יודעת כיצד להשיג זאת.. ישנן מדיטציות שונות.. אז אם כן מה ההבדל בין מדיטצהי אחת לשני? מה מטרתה של מדיטציית הזאנן(לא לחשוב על כלום).. לשם מה היא נועדה? איך אני יודעת לשם מה מטרתה של כל מדיטציה אני מסובכת מעל כל הראש :\

האפור

New member
סדר בבלאגן...

קודם כל נעשה לך קצת סדר כללי, יש הרבה סוגים של מדיטציות, חלקן למטרות מאגיות וחלקן למטרות ריכוז והרגעה (שהן גם חלק חשוב בעבודה מאגית, כי חשוב להירגע). דבר שני, היכולת המדטיבית של בן או בת אדם מתפתחים ככל שהוא מתמיד בעניין יותר ויותר, אף אחד לא צריך לצפות שאחרי פעמים שהוא קצת נשם עמוק ישר יעלמו לו כל הזכרונות והוא יהיה מיד רגוע ושלוו. אם את מעוניינת במדיטציה של התרכזות והרגעות אז אני ממליץ לך לחפש מדיטציות עם הרבה נשימות עמוקות וויזואליזציות פשוטות ומרגיעות (או שתשאבי רעיון מהשרשור הנוכחי לגבי מדיצטיות בסיסיות), מדיטציות בסיסיות הם בדרך כלל נעשות בתנוחה נוחה עם איזשהו מוקד התמקדות בו ונשימה קצבית וכל אלו בכדי להכין את האדם מנטלית לשלב הבא של מה שהוא מתחנן או אפילו סתם בשביל להירגע. אני לא מכיר משהו שנקרא מדיטצית הזאנן, אולי את מתכוונת לזאן? (בכל אופן אני לא מכיר את השיטה).. אבל העניין של להעלים את המחשבות לגמרי, כלומור את המודעות לגמרי הוא קצת יותר מסובך ממה שהוא נשמע, כי הכווה פה היא הקטה של הדיאלוג המוחי כמעט עד לרבדים הכי בסיסיים שלו- זה נעשה בדרך כלל ע"י התרכזות באובייקט מסויים ובנאדם מנוסה לאחר כמה זמן מצליח לרכז את כל המודעות שלו באובייקט ההתרכזות ולבסוף הוא מוחק אותו מהמודעות שלו מה שגורם למודעות כביכול "להימחק" ואז מתוארות חוויות מאוד רוחניות של שקט ושלווה במובנים יותר רוחניים מהרגיל, כמובן שלשהות במצב הזה זמן ממושך היא עוד עבודה בפני עצמה. בכל אופן לכאן או לכאו תחפשי מדיטציות בסיסיות כמו שהצעתי ומשמה זה כבר יזרום כמעט בעצמו..

למעלה