סקר מגלה:

מצב
הנושא נעול.

ארזS

New member
לא מתפלפל בכלל

בלי התפלפלויות בבקשה
אם הקווים היו זהים לחלוטין לא היה צורך בקו נוסף. ברור שלחרדים יש יעדים שונים, אבל כשמדובר באותן ערי קצה ובסוג שירות דומה, המחירים צריכים להיות דומים לכל הפחות.
לא מתפלפל בכלל
ואין מדובר באותם קווים. נקודה.

mucool2

New member
קו-נקודה-נקודה-קו

לא מתפלפל בכלל
ואין מדובר באותם קווים. נקודה.
קו-נקודה-נקודה-קו
ברור שאלה לא אותם קווים בדיוק, אבל אלה אותם יישובי קצה, ואותו מפעיל, ואפילו סוג השירות דומה במקרים רבים. בקיצור - אין אף סיבה אובייקטיבית למחיר שונה. כל השאר - התפלפלות. דעתי בנושא היא שקווי המהדרין הם לא ממש תחבורה ציבורית אלא משהו בתחום האפור שבין התח"צ להסעות הפרטיות. זה מצב בעייתי מאוד, והבעיות שהגולשים העלו כאן הן אמיתיות ולא ייפתרו ע"י התפלפלויות ודקויות ניסוח מעין אלה. גם הטיעון המנצח של "שנאה" לא ממש עוזר כאן.

x u m

New member
../images/Emo45.gif זה בדיוק הנקודה

קו-נקודה-נקודה-קו
ברור שאלה לא אותם קווים בדיוק, אבל אלה אותם יישובי קצה, ואותו מפעיל, ואפילו סוג השירות דומה במקרים רבים. בקיצור - אין אף סיבה אובייקטיבית למחיר שונה. כל השאר - התפלפלות. דעתי בנושא היא שקווי המהדרין הם לא ממש תחבורה ציבורית אלא משהו בתחום האפור שבין התח"צ להסעות הפרטיות. זה מצב בעייתי מאוד, והבעיות שהגולשים העלו כאן הן אמיתיות ולא ייפתרו ע"י התפלפלויות ודקויות ניסוח מעין אלה. גם הטיעון המנצח של "שנאה" לא ממש עוזר כאן.
זה בדיוק הנקודה

x u m

New member
עמית, תודה שחזקת את דברי לגבי

אבל זו לא שנאת חינם
אלונה ואחרים העלו טיעונים ענייניים (בין היתר), ואתה מיד פטרת את זה ב"שנאה".
שנאת חינם. פשוט מושג שכל כך להלביש על כל דבר.

ארזS

New member
כל כך קשה לך לפרוש בשיא ?

שנאת חינם. פשוט מושג שכל כך להלביש על כל דבר.
כל כך קשה לך לפרוש בשיא ?
אמרת שאתה פורש מהדיון. למה אתה נשאר פה ? ואיזה יופי שאתה נזקק לחיזוקים מעמית. כל הכבוד. ואם בעמית עסקינן, הוא בניגוד אליך מתבטא יפה ולא בהתנשאות כמוך, והוא גם מוכן לשמוע ולהגיב עניינית, מה שאתה לא מסוגל לעשות. דרך אגב, ההזמנה עדיין פתוחה למרות הקצר בתקשורת והמילים החריפות שהחלפנו בינינו... מה אתה אומר ? אתה מוכן לקבל את ההזמנה שלי ולבוא להכיר אותי ?

x u m

New member
נכון לחרדים מגיע קו ישיר משכונה

זה תמיד ככה
נסיעה ישירה עולה פחות. קצת לא הגיוני מבחינת הנוסע אבל הגיוני מבחינת משאבים 370/380 עולים 13.70 לעומת 16 ומשהו בקווים המאספים לב"ש 480 עולה 17.70 לעומת קווים מערים קרובות יותר לירושלים כמו פתח תקווה או ראשל"צ - 21.50 שאינם ישירים נדמה לי שגם 921 יקר יותר משאר קווי תל-אביב - חיפה אבל בזה אני לא בטוח האמת שזה די מסתדר עם העובדה שרוב קווי החרדים הם ישירים למדי
נכון לחרדים מגיע קו ישיר משכונה
לשכונה במחיר זול. וחילוני שיסע קודם לתחנה מרכזית אחר כך יסע בקו בינעירוני ואחר כך יקח עוד פעם קו מתחנה מרכזית לשכונה. ממש הגיוני וצודק!!

