סקר מגלה:

מצב
הנושא נעול.

x u m

New member
alantan כל כך נכון!

נוסעים אחרים אולי...
לא מדובר בסבסוד אם הכוונה שלך לנוסעים בקווים המדוברים עצמם, אלא תקבול. אם הקווים המדוברים מקבלים "השלמת הכנסה" מקווים יקרים, אז מדובר בסבסוד צולב. אם אף קו אינו מממן קו אחר, אבל הקווים המדוברים מקבלים "השלמה" מכספי מסים, אז מדובר בסבסוד (רגיל). בקווי אגד ודן המצב הוא שילוב של סבסוד וסבסוד צולב. יש מימון מכספי האוצר, וכמו-כן יש קווים שמותירים אותם יקרים יותר ממחירם ה"טבעי" על מנת להוזיל קווים אחרים. זוהי מטרה חברתית צודקת, כשהמטרה היא הוזלה של קווים לא רווחיים על מנת שהם יהיו שקולים במחירם לכלל הקווים. הטענה שלי היא פשוט שהוזלה למחירי סופר-הפסד (עוד מעבר למחירים הסטנדרטיים של הקווים) במטרה להקל על מגזר אחד בודד, ולא באופן אוניברסלי היא מטרה פגומה. אילו היו מוזילים את כל הקווים לפי מצב סוציו-אקונומי, לא הייתה לי שום בעיה עם זה. כלומר, כל הקווים שנוסעים לדימונה, ירוחם, נתיבות, שכונות מסויימות בירושלים, בבני ברק, וכו'. הבעיה שלי (ושל הרבה חברים כאן) היא שעושים שירות מוניות משכונה לתוך שכונה במחירי סוף העונה בשביל מגזר אחד, ולא עושים משהו שייטיב עם כלל האוכלוסיה הנזקקת. תאמין לי שאין לי בעיה שהמחיר מרעננה לתל-אביב יהיה 10 ש"ח, אבל לפי ההגיון של קווי המהדרין, רצוי שיתנו קו ישיר משכונת קרית שרת לעזריאלי ואלנבי דרך נתיבי איילון ללא תחנות בהרצליה ורמת השרון, ושהמחיר בקו יהיה 6 ש"ח. מי שרוצה להגיע מרעננה לת"א, יכול לבקש שיקפיצו אותו לקרית שרת על מנת שיזכה להנות מההטבה. אגב, מפריע לי מאוד שאתה מכליל וטוען שכל הדיון הזה נובע משנאה. בכך אתה מסיר את כל הלגיטימיות לדיון, שלטעמי מתנהל על עובדות בשטח -- קווים ומחירים -- ללא קשר לחלוטין לדעות של הכותבים על המגזר החרדי.
alantan כל כך נכון!
פשוט הוצאת לי מילים מהפה.

urilei

New member
נכון !

אגד מקבלת סיבסוד ממשלמה כדי לשרת
את כלל הציבור!!! ולא מגזר מסויים שמכתיב לכולם איך לחיות. אם אגד הייתה חברה פרטית שלא מקבלת סובסידיות שתעשה מה שבאה לה. אבל היא לוקחת את כספי משלמי מסים מכולם (רוב לא חרדיים מסיבות ברורות) ומפנה אותם למגזר אחד בשביל לרצות אותו. זה פשוט חוצפה. הסקר הזה הוא שטות מוחלטת שבא לתת תירוץ טוב לאגד. אני רוצה לראות בן אדם אחד חילוני/מסורתי שנוסע עם אשתו/חברתו שמוכן להעביר כל הנסיעה בנפרד. אנשים שענו לסקר בטח גם לא מודעים לכל הקווים הסודיים והנחות שנלוות לכל אותם קווי מהדרין.
נכון !
מי שהשיב לסקר בוודאי חשב שהמדובר בקווים פנימיים של בני ברק או ריכוזים חרדיים אחרים ואלו קווים שלא יזדקק להם אף פעם כחילוני (ולראייה - רוב הנשאלים היו צריכים הסבר במה מדובר) כשמישהו מהם ירצה לנסוע מתל אביב לצפת אולי הוא יבין שבעצם כופים גם עליו אישית משהו שהוא לא רוצה. קחו לדוגמא את קו 319 שהוא בזיון נוראי. תושבי רחובות לא מקבלים כזה שירות לתל אביב אלא שירות מאסף בלבד! נראה לי הוגן מאוד שב"תמורה" לאותם קווים, יופעלו קווים שלא עוברים במקומות דתיים גם בשבת וחג.

