alantan כל כך נכון!
פשוט הוצאת לי מילים מהפה.
alantan כל כך נכון!נוסעים אחרים אולי...
לא מדובר בסבסוד אם הכוונה שלך לנוסעים בקווים המדוברים עצמם, אלא תקבול. אם הקווים המדוברים מקבלים "השלמת הכנסה" מקווים יקרים, אז מדובר בסבסוד צולב. אם אף קו אינו מממן קו אחר, אבל הקווים המדוברים מקבלים "השלמה" מכספי מסים, אז מדובר בסבסוד (רגיל). בקווי אגד ודן המצב הוא שילוב של סבסוד וסבסוד צולב. יש מימון מכספי האוצר, וכמו-כן יש קווים שמותירים אותם יקרים יותר ממחירם ה"טבעי" על מנת להוזיל קווים אחרים. זוהי מטרה חברתית צודקת, כשהמטרה היא הוזלה של קווים לא רווחיים על מנת שהם יהיו שקולים במחירם לכלל הקווים. הטענה שלי היא פשוט שהוזלה למחירי סופר-הפסד (עוד מעבר למחירים הסטנדרטיים של הקווים) במטרה להקל על מגזר אחד בודד, ולא באופן אוניברסלי היא מטרה פגומה. אילו היו מוזילים את כל הקווים לפי מצב סוציו-אקונומי, לא הייתה לי שום בעיה עם זה. כלומר, כל הקווים שנוסעים לדימונה, ירוחם, נתיבות, שכונות מסויימות בירושלים, בבני ברק, וכו'. הבעיה שלי (ושל הרבה חברים כאן) היא שעושים שירות מוניות משכונה לתוך שכונה במחירי סוף העונה בשביל מגזר אחד, ולא עושים משהו שייטיב עם כלל האוכלוסיה הנזקקת. תאמין לי שאין לי בעיה שהמחיר מרעננה לתל-אביב יהיה 10 ש"ח, אבל לפי ההגיון של קווי המהדרין, רצוי שיתנו קו ישיר משכונת קרית שרת לעזריאלי ואלנבי דרך נתיבי איילון ללא תחנות בהרצליה ורמת השרון, ושהמחיר בקו יהיה 6 ש"ח. מי שרוצה להגיע מרעננה לת"א, יכול לבקש שיקפיצו אותו לקרית שרת על מנת שיזכה להנות מההטבה. אגב, מפריע לי מאוד שאתה מכליל וטוען שכל הדיון הזה נובע משנאה. בכך אתה מסיר את כל הלגיטימיות לדיון, שלטעמי מתנהל על עובדות בשטח -- קווים ומחירים -- ללא קשר לחלוטין לדעות של הכותבים על המגזר החרדי.
פשוט הוצאת לי מילים מהפה.