ארזS

New member
אלונה

אני לא טועה ולא מטעה, אני לא מכירה
את אזור הדרום והקווים בו וזה באמת נשמע תמוה. אבל ארז, תן לי סיבה אחת מוצדקת למחיר מוזל בקווי מהדרין (וזה קיים בכולם או רובם).
אלונה
א. ראי תגובתי ל-urilei בכותרת "תודה שענית במקומי". ב. את מדברת משינאה ולא מאף מניע אחר. זה ברור לי כשמש בצהרי יום חמים.

מה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif שנאה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אלונה
א. ראי תגובתי ל-urilei בכותרת "תודה שענית במקומי". ב. את מדברת משינאה ולא מאף מניע אחר. זה ברור לי כשמש בצהרי יום חמים.
מה
שנאה

אין ביני ובין שנאה שום דבר, אם כולם היו "שונאים" כמוני את הדתיים החברה בארץ היתה נראית הרבה יותר טוב.

ארזS

New member
אני לא יודע מה את מרגישה

מה
שנאה

אין ביני ובין שנאה שום דבר, אם כולם היו "שונאים" כמוני את הדתיים החברה בארץ היתה נראית הרבה יותר טוב.
אני לא יודע מה את מרגישה
כלפי הדתיים. והאמת ? זה גם לא כל כך מעניין אותי כי זה לא שייך לעניין. אני מתכוון שמהדברים שאת כותבת נוטפת שנאה. וזה הבדל משמעותי.

ארזS

New member
אלונה, השינאה מעבירה אותך על דעתך !

שחיתות היא שיש סיבסוד יתר לקו
אחד ופחות לקו שני מאותם לאותם יעדים.
את כותבת דברים לא נכונים כלל ועיקר ! תבדקי את הדברים לפני שאת כותבת אותם ואל תכתבי משינאה עיוורת !

ארז לא האמנתי שזה יקרה ודוקא ממך

את כותבת דברים לא נכונים כלל ועיקר ! תבדקי את הדברים לפני שאת כותבת אותם ואל תכתבי משינאה עיוורת !
הצלחת לעצבן אותי ולפגוע בי כהוגן. אני לא מכירה את המושג שנאה, אם יש בי שנאה היא כולה מופנית לכמה שונאים איומים ומטורפים "שעומדים עלינו לכולותינו", אבל לדתיים? כן, שכחתי, אני שונאת דתיים מהסוג שנשאו לשיחות עם החמס ומייחלים לקיצה של מדינת ישראל. אני בטוחה ארז שגם אתה לא ממש אוהב אותם.

ארזS

New member
מצטער שעיצבנתי אותך

הצלחת לעצבן אותי ולפגוע בי כהוגן. אני לא מכירה את המושג שנאה, אם יש בי שנאה היא כולה מופנית לכמה שונאים איומים ומטורפים "שעומדים עלינו לכולותינו", אבל לדתיים? כן, שכחתי, אני שונאת דתיים מהסוג שנשאו לשיחות עם החמס ומייחלים לקיצה של מדינת ישראל. אני בטוחה ארז שגם אתה לא ממש אוהב אותם.
מצטער שעיצבנתי אותך
אבל גם אני התעצבנתי ועדיין מתעצבן מחלק מהתגובות שנכתבו בשירשור הזה [ובדומים לו בעבר]. ומה לעשות אלונה, גם את השתתפת ב"חגיגה". אולי לא התכוונת ואולי את לא הרגשת אבל בחלק מהדברים שכתבת מרגישים שנאה. ובקשר לחוליגנים שנסעו לצורר מטהרן ונפגשים עם החמאס, כן, בוודאי שאני מתעב אותם. הם שונאי ישראל בעצמם והם נגד המדינה, אבל גם החרדים השפויים מתעבים אותם. הסאטמרים האלה נגד המדינה, זה דבר ידוע. אבל מכאן ועד ההכללות שנכתבות נגד הציבור החרדי המרחק גדול מאוד.