846

Active member
קו 319 עושה סיבוב נוראי בתוך רחובות

נכון !
מי שהשיב לסקר בוודאי חשב שהמדובר בקווים פנימיים של בני ברק או ריכוזים חרדיים אחרים ואלו קווים שלא יזדקק להם אף פעם כחילוני (ולראייה - רוב הנשאלים היו צריכים הסבר במה מדובר) כשמישהו מהם ירצה לנסוע מתל אביב לצפת אולי הוא יבין שבעצם כופים גם עליו אישית משהו שהוא לא רוצה. קחו לדוגמא את קו 319 שהוא בזיון נוראי. תושבי רחובות לא מקבלים כזה שירות לתל אביב אלא שירות מאסף בלבד! נראה לי הוגן מאוד שב"תמורה" לאותם קווים, יופעלו קווים שלא עוברים במקומות דתיים גם בשבת וחג.
זמן הנסיעה אינו קצר בהכרח מקו אחר כגון 164.

urilei

New member
סיבוב נוראי

זמן הנסיעה אינו קצר בהכרח מקו אחר כגון 164.
סיבוב נוראי
בשכונות החרדיות... אגב גם בתוך בני ברק זה סיבוב שיכול להגיע לחצי שעה

בתוך בני ברק הוא עושה את המסלול

סיבוב נוראי
בשכונות החרדיות... אגב גם בתוך בני ברק זה סיבוב שיכול להגיע לחצי שעה
בתוך בני ברק הוא עושה את המסלול
שעושים כל הקווים הבינעירוניים שמגיעים לבני ברק

846

Active member
אתה לא מאמין כמה חילונים משתמשים

יש אפליה במחירים
בעצם העובדה השמסלול דומה וזה אותו מפעיל. קווי המהדרין פתוחים לכולם, אבל המסלולים שלהם מאוד ספציפיים ודי ברור מי קהל היעד. בקיצור - ביזיון.
בקווים האלה.

x u m

New member
אולי כי אין להם ברירה אחרת

בקווים האלה.
אולי כי אין להם ברירה אחרת
כי אין קווים כאלה רגילים או אין קווים במחירים כאלה.

../images/Emo45.gif בדיוק כך

במיוחד כשאתה גבר ולא זורקים אותך
לשבת על המנוע בסוף האוטובוס.
בדיוק כך

x u m

New member
מחייבים נשים לשבת מאחורה! אולי...

הסבר נא לי היכן ההיסחפות שלי
בתודה מראש.
היו פה כמה מקרים שהתפרסמו בעיתון.ולמה שנשים לא ישבו מקדימה? מי קבע את זה? ואם בני זוג רוצים לשבת ביחד? בגלל שחרדים מסוגלים לא להסתכל על נשים אחרות למה שכולם יסבלו?

ארזS

New member
אתה תמיד מאמין

היו פה כמה מקרים שהתפרסמו בעיתון.ולמה שנשים לא ישבו מקדימה? מי קבע את זה? ואם בני זוג רוצים לשבת ביחד? בגלל שחרדים מסוגלים לא להסתכל על נשים אחרות למה שכולם יסבלו?
אתה תמיד מאמין
לכל מה שמספרים . אני לא. האם ראית בעיניים שלך מקרים כאלה ?

ארזS

New member
תיקונצ'יק לטעות מקלדת :

אתה תמיד מאמין
תיקונצ'יק לטעות מקלדת :
היה צריך להיות כתוב : האם אתה תמיד מאמין לכל מה שמספרים ?

x u m

New member
לא. ארז אני מאמין רק לדבריך

אתה תמיד מאמין
הרי אתה כן יודע הכל. היו כמה דברים בעיתון ולהם אני כן מאמין. ואם כבר עושים הפרדה למה שנשים לא ישבו מקדימה? אתה בעצמך סיפרת שסבלת מחרדים ומחיים בבני ברק, אבל אתה חייב להיות יותר צדיק מצדיק ולתרץ התנהגות בריונית של מגזר מסויים.

ארזS

New member
לא x u m [שאינני יודע מה השם שלך]

