סדר בבלאגן...
קודם כל נעשה לך קצת סדר כללי, יש הרבה סוגים של מדיטציות, חלקן למטרות מאגיות וחלקן למטרות ריכוז והרגעה (שהן גם חלק חשוב בעבודה מאגית, כי חשוב להירגע). דבר שני, היכולת המדטיבית של בן או בת אדם מתפתחים ככל שהוא מתמיד בעניין יותר ויותר, אף אחד לא צריך לצפות שאחרי פעמים שהוא קצת נשם עמוק ישר יעלמו לו כל הזכרונות והוא יהיה מיד רגוע ושלוו. אם את מעוניינת במדיטציה של התרכזות והרגעות אז אני ממליץ לך לחפש מדיטציות עם הרבה נשימות עמוקות וויזואליזציות פשוטות ומרגיעות (או שתשאבי רעיון מהשרשור הנוכחי לגבי מדיצטיות בסיסיות), מדיטציות בסיסיות הם בדרך כלל נעשות בתנוחה נוחה עם איזשהו מוקד התמקדות בו ונשימה קצבית וכל אלו בכדי להכין את האדם מנטלית לשלב הבא של מה שהוא מתחנן או אפילו סתם בשביל להירגע. אני לא מכיר משהו שנקרא מדיטצית הזאנן, אולי את מתכוונת לזאן? (בכל אופן אני לא מכיר את השיטה).. אבל העניין של להעלים את המחשבות לגמרי, כלומור את המודעות לגמרי הוא קצת יותר מסובך ממה שהוא נשמע, כי הכווה פה היא הקטה של הדיאלוג המוחי כמעט עד לרבדים הכי בסיסיים שלו- זה נעשה בדרך כלל ע"י התרכזות באובייקט מסויים ובנאדם מנוסה לאחר כמה זמן מצליח לרכז את כל המודעות שלו באובייקט ההתרכזות ולבסוף הוא מוחק אותו מהמודעות שלו מה שגורם למודעות כביכול "להימחק" ואז מתוארות חוויות מאוד רוחניות של שקט ושלווה במובנים יותר רוחניים מהרגיל, כמובן שלשהות במצב הזה זמן ממושך היא עוד עבודה בפני עצמה. בכל אופן לכאן או לכאו תחפשי מדיטציות בסיסיות כמו שהצעתי ומשמה זה כבר יזרום כמעט בעצמו..