אני יודעת שכל הציבור הדתי והחרדי

מצטער שעיצבנתי אותך
אבל גם אני התעצבנתי ועדיין מתעצבן מחלק מהתגובות שנכתבו בשירשור הזה [ובדומים לו בעבר]. ומה לעשות אלונה, גם את השתתפת ב"חגיגה". אולי לא התכוונת ואולי את לא הרגשת אבל בחלק מהדברים שכתבת מרגישים שנאה. ובקשר לחוליגנים שנסעו לצורר מטהרן ונפגשים עם החמאס, כן, בוודאי שאני מתעב אותם. הם שונאי ישראל בעצמם והם נגד המדינה, אבל גם החרדים השפויים מתעבים אותם. הסאטמרים האלה נגד המדינה, זה דבר ידוע. אבל מכאן ועד ההכללות שנכתבות נגד הציבור החרדי המרחק גדול מאוד.
אני יודעת שכל הציבור הדתי והחרדי
השפוי מתעב את שונאי ישראל הקיצוניים הללו.

alantan

New member
או.קיי. אז מי מסבסד את הקווים הללו?

נו באמת...
נראה לך שאגד הוא זה שקבע את המחירים הגבוהים בקווים האחרים, או שהוא מקבל סבסוד מוגבר לשאר הקווים בגלל שהוא מפעיל את קווי המהדרין??? לי זה לא נראה, אגב גם את הסובסידה אגד לא קובע אלא משרד התחבורה ולפי הפירסומים בנתיים הסובסידיה שאגד מקבל רק יורדת משנה לשנה. ועוד דבר, אגד לא יכול להחליט על דעת עצמו להפעיל קו לקבוע לו לו"ז ולקבוע לו תעריפים, הוא צריך אישור ממשרד התחבורה לדברים האלה כנראה שבמשרד התחבורה יש כמה אנשים שיודעים למשוך בחוטים הנכונים ע"מ שהקווים האלה יפעלו במתכונת בה הם פועלים.
לא מעניין אותי מי "אשם", אבל אחד מהשניים יתכן: 1) משרד התחבורה מעביר סובסידיות מוגזמות לקווים האלה (אצל כל המפעילים) 2) כל המפעילים יכולים להפעיל את הקווים הללו במחירי מרתף מכיוון שמספר הנוסעים רב כל כך. אם המצב הוא 1), אז זה ממש לא תקין, שכן אין סיבה שמגזר זה או אחר יקבל סובסידיה גבוהה יותר משאר המגזרים. בכלל, סובסידיה לפי מגזר נוגדת את עקרון האוניברסליות והיא פסולה במשטר דמוקרטי. אם המצב הוא 2), אז במקרה של אגד בלבד זה גם לא תקין, שהרי למשרד התחבורה יש הסדר מיוחד של סבסוד צולב עם אגד -- כמו שטוענים יומם וליל, אגד מעוניין להוזיל מחירים בקווים רווחיים, אבל לא נותנים להוזיל כי צריך לממן קווים מפסידים. אם כן, אין סיבה שדווקא את הקווים האלה יוזילו למחירם הריאלי. או הכל או כלום.