הרי אתה כן יודע הכל. היו כמה דברים בעיתון ולהם אני כן מאמין. ואם כבר עושים הפרדה למה שנשים לא ישבו מקדימה? אתה בעצמך סיפרת שסבלת מחרדים ומחיים בבני ברק, אבל אתה חייב להיות יותר צדיק מצדיק ולתרץ התנהגות בריונית של מגזר מסויים.
אני בכלל לא יודע הכל. בכלל בכלל לא ! אני רק חושב שאני מדבר דברים נכונים, שיש לי ניסיון חיים יותר משלך , כי לפי הדברים שאתה כותב אתה נראה בחור צעיר ללא ניסיון גדול בחיים, אך עם המון השפעה סביבתית ועם דיעות מוקדמות ושנאת חינם [או אולי אתה אדם מבוגר , אבל עם שנאת חינם, השפעות סביבתיות ודיעות מוקדמות]. דווקא אני, שסבלתי לא מעט מהציבור הזה שאנחנו מדברים עליו [ויש כאן בפורום כמה אנשים שמכירים את הסיפור האישי שלי] אומר את האמת, לא מדבר מהבטן כי פעם נפגעתי מהם, אלא אומר את הדברים הנכונים. ואם זה לא מעיד על הכנות של הדברים שלי אתה פשוט לא מבין , לא מוכן להבין, או סתם עושה את עצמך. תראה, הרי בתיאוריה, בגלל שיש לי בלב לא מעט על הציבור הזה אני למעשה צריך לתקוף אותם, נכון ? אז זהו, שלא כך הם פני הדברים. וזה מוכיח כמה שאני אדם אובייקטיבי לחלוטין ששופט כל מקרה לגופו, ולא מדבר משנאת חינם ומדיעות מוקדמות. אבל אתה כנראה לא מוכן לקלוט את הדברים האלה וחושב שאני מנסה להיות צדיק יותר מצדיק... מה זה מוכיח עליך ? חוסר הבנה מוחלט ! אה, דרך אגב, היכן הצדקתי התנהגות בריונית [כדבריך] של מגזר מסויים ? הראה נא לי את המקור לעלילת הדברים שכתבת ותקבל ממני התנצלות פומבית. האם אתה מסוגל להתנצל ולהודות בטעות שלך ? [כנראה ששאלתי שאלה אחת מיותרת כאן].

x u m

New member
להודות בטעות שלי? נו באמת

אני בכלל לא יודע הכל. בכלל בכלל לא ! אני רק חושב שאני מדבר דברים נכונים, שיש לי ניסיון חיים יותר משלך , כי לפי הדברים שאתה כותב אתה נראה בחור צעיר ללא ניסיון גדול בחיים, אך עם המון השפעה סביבתית ועם דיעות מוקדמות ושנאת חינם [או אולי אתה אדם מבוגר , אבל עם שנאת חינם, השפעות סביבתיות ודיעות מוקדמות]. דווקא אני, שסבלתי לא מעט מהציבור הזה שאנחנו מדברים עליו [ויש כאן בפורום כמה אנשים שמכירים את הסיפור האישי שלי] אומר את האמת, לא מדבר מהבטן כי פעם נפגעתי מהם, אלא אומר את הדברים הנכונים. ואם זה לא מעיד על הכנות של הדברים שלי אתה פשוט לא מבין , לא מוכן להבין, או סתם עושה את עצמך. תראה, הרי בתיאוריה, בגלל שיש לי בלב לא מעט על הציבור הזה אני למעשה צריך לתקוף אותם, נכון ? אז זהו, שלא כך הם פני הדברים. וזה מוכיח כמה שאני אדם אובייקטיבי לחלוטין ששופט כל מקרה לגופו, ולא מדבר משנאת חינם ומדיעות מוקדמות. אבל אתה כנראה לא מוכן לקלוט את הדברים האלה וחושב שאני מנסה להיות צדיק יותר מצדיק... מה זה מוכיח עליך ? חוסר הבנה מוחלט ! אה, דרך אגב, היכן הצדקתי התנהגות בריונית [כדבריך] של מגזר מסויים ? הראה נא לי את המקור לעלילת הדברים שכתבת ותקבל ממני התנצלות פומבית. האם אתה מסוגל להתנצל ולהודות בטעות שלך ? [כנראה ששאלתי שאלה אחת מיותרת כאן].
זה שאתה אומר שאני לא צודק דעתך האישית וסוביקטיבית בלבד. תסתכל בשירשור יש פה כמה אנשים שהסכימו עם דעתי (לא רק אלונה), זאת אומרת שגם בדברי יש אמת מסויימת. יש לי מספיק נסיון בחיים, ומשפטים בסגנון "שנאת חינם" שמור לעצמך. אין לי מה להסתיר. אני לא אוהב (לא שונא כמו שאתה אוהב להציג) את התנהגות של מגזר הזה ויש לכך מסםיק סיבות (אתה רוצה שאציין אותם?) לכן זה לא "חינם"

ארזS

New member
אתה סובייקטיבי, כבר הודית בזה

זה שאתה אומר שאני לא צודק דעתך האישית וסוביקטיבית בלבד. תסתכל בשירשור יש פה כמה אנשים שהסכימו עם דעתי (לא רק אלונה), זאת אומרת שגם בדברי יש אמת מסויימת. יש לי מספיק נסיון בחיים, ומשפטים בסגנון "שנאת חינם" שמור לעצמך. אין לי מה להסתיר. אני לא אוהב (לא שונא כמו שאתה אוהב להציג) את התנהגות של מגזר הזה ויש לכך מסםיק סיבות (אתה רוצה שאציין אותם?) לכן זה לא "חינם"
אתה סובייקטיבי, כבר הודית בזה
אני א ו ב י י ק ט י ב י לחלוטין !

מצב
הנושא נעול.
למעלה