מהמצבים שהצעת המצב שיותר מתקרב

לא מעניין אותי מי "אשם", אבל אחד מהשניים יתכן: 1) משרד התחבורה מעביר סובסידיות מוגזמות לקווים האלה (אצל כל המפעילים) 2) כל המפעילים יכולים להפעיל את הקווים הללו במחירי מרתף מכיוון שמספר הנוסעים רב כל כך. אם המצב הוא 1), אז זה ממש לא תקין, שכן אין סיבה שמגזר זה או אחר יקבל סובסידיה גבוהה יותר משאר המגזרים. בכלל, סובסידיה לפי מגזר נוגדת את עקרון האוניברסליות והיא פסולה במשטר דמוקרטי. אם המצב הוא 2), אז במקרה של אגד בלבד זה גם לא תקין, שהרי למשרד התחבורה יש הסדר מיוחד של סבסוד צולב עם אגד -- כמו שטוענים יומם וליל, אגד מעוניין להוזיל מחירים בקווים רווחיים, אבל לא נותנים להוזיל כי צריך לממן קווים מפסידים. אם כן, אין סיבה שדווקא את הקווים האלה יוזילו למחירם הריאלי. או הכל או כלום.
מהמצבים שהצעת המצב שיותר מתקרב
למציאות הוא המצב השני, אגד ממש לא צריכה סבסוד לקווים האלה הם מוכיחים את עצמם יפה מאוד והנהגים בקווים האלה מוכרים יפה מאוד. ועוד דבר, בעידן שבו משרד התחבורה רוצה לשמור לעצמו על הכסף או לחילופין לשלם לאגד כמה שפחות סביר מאוד להניח שבהסכם הסובסידיה האחרון של משרד התחבורה עם אגד יש התייחסות לפתיחת קווים חדשים בכלל ולקווי מהדרין בכלל והשפעתם על הסובסידיה.

846

Active member
שים לב: אגד כחברה עיסקית מעוניינת

בכל מקטר הכנסה ריווחי, כידוע: את כל התנאים ברשיון הקו קובע משרד התחבורה. כשיש לך מנכ"ל חרדי (או סגן שר) במשרד התחבורה ויו"ר ועדת הכספים שגם הוא חרדי, מין הסתם תהיה הטיה לטובת הציבור שלהם....
באופן תאורטי בלבד, אם במשרד התחבורה היה שר או סגן משינוי ז"ל, אולי הינו זוכים לתח"צ בשבת?

846

Active member
מקטר = מקור

בכל מקטר הכנסה ריווחי, כידוע: את כל התנאים ברשיון הקו קובע משרד התחבורה. כשיש לך מנכ"ל חרדי (או סגן שר) במשרד התחבורה ויו"ר ועדת הכספים שגם הוא חרדי, מין הסתם תהיה הטיה לטובת הציבור שלהם....
באופן תאורטי בלבד, אם במשרד התחבורה היה שר או סגן משינוי ז"ל, אולי הינו זוכים לתח"צ בשבת?
מקטר = מקור

alantan

New member
באמת תיאורטי בלבד!

באמת תיאורטי בלבד!

846

Active member
אנחנו יודעים שלציבור החרדי יש כוח

באמת תיאורטי בלבד!
כזה או אחר והם מהווים קבוצת לחץ וקבוצה צרכנית ממושמעת: תמיכה היא תמיכה וחרם הוא חרם. אנו החילוניים עסוקים בעינינים שלנו ולכן עדיין לא קם גוף צרכני שיאחד קבוצה כלשהי להשיג מטרה, לא בתח"צ ולא בשום תחום אחר.

ארזS

New member
ג'קסון

כזה או אחר והם מהווים קבוצת לחץ וקבוצה צרכנית ממושמעת: תמיכה היא תמיכה וחרם הוא חרם. אנו החילוניים עסוקים בעינינים שלנו ולכן עדיין לא קם גוף צרכני שיאחד קבוצה כלשהי להשיג מטרה, לא בתח"צ ולא בשום תחום אחר.
ג'קסון
מה לעשות , אבל יש אנשים ששינאה עיוורת לציבור מסויים מעבירה אותם על דעתם, והם לא מבינים או לא מוכנים להבין את ההיגיון הכלכלי הפשוט הזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה